3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
(Ja, a nagy fekete gépkocsikon olyan rendszámok lennének, hogy "autodesk-01 meg olyan, hogy "chaosgroup-00") Psszt! <#kuss>#kuss>
Ki korán kel, poligont lel.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Majd megpróbálom más uton megközelíteni a problémát
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Nenad? Kódolás? 😄
per aspera ad astra
bár lehet inkább egy autogrid opció lehetne logikailag
ez arra a síkra rajzolna, ahol az adott tárgy pivot-ja van. pl ha rajzolok egy vonalláncot az alapsíkra, és felemelem aról, akkor kiegészítve a vonalat nem a 0 magasságon jönnének létre az új szegmensek, hanem ahol a vonal pivot-ja van.
nenad, ha ezt megcsinálod, én kezet csókolok, mert ez okozza nekem a legnagyobb fejfájást általában
A dobermannak ott van a forráskódja is, így updatelhetõ..
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Igen, igen, a MaxMan volt az, nem tudtam, hogy abbahagyták a fejlesztést. Kár, annyira nem rossz a RM. Gondolom MAX userek között nem valami népszerû.
per aspera ad astra
Amúgy nesze egy generátor. 😄
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Volt még pár próbálkozás, scriptspoton fent van 3 script RIB exporthoz, hogy mennyire mûködnek nemtudom, nem próbáltam (egyedül a DoberMan ismerõs). LiNK
Háttérkép:
Én ilyenre gondoltam, ez vmi hasonló, mint az a képben lévõ tile hiba nélkül...(\__/) ( X.x) ( } . { )
Oldalad hátteréhez: vicces, de az ennyire finom vonalakat nemes egyszerûséggel AA meg minden nélkül pixel artként szokás megfesteni pl. gifnek PSben. Egy 1px széles 45 fokos sraff pl. kemény 3x3 pixeles kép. 😄
per aspera ad astra
3delight, 5 másodperc renderidõ, nem rossz... Esti lazlás képpen. Egy db license ingyenes. Piszok gyors.

De talán maga a képhez is el van csúszva a dolog 1, talán 2 pixellel.
És amúgy nem is érdemes egy 60x60as képet használni, ugyanezt egy 5x5 pixellel is meg lehet csinálni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
AA,soka linok, és nekem nem igazán sikerült rájönnöm. De lehet, hogy csak fáradt vagyok a gondolkodáshoz. 45fokos, az alap kép négyzet
Köszi
lenne egy kis problémám. egy olyan kiterített palástot kéne létrehoznom ami egy kúp és henger különbségébõl létrejövõ test palástja. úgy kéne megcsinálnom hogy utána össze lehessen hajtogatni/ragasztani papírból. ha van valami tippetek vagy útmutatásotok esetleg tanácsotok hogy egyáltalán érdemes-e max-el csinálni vagy inkább valami mással akkor légyszi segítsetek. köszi
(ha minden igaz akkor tettem fel egy képet is bár nem biztos mert még sosem tettem fel képet ide a fórumba)
\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"
Lehet hogy butaság amit kérdezek, de nem tudom megoldani.Text-et szeretnék úgy megcsinálni, mintha kõ lenne. Addig jó, hogy ráhúzok egy kõ textúrát, de a felülete sima marad. Hogyan lehetne megoldani, hogy a felülete is érdes legyen.
per aspera ad astra
sracok google a baratotok pikk pakk ki lehet deriteni melyik ceg😉
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
Kérjük önéletrajzukat és referenciamunkáikat küldjék az [email protected].
RedQueen is nyomul, ugy tunik lesz egy irto gyors megoldás a spéci uj photonMappingal.
Minõségben viszon ver. És marad mellette a path tracing. Március Végén. Az a királyság, ha maga a progromozó tud feltalálni uj metódusokat, vagy variációkat, aztán mehet az implementálás.
de lehet hogy xy csapatnak challnge lesz
Ha jól tudom, Autodesknél van valami olyan policy, hogyha adott idõkereten belül (mondjuk új verzió megjelenése elõtt egy hónappal) veszel MAXot, akkor a rá következõ frissítés/új verzió ingyenes, aztán lehet én tudom rosszul. Hívjátok fel õket, kérdezzétek meg.
per aspera ad astra
Viszont ha nekem valaki évekkel ezelött azt mondja, hogy majd a gazdasági válság kellõs közepén hitelre veszek MAX licenszet, hát képen röhögöm.
valószínûleg shadowmap-os lámpával akart az illetõ renderelni és jött az üzi, hogy nincs elég hely a map-nek.
ami a srác leírt azzal tulajdonképpen kitakarította a memóriát és lefoglalt benne helyet a kívánt méretû képhez.
Más, kis tesztelgetése a vray volume shadernek egy hétköznapi felhasználási területen.
per aspera ad astra
------------------------------------------------------------------------------------------------------
3) Problem- You are unable to hit a high resolution render (in 3ds max) because you keep getting an “Error creating bitmap” message.
Solution- Save the scene, and exit max. Open max again, and render an EMTY scene with the desired resolution. After that, open the initial scene and hit render again. TA DAAAA… it works. Don’t ask me how is this possible though….
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
dö kvescsön iz: Tényleg létezik ilyen trükk? Egyenlõre nekem még nem csinált ilyen “Error creating bitmap” hibát, tehát nem tudom leellenõrizni, hogy ez a megoldás mûködik-e.
szóval modellezni kell pl valamilyen házat. Akkor két lehetõség van, egy relative jó vektros program, illetve modellezés ezerrel. Bár sokan azt mondanák a curvék után már nem olyan nagy meló, de sztem akkora poen lenne.. Lehet ha lesz ráidõm nekifutok egy ilyennek scriptben.
SP3-hoz érkeztek olyan toolok, amikkel MAXban elkészítheted a vektor displace mapeket viszonylag kényelmesen.
per aspera ad astra