3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ha az eltolás irányát lehet szabályozni vektorral akkor nem.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
\"So always look on the bright side of death\"
per aspera ad astra
Igen valóban vannak kis arány problémák, a tetõ sima displace, a dof-ot meg tényleg lejjebb veszem, mert ez kicsit sok.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
De ha a googlés texturával nem lesz szép a végeredmény akkor ugy tervezem, hogy valahogy egy texture blendingel kéne megcsinálni a táj kinézetét.Valahogy ugy hogy bizonyos magasságokig legyen csak mezös terület utána sziklás stb.. vagy valamilyen folttérképet használva a különbözö területet megjelenitéséhez. ha meglehet igy csinálni programozás nélkül.
De persze egy saját projecten kerestul jobban tanul az ember is ez is benne van hogy gyakoroljam a modellezést és texturázást.
per aspera ad astra
Ha a displace mesh WSM en a 10-re rakom a subd regular step értékét akkor kifagy a max.Ha meg csak sima displace modositonál állitgatok akkor csak a renderen jelenik meg az eredmény amit a material opcio disp slotjába tett kép generál.
Azt se nagyon értem, hogy a materialnál az értékek azok miben vannak megadva elöttük.Mert mig a dispnél 30-as érték fölött csak tüskék jelennek meg addig a bumpnál 150-nél sem jon ki mind.
A disp modositonál a streng viszont cm-be van megadva, és ha növelem akkor a gizmo kezd elválni a planetöl.
Ezzel a megoldással lehet egyáltalán megadni pontos értéket, hogy mekkora legyen a legmagasabb és legalacsonyabb pontja a height mapnak?
9-es maxom van.
MÁr megnéztem pár tutort is a témában,de nálam nem ugy müködik a dolog ahogy ott.
másik, vagy saját objektum vertexe is meghatározhatja a hoszzát a merõlegesnek, alá inference locking (sketcup). Viszont kattintgatós, aminek az elõnye az, hogy lehet pannolni stb. Addig viszint nincsen update.
video
Nekem tetszik a hangulata , kicsit a gyerekkorom jutott eszembe róla amikor még volt terepasztalom és azon száguldozott ilyen házak között a jó kis TT vasutam 😊
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
per aspera ad astra
Egy kis 7 végi nonporfit work. Régi stílusú nyaraló lesz majd vmikor.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Esetleg tudnál egy kis támpontot addni hogy maxban hogy lehetne?Mert a többinél még lehet az inporttal is gondok lennének.Amugy a Magyar területre vonatkozo adatokkal dolgoznék 40_03 és 41_03 szelvények
per aspera ad astra
Már régebben letöltöttem erröl az oldalrol letöltött geotiff height mapott akkor jol mukodott ha egy disp modifilterrbe betettem, de most letöltve nem müködik ez a megoldás a disp nél nem tudok magasságot állitani.
Egyedül akkor van hasonlo eredmény ha a materialba bumpnak rakom be és 1000-es értéket adok neki.
És az a fura hogy a régebben letöltött geotiffet meg tudtam nézni acdsee képnézegetöben és látszodott a modifiler után a wievportban is a modositás a mostani csak egy fekete kép.PS-be berakva és autokontraszt alakalmazva megjelenik a normális szürkeárnyalatos kép, de amikor el akarom menteni igy nem jelenik meg utánna a mentett mappába.
Ha megoldodik ez probléma akkor hogyan derithetö ki hogy a heightmapon melyik a legmagasabb pontnak megfelelö hely ill hogy át lehet-e alakitani olyan polymodellé a plane-t, hogy elmentve ne kelljen ugyan ahhoz az eredményhez a heightmap.Mert a 2 heightmap összesen 130mb és gondolom ekkora felbontásnál már a textura mérete is elég nagy igy gondoltam ha a heightmapot kiiktatjuk akkor sok helyet sporolok ami egy játékban nem elhanyagolhato a betoltésnél.
Hogyan lehet fixre beállítani a MAX-ben, hogy a grid mekkora legyen a perspektivikus nézetben?
Azt tudom, hogy hol lehet átállítani (én legalábbis itt állítom: Customize > Grid and Snap settings -> Home Grid -> Perspective View Grid Extent), de mit kell ahhoz tennem, hogy az oda beírt érték a következõ MAX indításkor is az az érték maradjon?
Ha valaki a jelenlévõk közül modellezik/modellezett már embert (férfit és nõt is), akkor tõle kérdezném, hogy ehhez szembõl és oldalnézeti képeket honnan szerzett, vagy milyen kulcsszavakkal kereste a neten? Mert amiket én találtam, azok egyrészt iszonyat kicsik, másrészt a minõségük hagy némi kívánnivalót maga után.
A MAX materiál-jában van egy két anyag (mental ray, Arch & design) ami elég furán néz ké (pl. a cooper).
Az itt található anyagokon lehet valahogy fixen változtatni, hogy végérvényesen a módosítottak maradjanak az alapértelmezettek, vagy... valami más megoldás?
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
per aspera ad astra
Mostanában egy játékhoz modellt módosítok(azaz nem én csináltam,igaz nem is tudnék)), és meg kéne változtatnom egy (nem is tudom hogy hívjam.) objektumnak a méretét.Hogyan lehet ezt megcsinálni?Miután kijelölöm az "objektumot", gondolom jobb oldalt kéne valamit csinálni.
Elõre is köszi.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
A parametrikus égboltot elfogadnám max-ba/vray-be is!
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
eléggé egyszerû
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
mi is elcsesztünk már egy csomó idõt, az új fícsörök próbálgatásával.
<#crazya>#crazya>