63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• tapper
    Hi

Köszi már emlékszem az S betű körül nyomtam meg vmit akkor ez lesz az :)
    Örök hálám nektek
    Üdv!
  • zenoka
    tudjuk ezt jol de akkor is jo szoveg volt:)
  • putyi
    gyerekek!
    nem akartam én itt arcoskodni. nagyon tetszenek az áron látványai(legalábbis amit zobokiéknak készít), de ő inkább festményeket készít, mi pedig inkább fotókat. a két műfajt összehasonlítani, versenyeztetni teljesen felesleges.
  • bencsab
    hát ez szerényen kifejező volt... :)
  • zenoka
    "szeretnék tudni, hogy hogyan fog kinézni ténylegesen a ház" :DDDDDDDDDD
  • putyi
    ez a lőrincz áron honlapja. általában ő dolgozik a zobokiéknak, mi csak akkor, amikor azt szeretnék tudni, hogy hogyan fog kinézni ténylegesen a ház.
  • zenoka
    putyi: nem ti dolgoztatok eddig a zobokieknak?!
    http://solidfill.blogspot.com/
  • nenad
    akkor csodálatos megoldódott.
  • hunkircsi
    Azt csináltam. Merge, mindent kijelöl, aztán egy full default Material az összes mindenségre, save selected, és utána Merge. Ez a jelenet most egy egész éjszakán keresztül nem errorozott.
    Amúgy MAX9-et használok, mert nincsen idő az új verziókkal játszani. Ez is egy óriási lépés számomra, hogy VRay 1.5 RC3-ról váltottam RC5-re. Mert kapásból élesben kellett használni a rendszert.
    Tényleg azon gürizek most, hogy egy 8giga RAM-al megáldott csodamasinát összekuporgassak, és azon elkezdjek egy 64 bites rendszerre MAX 2008 és VRay SP3-as konfiggal próbálkozni.
  • Aldaryn
    Mellesleg Te nem valami frissebb MAXot hasnálsz? mert azokban már van "natív" (lol... natív... max esetében... háháháháááá) color correct shader. És kezdésnek tényleg tedd, amit Nenad mondott, vagy mergeld be egy jelenetbe, és gyorsan dobj mindenre egy standard shadert (kijelöl mind, assign, kész) majd azt elmentve, újranyitva meggyőződhetsz róla, hogy valóban nem a color correct bugzik.
  • hunkircsi
    Jó, visszavonom, ugyanúgy elszáll az egész. Bekaphatja.
  • hunkircsi
    Hát azért azt jó tudni, hogy nem lehet Materialozni ColorCorrect-el, amikor az adott nézetben ott figyel a cucc. Ezt hogy lehet kiküszöbölni munka közben? El kell rejteni az éppen textúrázandó objektumot a Viewport-ban?
    Amúgy bemergeltem a MAX file-t egy új fájlba, és ezt mentettem el. És most azzal hiba nélkül dolgozgat a program. Eddig sem szerettem túlságosan a ColorCorrect-et, de most már elvből rühellem.
    Al, ha esetleg van még ilyen "jóhatudod" tipped a ColorCorrect-hez, akkor plíz oszd meg.

Tenkjú veri mács!
  • nenad
    csak a materialokat kellene megváltoztatni futass egy gyors material convertert, vagy mentsd el a geometriát külön, pl 3ds, vagy obj..
  • Aldaryn
    Csak két napnyi munka? Ah... mi néha ujjgyakorlatnak is kitölrölgetjük az aktuális projektfileokat, mikor már készen vagyunk velük, hogy ne legyen unalmas, szürke minden hétköznap :P

(Semmi régebbi backup? color correcttel akkor kapsz errort, ha hipphopp rádobod egy olyan bitmapra, amit épp megjelenít a viewport. )
  • hunkircsi
    Hello Mindekinek!

Légyszi segítsetek, mert írtó módon benne vagyok a trágyában. Határidős melót csinálok (konkrtéan holnap kell leadni), és megnyekkent az összes projekttel kapcsolatos MAX file. Megnyitom bármelyiket, és miután betölti az adott jelenetet, pár perc után elszáll a MAX "Application Error"-al, úgy is, hogy nem csinálok semmit.
    Ez az első projekt, amit úgy csinálok, hogy minden Material Bitmap a ColorCorrect-en keresztül kerül betöltésre. Amikor először kipróbáltam a ColorCorrect-et, akkor már attól is app.error volt, hogy színt módosítottam, ezért nem is használtam, aztán nemrég újra próbálkoztam, és semmi hiba nem jött elő, most meg a projekt jelenetének összes Material-ja ezzel van, és másra nem is tudok gondolni hibalehetőség terén.
    Légyszi segítsetek erre megoldást találni, mert ennyire még nem szivattam meg magamat.
    MAX9+VRay1.5 RC5+ColorCorrect_v3.4.86.9_x86
    Köszönöm előre is, nagyon remélem, hogy nem kell előről kezdenem a kétnapos munkát.
  • ThomasGins
    S-betű, vagy mágnes ikon felső sorban.
  • tapper
    ennek nagyobb valósziinűsége van elárulnád azt is hogy hol lehet kikapcsolni ?
    kezdő vagyok...
  • tapper
    hát szerintem nem ez a baja mer eddig akkor miért nem csinálta ezt ?
  • nenad
    vray ambient light-hoz jó lenne egy olyan opció, hogy a távolságokaat be lehessen állítani, pl near, far clip stb. Al, megpendítenéd a fórumban?
  • zenoka
    akkor lep nagoyn nagyot amikor bekapcsolva maradt a snap es veletlenul a "levegobe/tokertelmetlen helyre" snapol mikozbe "huzzod" a cuccot
  • Homeless3D
    neha a keves memoria miatt vagy picit tud "lépni" a progi,vagy tul nagyot,,,,mivel belep a Dia effekt...ha eleg a ram+proci akkor targytalan az velemenyem..(de sajna jartam en is igy,,pont ilyen miatt
  • tapper
    Hi
    Lenne 1 olyan problémám, hogy:
    van 1 primitiv és annak az egyik "élét" szeretném mondjuk továbbhúzni vagy 1"pontot" vagy valamit akkor azt nem tudom elég pontosan vagy nagyon nagyot lép vagy nagyon kicsit.
    Hát esetleg értelmesebben úgy tudom megfogalmazni, hogy valamit "elnyomtam" és emiatt nem tudom a megfelelő méretre mozdiitani azt az "vonalat" vagy "pontot"
    Remélem világos!
    Léci segiitsetek , ha nem tiszta akkor csak annyi mondjatok, hogy hogy tudom alapbeálliitásra visszaálliitani mindent anélkül, hogy a munkám elveszne!
    Előre is köszi!
    Üdv: Máté
  • nenad
    jaja, rhino3d -ben modelleztem. c4dben rendereltem, hagyományos megvilágítással.
  • zenoka
    ranezesre rhino az:)
  • npeter
    frankó lett a másik rádió modelled is:)
    amúgy azokat a szöveg bevéséseket, vmi 'pro boolean" szerüséggel készítteted? Vagy van vmi sepckó cucc c4d-ben?
  • Homeless3D
    sziasztok!
    Emberi testreszek,szervek-akar teljes anatomiai részletességgel-erdekelnenek..na nem szervkereskedo vagyok,,modellek irant kutakodok....anno sok evvel ezelott DC-n szedtem ossze mindent,,pl komplett fogsorokat,stb....
    ha tudtok linket,,ill amely cég ad ki ilyen anyagot,,,erdekelne..akar priviben is,,,
    koszi
    a dosch kisse dragallom:)
  • marcee
    PhotoModeller után VideoModeller (illetve inkább WebCam~).
  • npeter
    jah néztem én is, frankó lett a kis rádiód :)
    én meg elszámoltam maga, azthittem jövőhét vége felé lesz 16-a, azért 7végén lehet ráállok én is kicsit:)
  • nenad
    Köszi, ma vagy holnap megy a másik is.

A következő évek talán processzorgyártásban talán legmeghatározóbb eseménye hogy az INTEL végül fizetett az AMD-nek illetve 5évig elérhetővé tette az összes szabadalmát. Bár az AMD a phenom II vel az INTEL közelébe ért,a hyperthreding alkalmazával meg is előzheti. Érdekes évekneknézünk elébe.
  • zenoka
    fain lattam:)
  • nenad
    feldobtam az artistpubra az egyik radios képet, ha minden igaz lesz még egy hétévégéig.(másik modell)
  • zenoka
    interactive
  • putyi
    mi az az interkuki?
  • Geccoka
    Új képek kerültek fel a honlapunkra a lakóhajókról, immár 8 verzió van.
    Az első 4 az enyém.
    Houseboat001-004
    Érdemes ezt is megnézni, a hajók evolúciója:
    EVO
  • hunkircsi
    Hali!

Nem hiszem el, de nem találok a neten egyetlen honlapot sem, ahol a "V-Ray Version History" le lenne írva. Hol lehet utánanézni??? Jó lenne tudnom, hogy melyik MAX verzióhoz melyik a létező legnagyobb VRay verzió.

Tenkjú a válaszokat előre is.

(Jó lenne némi tapasztalatokkal áttszőtt infó is az SP vonalról. MAX2008-nál újabb verziónak nem akarok nekifeküdni, de még azt sem tudom, hogy ahhoz melyik verziójú VRay, ami még működik alatta.) Egyáltalán hol van az a határ, ahol az újabb verziók használata nem követel túlságosan nagy áldozatot a megbízhatóság és a felhasználhatóság oltárán.
  • zenoka
    nekem meg zeno mert meg pocsos koromba 15 evesen amikor nem volt par centi szor reteg a pofamon ugy neztem ki mint a gyurmafigura..meg a hulye tanarok is igy szolitottak..ejj a kemeny gyermek evek:)

ps: dolgozik most valaki a spring interkukikan vagy tervezi? (csak legyen ovatos es szerezzen be aszpirint) privibe is johet mielott meg beperlik a forumot:P:)))
  • ThomasGins
  • pauly
    Mi bajod az Izauraval meg a szomszédokkal?
  • npeter
    becenevem: Öreg :P
    de komoly, még fősuliban akasztották rám :-(
    amúgy kész az a link amit írtál
  • ThomasGins
    Isaurához kellőképpen öregnek kell lenni:)