3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vagy valaki elkészít egy téglafal scriptet ami megoldja az összes problémát, a téglán pedig lehet bevel pédául. Talán téli szünetben, éedekes probléma.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Igen, ismerõs problemma, ráadásul én eddig még csak geometriával tudtam megoldani, plusz facekkel. Ha a displace negatív irányban is tol, akkor pedig még plusz gondok lépnek fel ilyenkor. Szerintem shader szinten kellene valami vudu. 😊

per aspera ad astra

leginkább a legalsó soron látszik a lekerekítés.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nem azt mondtam hogy nálad szétesik, hanem arra próbálok utalni, hogy ha olyat hoznl létre mint amilyen a valóságban is van akkor le lenne egy kicsit kerekítve, és nem lenne olyan éles a vonal. Ezzel kisérleteztem ma egy kicsit, sajnos, vagy túlzottan le van kerekítv, vagy ha jó akkor hibák lépnek fel a geometriábban.

Nagyon jó a displace! (meg persze az egész kép) Téglákon szoktam én is kísérletezgetni, de sosem sikerült még kielégítõ látványt elérnem. Vagy csúnya lesz, vagy lassú és csúnya, vagy szét is fagyasztom a rendert. A spot3d-s vray help mutat olyan sample képeket, amin a displace-let felület wire-e látszik. Ez megoldható valamely anyaggal? VrayEdgesTex map nem jött be, csak az eredeti geometriát rajzolja ki. Valószínûsítem, hogy a problémáim nagyrészt a displace-re kevéssé alkalmas map-okból, a filter és edge treshold paraméterek nem megfelelõ alkalmazásából származhatnak, de perdöntõ bizonyítékom még nincs. VrayDisplacementMod esetén nincs view dependent opció, nem is használja, vagy csak állítani nem lehet?

"Mondjuk a displace normálisát prefilterelni egy edgetex szerû gradienssel. "
2 uveg bort fogok bontani....😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Nem esik szét, a textúra ottan körbe van forgatva, csak tartja az eredeti éleket. Nem fizettek ezért a munkáért eleget ahhoz, hogy lekerekítgessem, meg összedolgozzam az összes kapcsolódást. 😄 Bár azt tényleg megoldhatnák, hogy lehessen valami normális tolerancia, amin belül szépen eldolgozva forgatja körben. Mondjuk a displace normálisát prefilterelni egy edgetex szerû gradienssel.

per aspera ad astra

a téglánál látható éles vonal egy általános probléma, azt is meg kellene egyszer oldani vkinek, úgy,. hogy a displacement ne essen szét.

nekem tetsz valszeg igy is tulszarnyaljatok a megrendelo ohajat sohajat, max kaptok egy olyat hogy mi lenne ha nem ilyen szinu lenne a tegla😛
meg is bontok ma egy uveg bort😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

túl sok a fény, kellene egy kis árnyék is a jobb tagolódás érdekében, a lámpatest vílágitó része pedig nagyon keskeny, a gyártó adataitól függetlenül kicsit vastagabbra venném, hogy nyugdtabb legyen a szem rajta. gamma 0,75-0,8 a linkelt lépen sokkal jobb a fény árnyék hatás.

npeter
hmmm, tetszetõs darab lett, pöpec munka 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Nimba a Santa &Cole-tól, nagy kedvencem. Körben a fém vázban sok kis lámpa, azt hiszem, ledek, világítják a központi diffúzort. NAgyjából úgy fest, ahogy a képeken ábrázoltam. Régebbi modell egy régebbi projektbõl. 😊

Nenad, ez így semmitmondó üres beszéd! Tessék kifejteni, kíváncsi vagyok nagyon! 😊

per aspera ad astra

lac coo
Szerintem marha szép, de a lámpán én is gondolkodok egy ideje, hogy az mi a fene lehet 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Met
A plafon lámpák, hogy mûködnek?

Szép, csak az egyik ajtó nincs rendesen becsukva<#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

4es alá, többet hoznék ki a fény árnyákokból... <#alien2>

ThomasGins
Egy kólaautomatát még elbirnék képzelni a sarokba<#zavart1>
Amugy pöpec nagyon!

\"So always look on the bright side of death\"

Ez igen, jó hangulat, szép látvány, és bár az én szememnek kicsit túszaturált a kép, nagyon élethû. Külön szép, a tégla displacement, valamint, hogy figyeltetek a textúra átfordulására. Megjegyzem, nekem ezek az ufólámpák a mennyezeten nem tetszenek, sztem nem illit a helyiség stílusához.

Aldaryn
Ápdét. Vízjelezve, még rendezetlen a projekt, de gondoltam megmutatom néktek, mibõl lett renderelve az a közelebbi részlet.

per aspera ad astra

nekem meg a fekete foltok jöttek elõ a battlefield 2 ben, a catalist ai megoldotta.

pIIrash
Minden a legfrissebb. De "megoldódott". Direct3D-ben nem csinálja hál Isten.

Nem én tehetek róla, hogy jól lövök. C2D E8400, ASUS 4870, Geil Evo One 4GB

lac coo
A háttérben a város(ok) is CG ? Ha igen akkor az elég durva ! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
64bites windows driverek még nincsenek tolálba kiforrva, nekem is volt problémám.

npeter
esetleg driver frissítés?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

pIIrash
Üdv!

Armed Assault 2- közben néha elfehéredik a képernyõ. Nem látszik a táj, de minden más igen. Eddig nem lenne gond, mondom programhiba vagy nem tetszik neki a HD 4870. Elindítottam a 3D Studiot és ugyanaz. A viewportokban ha elkezdek lerakni egy objektumot elfeketedik a nézet vagy kettõ vagy mind a négy, mikor milyen kedve van. Sajnos itt viszont folyamatos a dolog. Találkozott már esetleg valaki ezzel. Megoldás esetleg? THX

Nem én tehetek róla, hogy jól lövök. C2D E8400, ASUS 4870, Geil Evo One 4GB

ThomasGins
Hátha valakinek hasznos script.

Aldaryn
A végleges képen le is croppoltam. 😛

per aspera ad astra

Metwork
nem tudom mi az de nem oda való 😊

I will use google before asking stupid questions.

Aldaryn
Kilóg egy derítésnek használt vraylight. 😄

per aspera ad astra

érdekes dologra lettem figyelmes, az uj cinema 11,5 -ben, a instancok subpolydisplacmentjét a renderer rámásolja az eredetirõl... majd gondolom ha van transzformáció megteszi azt. Relative kis memóriával nagy felületek létrehozása, pl blokkokból.

nemtom látáttok e a sg-n a cikket, a ballonos srácokról, piszok mókás, hogy 150$-bõl kiléptek az ürbe meg vissza.

Metwork
jobb felül a plafon és a fal nem ér össze

I will use google before asking stupid questions.

Aldaryn
Ha befejeztem a teret, akkor felteszem azt is egészében, akkor egyértelmûbb lesz, hogy miért ilyenek a fények. 😊 A nagy renderidõ többek között annak is köszönhetõ, hogy egy komplett száz négyzetméteres pincehelyiség van a hûtõ körül berendezve, lámpákkal, bútorokkal, mindennel, és mindez tükrözõdik a képen is. Nem akartam kiszedni õket, hiszen ez elég sokat dob a valóságérzeten, azt hiszem.

per aspera ad astra

hát konkrétan nekem a fények elég sztenderdnek tûnnek. Valószínû amúgy hogy a tégla+hasonló színû fény szaturálja fel saját magát, és ezen a hatáson látszólagosan még erõsít az hogy a környezet nem látszik, így a kép egésze túlzottan téglaszínben úszik.. Hogy csak a térnek ez a része van a képen, ezzel a színvilággal, nem biztos hogy szerencsés, a bor hidegebb színekben kellemesebb látvány. De ez a vélemény szubjektív..
FRenkie
Ja, és mikor lesz publik az a portfólió?!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Nagyon szép! És az tök jó, hogy még hdri-t sem kellett használnod 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Klimatizált szekrény, a fényrõl nem tudok sokat, de belül fix páratartalmon van a levegõ, hogy ne száradjanak ki a dugók, és rendesen lezárva tartsák a palackokat. 😊 Ezeknek a szekrényeknek ez az egyik feature-je. 😊

per aspera ad astra

Vorosbort sotetben es fektetve kell tarolni <#vigyor> De vicet felre teve jo lett nagyon <#eljen>

the world is mine

Aldaryn
Elég sok minden van benne, ami miatt ez *így* nem mûködne, nem így van, mire godolsz? 😄 Már elfogyott a lelkesedés. 😊

per aspera ad astra

most már tényleg überfasza, egy apróságot kivéve.. na nem b*szogatlak, végülis az nem egy fontos dolog.....
Aldaryn
Modelleztem feszültéség miatti nedvesedést is az üvegeken belülre, örülök, hogy ennek látszik is valami hatása. 😊 Ez lett a kép VÉGE, kicserélt mérõórákkal, és a valóságnak megfelelõ ajtóprofillal. 😊 Ennyi. Többet nem szabad ragozni, mert ez is csak a portfolióba készült.

per aspera ad astra

Ott ahol a legközelebbi palackon, alulról átlátni a palack nyakában lévõ folyadékon, ott zsírul néz ki, mintha igazi felületi feszültség lenne a bor és üveg között, az nekem nagyon tetszik. Persze tom hogy ez csak az áttetszõség miatt van, de akkor is úgy néz ki mintha meg lett volna mozgatva a palack.
ThomasGins
Al a fotonokat papiron számolja😊

npeter
de én ezt a 3:20-at 3 min 20 sec-re értettem/értelmeztem, de nézzétek el nekem a jópár feles házipálesz utén 😛
amúgy hány gép van ott kettotoknek? (vagy háramtoknak?)
<#pias> <#integet2>

Aldaryn
Nem tudom mennyi gép dolgozott rajta, egy biztosan. 😄 De mostanság el-elszállnak a DR node-ok. Három óra mondjuk 16core-ral.

per aspera ad astra

npeter
hmm jó gépetiek lehetnek 😊 csak 1 pc számolta?

Aldaryn
3:20 környékén.

per aspera ad astra

Megvalami, mennyi ido volt ezt igy lerenderelni?

Szuper munka!

Aldaryn
Feltettem ide az eredeti rendert, bocsi a vízjelekért, de ez még futó projekt, védeni kell. Így fest utómunka mentesen.

per aspera ad astra