63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#53519 ha olyan nagyon lenne hozzá kedved, pár képpel ilusztrálva mutathatnál pár eljárást tippet trükköt , hogyan kell szép alakhü repülögépet modellezni 3nézeti kép és cross sectio alapján .( sugárhajtású repgép)
A képek beállitása az megy csak a gép formai kialakitása nem mindig sikerül , mert vagy összevissza álnak a polygonok és igy hullámos lesz a felület vagy pedig a részleteket nem tudom hogyan kéne kidolgozni , föleg ott ahol nem látszik a segitség a 3 nézeti rajzon.
Bármelyik eljárás érdekelne SubD, box és spline modelelzés és 3dmaxon belül. -
#53518 scanline render :) -
zenoka #53517 ugyi:) -
#53516 nah ennyi így marad
csak úgy mert jó volt csinálni -
l0b1g #53515 ha vray-ben, átlátszó műanyagot akarok csinálni, melyik a jobb/szebb/gyorsabb/..., ha tök átlátszó az anyag és adok neki fog-ot, vagy ha nem annyira átlátszó és megtartja még a diffúz színét? -
#53514 tok meno :) -
l0b1g #53513 és miért is jó ez? -
#53512 mi is ennek az "effektnek" a neve?
regen tudtam, de most nem jut eszembe.. -
nenad #53511 autokey, aztán ugorj másik framere és változtasd meg a paraméter értékét. -
l0b1g #53510 így van. ha szerencsém van, még másoknak is tetszik. -
#53509 opsz... -
#53508 jah csak kattingatni kell össze-vissza és majd csak kijön belőle vmi kép :P -
l0b1g #53507 én nem arra válaszoltam -
#53506 nah azért nem ennyire bonyolult a dolog
kis google és megvan a megoldás a lap alján olvasható
http://www.kxcad.net/autodesk/3ds_max/Autodesk_3ds_Max_9_Reference/volume_light_environment_effect.html -
l0b1g #53505 miért ne? csak megfelelő modelek, materialok és fények kérdése az egész. na meg egy kis ps... -
#53504 azt ne mond hogy ez render :(
még egy két ilyen kép és tényleg eladom a pc-m és elmegyek a nagybanira rekeszeket pakolni.... :( -
#53503 nah egy kérdés:
elnézést érte de kis OFF:
ha volume light effectet teszek egy lámpára akkor a volume light effect noise értékét nem lehet animálni ?
gondolok itt arra mint pl amikor egy planera teszek egy noise módosítót és a speed animálásával ügyesen még vízhullámzást is ki lehet hozni a noiseból . ugyan ezt nem lehet elérni a volume lightnál ? annyira tré ahogy átvilágít egy tárgy lyukain és mintha állna a füst. -
Midas #53502 maris neki latok es kossz. -
#53501 Ejj, visszanézett még a tél sajna, jah. :( -
nenad #53500 az komoly, most egyenlőre itthon maradok mert a komám is a héten utazik vissza hollandba - még jó néhány zombit le kell takarítani (left 4 dead 2),továbbá az ultra modern laptop designt is updatelem stb, de emelett bőven lenne időm egy kicsit vertext vagy pixelt neadjisten css-t tologatni. De azért fejben tartom a dolgot, amíg most fagy van gondolom nem annyira aktuális. -
putyi #53499 nálunk pár száz almafa vár metszésre. -
#53498 Nem kötözködés volt, én imádok kint szöszölni, főleg ha érezni már, hogy tavaszodik. -
nenad #53497 úgy gondoltam, hogy itthon maradok, de nem vagyok hülye a kerti munkákhoz. Azért kösz. -
#53496 A szőlő visszametszéssel hogy állsz? -
nenad #53495 Szolgálati közlemény.
ez a hetem szabad, ha valakinél esetleg kellene egy kis segítség, 3d-web-ps.
-
#53494 egy idegen űrhajót a hegyek fölé :)
amúgy f@sza lett -
#53493 A számolatlan nőnek, aki ebbe a topikban olyan gyakran megfordul!
^_^ Napi felesleges PR render. -
tilbury #53492 egy kis motion blur mehetne rá szeritnem (ha még nem lenne rajta) -
nenad #53491 egy kis cornell nfr smallLuXGPU-val.
-
Midas #53490 hogy lasd mit is csinal ez meg1 kep esetleg otleteket varok hogy mit pakoljak meg bele :)
-
Midas #53489 nagyon sot nagyon nagyon orakat :) a sok kis particlebol ebben lesz lezer csova es hasonlok -
tilbury #53488 aham, kösz az infot. akkor ezzel jó ellehet "szórakozgatni". -
Midas #53487 kirenderelsz egy image sequence-et nallam ez most 180 kocka volt beimportalod akkor automatikusan felismeri hogy ez egy kepsor. Ilynkor eldontheted alfa kell e ha van alfa vagy normalisan.
Es ezt eljatszhatod minden retegnel that nekem a motor tuzet fustjet stb ugyanugy importaltam be mint az alap jelenetet.
Ezutan efektelheted en pl most probalom a fustot torzitani stb aztan kiexportalod aviba es enyi windows media kodeket hasznal szoval egy nagy tomoritetlen avi lesz a vege. -
tilbury #53486 ezzel az after effect-el könnyen megy a képek összerakása pl. avi-ba vagy más videó formátumban? jól gondlom, hogy "csak" beolvasni az összeset, majd menteni videoba és kész? jah és az egyes rétegeket képkockánként egyesével kell rápakolgatni?? -
#53485 jó lesz csak így tovább :)
én meg amolyan favágó módszerrel megoldottam ezt a köd kérdést. csak nem tudom miért mocskos lassan rendereli. pedig semmi spec nincs a jelenetben a volume fog on kívül -
Midas #53484 En most ezen dolgozom vegre kirendereltem az osszes reteget az elso 10 masodpercnek ugyhogy most pakolom ossze.
-
Midas #53483 te csinaltad?:) tok jo lett profi -
#53482 jah egy youtube videónak de inkább linkelem
http://www.youtube.com/watch?v=PP9ix-9Mn5E -
Midas #53481 itt most lenni kellene valaminek? -
#53480 Azt szeretném ha itt a zöld részek úgy világítanának mintha ködben lennének