3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És az miért van, hogy egyszer csak eltűnik az össze fólián a max-fájlból? Csak a default maradt meg. Persze az object properties-nél mutatja a fóliáját, de nem tudom lekapcsolni.
Az miért van, hogy DR-nél a bucketek különböző tónusuak. Azért írok tónust, mert nem csupán gamma probléma. És az a furcsa, hogy gépenként eltérő. Ja és 3.2-es véréj
Egyszerre írtunk, így nem láttam, bocs:-)
az is van az edit poly alatt.
Igen hamar rá fog jönni, de kezdetnek elég, ha a körüljárásra és a vertex számra figyelsz.
ok közben meglett YT-on is , megint tanultam akkor valamit , igy egyszerübb lesz megint az alapformát kialakitani.
Van valami megkötés a cross sectionoknéél? azonos spline sectioból kell mindnek állnia vagy az nem lényega surfacenél majd felbontja annyira amennyire kell?
Van valami megkötés a cross sectionoknéél? azonos spline sectioból kell mindnek állnia vagy az nem lényega surfacenél majd felbontja annyira amennyire kell?
modify panel?
szerintem először írd be a gugliba és ott meg találhatod a használatának a módját is.
szerintem először írd be a gugliba és ott meg találhatod a használatának a módját is.
crossection + surface. kb a max 4.0-tól van :-)
Graphite tools-ban a freeform modelingben találsz hasonlóakat (topology brushpl.), nem ennyi feature-rel, de vannak.
per aspera ad astra
A max 2016-ban van valami hasonló eszköz mint ez?
bsurf in blender
bsurf in blender
Legalább ennyi kaland van :-) Gyrek mellett csajozás helyett :-)
Nekem legutóbb egy jpgre, ami néha megnyílt, néha nem nyílt meg. És nem értettem, hogy a rendernode-ok néha látják a mapet, néha nem... valszeg valami ritkán sérült file lehetett. De amíg rájöttem, hogy mi a baj, végigpróbáltam minden mást.
per aspera ad astra
Ráment pár napom :-(
Csak, hogy valami témaközeli is legyen.
Meg van a notetrack utódja a retimer személyében. Nekem fölgyűlt 130000 db, ami azt eredményezte, hogy egy kamera merge kb. fél órát vett igénybe. A cleaner script-tel eltüntethetőek a kis paraziták.
Meg van a notetrack utódja a retimer személyében. Nekem fölgyűlt 130000 db, ami azt eredményezte, hogy egy kamera merge kb. fél órát vett igénybe. A cleaner script-tel eltüntethetőek a kis paraziták.
Bruhaha. 
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.26. 00:24:20

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.26. 00:24:20
https://fxmason.blogspot.com/
😊
meakulpa billgéc! én sztam el az ip tartományokat.
<#eljen>#eljen>
Ja, a Dell rendergépet meg varázslatosan lehalkítottam, most alig veszem észre, hogy megy... 😉
Nálunk már egy ideje megy vegyes használatban w10 és w8.1. A hálózati manager gép w10 már vagy fél éve, rendernode egy hónapja w10, munkalaptop nyár óra w10, 3d-s munkaállomások még csak w8.1, de szerintem lassan azokkal is frissítek. Gond egy szál se sehol, hibát, hátrányát nem tapasztaltam a w10-nek. Ja de, egy: a printscreen gombot nem engedi felülírni a kedvenc képlopó screenshot capture progimnak.
Gyakorlatilag az a szopi, hogy csak két gépet lát a hálózatból. Manuálisan mindet elérem, de megjeleníteni nem hajlandó csak 2-t(arra meg nem jöttem rá, hogy miért pont azt a 2-t). A hálózati profilt meg nem tudom állítani(de ez sok más embernek is gondot okoz és megoldást sem nagyon kínáltak rá). Egyébként szebb, gyorsabb. A bb-ig nem jutottam el, mert újraraktam w7-tel :-).
Ennyire szörnyű azért nem volt itt a helyzet, hálózat fronton egyedül a backburner hasalt el (mondjuk, az épp elég, - deadline működik tökéletesen, bár, bb-t kényelmesebb használni szvsz)
Help tekintetében a win 8.1-hez leírtak többnyire igazak 10 alatt is. Azt is érdemes megjegyezni, hogy sok .net -es alkalmazáshoz kifejezetten külön telepítei kell a 4.x-es .net-et, mert ami win10-el érkezik, az "túl friss", valamint a legtöbb autodesk programból is igazán kompatibilis csak 2016-os széria, a régebbiekkel gebaszok vannak. (de ez igaz win 8.1-re is 😄)
És, remélem mindenki felkészült a következő gigaszopatós dologra. Az UI scalingre. 4K-s monitoron pl. MAX mókásan fest, ha a windows UI nagyobbra van állítva, hogy ne kelljen pöttömnyi pontokat vadászni az egérrel folyamatosan. Ez kifejezetten annak tükrében bosszantó, hogy modernebb programok (akár egy Lightroom) tökéletesen méretezhető UI-val rendelkeznek.
Help tekintetében a win 8.1-hez leírtak többnyire igazak 10 alatt is. Azt is érdemes megjegyezni, hogy sok .net -es alkalmazáshoz kifejezetten külön telepítei kell a 4.x-es .net-et, mert ami win10-el érkezik, az "túl friss", valamint a legtöbb autodesk programból is igazán kompatibilis csak 2016-os széria, a régebbiekkel gebaszok vannak. (de ez igaz win 8.1-re is 😄)
És, remélem mindenki felkészült a következő gigaszopatós dologra. Az UI scalingre. 4K-s monitoron pl. MAX mókásan fest, ha a windows UI nagyobbra van állítva, hogy ne kelljen pöttömnyi pontokat vadászni az egérrel folyamatosan. Ez kifejezetten annak tükrében bosszantó, hogy modernebb programok (akár egy Lightroom) tökéletesen méretezhető UI-val rendelkeznek.
per aspera ad astra
Ja és az összes help a w7-hez van. Hogy a p-ba akarják így a világot átállítani w10-re!
Föltettem, anyázok(w10). Biztosan átmentek a autodeskesek az ms-hez. A hálózat teljesen szétbszva áááá. Kap még egy fél órát.
Backburnerrel akadtak problémák win7 és win10-es gépek között, amit én komoly vuduzással sem tudtam teljesen megoldani így, ha még BB-t használsz, lehet érdemes vagy egyszerre cserélni minden gépen, vagy meghagyni 7-et.
Eleddig nem tudtam még rávenni magam, hogy az összes gépet áthúzzam 10-re, egyszerűen lustaságból, mert sok-sok idő és unalmas repetatív pepecs lenne, de előbb utóbb meglépem, mert felhasználói élményben és erőforrás felhasználásban is jobb a 10 az eddigi tapasztalatok alapján. (egy munkaállomáson lasasan 4hónapja megy teszt jelleggel, és elég pozitív)
Eleddig nem tudtam még rávenni magam, hogy az összes gépet áthúzzam 10-re, egyszerűen lustaságból, mert sok-sok idő és unalmas repetatív pepecs lenne, de előbb utóbb meglépem, mert felhasználói élményben és erőforrás felhasználásban is jobb a 10 az eddigi tapasztalatok alapján. (egy munkaállomáson lasasan 4hónapja megy teszt jelleggel, és elég pozitív)
per aspera ad astra
És egy jó módszer:
Revert turbosmooth or meshsmooth in 3ds max
Revert turbosmooth or meshsmooth in 3ds max
Ja, és a Polygon Creator script.
Kedves fórumozók:
Win7 vagy Win10?
Melyiket tegyem az új gépre?
Win7 vagy Win10?
Melyiket tegyem az új gépre?
Nagyon szép és elegáns módszer a vertexek egyesével való mozgatása helyett, ha a módosítani kívánt felületet és a közvetlen környezetét FFD 2 - 4, vagy még sűrűbb (esete válogatja) módosítóval körbeveszed, és úgy formázod meg, mintha egy "burkológörbét" használnál. Íveknél a 4-es nagyon jó, de kísérletezd ki, neked melyik áll kézre legjobban. És nem csak az elnagyolt vonalak esetén használható! Nézz utána, érdemes.
Köszi, ez tényleg hasznos már régóta keresem, hogy ezt hogy lehet megcsinálni, hogy csak az él mozogjon ,de a formát ne rontsa el .Hát igy.
Még pár ilyen jó tipp és már tiszta profi leszek 😛
Még pár ilyen jó tipp és már tiszta profi leszek 😛
a loop-ok mozgatásánál használd az editpoly constraints edge módot és akkor nem kell új loop-ot beszúrni, hanem a közelben lévőt tudod odamozgatni úgy, hogy a topológia nem torzul.
ebben igazad van, és ahogy írtam is még nem találtam meg azt az eljárás metódust ami segítene.
Valahogy másoknál mindig sikerül hogy a vízszintes és függőleges loopok azok is maradjanak és egymáshoz képest párhuzamosak legyenek, és a legtöbb videónál nem egyenként tologatják a vertexeket ahogy én.
Csak azért nem akarok egy teljes loopot beszúrni a rendszerbe, hogy odaessen ahol épp változik a forma, ha a közelében már van egy és csak a vertexekt odébb mozgatva megvan a kívánt forma.
Régebben próbáltam ezt a vonalat is, hogy teljes loopokat használtam,de akkor meg nagyon elszaladt a polygonszám, hogy már szinte kezelhetetlenül átláthatatlan lett és olyan helyen is sűrű háló volt ahova nem kellett már.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.02.20. 19:23:58
Valahogy másoknál mindig sikerül hogy a vízszintes és függőleges loopok azok is maradjanak és egymáshoz képest párhuzamosak legyenek, és a legtöbb videónál nem egyenként tologatják a vertexeket ahogy én.
Csak azért nem akarok egy teljes loopot beszúrni a rendszerbe, hogy odaessen ahol épp változik a forma, ha a közelében már van egy és csak a vertexekt odébb mozgatva megvan a kívánt forma.
Régebben próbáltam ezt a vonalat is, hogy teljes loopokat használtam,de akkor meg nagyon elszaladt a polygonszám, hogy már szinte kezelhetetlenül átláthatatlan lett és olyan helyen is sűrű háló volt ahova nem kellett már.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.02.20. 19:23:58
Figyeld meg, hogy a #61716 -on a gép törzsén a loop-ok sokkal fegyelmezettebbek, mint a tiéden, emiatt sokkal könnyebb dolga volt a szárny illesztésével. Szerintem továbbra is rossz metódussal modellezel, azért szenvedsz, mint malac a jégen. A jó hír az, hogyha készen leszel, akkor röhögve fogsz bármit lemodellezni.
<#eljen>#eljen>
Ezért irtam az elején, hogy ilyen videokat találtam ahol tessék lássék modszerrel követték a 3 nézeti rajzot, mert azért valjuk be , nem nagyon hasonlit az eredeti gépre az a modell, ugy azért egyszerübb modellezni, hogy téglalapot kihuzok kb olyan fromára és nem veszem figyelembe az apró kiugrásokat.
Ha nem használom a smooth akkor attol még a két él közti terület az sik marad mig smothal egy görbe felületet ad, igy lehet több polygont nyerek vele mintha plussz éleket vágnék be, hogy kövesse a formát.
Na mindegy majd valahogy alakul, csak ebből igy nem lesz egy normális munkamenet amitől azt tudnám mondani, hogy minden gépre ráhuzhatom ezt a sémát
Ha nem használom a smooth akkor attol még a két él közti terület az sik marad mig smothal egy görbe felületet ad, igy lehet több polygont nyerek vele mintha plussz éleket vágnék be, hogy kövesse a formát.
Na mindegy majd valahogy alakul, csak ebből igy nem lesz egy normális munkamenet amitől azt tudnám mondani, hogy minden gépre ráhuzhatom ezt a sémát
Nezd a jo oldalat, meg belepakolhatsz 6530 polygont shmooth elott. Az rengeteg a jelenlegihez kepest. <#awink>#awink>
Pedig nem marad mas mint lemodelezni, nem tudsz sporolni rajta mert tul fogsz szaladni a 30K limiten. Kivancsi lennek, hogy a youtube-os srac shmooth elott hol jart a modellel polygonszamban. De mar shmooth elott is rendben volt a modell.
Most ha mindent ami eddig kész 1 es smoothal használok akkor 6800 polynál tartok, ha mindenről leveszem 870nél.
A linkelt képen azért van 2442 mert a póttartály és a flapseken rajta maradt a smooth.
ÉS most jönne a kormányfelületek kivágása a kabin kivágása és néhol a forma pontosítása, meg a futómű kialakitása és pár kisebb részlet.
Tehát még azt mondom, hogy akár bele is férhetek, a gondom inkább az, hogy eléggé bonyolult volt a folyamat mire idáig eljutottam , mig másnak ez pár ora alatt megvan és több napig mokoltam, mert minden kis részt külön testből formáltam, majd weldeltem össze egy testté. hiába próbáltam figyelni az azonos élszámra, nem mindig sikerült, hogy ne kelljen még valahova plusszot betoldani vagy elrontani a topologia egységességét. ugy érteve, hogy máshol mindenkinél vizszintes és függőleges párhuzamos vonalakat látni, nálam ferde és összevissza álnak,mert igy adta ki a formát.
A linkelt képen azért van 2442 mert a póttartály és a flapseken rajta maradt a smooth.
ÉS most jönne a kormányfelületek kivágása a kabin kivágása és néhol a forma pontosítása, meg a futómű kialakitása és pár kisebb részlet.
Tehát még azt mondom, hogy akár bele is férhetek, a gondom inkább az, hogy eléggé bonyolult volt a folyamat mire idáig eljutottam , mig másnak ez pár ora alatt megvan és több napig mokoltam, mert minden kis részt külön testből formáltam, majd weldeltem össze egy testté. hiába próbáltam figyelni az azonos élszámra, nem mindig sikerült, hogy ne kelljen még valahova plusszot betoldani vagy elrontani a topologia egységességét. ugy érteve, hogy máshol mindenkinél vizszintes és függőleges párhuzamos vonalakat látni, nálam ferde és összevissza álnak,mert igy adta ki a formát.
Turboshmoot nelkul kell elerned az eredmenyt. Kello polygonszam mellett. Cak az alaptest maradhat. Ha ranyomod akkor mar 1-es szinten negyszerezi a polygonszamot, tobb szintrol ne is beszeljunk es kilotted a 30k polyt (7400 poly az alaptestnek. Impossible mission).
Akkor ehet nekem van más fogalmam a subdiv-ről, de hasonlóan csinálom én is csak anyni különbséggel , hogy az alaptestre nyomok egy turboshmoot modositót és a kis kémcsőre rányomva a a szerkesztés alatt is látszik, hogy nézne ki smootolva.
Ilyen ha nincs rajta a modositó, de igy elég baltával faragott kinézete van a másikhoz képest és sokkal több polygont kéne felhasználni, hogy ugyan azt az eredményt elérjem.
A smooth groupokat is próbáltam, de nem mindig hozta a kivánt eredmény és nem nagyon tudtam hogy milyen lesz a végeredménye.
ÉS elég volt kihagyni egy kis részt vagy valahol olyan helyen is ugyan azt a számot használni már torzult a felület.
TEhát azért valamennyire talán látszik, hogy a szugséges alapokat tudom használni,csak most jonnének azok a trükkök tippek amivel az ember életét meg lehetne könyniteni, hogy gyorsabban szebben pontosabban és nem utolsó sorban egyszerübben ugyan arra a végeredményhez jusson.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.02.19. 21:06:49
Ilyen ha nincs rajta a modositó, de igy elég baltával faragott kinézete van a másikhoz képest és sokkal több polygont kéne felhasználni, hogy ugyan azt az eredményt elérjem.
A smooth groupokat is próbáltam, de nem mindig hozta a kivánt eredmény és nem nagyon tudtam hogy milyen lesz a végeredménye.
ÉS elég volt kihagyni egy kis részt vagy valahol olyan helyen is ugyan azt a számot használni már torzult a felület.
TEhát azért valamennyire talán látszik, hogy a szugséges alapokat tudom használni,csak most jonnének azok a trükkök tippek amivel az ember életét meg lehetne könyniteni, hogy gyorsabban szebben pontosabban és nem utolsó sorban egyszerübben ugyan arra a végeredményhez jusson.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.02.19. 21:06:49
pld igy: 

Lepesrol lepesre, csak ott finomitani ahol kell pld. egy ivnel, polygonrol polygonra haladva a blueprintet kovetve.
Jatekba keszul??
Jatekba keszul??
azt hogy érted, hogy izombol?
Ha nem teszek rá turbosmoothot akkor szögletes lesz a forma, subdivvel , meg kevés polygonbol is kerek forma lehet.
VAgy hogy kéne subdiv nélkül?
Ha nem teszek rá turbosmoothot akkor szögletes lesz a forma, subdivvel , meg kevés polygonbol is kerek forma lehet.
VAgy hogy kéne subdiv nélkül?
Most esik le a hozzaszolasod utolso mondata.
Ebben az esetben semmi keresnivaloja a subdiv modelezesnek. Ezt "izombol" vertextologatassal kell lemodelezni +simetry.
Ebben az esetben semmi keresnivaloja a subdiv modelezesnek. Ezt "izombol" vertextologatassal kell lemodelezni +simetry.