3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Bocs, magas labda volt :-)
de igaz lehet ezt is jol be lehet allithatni, csak francnak van kedve allandoan allitgatni.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Más, mi a baj a lightcache-el? Elsődleges raycast gyorsításra tökéletes. Sok különbség nincs a referencia pathtracelt megoldás és a megfelelően lightcache-el gyorsított megoldás között. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a PPM szar, mert a diffúzabb raypath-ok nem konvergálnak kellően gyorsan a zajmentesség felé. Mindent arra kell használni, amire való, és okosan.
per aspera ad astra
Ez az egyik dolog amit a vrayes team lovagol... Semmi kozuk hozza...
Az egyetlen dolog ami kapcsan esetleg valami felmerulhet mrel kapcsoltban az ablakokba helyezett lampa ami kicsit sulyozta a regathert vagy git amitol az hamarabb lett. De ez is tudok talalmany, es ami azt illeti a latszat csal, vray anno evente 2-3 verziot is kibocsajthatott, illetve sokkal tobb kisebb verziot is mig mr 1 vagy ket evente jelent meg igy sajnos ezt sem lehet pontositani mert az ido itt relative a releasek miatt,. Mr ugye csak uj Max verzioban jelent meg...
Stb, tehat Vlado es bandaja alapvetoen programozok, akik relative gyorsan lecsaptak a tudomanyos papirokra es beszenvedtek a matekot...
Mig mr bandanak sajat tudosa is van/volt es sok dolgot ok fektettek le.
Tehat vrayben semmi sem uj igazabol, csak hamarabb jelent meg. De mondok egy ellenpeldat Mr ben ma sincsen lightcache mert annyira TRÉ eredmenyt ad a megvilagitas szempontjabol. Egyetlen elonye a sebessege. Totálisan kinyirja a kontrasztot atmeneteket stb.
Minden komolyabn studio elkeruli hasznalatat. Az a eszmeletlen rohej ahogy a HDRI kepet kezelik az is nagyon durva, annyira rossz az implementacioja a color mappingnek, hogy nem lehet hasznalni ha korrekt kepet akarsz renderelni.
Kb ekkora fail a valosagban de persze atistic celokra tokeletesen megfelel. Gyorsan lehet vele renderelni, es ma minden. Minoseg xar, sebesseg kivalo.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Gyakorlatilag egy komoly húzónév a maga 10 óra kampányidejével kiszolgál többszáz embert, aki mást sem csinál, mint assetet gyárt. Magasra került a mérde, ennyi. Érdemes meglesni a The Division-t. Bescanneltek és feldolgoztak egy fél várost.
Persze, sok minden megoldható procedurálisan, de megint ott vagyunk, hogy az sokkal több idő, és sokkal szakképzettebb brigád kell hozzá, mint egy brigád sorkatona, aki scannel, retopóz, texeltgyárt, összecsomagol.
Kicsit igaz ez akár a MAXra is, egy 5-6K-s megjelenítőre optimalizált nagyfelbontású ikonszett már plusz fél giga lehet egy komplex programnál.
(azaz, R2, R1-et nem találtam...)
per aspera ad astra
OFF
Sajnos mindenhol ez látható, ahogy te is írod már nem foglalkoznak azzal, hogy jól legyen megcsinálva és kiszedjük a felesleget, mert úgy is elviszi a gép, meg van hely már doszt.
Csak amikor meglátja az ember, hogy a Blender 50mb-ból ugyan azt kihozza mint a max 10gb-ból akkor azért elgondolkozik, hogy mi az ami ezt okozza.
ÉS a játékoknál is már 50gb-oknál tartunk és ha 10 óra játékidő van egy single kampányba már örülnek, miközben pár éve egy CD-s méretű játékkal napokat el lehetett lenni kevesebb buggal sokkal élvezetesebb játékmenettel változatosabb környezetben.
ON
Jó a banner Talán a R2es Maxnak volt ez a boritója
A hardver egyre erősebb és olcsóbb lett az évek alatt. sokkal oclsóbb a hardver, mint a humánerő ledolgozott munkaórája. Sokkal olcsóbb erőteljes renderkapacitást tenni egy egyszerű pathtracer alá, mint megfizetni a shader programozót, aki kitalálja, hogy az adott effektet hogyan lehet a hibrid raytrace raszter motorban reálisan és gyorsan megoldani, úgy, hogy az a pipeline többi elemével is tökéletesen együttműködjön.
Érdemes észrevenni, hogy előbb-utóbb a renderelés technológiája - mint olyan - teljesen transzparenssé válik majd, és senkit nem fog érdekelni, hogy a nagy piros rendergomb alatt, amiből (kis túlzássl, de) csak ez az egy lesz az UI-n, pontosan mi történik. Mindenkinek drágább lesz a kreatív vagy sorkatonai ideje, mintsem ezzel foglalkozzon.
Régebben az az idő bizony még olcsóbb volt, mint a hardver.
per aspera ad astra
(Nem is gondolná az ember hogy pongyola kódolással és nemtörődöm asset managementtel milyen iszonyat mennyiségű felesleges vacak növeszti, dagasztja nagyra a programokat.)
per aspera ad astra
Az igazság meg ahogy lenni szokott feltehetőleg valahol félúton van... 😄
https://fxmason.blogspot.com/
Az 1-1.5-ös vray időszakában volt nagyszerűen megfigyelhető, hogy amilyen újítást bejelentettek a chaos-ék az jelent meg a fr-ben, majd az mr-ben. Nenadnak igaza van abban, hogy a glossy shader-ek terén az mr-nek elég nagy előnye volt, főleg annak köszönhetően, hogy hibrid módon számolta.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Van uj ablakkezelő és nem fagyott ki, egy hangyányit gyorsabban indult. A nézőport elfogadhatóan gyors. ART renderer is teljesen elfogadható. Van pár újítás mental rayben is (egyébként külön kell installálni)
A viewport zoom nem beszopatos eddig, az uj ikonokat meg kell szokni szinesek és ok (itt-ott gagyi) a regi ikonokat nem lehet visszahozni.
physical material lol - egy ujabb material.
Egy nagyobb jelenettel:
viewport shadedbe a 6970 en hasit 120+ fps 7 milla polyn ...
vireframe is gyors regi sceneken a resetxformot ra kell tenni.
Hmm kb ennyi egy fel ora alatt.
https://fxmason.blogspot.com/
vray gyors es sokaig kialltam melette de pont a lightcache volt az ami a gi-t tonkretette - ezt tartjak sokan a legnagyobb fejlesztesnek.
mental raynek nagyon jo a materialja a glossy interpolacio nem foltos stb,
Regen a photonmapping miatt sokan nem szerettek de a hasznalhatatlansagtol azert tavol volt.
Egyebkent ma sem sokkal gyorsabb a gi es a unified sampling meg szinten egy olyan talalmany amit nem szeretek.
pl texture filteting meg sampling sokkal kevesebb mintat igenyel de most igy mar az is baromi sok mintat eszik stb.
vray 1.1-1.2 sokkal jobb volt szerintem bar akkor a glossy meg lassu volt.
Meg nem neztem meg egyebkent mi az ujdonsag benne de remelem ma lesz ra idom este...
Egyedül mental ray érdekel esetleg az art renderer,
de a jo hir nektek, hogy a mirror valoszinuleg mukodik az ujban mivel van egy uj funkcioja.
Sajnos nálam a win 10 alatt még mindig a program hibát okozott és leáll mutatványt produkál a 2016 os igy nem tudok semmit sem kezdeni vele 😞
Amugy, ha meg hasznalod a scale-t barmin akkor eleve hulyesegeket fog kiirni (hacsak nem sub object-en belul hasznaltad).
Jobbklikk az objektumon es Object properties-nel latod ugyan azt a meretet mint a Measure Dimensions-ban (de ez is kamuzik, ha scale-ztel)
Nem tudom mit állítottam el, de valami nem oké 😞
Valamiért a pivot helyzetét mutatja lent a méretnél. Ez egy mezei 50x50x50-es box...
Mit kell állítani, hogy a méretet mutassa?
Ha régi projektet veszek elő, ott minden ok a meglévő objectekkel, de amint újat hozok létre, ott már nem az object méretét, hanem a pivot térbeli helyét mutatja.
Köszi a segítséget előre is!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
1: 10656 downloads, 2: 21408 downloads, 3: 15319 downloads. 😄
O, ha ezekert maximum csak egy dollart fizettek volna...
(Hrobogo-ra keresve elojon mind a harom)
gondolom sokan használjátok a 3dsky.org-ot
eddig csak letöltésre használtam de most elfogatták 2 modellemet Free-ként
azt szeretném kérdezni, hogy később ha népszerűek lesznek átteszik Pro-vá vagy amit Free-ként fogadtak el az az is marad?
Köszi
Mini contest!
2014-estől a tools menü alá becsempésztek egy mesh inspector nevű akármit. Fejtsük meg, hogy tényleg van-e értelme, növeli-e a nyitási, mentési sebességet stb.
win 10-ben van lehetőség alaphelyzet visszaállítására
Gépház => Frissítés és biztonság => Gép alaphelyzetbe állítás
így nem kellet formázni igaz a szoftverek ugrottak de az adatok képek zenék és főképp a modellek megmaradtak
, Hurrrá!!! 😄
hátha valaki más is így beszív mint én akkor így megoldható
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
gondlom a line vertexein kellen vmi állítani?
kép
Utoljára szerkesztette: tilbury, 2016.03.05. 16:06:03
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
meg azt olvastam ahogy így keresgéltem studentel kapcsolatban, hogy nem használhatók az ott készített modelllek a teljes verzióban (de lehet félreértettem)
ráadásul a 2014-et is feltettem előzőleg studentben
meg nem igazán találok más megvásárolható verziót a neten