3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/watch?v=XvVEQauLBIM
https://www.youtube.com/watch?v=Y9MRkYg9Dos
3-ban van amikor test lesz belőle.
tetek bele egy 4 magos procit meg 250-es SSD
kösz mindenkinek
Sot ha a kamera ikonba benne lenne a keparany az megjobb lenne nemde?
na ezt lehet be is kellene irni az area-ba.
A többinek egyenlőre szerintem nem sok gyakorlati jelentősége van.
szerintem
ha ma lesz idom megnezem a 2017 backburnert hatha kijavitottak a hibakat...m
Utoljára szerkesztette: nenad, 2016.04.27. 09:23:09
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
haat good luck..
hardver tema.. ha tenyleg ezzel akarsz foglalkozni akkor kell ahogy putyi is mondta minimalisan erdemes utana olvasni hogy mi merre hany meter..
hja es ugy tudunk segiteni ha mondasz egy osszegkeretet hogy mid van ra es be dobod a konfigod hogy mirol akarsz fejleszteni
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
és már kemény 15 dolcsit kerestem 3D marketen 😊
nem helyette dolgozok igaz anno volt róla szó, hogy betanulásra is fizet valamennyit de ha azt nézem, hogy egy pár órás tanfolyam
több százezer forint amiből semmit sem tanulsz akkor még mindig jól járok
a hardware része sosem érdekelt a számtechnek pedig még primón kezdtem ha valami gondom van megkérdezem a haveromat
az eladó meg azért mondta az SSD-t mert ez a gép játékszerver volt és 1600 napot futottak a vinyók és elvileg 1300 naptól már beathatja a kulcsot ezért mondta, hogy cserélni kéne és mondta, hogy az SSD-az tök franyák de egy 1 terrás hagyományos is ugyanannyi döntsem el mi kell nekem
A leírt konfigon el lehet pötyögni, én nem bővíteném főleg ha nem fizetnek a munkáért. Tanulóknak akkor nem "szokás" fizetni(amit én erősen ellenzek), ha a cég infrastruktúráját használja és mentorálják is egyben.
És még egy tanács. Ha látványtervezéssel akarsz foglalkozni, akkor legalább alapszinten tanuld meg a számítógép felépítését. Mi mire való, milyen paraméterei vannak.
Ja és az eladót is csókoltatom :-)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Alaplapi videokártyám van ehhez passzoló proci kellene bele
De az eladó azt mondta ha normál procit és grafikuskártyát tesz bele akkor is ugyan ott vagyunk árban
Érdemes lenne inkább azt választani a fejleszthetőség érdekében?

Lakberendezési látványtervekkel foglalkozunk
Ez egy polgármesteri tanácsterem volt gipsz stukkókkal bár mindenre amire tudtam nyomtam pro optimalizálót mégis ennyi lett a vége
A srácnak akinek bedolgozok finoman utaltam rá,hogy gép bővítésen gondolkozok azt mondta már így is jobb az én gépem mint az övé úgyhogy hanyagoljam max a procit mondta ő is
Megmutatta egy komplett wellness projektjét 4600 objektum és össz-vissz 10 millió polygon az egész azt mondta proxyval simán megoldható
Nemrég ment gajra az alaplapom szóval most van 2 hónapos alaplap, proci, memória
A memóriát akkor tetettem be 16 Gigát
A proci amd A-6 5400 APU 3,6 Ghz amit kicserélnének egy 4 magosra 20 ezerért (én azt hitem beletesznek még egy procit aszt kész de sajnos nem így megy mint kiderült)
Most néztem egy korábbi stúdió lakást 500 ezer polygon az egész és azt simán viszi minden probléma nélkül
Igazából betanulok szóval ebből pénzt még nem kaptam így jó lenne minél kevesebb pénzből megoldani amíg nem kapok fizetős melót
ja és én csak szerkesztek a renderelést majd ő csinálja
Pár dolog:
- egy SSD-vel csak nyerhetsz sebességet!
- a fájl betöltési sebessége nagyon függ attól is, hogy honnan olvasod be (pl. egy lassú HDD - lásd előző pont)
- ha a RAM kihasználtságod 80%-on van már a fájl megnyitása közben, az eléggé túl van telítve szerintem -> memóriabővítés
- egy kétmagos AMD (függetlenül attól, hogy nem írtad a pontos típusát) szerintem nagyon kevés 3D-zni. -> procibővítés
Mondjuk ahogy így visszaolvasom, ha hatékonyan szeretnéd megoldani a dolgot, akkor egy komplett minőségi gépcsere fog igazán érdemi előrelépést hozni.
20 millió polygogon az soknak számít?
mert az én gépemen kb 15 perc mire betölti proci 70%-on memória 80%-on és mégis dög lassú
tudom proxit kellet volna használni de akkor még nem ismertem ezt a trükköt csak miután kész lett
szóval érdemes rákölteni a gépre?
most egy két magos AMD van bent azt gondoltam 4 magosra bővíteni meg esetleg SSD-t berakni de geek cimborám azt mondta amíg a memória nincs teljesen kihasználva addig nem érdemes betenni
köszi
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
easily manage render setups from one setup?Egy ablak? De jo!
Vagy ez mi a xar? gondolom nem a light meg egyeb beallitasokra gondol mert az is mentheto templatebe, vagy egyeb.
En inkabb a clikket szamolnam....
Na minde1
Ha a gizmo közepén a kis karikára klikkelek, akkor működik. Lassan egy point-and-klikk játék lesz a max :-)
Lehet "hülye" 5let, de ha nekem néhanapján, ha "meghülyül" vray átváltok scanline renderre, utána vissza vray-re; aztán műxik minden ahogy kell.
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

A 2015 design-ben meg tudok őrülni,olyan kicsik,szinte alig felismerhetőek.
Van még vray max8-ra?
felfedeztem az iClone nevezetű szoftvert ami tök klafa csili vili elájultam tőle
de!
csak a saját formátumában hajlandó menteni illetve obj-be
lenyomoztam, hogy van hozzá konverter amit direkt ehhez adtak ki ugyanaz a cég iClone 3DSX change 6 (6 3 1218 1 Pipeline ) na most ez importál sok mindent csak épp a saját iAvatar formátumát cseszik azzal a címszóval, hogy nem támogatott formátum
az oldalukon azt olvastam létezik 3ds Max plug-in is csak bennfenteseknek
Szóval ha valaki tud valamilyen forrást, tippet ne tartsa magában mert már megőrülök! Ehhhh
Köszi