3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nah asszem megvan elkaptam 😄 ha ez kell akkor hurrá 😄

textúrha

itt meg a mesh ha minden igaz 😄

az a gáz ezzel hogy az swfben csak egy Viewer van és az szedi le még a serverröl az adott cumót és igen levan védve 😄

talán ha visszafejted a swf-et még, persze csak ha nincs levédve

hmm ezt meg vegig kenne gondolni hogy hogyan
elobb kinyerem a swf filet es utana milkshape?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Talán itt láttam egyszer MAX-hoz egy kész jelenetet melyben egy autót lehetett irányítani, reactor meg számolgatta ...
Valaki nem tud egy linket valami hasonlóra?

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

MilkShape 3D talán kiszedi

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

off:
van otlete valakinek hogy lehetne pl ebbol kiaszedni mesht/texturat?😊
ebbol e

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

cryengine 3 techdemo PC (nem konzol 😄) sokkal jobb mint a konzolos

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

néhány applikációnál dühítõ lehet ha nem müködik normálisan együtt az erõforrás elosztó rendszerrel. Ezzel a kis trükkel be lehet állítani hogy mely processzort használja permamensen.
pl videó record + 3d.

processor affinity

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Kösz srácok, majd a 10-edik után már (remélhetõleg) csípõböl csinálok egy életszerû modellt 😊.
ha játékba lesz kíváló, he nem akkor figyelj a feluletekre, a tükrözõésen létszik hogy nem olyan folytonos, egyébként szép modell.

Free
nem rossz
csak valamiért nem tudom miért nekem olyan mintha ez nem valós méretû lenne hanem mint egy távirányítós autó lenne. lehet a szín miatt nem tudom de kimondottan tetszik

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Üdv mindenkinek!
Egy alkotásomat osztanám meg veletek így kora reggel 😊. Ez az elsõ projektem autók terén, úgyhogy legyetek kíméletesek 😊. Kritikák, javaslatok jöhetnek dögivel.
ThomasGins
Egy jó fûrészem van<#eplus2>

\"So always look on the bright side of death\"

Free
nincs valakinek egy jó emberi feje? mármint nem csak fej hanem konkrétan koponya szövetek miegymás
amolyan anatómiailag rendben lévõ cucc

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

úristen <#kuss>
Sámán
Köszi -na akkor karácsonyi ajándék lesz <#vigyor2>

FeketeVipera 77 SS

FRenkie
Aranyos lesz, nekem kartún fílingje van, ami csöppet sem baj. Lehet hogy lehetne még koszosabb, rozsdásabb.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Met
Nem, sp3 kell neki

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
Nem tudjátok, hogy a 2010-es Max-hez jó a vray 1.5 Sp2?

FecNii
Szevasztok!
Jó régen jártam már erre, és most visszatértem jeléül megosztok veletek egy születõben lévõ project elsõ részét, még korántsem végleges, de nagyon kíváncsi vagyok a kritikákra.
rocket
Erre még rákerül majd valamilyen lény aki meglovagolja a szerkezetet, meg még füst is kéne mögé!

You no take candle!

kicsit furán tükrözõdik
npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

éppenséggel idén november 31.-én lesz elõször kapható a Librinél (ha jól emlékszem a Szamár utcaiban volt kirakva)
Sámán
Sziasztok!

Nincs valakinek infója mikor várható a 3dsmax 2010 -hez a Biblia magyarul? <#wave>

Ezen felül... õõõ nem tudom mennyire számít szentségtörésnek ebben a topicban gmax-ról érdeklõdni...? <#vigyor5>
(konkrétan 1-2 hiba lenne amivel nem tudok mit kezdeni... Pl... mostanában iszonyat gyakran hibásan menti el a projekteket és utána nem hajlandó megnyitni, ami marha idegesítõ -hiába telepítettem újra semmi... meg ilyesmik... <#nemtudom> )

FeketeVipera 77 SS

npeter
az nem bug, hanem feature <#hehe>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Vorpal

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

laaatod bug volt😊))))))))

Uraim...köszönöm szépen a segítséget. Valszeg tényleg egy bug volt, mert miután újra betöltöttem a projektet, minden úgy mûködött,a hogy szerettem volna.

Free
nem dehogy csak volt egy kis mûszaki gond a szolgáltatónál.

Már minden jó megint

npeter
<#eplus2>

latod en rogton bugbol indultam ki😛😄

npeter
há mé tetted kivulre? legyen az csak belül, ott a helye 😊

amúgy az "use pivot point center" legyen aktív.

ehune, ni

forgatasnal is kivulre tetted mert neha van olyan hogy athelyezed a pivot pontot es elfelejti atteni magatol a forgatas pivotjat ezt ugy tudod orvosolni hogy megint a pivot modositasra mesz es atvaltasz forgatasra es akkor hoppp atteszi azt is..vagy kepet😄

Sziasztok!

A pivot pointot a céltárgyamon kívülre tettem, viszont ha forgatni akarom, akkor mégis a geometriai középpont szerint pörgeti meg. Miért is?
Köszi!

nem katintok ra de van egy sejtesem hogy torolve lesz...
idiot...

nálam jó, igaz csak diffuse + skylight + gi -al próbáltam.

free frissited a szervert? Nincsen iaro.

ez a matte cucc, az sp2 ben bugos vagy az sp3 ban is ilyen?

Metwork
Ott hogy végignéztem a képeket és egyiken sincs árnyék 😊
Este megnézem azért tutira

I will use google before asking stupid questions.

Aldaryn
Mármint, ha elementenként mentegetted ki, akkor biztosan mentettél shadow passt is, de akkor hol a probléma? 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Mi lenne, hasimán renderelnél egy shadow passt is? Sokkal rugalmasabb, alakíthatóbb.

per aspera ad astra

Met
mindjárt tökönszúrom magam....

autó köré hdr environment, autó al plane matte shadow, minden ok, a renderen látszik az árnyék a plane nem, ezt elmenteném elementenként png-be és ott a képeken látszik a plane

ha a lerakott plane-re jobb egér, Vray properties, majd Matte object pipa, Alpha contribution "-1", Shadows pipa, Affect Alpha pipa. A plane-re pedig egy sima Vraymtl-t a diffuse-be egy textúra. Akkor már a renderen is látszik a plane.

Hogy lehet megoldani, hogy a plane-nek csak az a része látszódjon amire árnyék vetõdik?

hát az amit mondtam az csak egy része a jelenetnek mert az ajtón kívüli tér ki van égetve direkt, onnan nem jön be sok fény, bent még van egy enyhén alulexponált, közvetlen külsõ fényforrásoktól mentes mesterséges megvilágítású rész, az ajtó mellett/mögött, tehát a hangsúly a hangulaton van amit jórészt a száraz, fõként csillogásmentes de érdes felületekkel teremtek meg. Tehát a külsõ dolgok túlexponáltak, a belsõk alul, a kettõ találkozásán, másként fogalmazva a köztük lévõ különbségeken van a hangsúly oly módon, hogy a mondanivaló a külsõ és belsõ világ harmóniája maga. Tehát GI mindenképpen kell. De közben kiokítottam magam, köszönhetõen nenad segédletének, hogyan lehet erre faxán használni imapot <#vigyor4>
Aldaryn
Egy ilyen jelenetnél nem feltétlen használnék GI-t, mivel elmondásod alapján full kontrasztos dolgokról van szó, akár sima scanline technikák és egy jól kompozitált AO is megteszi.

per aspera ad astra

thx
meglátom mi sül ki belõle
valami olyan eredményt érhetsz el vele mint a radiosity-nél. arról nem is beszélvbe hogy minden textura coordináta polynak rendben kell lennie. A imap egyfajta gi bake, amit egy mapban tárolnak, sztem ennél jobb megoldás jelenleg nincsen, mivel nem geometria/textura függõ.
Inkébb excludálj objektumokat,k pl üveg, chrome a gi számolásból, illetve használhatsz tradicionális bevilágítást.(+ ambient occlusion), gi - nélkül, esetleg gi-t- fill lightokkal, (sajnos ambient light már nem müködik vrayel) pl omni 0,05 -0,1 es multival, esetleg még felhasználhatpod a vrayben azt az opciót ahol a gi-különbözõ anyaggal renderelõdik, pl csak diffuse colorral, igy is jelentõsen gyorsíthatod a dolgot.. Talán az utóbbi a legjobb megoldás.

próbálta már valaki azt a bizonyos GI baking módszert? Az érdekelne hogy procedurális textúra esetén használható e? Pl egy ajtó, hosszú árnyékkal besüt a nap, az árnyék és napfényes terület találkozásánál üvegszilánkok a földön.. a szõnyeg enyhén nedves szõrei más irányokból nézve másképp csillognak beleértve az árnyékos részen lévõ foltot is. Érdemes bajlódni vele? Egyáltalán használható egy ilyen jelenet videóba renderelésének meggyorsítására?
ThomasGins
aztán jön angelina joli néni...

\"So always look on the bright side of death\"