3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezt kellene megvalósítani. Bár photoshopos.

carpaiint1[/
URL]

ez pedig határotzzan jó referencia.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a karosszéri anyaga szuper.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Lámpára? Glowt meg diffrakciós jelenéget meg káprázó csillogást! 😛

per aspera ad astra

ThomasGins
Még erõsen teszt verzió. Lámpa világitásokra ha van ötlet szivesen várom.

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Ezt. Bár nem biztos hogy egy parlamenttel is elbánna.

Pöpec Nenad!
Még egy autóst lehet bedobok ma én is, ha a studiós beállitást sikerül összehánynom.

Sziasztok! lenne egy olyan kérdésem hogy ti melyik plugint ajánljátok ilyen üvegtörõs, épület összedõlös robbanásos effektekhez?
itt egy kis material tesztelgetés, régi bádogos carpaint 😄
van még pár kisebb bug. Azokat még kinyirom aztán hajrá.

[/img]

Aldaryn
Ha valamiben standard material van, az nem valami okos megoldás.

per aspera ad astra

ThomasGins
Hát én csak párba néztem bele,de egy csomó standard-vray keverék volt.Majd utána lesek még akkor

Aldaryn
Tessék felmenni VRay shader gyûjteménybe, letölthetõ vagy 30 féle carbon és carpaint. Némelyik olyan profi és pontos, amilyen profi és pontos egy ilyen lehet. 😊

per aspera ad astra

Free
a carbonra én is emlékszem mindig csak mutatják mutatják a tech részleteket meg jól megtartják maguknak :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Ja,de nem mat beállitást,csak karbonoztál össze-vissza😛

Aldaryn
Én régebben sokat dobáltam ide 😛

per aspera ad astra

ThomasGins
Egy kocsifényt azért megnéznék tõletek,nekem sose sikerül épkézlábra.

Aldaryn
Kényelem kedvéért szeretem szétszedni 3 rétegre, 1: viszonylag diffúz festék (nem lambert, annál sokkal tükrözõbb) 2: glossy metáldarabok, 3: lakk/gyantaréteg. Utóbbi IORje különbözik a festéktõl (nem csak a metáltól)

Az a sok 1.1 miért? 😄 Nekem az kicsit sok. 😛

per aspera ad astra

hármat tettem bele végül, ennyinek elégnek kell lennie.
A car paint. 1 reflect, 2 glosy, 3 diffuse
bár én inkább: reflect/diffuse + reflect/glossy(nodiffuse)

Aldaryn
Valamirevaló carpaint is max három....

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem feltétlen, Legtöbb esetben én kettõt használok. Ennél több ritka.

per aspera ad astra

az egyébként sem elég nagy, azonkívül nem akarom megoldani automatára mert kell neki 2sec legalább... (el kell indítani redqueen-t a hattérben, be kell parsálni a geomot stb, és render)
azt meg nem szeretném, ha csak 6 material látszódna egyszerre..

szerintetek kell 3 layernél több? 3 kölönbözö material sulyozott kimenete. számmal, vagy mappal sulyozva

Aldaryn
Mintha lenne valami izébizé arra, hogy a matedittor képet kicseréld sajátra, és akkor nem kellene külön privjú doboz.

per aspera ad astra

ma még megírom a material layer controlt (több material layer) aztán pár apró dolog, pl az ui parameterek elmentése fileba és kiteszem publikba.

most átettem hdris-re. Lesz még egy két kapcsoló ott. Most fejeztem be az exporter updatelését az uj materail rendszerre. Kurva jó ugy dolgozni vele, mint pl vrayel. Csak állítgatsz aztán render, nem kell bénázni standard materiall, meg azzal, hogy hogyan fog majd kinézni.

Aldaryn
Profi nagyon! 😊 Gratula! Esetleg még egy privjú scene választó legördülõ listát lehetne odatenni.

per aspera ad astra

Met
<#worship>ez volt az
hálám jeléül mindjárt keresek egy szekrényt Neked<#hehe>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
Valaki linkelt nemrégen egy oldalt ahol rengeteg jóminõségû textúra volt felrakva, kategórizálva.
Vissza olvastam 13 oldalt meg rá is kerestem de nem találtam meg, valaki nem tudja melyik volt az?<#help>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ThomasGins
<#eljen>

emberek, Tatatá.
Redqeen - max connection completed. A Shader.
(bocs a nagy képért)

Aldaryn
Jééé, ez haláli! Thx! 😊 Ez általános munkák során is hasznos lehet.

per aspera ad astra

tegyél be egy mapot az elsõ slot diffuse-ba, aztán
test = renderMap meditMaterials<1>.diffmap size:<400,400> filename:"D:/tester.bmp" filter:false display:false
save test
close test

Aldaryn
Hogy kerul ki? Kimenti bitmapkent, vagy valami interpreter es redqueen rendelkezik belso proceduralisokkal? Esetleg van valamilyen shader nyelve, amihez max apis dllen keresztul tudtad csatolnia max proceduralisokat?

per aspera ad astra

sikerült beletenni a max procedurálisok kimentését fileba..
Yeah!

Aldaryn
Tudom, eddig még nem dolgoztam olyan visual edittorral, ahol kattintgatva állítgatva a funkcionalitást is beállíthattad. Talán Delphiben volt olyan élmény, hogy majdnem gépelés nélkül is lehetett egyszerûbb "programot" összerakni. 😛 Elhelyezés, méretezés, arra találták ki.

per aspera ad astra

erre lenne, de ott nem lehet véglegesre megírni. Pl egy material ui-t bedobva el sem indul..

Aldaryn
Nem erre lenne a vizuál edittor? hogy legalább az ui elemek helyzetével, méretével ne szövegesen kelljen bajlódni?

per aspera ad astra

hehe, írtam egy ui etoló kódót. Magát a kódót változtatja meg.
pl elkészítettél egy komoly gombokkal stb teli ui-t. De be kellene szúrni még1 buttont stb.
akkor mindent ami alatta van annak pos értékéz növelni kellene.
Egy lépésben. Piszok kul feeling. Maxscript string parancsaival. Kicsit nyögvelõs de kuul.
😄
Írok hozzá ui-t holnap aztán bedobom, alkalomadtán jól jöhet.

zsiiiiirrrr...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

anisotropikus reflekcio, illetve igen olyan mint az mr-é

a window azt teszi, ha pl be szeretnél nézni a ház /cornell box belsejébe akkor ezt a materialt kell hozzáredelni az adott falhoz, és a kamera felõl nem rendereli. Olyasmi féle mint a flipped polygon maxban.
csak nem kell vele genyózni illetve nem csak egy facehez lehet hozzárendelni hanem pl vastag falhoz is.

szerintem az effect shadow fele kutyu lehet😄
aniso mit tesz..mert az oke hogy egyenlotlenseg de minek az egyenlotlensege😄
round corners az beepitett el lekerites mint mr-ben?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
A window mit tesz? Mellesleg elimserés a kitartó fejlesztésért!

per aspera ad astra

edi😄 jol nez ki😄

Bah, vray ;-)

Rq material..

Frissült a spot3d-s vray help az SP3-as ficsõrökkel. grafikavilág.ws-re felrakták .chm-ben is.

juhar szirupot bele😊 coolos😊

Aldaryn
Bizony! Fasza lett! Nagyon jó lett az üveg anyaga. A fedõ már annyira nem. 😛

per aspera ad astra

npeter
f@sz@ lett. kéne bele 1 kis lekvár :-D

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

kis üveg, redqeeun

magam is gondoltam erre a dologra, csak még megfelelõ öteletem nem volt hozzá...