3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Nem feltétlen kell *akkora* felbontás egy ilyenre, ettõl függetlenül mindig jó móka a megrendelõkkel vitatkozni, amikor hatvaniksznéhány méterre 300dpi-t kérnek, és olyan erõsséggel ragaszkodnak hozzá, hogy az már fájdalmas. Ilyen méretekben 5-6K -s kép bõven elég kellene, hogy legyen, mivel nagyon messzirõl nézi a befogadó. Ha jól emlékszem az, ami oda ki van téve, az mégis kb 17Kban lett lerenderelve. Nem volt vele különösebb gond. A renderméret nem kellene, hogy számítson, ha streamelve, vagy blokkonként írható fileba mentesz. Pl. block exr-be, vagy vray image fileba. Ha nem foglal a frame buffer lényegesen sok memóriát, akkor nem oszt, nem szoroz, hogy mekkora a renderelendõ kép mérete. Szóval az a kép ott konkrétan buzinagy felbontásban került ki, azt nem tudom, hogy a nyomtatási technikának köszönhetõen ebbõl ténylegesen mennyi került felhasználásra.

per aspera ad astra

Sziasztok!

Nem nagyon irogattam (csak lelkesen olvasgattam) még ide de most láttam Aldaryn kis videóját az irodabelsõrõl, és akkor összeállt a kép bennem, hogy minden nap az épület mellett megyek el és minden egyes napon azon gondolkodom hogy hogy a répába csinált akkora felbontású képet. Egyszer kellett egy oriásplakátot csinálnom de az embertelen méretû lett. Aldaryn mekkorába kellett azt renderelned?
screenrecoder, camtasia stb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
erre van a screenshot😛

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Jó lenne ezekrõl hosszan írni, de sosem tudom összeszedni magam, hogy nekilássak. 😞 Komolyan 😞

per aspera ad astra

hunkircsi
Pont ez a lényeg! <#eplus2>

Ki korán kel, poligont lel.

ebbõl nem sokat értenek majd.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Hehe...

Teljesen lineáris renderkimenet, postban pedig 2.2 (körüli, sokszor inkább 2.0 ~ 1.8) gammakorrekció, és kis logaritmikus összepréselése a nagyon fényes tartományoknak (amolyan reinhard módra).

per aspera ad astra

naa, tolj egy turialt. Valami profit.

Aldaryn
VRay sun+sky meg vrayligtok plfaonon olyan erõsséggel, mint általában egy fénycsõ. A lényeg úgyis a postprocess color mappelésben van.

per aspera ad astra

egy office vázat, csak falak bedobhatnál a nagyérdemünek, sztem mindenkit érdekel hogyan világítottad be. Fõleg Free-t ;-)

ThomasGins
Pöpec,pont most kerestem ilyet

evermotionon olvastam ezzeket ezzel a progival toltak
http://www.hdrlightstudio.com/

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Igen, az egy mûhiba volt, elbasztam a lightcache-t, és negyedannyi mintával ment ki, mint kellett volna.

per aspera ad astra

nagyfelbontásu HDRI studio világítás pack. Ingyenes. (a hosttol függetlenül)

link

😄😄 jaja😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

a násodik részen a plafon eléggé foltos, azon javítanék még... Amugy nem rossz.

Sziasztok!
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy a textrúrát vhogy bele lehet "égetni" a modellbe??
Az a gondom, hogy ha egy adott scenebe be akarok hozni már elõre elmentett tárgyakat, akkor azokat textúra nélkül hozza be. Vagyis az útvonalat felejti el. Próbáltam export/inportal is, mergevel, Xref-el is de nem volt jó 1ikel sem.
Nektek van vami ötletetek? Biztos meg lehet vhogy oldani (szeritnem)

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Aldaryn
Hehe, akkor nem 25fpsel érzékelted a világot, hanem 90-el. Megnézem még ezt a lejátszósdit.

per aspera ad astra

nem arra értettem, ugy értettem nem a felhasználó gépével van gond, hanem a lejétszóval amit az oldal szolgáltat... Sztem amikor tölt és ujrainicializálja a filet akkor szaggat be. Amikor teljesen betöltötte akkor is beröccent. Ezt tapasztaltam.

Aleknal tunt nekem hogy szaggat de addigra mar bennem volt 5 kave szoval lehet barmi szaggatot volna😊

Aldaryn
Ki mondta, hogy a gépekkel? Én azt mondtam, hogy itt a megjelenítõvel sem volt gond, meg úgy általában eddig semerre, ahol mutogattuk.

per aspera ad astra

nem a gépekkel van gond hanem a megjelenítõvel.

Aldaryn
Ah, meg ami fontos, hogy reggelés után le lehet tölteni az eredetileg feltöltött filet, ami nincs széttömörítve a flash lejátszóhoz.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nálunk nem, ás általában eddig ahol néztük, nem volt vele gond, ahol szaggatott, ott az elsõ lejátszásnál. Valahogy szimpatikusabb, mint youtube.

per aspera ad astra

Aldaryn
hehe. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Nálam csak elsõ lejátszásra szaggat amig tölt,másodszorra okés

ThomasGins

sztem keress más videófeltöltõ portalt, élvezhetetlenül szaggat.

jo lett a masodik szint is..es igy ekkoraban nem is szaggat😊

Aldaryn
Akkor taps, taps! 😊

Ha van kedve valakinek unalmas irodabelsõket nézegetni, akkor: videó.

per aspera ad astra

ThomasGins
Saját ies,eltököltem vele egy ideig,neten nem leltem rá rendes képet ahol felülrõl lenne kép a világitásrol.
És egy darabbbol se sikerült megoldanom szoval két féle, 4 db ies ami caustic szerû közeli fény és 4db ami távolabbra világit,csak sajnos a távoli vége egy pontba összefelé tart.De kirakom hátha vkinek van még kedve játszani vele.

hunkircsi
Nem. Egyszerûen csak Chamfer-elt élek mindenhol. <#vigyor2>

Aldaryn
Nagyon jó! Én is azt kérdem, hogy saját gyártmány, vagy szerezted valahonnan, és tényleg autó fényszóró ies? Annyira zokni vagyok az autókhoz, hogy nem tudom megmondani.

per aspera ad astra

megrajzoltad az iest, vagy már egy létezõt használtál.

ThomasGins
Kis IES teszt. link

piszok jó, a sarkok weld/relax?

hunkircsi
Szépjóestét!

Mondanám, hogy NFR, de "EZ" megrendelésre készült. <#szomoru1>

Aldaryn
hehe 😊

per aspera ad astra

ibor90
NO GL, LS, vagy MD mert akkor kick 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Aldaryn
Szerintem legyen "No GI" a felirat... 😄

per aspera ad astra

"raytrace" nincs gi a previewban, lasabb gépeken jól jöhet..

Aldaryn
A scene-nél a raytrc micsoda?

per aspera ad astra

betettem, egyet. Egy mezõvel.

Aldaryn
Én személy szerint nem szeretem a preseteket. Még két számot beírni sem olyan nagy megerõltetés. Oda szerintem egy egy beviteli mezõ kellene, és szevasz. Így sokkal tudományosabb, de egy UI-t nem kilóra kell adni.

per aspera ad astra

köszi. Nemtom ki akar mejd gépelni ott. De lehet beteszek egyet, de mindenképpen square kell hogy ne menjen szét a tile, ugyogy csak egy számnak lenne hely.

Aldaryn
Az automatikus textúrageneráláshoz presetek helyett beviteli mezõt, és szóközt az explicit és sampling közé.

Szép munka!

per aspera ad astra

egyenlõre ez a végleges material, ha valakinek van valami ötlete az rolja befele. Köszi.

RedQueen material

ThomasGins
Arra gondoltam berakom egy mélygarázsba,és hogy látszódjon körnezeten is vmi lámpafény.Szal vmi vraysphere pilács spottal keverve,vagy esetleg ies.

Aldaryn
Az elsõn az elsõ kettõ balról flipflop, látványos, de nem sok ilyen autó rohangál.

per aspera ad astra