63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Szeki26
    Sziasztok !

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy nagyon sokat kerestem 98-as Seat Ibiza modelleket,de ingyeneset sehol se találtam.Tudnátok segíteni,hol lehetne ilyet találni,teljesen ingyé :) ?
  • youth #51877
    Hali!
    Itt alul a filternél is be van kapcsolva? mert nekem ezzel megoldódott az élek simítása...
  • FRenkie
    Hm... megnéztem többféle sampler és filter kombinációkkal, clamppal és anélkül de nem hajlandó elsimítani azokat az éleket sehogyem! Lámpák is on-ok. :S
  • Aldaryn
    Vagy nincs bekapcsolva a filterelés hozzá, vagy van rajta AA, de nem clampolt a Z (clamp csekkboksz) így vajmi keveset ér gyakorlatilag, vagy az AA engine nem doglozik, mert mondjuk úgy renderelnéd a Z-t, hogy minden fényt kikapcsolsz. Mivel a passek filtereléséért direktbe az RGB buffert elemző image samplerer felelős, ezért ha kikapcsolod pl a lámpákat, és full fekete képet renderelsz, hogy gyors legyen, akkor becsapod az AA engine-t, hiszen "sehol sem kell dolgoznia, hiszen nem látszik semmi" Ez megkerülhető, ha nem adaptív image samplerert használsz, hanem mondjuk fixedet.
  • ThomasGins
    én scanline-t használom z-depthre mindig...
  • Free
    thx :)
  • zenoka
    gyorsan googliztam
    http://pxfactory.eu/scripts/gears/gears.html
    van a scriptspoton valami gearomatic is szo a szo amit keresel gear
  • npeter
    itt pont ilyesmiről irkálnak a hozzászólások között
  • Free
    régen volt egy fogaskerék készítő script az istennek nem találom. nincs meg valakinek ?
  • FRenkie
    halihó, van valakinek ötlete, hogy a vray zdepth csatornán miért nincs AA?
  • bencsab
    fórumgyilkos :D
  • nenad
    és nem hiszed el, finalrenderrel készült! :D cebas minidg bekapja a legnagyobb bizniccek egyikét aztán demózik vele..
  • Aldaryn
    Jé... és még egyszer jé... pedig a Maya a filmes 3D csomag. :P
  • Aldaryn
    Elviekben az operációs rendszernek elég kevés köze kellene, hogy egy processzoron milyen sebességgel fut végig egy adott kód, nem? Ami elkülöníti az XP-t Win7-től sebességben, az a kettő memóriaéhségének különbsége, valamint a kettő alatt folyamatosan futó alkalmazások processzoridő éhsége, ami, úgy gondolom, elég elenyésző úgy általában.

Én odahaza lassan egy éve Win7-et használok, lassan három hónapja végleges verziót, mindennapi felhasználásra tökéletes, szeretem is. Azonban dolgozni nem szeretek vele. Egyfelől, ha dolgozok, akkor szeretem, ha az ablakok kerete nem foglalja el a kép felét, másfelől sok, általam használt programnak baja van még azzal, hogy a Win7 nem engedi őket mindenhová irogatni, ami nem a Windows sara, sőt, nagyon örülök, hogy végre lassan normális jogosultságrendszer lesz, csak szvsz fel kell még nőnie a programoknak.
  • npeter
    nekik vajon hányszor jött elő az '"application ERROR" ablakocska?
  • bencsab
    no lám, mit tud a jó öreg 3dsmax:
    http://www.youtube.com/watch?v=-NzDXHMwUoE
  • bencsab
    korrigáltam #51857
  • nenad
    sztem backburner ilyen szempontból lasabb, olyat hozz látre aminek a számítási ideje legalább 5 perc. És úgy nézd meg a különbséget. Lehet tévedek, de sztem win7 lasabb. Egyébként nekem is tesztelnem kellene ahhoz, hogy pontosan tudjam.
  • bencsab
    2009 x64, de most már összeállt a vegyes backburner hálózat is (xp és win7), úgyhogy csinálok majd egy relevánsabb tesztet screenshotokkal
  • putyi
    milyen max?
  • bencsab
    ja, és egy elég magas polygonszámú jelenet volt, tehát alapból jól elterpeszkedik a memóriában már megnyitáskor, ennek ellenére nem volt lassab 3dsmax-ból renderelve, pedig több memóriát kajált
  • bencsab
    bakker, rosszul írtam, az perc, másodperc, tehát
    7min 46sec
    6min 50sec
  • nenad
    hehe, backburner alól :D, másodpercben Hehehe
  • Midas
    ezt a maya topikban is monta nekem magnificat hogy win7 gyorsabban renderel amugy nekem pl a nagy scenek amik sok memoriat folvettek rendereles kozben sokszor lefagytak etc azokat win7 siman kirendereli mindig jol.
  • bencsab
    bedobnék én is 2 számot a xp kontra windows7 versenybe:
    windows xp x64 backburner alól renderelve 3,0ghz-es gépen: 7,46sec
    windows 7 x64 3dsmax gui-ból renderelve 2,4ghz-es gépen: 6,50sec
    na, erre varrjatok gombot!
  • nenad
    mem használat? :D az meg 4-5 szörös.
  • ThomasGins
    Majd megveszi autodesk winfost és linyát is:)
  • Free
    ebben lehet valami mert tiszta vinyóra telepítve elkülönít magának egy 100 megás partíciórészt :) amit oprendszer alatt nem is látsz .. :)

akár egy Linux a boot partíciót :)) csak azt látod oprendszer alatt is. itt lehet azért nem engedik látni mert kiderülne hogy az alap kernelt melyik linux disztribúcióból lopták ki :) meg lenne benne egy csomó SOS amit a programozók írtak bele " segítsen valaki a microsoft pincéjében 6 másik társammal fogva tartanak és kényszerítenek hogy windowsnak nevezük az új linuxunkat :"
  • npeter
    jah azt tapasztaltam én is :-( xp 64 nyomtató gondok itt irodában is voltak :-(
    otthon én meg a modem driver-al szívtam :-(
    de aztán csak sikerült életrebírnom :)

free: lehet titokban elrabolták a linuxos gurukat, azok írják nekik az új win-t azért olyan stabil.
    hmm amúgy felcsigáztál, lehet vmi virtual pc ként kipróbálom én is
  • marcee
    Igen, én is úgy vagyok vele, hogy király, hogy majdnem mindenhez van beépített drivere, de azért felrakom mindenből a legújabbat a gyártótól.
    Amúgy van egy negatív tapasztalat is nálam. Gigabyte lapon intehrált realtek hálókártyájához ajánl fel frissítést a Windows Update, aminek felrakása után többé nem funkcionál a kártya. A gigabyte-tól leszedhetővel újra nó problémó.
  • Free
    megnézem majd hogy max ha hosszabb ideig mondjuk modellezek stb hogyan reagál.
    most úgyis tervbe van véve egy izmos scenes csak mert rég maxoztam :)

jah max az nálam 2009 x64 vray sp2

a leg viccesebb amin nevetnem kellett hogy a dual core 2 es 2,53 gigás procis gépen ugyan azt a lépcsőházat 4mp vel hosszabb ideig tartott lerenderelni neki mint az xp 32 bites verzió alatt.

nem hiszem hogy a 4 magos procis gépem csak 4mp vel lenne gyorsabb . amúgy mind a kettőben 4 giga ram és hasonló nagyon a driver is csak az egyik 2 magos a másik meg 4 magos a 4 magos xp a 2 magos meg W7.
  • Free
    Driver gond ???

nem
    hallod ilyen még nem volt hogy izomból felment egy oprendszer a gépemre hegesztés nélkül. talán a debian de ott meg a videó kártyával kellett szórakoznom.

Ez meg egy két dolgot bekérdezett és már fent is volt és teljes körűen használhattam.

az elmúlt pár órában kicsit szeméátkedtem vele. kivettem memóriát kicseréltem procit, másik videó kártyát pakoltam bele pci e sről betettem neki egy régi pci os s3 as kártyát .. semmi gond kicsit tovább tart elindulni hogy aktualizálja a beállításokat de ennyi.
    ilyen microsoft termék nem volt előttem még hogy ezek mellett a szemétkedések mellett még ment volna. hegesztés nélkül.

mondjuk biztos ami biztos atihoz leszedtem egy gyári drivert is W7 hez az most jobbnak tűnik mint a microsoftos.
    meg az alaplapi sata kezelés is inkább msi mint microsoft.
  • marcee
    Új gépeken előbb ütközöl driver gondba XP x64-en, mint 7-en! Leginkább nyomtatókkal jártam így. Minthogy a driver model nem nagyon változott(?) Vistához képest, ezért amihez van Vista driver, ahhoz 7-es is van, vagy lesz. (végső esetben vistás is használható) Egyik irodában fél éve, mikor teszteltük a 7-est, mindhárom hálózati nyomtatót/plottert/fénymásolót megtalálta, telepítette (volna, ha nem kézzel akartam volna a legfrissebbet a gyártótól). Eddig egy (kb 10 éves) canon scaner-rel fürödtem be vista/7 alatt, azt nem tudtam működésre bírni.
  • npeter
    én most nemrég az új gépemnél raktam fel előszőr xp x64-et, nekem már az is gyorsabbnak, stabilabbnak tűnik sima xp-hez képest :)
    win7 alatt amúgy nincsenek driver gondjaid?
  • zenoka
    en autocad alatt megveszek a memoria kezelesetol
    nem tudom hogy koncepcio e vagy bug de egyszeruen nem urit ha egy orat ugyanazzal a rajzal foglalkozom akkor masfel 2 giga memohasznalatnal tartok es folyamatosan lassul...mondjuk acad 2008 alatt grrr...
  • Free
    OFFG:
    Hát emberek én XP óta szidok minden újabb oprendszert amit microsoft kiadott. de az új Windows 7 ultimate hát az állam leesett.

kb 45 mp vel gyorsabban áll fel a rendszer mint xp alatt.
    a megjelenítés is gyorsabb a csicsák ellenére.

a max is sokkal gyorsabban indul és nem szaggat a viewport sem.
    vicces hogy azért ha akarnak tudnak csak ritkán akarnak. igazán kellemes csalódás
  • Aldaryn
    Olyan nincsen. GPU-n futó VRay RT van, ami még nem publikus. Megjelenésről nincs konkrét infó.
  • nenad
    sok cég beigérte a realtime reneringet és azóta sincs semmi. Vraynek van vrayRT amit sajnos nem tudtam kipróbálni, de semmi más. Ott volt Cebas, Brazil, stb, és senki nem dobta még ki.
    Al nem tudod mikor jön ki a demozott vray realtime, nem a vrayRT hanem a GPUn futó vray
  • ThomasGins
    :)
    Nem birtam olyan anyagot ráhuzni,hogy ne legyen kicsit se giccses:)
  • npeter
    hehe nem is te lettél volna, ha nem 1 tepottal állsz elő