63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• npeter
    basszameg mifelénk még mindig az Izaura sorozat a menő, meg a szomszédok teleregény. ilyenek, hogy titanic, terminator nem is hallottam csak mi foszlányokat. Én még leragadtam Cameron Diaznál (gondolom a lánya lehet), ő legalább nem annyira szőrős fejű :P
  • ThomasGins
    Tuti viccből irta;)
  • pauly

Ő rendezte a terminator 1-2-t,aliens,titanic ,két tűz között stb filmeket
    Nem gondoltam volna hogy van olyan aki nem ismeri a nevét,vagy nem szoktál filmeket nézni?
  • npeter
    who is the James Cameron?
  • ThomasGins
    LOL
  • zenoka
    nem is tudtam hogy Kiss Balazs (ward) az avataron dolgozott
    hehehehehe
    "ah, before I forget, James Cameron just shook my hands a week ago, I am not washing it since. :)"
  • atenza
    Tudja valaki hogy ez miért van? "unhandled exeption:memory allocation failure" Ha például sok fű, vagyegy fa van a képen akkor rendernél ezt a hibát csinálja. :S
  • Krike74
    Sziasztok

Segítséget, illetve véleményt szeretnék kérni. Ismerősnek kell egy emberi árú notebookot vennem, többek között az általatok használt progival is dolgozik. Notebook a preferált platform. Én egy T6600 intel cpu-s gépet néztem, 4 giga rammal, illetve egy GT120-as Nvidia karival, aminek van 1024 MB dedikált memóriája. A renderelés nagyon gáz lenne egy ilyen gépen? A jelenlegi p4-esen estétől reggelig tart, annál csak jobban fog ezen menni. Köszönöm az esetleges válaszokat előre is.
  • Ibud
    Köszönöm mindenkinek, majd meglátom, hogy mitévő lészek, lehet tanfolyam lesz belőle...:)
  • zenoka
    #51786 :D
    jo konyv egyebkent en megvettem:)
  • nenad
    illetve van egy cinema 4ds könyvünk magyarul, csak az a 10-es veriókhoz jó.
    itt info és megrendelés.

link
  • nenad
    Szia, kb 4-5 hónap és megjelenik a cinema 4d könyvem. Ha esetleg szükséged van további infóra akkor privátban
  • zenoka
    no meg itt van ez is ne feledkezzunk el rola:)
    c4d magyarul
  • npeter
    Próbálkoztál már a googlval? sok jó tutorial van fent. Először nézz bele a progiba, tetszik-e, kell-e neked 1általán. Olyat nem fogsz találni aki okítani arra mérget vehetsz. Legtöbbjük az ittenieknek vmilyen szinten kapcsolódik az építészethez. Épp ezért nem hiszem, hogy egy ún. "konkurenst" oktassanak. Érted ugye? Amúgy szerintem itt az usereknek 95%-a autodidakta módon tanulta ki az általa használt programok ismereteit.
    Pár segítség:
    Cinema 4D tutorialok
    könyvek
    ha gond lenne az angollal

Persze én csak 1 átlagos user vok, aki még Cinema 4D-t nem is látott 10 percnél tovább. Majd hátha jön vki aki jártasabb a témában, és elmondja a tutit
    peace
  • Ibud
    Sziasztok!
    Van közöttetek Cinema 4D Studio guru?
    Építész vagyok és szeretnék ebben modellezni, de kéne valaki aki okítana.

Köszi!
    Üdv,
    Ibud
  • atenza
    Köszönöm. Eléggé időigényes megoldás ez a metódus, ha már megfelelő mennyiségű szál van :S
    Autograss demo-ja is sajnos mindig hibával leáll, pedig valahogyan jó lenne valósághű grass-t létrehozni.
  • ThomasGins
    distribution
  • atenza
    Fur-nál melyik értékkel tudom a sürűségét növelni a szálaknak? Próbálgattam minden opciót de csak csavargatja-tekergeti őket, nameg a hosszát nyújtja...
  • atenza
    Köszönöm a segítséget, sikerült a tutorial alapján hasonlót csinálni, de amint gömb helyett plant szeretném befüvesíteni eléggé ronda lesz. A letöltött .mat kiterjesztésű-t is sikerült betennem, de nem igazán jött össze a dolog... A kicsomagolt file-ban van két .mat kiterjesztésű anyag grass_fur és pebbles néven, van három kép, grav1_t, grav1_t-disp és grav1_t-normal, ezeket megpróbáltam behelyeztni a megfelelő map-re de nem változott. Van továbbá két kép a vray fur és a displacement mod beállításairól. Készítettem egy gömböt, modosítottam displacementel, beállítottam a kép szerint az adatokat, majd ráhelyeztem a gömbre a vrayfur-t is, szintén beállítottam mindent, és kaptam egy zöld gömböt lila szálakkal. Esetleg ha valaki tudna segíteni msn-en azt megköszönném, fontos lenne....
  • ThomasGins
    Hasznos lehet még igy is displace füvezni, hogy a távolabbi résznél nem nő fű, bár animnál ez nem tudom mennyire zavaró.
  • npeter
    1. kérdésre a válasz: megnyomod a z 'M' betűt, --> click 'Standard' gomb---> 'Mtl Library' legyen bejelölve---> és alul ott a File/open. Ott tudod behozni a letöltött 'mat'-okat.

2. kérdésre a válasz: grass link és vray grass tutorial
  • atenza
    Találtam pár grass material-t itt, és nem tudom hogyan kell használni őket, mert .mat kiterjesztésűek. Bemásoltam a file-t a materiallibraries mappába a maxon belül, de hol tudom ezt elérni a programban? Ha jól tudom a füveknél displacement-et használnak, valaki tudna ebben segíteni, hogy ez micsoda, illetve hogyan tudom megvalósítani?
  • Mutans Zombi
    Helló mindenki!

Valaki árulja már el (magyarul), hogy hogyan lehet a seam-ek segítségével elérni azt, hogy az általam megjelölt seam-ek mentén darabolja a max, ne pedig saját kénye-kedve szerint.
    Hiába jelölöm ki az edit seams-n belül a kívánt darabolási útvonalat, magasról tesz rá. Miért? Mit kell tenni, hogy az vegye figyelembe?
  • ThomasGins
    bouldinggenbe megint van pár frissités...
  • atenza
    Próbáltátok már az autograss nevű plug-in -t? Feltelepítettem a demo változatot 3ds max 2009-hez, és vray rendernél hibaüzenettel megáll a program. Sp2-es vray, miközben max2010-ben sp3as vray-el működik tökéletesen, csak ott ugye lassú a vray-es render és watermarkot is beleteszi :S
  • Vertigo
    Nah ez gyors volt, szoval magamnak megvalaszolnam... (ha mas is belefutna, de gondolom anno belefutottatok mar paran)

Szoval DX9-re kell allitani a viewport drivert, mert DX10-re allitva nem mukodik!

Tovabbi szep napot mindenkinek! ;)
  • Vertigo
    Szep jo reggelt! :)

Lenne egy remelhetoleg gyors kerdesem...

VGA upgrade soran (6600GT->GTX 275) oprendszervaltast is eszkozoltem (w7 x64) es gondoltam kiprobalnam mit tud a 2010-es max, nagyon tetszett a viewportbeli HW shading a fiiicsor videokban, viszont frankon le vannak tiltva azok a menupontok :(

VGA detect-nel SM 1.0 -t ir csak a kartyara (pfffffff)

Eloszor DX-en probaltam (10-es beallitassal), aztan opengl-el is, oprendszerbol adodoan DX11 van fent, driverkent meg a legujabb hivatalos szines szagos (191.07), de elotte valami regebbi volt, es avval sem lehetett bekapcsolni...

Direkt a max miatt maradtam az nvidianal, meg a vray RT-s cucca is eleg impozans volt, es ugy remlik egy 260-ason is eleg jo sebesseget produkalt, szoval gondoltam egy 275-el eleg jo ideig elleszek...

Hallottatok mar ilyesmirol?
    Csak nem kapcsoltam be valami checkbox-ot, vagy sz@r a w7, vagy a DX11, vagy mar nvidiaek sem tudnak drivert irni, esetleg autodeskek hozzak a formajukat?!?
  • ThomasGins
    Nyálcsorgatós rendesen.
  • zenoka
    Ap ot olvas:)
    viszont Npeter innentol kezdve nincs mese koteles vagyol a radijo modellingen elindulni:):):)
    http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=2984
  • Free
    hol találtad ezt ? én is én is :)

amúgy egy kis érdekesség Piktor Barátunk munkásságáról

Pogonyi Zoltán
  • zenoka
    jah tudja hoher mit jelent beszelek folyamatosan hulyseget:)
    maajd kuldok neked is:)
  • npeter
    küldjél már nekem is, én sosem kapok

most nézem te meg vmi "technical assistant" lettél vmi kisfilmben? :P

• jo01
    Helló
    Meg tudná valaki mondani hogy hogy lehet gyorsítani a render időt már komolyabb animáció esetén.
    van valami beállítási lkehetőség
  • zenoka
    kuldtem privit
  • nenad
    realtime rendering in rhino v5

video1
    video2
    video3

• raulrm
    Kösz nenad... közben megoldódott :)
  • nenad
    ez milyen render?
    vagy a minta/shadig pointok számát növeled, vagy a mintavételezés sürüségét.
  • raulrm
    Szevasztok! Meg tudnátok mondani nekem, hogyan tudnám ezeket a hibákat orvosolni?

Előre is köszönöm.
  • nenad
    vagy az INTEL lefizette a fejlesztőt bosszúból, most egyébként is úgy tünikmegint milliárdokat kell kiadnia az USA-ban az AMD szivatásáért. Egyre jobban szorúl a hurok. :D:D:D
  • nenad
    sztem szimplán hibás a program, nekem is nagyon alacsony értéket adott..