63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
l0b1g #52919 sziasztok!
a segítségeteket kérném. van egy jelenet, melyben egy vray kamera (video cam) megy előre egy folyosón, vele együtt mozog egy vrayIES lámpa. a problémám az, hogy ahogy halad előre az animáció, fokozatosan elmegy a fényerő. csak a kamera (+ target) és a lámpa (+ target) pozíciója változik a jelenetben. itt egy videó róla: KATT
szerintetek mi lehet a baj? ha single framet renderelek, akkor jó a fényerő a jelenet minden egyes framején... -
rizzo131 #52918 de nem mert ugy nyitom meg hogy a videó lejátszása közben jobb klikk és megnyitás a mappájápa erre tallóznom kell -.-
-
#52917 a program a parancsaidat csinálja nem kivánságokat:) ha nem menti el nem álitottad be,ha vicces helyre menti akkor te nem állitod be hogy hova rakja rendesen. vagy dokba ment vagy az előző helyedre. -
rizzo131 #52916 u msot nagy gondom van végre sikerült egy jó anim-ot csinálnom rámegyek az animation make pre....
a (mentésre)
aztán betölt lejátsza a videót de mégsincs a mappában
az eddigieket mind belerakta azokat is kiszettem hátha úgy jó lesz de nem nem akarja elmenteni :S
nem tudja valaki miért? -
Midas #52915 a rizzo mokajra irtam csak rossz helyre ment :D -
GixEr #52914 3DS r2 -ben meg nem volt teapot.
Kozben megtalaltam az Octane-ban amit kerestem, igy mar egesz kezes. (igy jar aki nem olvassa vegig a readme-t) -
zenoka #52913 te is szoktad a monitoron levo piszkokat megprobalni egerre eltakaritani?:D
en rendszeresen:)
Atikah: screenshot -
Midas #52912 vagy mondjuk egy pattogo tea pot :D -
rizzo131 #52911 +néztem amit montál tomasgins
de nem nagyon értem :(
rákattintottam arra amit mutat de ott nem lehet semmit. ha beillesztem az embert azt nem engedi mozgatni
csak jobra balra de a végtagjait nem :(
arra kéne help -
#52910 mutass egy screenshotot, igy azt hisszük koszos a monitorod:) -
#52909 Nem ilyenre gondoltam, de azért köszi. Tudok valamennyire modellezni, de az a bajom h ha csinálok valamit néha úgy befeketedik egy kis rész .. arra szeretnék valami megoldást keresni,találni! -
GixEr #52908 Indigoval rendereltem 4 gepen, az ugy jo volt. De filoztam, hogy befogom a tobbi 20 gepet is :) -
GixEr #52907 De ha egyszer ot csak az animacio erdekli...
Mondjuk en se ertem miert nem tukrozodo Sphere-vel kezd mint minden rendes maxos :) -
#52906 maxban: help/tutorial és ott character-anim tutorial -
Midas #52905 szerintem eloszor modelezen le valamit ami mozogni fog :D
Amugy igy szokott lenni az ilyen jobbfele cuccokkal vagy nem indulnak el vagy hianyzik etc, nekem pl mikor eloszor porbaltam ket geppel renderelni egyiken mindig becsukodott a program :PP -
GixEr #52904 Mennyire vagy jartas animacio keszitesben??
De ezekre kulcsszavakra keress ra: biped, footstep, keyframe, motion capture. -
rizzo131 #52903 hali nem tudjátok véletlen hogy az emebreket hogy lehet mozgatni?
néztem egy videót de teljesen más a gyerek 3ds max-a szerintem nem 2010-es
és azt írta lekell tölteni a basic position pack ot de ojan NINCS nem létezik nem találo:(
valaki tud segíteni az F1 et is benyomtam ott + nem írja avgy csak én nem találom -
GixEr #52902 Letoltheto a demoja egy osi peldanynak, epp azt nyomogatom, de csomo minden hianyzik belole. Gyakorlatilag csak Obj import van benne, meg az anyagok ami mukodik. De nem talalok benne semmit ami a kamera beallitasra vonatkozna (Dof, exposure, environment stb) a nodok benne vannak, kotozgethetoek is. De a demo videokon latszik, hogy + kene lennie egy Preview Confiuration fulnek is es ott kene osszerakni ezeket (vagy en vagyok bena).
off:
Jo dolog ez a CUDA, mar be is izzitottam a gepen a SETI-t is rajta. Gyakorlatilag a videokartya legalabb 4 csomagot szamol le mig a processzor 1-el vegez... -
zenoka #52901 kezded Te is ezt az Aldary fele erthetetlen szoveget tolni:)
megint szerezhetek valami szotarat:) -
bencsab #52900 Megoldódott. Nem feltételeztem, hogy exponential color mappingnál nem tud lebegőpontos értéket képezni. Mondjuk így belegondolva logikus, mert a felső clamp-elt értékhez képes exponenciális, különben nem tudná, hogy hol fejezze be a görbét. -
Midas #52899 nem gyenge kepek :D -
bencsab #52898 Egyvalamit nem értek, tudnátok tanácsot adni, mitől lehet?
Ha jól tudom a clamp output kacsolónak az a lényege, hogy ha nem nyomom be, akkor hdri kimenetet tudok képezni a renderből. Akkor hogy lehet az, hogy a vray framebufferben rámérek egy világos falfelületre, akkor ott kb rgb 240-es értékeket ad, float 0,9et, de ha a rámérek egy szarrá besült felületre a lámpa mellett akkor rgb 255 mellett is csak float 1-et ad, holott kb 10× annyi fények kellene ott lenni. -
GixEr #52897 Sziasztok.
Nenad ezt nezted mar? Erdekes, de a realtime-tol elmarad :D.
Octane GPU renderer (CUDA) -
Midas #52896 here
-
#52895 Mutatsz wire képet is?:) -
Midas #52894 jo ez nem 1 nap alatt keszult el :D elmondom neked a gombot 3 napig hergeltem mert eloszor tul hullamos volt a viz es nem latszott benne semmi aztan vegul mar nem torzitott aztan ott volt az uveg eloszor nagyon tukrozott szoval a csajszi nem latszott, szoval azt is be kelett loni hogy szep csillogo legyen de ne tulsagosan.
En eleg sokat hasznalok rajzpadot wacom es azzal eleg gyorsan lehet az arcat alakitani, meg izmokat stb nem nagy kunszt csak lusta dog vagyok :D -
rizzo131 #52893 ok -
zenoka #52892 nah most van itt az ido hogy elinditsd a maxot es megnyomd az F1 et es vegig olvasd..vagy iratkozz be az immi-hez :D:D:D:D -
rizzo131 #52891 nem lehet azt meg csinálni hogy 2 vagy akár 4 kamerá állás legyen vagyis azt meg tudom csinálni csak azt nem tudom hogy kell azt hogy ugy mentse el hogy váltogassa a kamárát
azt tudja valaki hogy lehet meg csinálni ha meg lehet? -
zenoka #52890 de igy nem fejlodsz:S tessek kevesebb kep tobb belefektetett munka!
Atikah:
??? mondjuk:
http://www.youtube.com/watch?v=njmCzCLjliY -
#52889 Valaki elmondaná nekem a vonalak húzásának a titkát? ergó ne feketedjen be -
Midas #52888 egyet alakitgatok mivel kis alakitasal vagy bevilagitasal is maskebb nez ki :) -
nenad #52887 RQ-abn nem lehet gammát állítani illetve a texturákat lehet multiplikálni valamilyen HDR szinnel.
Itt a az ALBEDO azaz a fény távolsággal arányos csökkenésével lehet mahinálni egy kicsit. Egyébként egyfajta multiply az albedo is, továbbá a path tracernél a távolságot amig a bounce-t számolja lehet beállítani. viszont tud 32 bitbe menteni és ha minden ok akkor be lehet szépen lőni mindent. -
zenoka #52886 mar meg akartam kerdezni toled minden egyes kepednel uj human modelt krealsz vagy van egy es azt alakitgatod ossze vissza mindig?
-
Midas #52885 Ez nem nfr de ma fejeztem be :) asszem meg krealok valami hasonlot nem gomben hanem hengerben szoval itt a link Alice
remelem nem gond :D -
rizzo131 #52884 na már sikerült má csak azt kéne tudnom hova menti el vidin néztem hogy kell
le is játszotta miután elmentettem de azt nem mutatja hova menti má tiszta ideg vagyok
nem tudja valaki hova menti el a videót? -
zenoka #52883 kovesd a nagy teapot szavait es akkor te is megfogod tudni gorbiteni a teret es idot.... -
Midas #52882 Igen azt latom en mindig az ilyen komplexebb dolgokba maszom bele inkabb :D -
bencsab #52881 van benne egy csomó stopperóra gomb, azzokkal tudod animálni a paramétereket. de sztem ne sajnáld az időt rá, hogy végigrágd a kezdőknek szóló videót, megéri, mert elsőre eléggé bonyolult program, de jó tutorialokkal hamar el lehet vele érni látványos eredményt. -
rizzo131 #52880 éne egy segítség
leszettem egy csomó videót lynda.com-osat ijen progikhoz van mind az adobe after.....
és ehez is van mindent meg mutat de nagyon sok videó és inkább meg kérdem mindhogy kikeressem
hogy tudok mozgóra meg csinálni?
ugy hogy ha mozgatom és azt lejátsza?
ha értitek mire gondolok