63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Imádtam, hogy kiszedték ezta feature-t. Régen sok objektumot kijelölve lehetett modifier-eket copy-pastelni is. Már nem lehet.
  • putyi
    Ha már írok....
    Szóval az affinity-nek nagyon örvendtem, de néhány pötty azért árnyalja a képet.
    A 32bit még nem tökéletes. A filterek és a layerek viselkedése alapján inkább 16 bit. De a festés és a layer-, módosító, és filter-kezelés példaértékű.
  • putyi
    Álmodik a nyomor :-) . Esetleg valami script.
    Régen, még a max8 (hallod Al?) idején lehetőség volt arra, hogy több objektumot kijelölve egyszerre tegyél rá módosítót. Az elképesztő és nagyszerű fejlesztések ezt a lehetőséget megszűntették, így most ilyeneket kérdezel :-).
  • bencsab
    hátha van rá megoldás:
    adott egy régi jelenet, amiben a csomó objektumon quadchamfer módosítóval le van kerekítve az él. az objektumok nem instance-ok, de a módosítók egymással igen. az új maxban ha kinyitom, nyilván hiányolni fogja "Missing OSM" néven a korábbi módosítót. Van-e arra lehetőség, hogy anélkül, hogy egyesével végig kelljen mennem a tárgyakon, átváltsam a "Missing OSM"-et egy Chamfer módosítóra, így megmaradva az instance mivoltuk.
  • bencsab
    128GB? Bőség zavara... abban aztán tényleg elfér minden. A memóriahasználat talán lehet terjengősebb, mint a korábbi verzióknál, de az elmúlt pár évben talán bővült is a gépek kapacitása, nem? A 2.4-es talán 3 évvel ezelőtti verzió, igaz? Én nem bánom ha több memóriát zabál, cserébe sokkal-sokkal gyorsabban renderel a vray.
  • Aldaryn
    Cifra poszt lenne, ha felsorolnám. :D

Memóriával van gond... ami eddig elég volt, az most nemaz, és nagyon nemaz. Mondjuk maga a jelenet is elég vacak, sok pproxy, sok multiscatter, stb... de eddig lement, most nemmegy. Sajna csak azokon a gépeken hagytam meg a MAX 2014-et ahol 128gb ram van, így nem nagyon tudok tesztelni. (128gb ram mindenre elég kell, hogy legyen...:D) de futok majd egy kört, hogy leszűkítsem, pontosan mivel lehet a probléma. A gondok nagy részét már megoldotta, hogy a lapozófileokat és a lapozófile/memória prioritásokat állítgattam win10-ben, de ugye eddig ilyet nem kellett tennem, és elég mókás, hogy pont most kell.

Valamint épp annak járok utána, hogy nem-e a BB a ludas ténylegesen, mivel ha csak simán megnyitom egy olyan node-on a jelenetet, ami BB-ből kiadva összefagyja magát, akkor megnyitja, és renderelni szépen. :|
  • zenoka
    kollégámnál real time kellene betonozni.. sörben fizet.. egész fasza 3d-s meló:)
  • bencsab
    Ha kicsit jobban kirészleteznéd, biztosan érdeklődnének innen páran.
  • fapuma7219
    Helló!

Keresek 3d-s munkára jelentkezőt.
  • putyi
    Milyen hibaüzeneteket kapsz? A BB nem lehet a ludas? Tud cifra dolgokat művelni.
  • Aldaryn
    Persze, minden kompatibilis mindennel. Már mindent kikapcsoltam, bekapcsoltam, ígyis, úgyis... Igazán az zavar, hogy az előző rendszer kritikán felül teljesített, tökéletesen működött, én meg voltam olyan idióta, hogy pár vásári mulatságos új feature-ért lecseréltem a beváltat. :D Legközelebb nemfogom.
  • putyi
    És az is fontos, hogy a displace static legyen.
  • putyi
    Multiscatter kompatibilis a 3.4-gyel? Embree biztosan be van kapcsolva?
  • Aldaryn
    Érdekes. Az előző felállásban (win7, max2014) minden tökéletesen működött, gyakorlatilag fagyás nem volt, renderelni is elég combos dolgokat rendereltünk. Az újabbtól azt vártam, hogy minden kicsit gördülékenyebb lesz, mert mindenfele ezt ígérték. Lehet, hogy a VRay 2.4-ről 3.4-re váltás viseli annyira meg a dolgokat? Passz.

A vicc az egészben, hogy gyakorlatilag négy darab plugint használunk (Vray, Multiscatter, Vraypattern,Corona), ennyire redukáltuk, pont, hogy emiatt ne legyenek kompatibilitási vagy sebességproblémáink.
  • putyi
    értem én csak nem szeretem :-)
  • bencsab
    vray helyett...
  • bencsab
    azt hittem érted a viccet :D
  • putyi
    ?
  • bencsab
    esetleg ez?
    https://www.cebas.com/?pid=productinfo&prd_id=137
  • putyi
    Szuper!
    Én próbálkoztam azzal, hogy scanline-ra váltok, de semmi előrahaladás nem volt, így nem próbálkoztam tovább.
  • bencsab
    Már rájöttem: át kell váltani iterative renderre, majd vissza.
  • bencsab
    Nem lehet, hogy nálad van a gond valamilyen globális beállítással? Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Olyan jelenetek, amik a korábbi rendszeren alig nyíltak ki, az új max szépen kezeli. Végre a NAS-ról is megfelelő sebességgel olvas/ír. A memóriafoglalásról nem tudok érdemben írni, mert tud lenni olyan jelenet, aminek simán nem elég a 32GB, de 99%-ban 10-15GB-al beéri szinte mindig. Esetleg plugin inkompatibilitás?

De tényleg, én pont az általad leírtak ellenkezőjét tapasztaltam.
  • MasterMason
    Mad max...
  • Aldaryn
    Érdekesség: gondoltam, haladni kell a korral, és az iteni rendszert mindenstül frissítettem win10 max 2017 vray 3.4 hármasra. (Eddig Win7+2014+2.4VRay) A végeredmény katasztrófális. Elég heterogén a rendszer a duálxeon sokmemóriás erőgépektől az i7-es laptopig. Az eremény mindenütt ugyanaz. Katasztrófa. Beragadó 6-7-8GB memóriafoglalások, fagyások tömkelege. Olyan jeleneteket, amiket eddig csodaszépen leszámolt minden, a legbikább gépen sem tudok értelmes indulásra bírni, folyamatos fagyások közepette. Ugyanez, ha új, hasonlóan komplex jelenetet próbálok összerakni. Gondoltam, hátha valaki hasonlókat fontolgat. JAvaslom, ne tegye, megspórol magának egy újratelepítést.

Komolyan, nem értem én ezt... nem is fogom sosem.
  • Aldaryn
    khm... *Nuke-kal.
  • Aldaryn
    Jah, most mindent Nuka-kal kell csinálnom. :D "Akinek kalapácsa van, annak minden szeg" alapon.

Jó ez az affinity, de megtehettek volna annyit, hogy egy az egyben lekoppintanak minden controlt, hotkey-t, stb-t PS-ről, és akkor zerus a beletanulási idő. :) Amúgy a saját hdr tonemapperje is elég kiforrott, kár, hogy filterként nem lehet rátenni a dolgokra.
  • putyi
    És csak neked van benne erode filter is. Bár annyira nem kezes, mint a nuke-ban, de van.
  • putyi
    Csak az átláthatóság miatt...
    Itt például több maskot használhatsz egy képre, valamint nagyon sok filtert layerként használhatsz, amikre megint csak több maskot tehetsz. De ez egy idő után oda vezet, hogy egy súlyosabb trip után ha visszatérsz egy adott munkához igencsak elveszettnek érezheted magad.
    Egyébiránt az adobe camera raw ami nagyon hiányzik belőle(bár az is igaz, hogy az meg a 32bit-et csapja agyon), viszont elméletileg az adobe plugineket tudja használni.
  • Aldaryn
    Nemtudom... már nemhiszek a nodealapúság mindenhatóságában. Lehet, csak azért, mert eddig nem született 100%os megoldás erre, és valahol midnen csúnyán elvérzett.
  • putyi
    Megtaláltam. Sokkal kultúráltabb. Már csak az a kérdés, hogy miért nem node alapú.
  • putyi
    Nézz rá az 1.5-re és elgondolkozol a psp újbóli megnyitásán. Olyan szinten vannak megoldva, átgondolva dolgok hogy csak na! Ahogy én néztem videókártyával dolgozik leginkább, tehát nem árt egy újabb kari.
    Ami kicsit hiányzik az a blur gallery-ből a spin és a motion, illetve még nem találtam meg layer clip-et(ha van)
  • Aldaryn
    Jah, az affinity photo az jódolog. Pár apróság még fapados, de ha ügyesek, ez leválthatja végre a PS-t.

MAX 2017 telepítésétől midnenkit óva intenék. Egy bughalmaz. Win10 alatt 1080p-nél nagyobb felbontásokon (1440p, 2180p...) pedig folyton szétesik az UI. Nem kicsit, nagyon.
  • putyi
    ...És basszus lehet képpel festeni, nem úgy, mint a psp-ben(kb 15éve várom). És olyan ecsetbeállításokkal, hogy az arcom leszakad.
    Szerelmes vagyok !
  • putyi
    ...És az exr-t csatornánként olvassa be :-)
  • putyi
    Nem max, de nagyon hasznos, érdekes. Megvettem az affinity photo-t.
    Asszem adobe-éknak van mit tanulni. Full 32bit-es kezelés, minden smart object(photosopos nyelven, itt ez alapértelmezett), a filterek egy része adjustment layer-szerűen kezelhető, vannak különböző scope-ok, ami a psp-ből tudja a jó ég, hogy miért hiányzik, de a profi munkához nagyon fontos lenne és még egy csomó dolog van ami úgy van megoldva, hogy könnyű vele dolgozni. Ami kicsit gatyás még az az ecsetek száma, egyenlőre nem találtam meg az ecsteknél a scattert, illetve nem volt lehetőségem digi táblával kipróbálni(kéne végre venni egyet :-) )
    És mindez 300 MB és 40 dollár.
  • putyi
    Én azzal kerültem meg(mivel nem tudtam, hogy ez az általad említett okok miatt van), hogy jobb klikkel megnyitottam a vray vfb-t, majd onnan indítottam el a production rendert.
  • fapuma7219
    Üdv!

3D-s munkára keresek 1 embert.
  • bencsab
    A régi 3dsmax-ban volt egy pipa a renderpanele, hogy "network render", ha ezt bepipáltam akkor tudtam elküldeni hálózatos renderre. Van egy munka, ami pár évvel ezelőtt úgy lett lementve, hogy az akkor 2014-es maxban ez be volt pipálva, de a 2016-os óta ez a pipa már hiányzik a renderpanelről, mert külön paranccsal lehet elküldeni a fájlt. Ha viszont kinyitom a régi melót, akkor a sima rendergomb megnyomására is network rendert akar csinálni, és nincs hely ahol ezt ki tudnám kapcsolni. Nem tudtok valami módot, hogyan tudnám kitörölni ezt az opciót?
  • RelakS
    Az rendben van, de itt azt gondoltam, valami virágbolt, vagy csak simán freeware lett

Utoljára szerkesztette: RelakS, 2016.12.07. 19:44:50
  • putyi
    Egy népcsoport.