63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
bencsab #61969 A 6700K biztosan gyorsabb... :) -
#61968 Sziasztok! Valakinek volt alkalma ténylegesen kipróbálni, hogy egy VRay renderben mi lehet a különbség egy i7 4790K és egy i7 6700K CPU-val szerelt konfig között? Alig találni a neten ilyen render Benchmark listákat, amik meg vannak, azok háát... -
#61967 Köszi, gondoltam a törlésre de nem tudtam mi van akkor ha még is módosítani kell akkor mi van. -
zenoka #61966 oksa..valaszoltam.. face-n surubben elersz mint itt.. mazli hogy ma felneztem:) -
nenad #61965 Ha valakinek kell modellezes vagy automatizalas, web vagy egyeb akkor szoljon (maxscript/js/php/css/cad/pcloud)
-
nenad #61964 privat ment. -
#61963 pl:How to get more slots in your Material editor -
#61962 Ti mit csináltok olyankor ha elfogy a material slot?
Most is sakkoztam hogy mire mit tegyek hogy legyen helyem.
Autófestés, króm, szélvédő üveg, lámpa üveg, gumi stb. ezeknek kombinációja multi-ban hogy csak egy helyen változtatni ha pl. az autófestés mégsem tetszik. -
bencsab #61961 úgy legyen! egy ilyen verseny csak mindenkinek jó tesz. -
zenoka #61960 haat nem tudom nekem a 1080 meg mindig szimpatikusabb -
nenad #61959 ugy tunik az amd uj video karesza 14nm -en nagyon oda fog verni az nvidianak 200 dollalert!!!
http://prohardver.hu/hir/amd_bristol_stoney_ridge_egy_komoly_extra.html -
nenad #61958 kossz! Egyenlore ugy tunik csak theoretical. -
Irgum76 #61957 köszönöm -
MasterMason #61956 Isotropix clarisse 2.0 Az nem csak megeszi a 20 millió polis modelleket, hanem realtime rendereli... Realtime anyagozhatsz benne stb. Kimondottan cpu-ra optimalizálva, majdnem olyan gyorsan mint a gpu-s renderek, csak nincs memória korlát...
Azok a modellek amitől a 3d max már kétszer összefossa a bokáját, az olyan clarisse-ban, mintha letennél egy szimpla sphere-t. ;) -
zenoka #61955 Nenad dobj mar egy emailcimet lehet van scriptelos melo neked -
#61954 Köszi.
Lenne még egy kérdésem.
Krómozott objektumokon csak a nagy sötétség tükröződik (pl. lökhárító) azt szeretném valahogy láthatóvá tenni mert így úgy néz ki mintha fekete lenne. Beállítottam külön environmentet de nem jelenik meg rajta, felül lehet írni hogy ne a jelenet hdr-je látszódjon rajta? A material editorban látszik amit beállítottam hozzá de a rendeben már nem. -
bencsab #61953 mapping az objektumon nem jó. álllítsd be, hogy a csíkos mappingot mutassa a viewportban is, és az alapján lődd be a mapping méretét. -
#61952 Mi oka lehet annak ha nem látszik a bump az üvegen?
Autó fényszóró üvege, rá bumpmap hogy be legyen csíkozva (régi autó), a material map browser-ben a gömbön látszanak a rovátkák de a renderen nem, próbáltam 100-as bumpot de úgy sem.
Mindent úgy csinálok mint régen, ugyan azok a materialok és bump fileok de most nem akar összejönni:S -
#61951 Marcee: pü! -
#61950 Dear kollégák!
Lenne egy kérdésem. Anno az egyik gépemben egy GTX 970 váltotta a Quadro 2000-est, de ugyanakkor váltottam 2015-ös MAX-ra is. Nem szórakoztam sokat a beállításokkal, felraktam a legújabb VGA drivert, és hagytam a Nitrous-t dolgozni a Viewport-okon. Most újra vissza lettek cserélve a kártyák, felraktam a Quadro VGA drivert, a MAX Viewport megyeget egész szépen a Nitrous-al. A kérdésem az lenne, hogy ami a Quadro kártyáknak van spéci Performance driver kiegészítője, azt érdemes feltennem és azt használnom, vagy a Nitrous-nál már nem gyorsabbak. Bocsi, kicsit lemaradtam a tech. fejlődés ilyen terén.
Köszönöm a válaszokat és mindenkinek további szép napot és bugmentes Rendereket! -
putyi #61949 Attól függ mekkora a ram szükséglet, sőt a nitrous esetében a képernyő is gyorsabb lesz. -
zenoka #61948 mutasd meg mar hogy melyik hozzaszolasba irtad le a teljes konfigodat.
biztos vagyok benne ha barhol leirod hogy milyen videokartyad van mindenki azzal kezdi hogy kukazd ki.. ha megmondod hogy 30 vagy 1100 ezer forintod van fejlesztesre, ugy ad tanacsot hogy jo legyen..
nem megsertodni kell hanem olvasni.
SSD tol nem fog gyorsabban renderelni ugy hogy ezen a szinten megerezd.
viszont a jobb procitol igen.
-
Irgum76 #61947 nem fogom szét offolni a topikot de ha visszaolvastál volna pár kommentet láthattad volna mim van és mit szeretnék
Putyi akitől elnézést kérek mert korábban érdemben szólt hozzá azt javasolta ne fejlesszek
Bencsab azt, hogy mindent fejlesszek
Akinél betanulok a procit mondta mást nem
haverom azt mondta nincs otthon a 3D szerkesztő gépigényében nem tud tanácsot adni
mindegy én bajom nem sajnálom a ráköltött pénzt az SSD-vel nagyon megvagyok elégedve meg az sem baj ha gyorsabban renderel néha látnom kell mit csinálok
a hasonló dolgokat most meg már tudom, hogy lehet úgy megcsinálni, hogy ne terhelje ennyire a gépet
Ui: az összekonfigolást azért írtam így mert fogalmam nincs, hogy mi a szakszó rá a lényeg az, hogy a videokártyám: amd radeon hd 6570 össze lett kapcsolva a proci videó kezelőjével amd radeon hd 7670D előtte 700 pontos volt valamelyik grafikus teszten utána 1200 (aszem) én ennek örültem aszt kész
azért jöttem ide megkérdezni mert nem értek hozzá
na minden jót
Üdv
-
zenoka #61946 ezt irtam utoljara neked
"hardver tema.. ha tenyleg ezzel akarsz foglalkozni akkor kell ahogy putyi is mondta minimalisan erdemes utana olvasni hogy mi merre hany meter..
hja es ugy tudunk segiteni ha mondasz egy osszegkeretet hogy mid van ra es be dobod a konfigod hogy mirol akarsz fejleszteni"
erre azt valaszoltad:
"nem szamit"
haat baratom igy jartal.. nekem nem faj, neked nem ugy jott ossze ahogy szeretted volna... -
putyi #61945 Egyrészt, abban ne légy biztos, hogy a wow nem fog akadni, mert nem fejtetted ki, hogy mi az az "összekonfigolás".
Másrészt piszkosul nem utólag adtunk tanácsot, csak te kifejtetted, hogy nem érdekel a hardver, meg a kliens sem igazán, te csak modellezni akarsz. Hát hajrá! -
Irgum76 #61944 kösz így utólag a jó tanácsokat...
mindegy a Wow nem fog akadni -
putyi #61943 Na látod, most jelentene némi előnyt a hardveres ismeret. Nem költenél fölöslegesen pénzt. Egyébiránt a húszmillió poligon nem annyira meghatározó, mint az, hogy hányobjektum van a jelenetben, valamint, hogy ezek egymás instance, vagy copy típusú másolatai. Azt a jelenetet, amit mellékeltél röhögve kellene ennél lényegesen gyengébb konfignak is vinni. Én pl. anno 10 millió polis jelenetet 400-as(azaz 400 mHz-es)celeronnal és 128MB ram-mal számoltattam. -
zenoka #61942 ezt mondtam neked inkabb videokartyara koltottel volna..
a viewportnak nem tul sok koze van a procihoz.. a videokartyanak kell odabasznia..
rendernel porog a proci -
Irgum76 #61941 Elnézést, hogy már megint én zavargok
megvettem az új 4 magos procit meg az SSD-t
a proci AMD A10 5800K - 3,80GHz ennek a grafikus vezérlőjét valahogy össze is konfigozták a videokártyámmal állítólag szuperül teljesített a teszten
viszont próbálom optimalizálni a 20 millió polys tanácstermet már részekre szedtem mint kiderült a csak maga a radiátortakaró 600 ezer poly mert azt nem optimalizáltam mikor betettem mindegy
na a lényeg az, hogy nem használja ki az erőforrásokat a proci 30%-on cirpog a memoria meg 30-35% viszont homokóra az van
pl ezt a radiátortakarót nagy nehezen megcsinálta végig 30%-al és az eredmény is jó csúnya lett de nem értem mért ilyen lassú
ja Max 2016 és renderelésnél fel megy 100%-ra a proci
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2016.05.12. 10:19:51 -
#61940 :) -
marcee #61939 Nekem is mostanában volt ilyen problémám. A kilenc éves Samsung 244T beadta a kulcsot és nagyobbat szerettem volna, de 27"-ra már keveseltem a fullHD-t, és sokaltam a Dell árát, pedig azokat szeretem amúgy. Végül egy Acer CB270HU lett, amivel elégedett vagyok tulajdonképpen. Az oázisban akciós. -
putyi #61938 Az alt+tab-bal tudsz váltani a programok között, nem kell mindegyiknek külön monitor :-) -
#61937 Ah, nincs annyi mani, h ketto legyen :(
Ezt is sokallom, csak a 25" 2560x1440 tol felek...
Koszi szepen mindenkinek! -
mdccclx #61936 Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, 3dsmax 2015, Win 8.1. Miért nem hajlandó leállni a program? Frissen tegnap este újratelepített, 1-2 plugin lett eddig hozzá felrakva. Elindítom, kikapcsolom, látszólag leáll, de feladatkezelőben még fut, csak onnan tudom teljesen kilőni. Ezután a következő indításnál a kezdőkép bejön, de a lenti sávban lehet látni hogy semmi plugint stb nem tölt, és innen nem történik semmi. Csak rendszer újraindítás után tudom megint normálisan elindítani, de akkor is csak egyszer, aztán ugyanez.
Régebben már belefutottam ugyanebbe, akkor teljes rendszer újratelepítést csináltam, (akkor vissza is álltam win10ről 8.1re) most ehhez már nincs türelmem.
Semmi extra buhera nincs géppel, rendszerrel, a max persze diszkont verzió, hobbi szinten használva. Egyedül a tűzfalra tudok tippelni de azzal meg mi lenne.. nemértem, de mintha kilépésnél valamit nem tudna kiírni, befejezni, passz.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Köszönöm. -
bencsab #61935 Huhh, te elférsz kettő monitoron? Nekem most 3db van, de keveslem... -
putyi #61934 Asus proart sorozat is egész jó, de árban nagyjából ugyanaz. Esetleg Eizo, ha van felesleges 1 millád a témára :-) -
#61933 Plusz, amit putyi is ajánlott, valóban érdemes wide gamutos monitort venni. Ha dell, és hasonló vonal, nézz rá az UP2516D/UP2716D-re. Jómagam 25-ösöket javaslok, és abból kettőt. Tapasztalatom szerint egy darab 4K-s monitorhoz képest jobb a munkaélmény, kényelmesebb asztalhasználat, ha munkára kell a konfig. Persze, ahány ház. Nekem a két monitor jött be. -
#61932 2560x1440-et tud hdmi is, meg dp is. 10biten is, itt van ez is, az is, amaz is és megy mindegyikkel. De dp, főleg a mini dp fényévekkel emberbarátabb kábeltípus, mint a hdmi. -
#61931 Köszi a segítséget Fiuk! :)
Van 2 befutó, de nem tudok dönteni, kérlek ha 5 percetek, nézzétek már meg... :)
Dell U2715H -ez a régebbi, ~155K (de külföldi oldalakon kicsit drágább, mint az új U2717D )
Dell U2717D -ez az újabb tipus... ~160K
Nem ragaszkodok a Dell-hez!
Ha tudtok hasonló paraméterekkel rendelkező olcsóbb, de jó monitort szívesen veszem!
Főleg Max, PS, és AutoCAD használathoz kell...
Köszi az eddigi segítséget!!
Utoljára szerkesztette: Klon, 2016.05.11. 10:50:14 -
putyi #61930 Ja-ja. Dp kell, vagy dupla hdmi.
Klon!Ami még fontos az a megjeleníthatő színek száma,már amennyiben fotosopra is lesz használva. Ha igen, akkor én a 1 milliárd-os kategóriában keresgélnék. Ég és föld a különbség. Az 50000(vagy akármennyi) töbletet meg úgy nézd, hogy egy monitor minimum 5 évig van használatban.