3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Csak elõkotortam hl2õt én is😊

\"So always look on the bright side of death\"

igaz, nem is tudom miért nem készítettek egy tejlesen ujat hiszen mindent tudna amit egy átlagos raytracer tud. Majd talán a következõ prezentáció.
Viszon nagyon durva lenne, ha az engine simán raztrace-el menne, mennyivel könyebb lenne minden.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Valóban. Cryengine 2 gyakorlatilag majdnem mindent tud raszter rendererként, amit egy renderernek tudnia kell, és mindezt profi sebességen teszi. Szerintem mestermunka. Ez meg egy nagyon jó techdemó, hogy merre haladunk, mert olyan dolgokat lehet vele megvalósítani, amit raszter rendereléssel csak nagyon erõforráspazarlóan.

per aspera ad astra

akkor amiatt, ok

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hát az én szemem szerint ez meg sem közelíti a crytek engine 2-t

Egy az egybe realtime raztracing in quake wars. Nem rossz. még 2 generáció és agyõ az offline rendererenek.
REALTIME
RAZTRACING - QUAKE WARS

repvez
ja bocsi én néztem el az 5700es széria lesz annyi mint a 4800as ,de az is gyorsabb lesz mint a mostaniak .
cikk
ebayen vegul is vegul ott volt a legolcsobb

the world is mine

tojás NFR, sss-teszt

hmmhmm, melyik boltban vetted?

nem valoszinu

the world is mine

LOL,azt benézted

akar autocaddel is csinalhattak
de van egy csomo olyan speci program ami ilyenre van kihegyezve
pl Pro/Desktop meg egy csomo erre kihegyezett program amibe mar van egy kismillio elore deffinialt csavar nyilaszaro anyamtudja micsoda

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sziasztok ! Lehet,hogy egy kicsit nem ide illik a kérdésem,de itt többen vannak mint más topicba 😊
Szóval én arra lennék kíváncsi,hogy milyen programmal csinálnak bútorokhoz ilyen robbantott rajzokat ?
pl : http://www.ballabutor.hu/files/constructions/P28-S71-NAD2W_150-M_IN14-KOR01.pdf
Én Autocad-re gondoltam,de ehhez gondolom van valami speckó plugin ?
Kizártnak tartom, hogy még az idén br. 50-55k alá csússzon egy 5850-es. Sajnos. Pár hónapig nincs konkurenciájuk és már a holiday season is a kanyarban van, amikor amúgyis megáll az általános árcsökkenés november közepétõl. Egyelõre a kihozatalról sem tudni semmi biztosat, azért ez egy brutálnagy, bonyolult mag.

en most vettem gepet es az inteles gepek olcsobak voltak mint az amd konfigok.

the world is mine

repvez
Ezt csak te tudhatod, de én biztos várnék ha tudnám hogy ugyan azért a pénzért majd 50%al angyobb teljesitményü kártyát kapok. nézz csak meg egy összehasonlitást roluk .
Ezt csak azért mondom mert nekem is 4850em van és van már pár alakalmazás ahol kérné az eröt 1680x1050-en
npeter
nah köszi skacok az infókat, most aztán ti is jól összezavartatok 😛
azt én is néztem, hogy am3-as ok jobban bõvíthetõk lesznek, mint pl. i5. De szerintem most úgyis úgy vásárlok, hogy jópár évig nem szívesen bõvítenék. vga-ra meg nem igazán akarok várni, úgysem akarok csúcskategórás kártyát, maximum azért érdemes hogy lehet lemennek akkor a többi ára is. Lehet elég lesz nekem "csak" hd4850-es vagy gts250-es kártya is. gondolom nem lesz nehézkes a megjelenítés ezekkel a karikkal sem a kinézett dell ultrasharp 2209wa monitoron.
nah ennek az nvidias-max os dolognak még utánaolvasgatok.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

repvez
VGA karival meg várj egy honapot és elvileg ugyan ezért az árért megkapod az 5ös szériás radeonokat amin most a 4eseket árulják 27-40k-s ársávban
bon
2-es. De ha lenne rá mód én is inkább Corei7-es proci+alaplap páris leglaább 2x2gb Ram, vga az jó.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

1-es mindenképpen, intel drágább és új proci simán belemegy az am3-ba,
esetleg "e" jelzésût hogy kevesebbet fogyasszon illetve black edition-t hogy lehessen húzni a világba.

Én intel + ati combora szavaznék, bár az lga1156 nagyon nem szimpi. (775-re meg már nem alapoznék új gépet nulláról).
A lynnfield nagyjából 25%-os teljesítményelõnyben van a phenomII-vel szemben azonos órajelen render-ben és multimédiában. Minthogy ezek nem azonos órajelûek, így kb. 10% köztük a különbség az intel javára. Játékban meg egálban vannak. Mindkettõ tuningolható rendesen. Az AMD mellett szól, hogy AM3-ba minden valószínûség szerint lesz még hatmagos proci, míg 1156-ba már szinte csak gyengébbek jönnek a rövid élettartama alatt.
Ha rá tudnál költeni kb 50-nel többet akkor 1366-ot javasolnék, tri-channel - akár kevesebb, 4x2 vs. 3x2GB - memóriával egyelõre, egy 920-as procival. Abba még nyolcmagos változat is várható, igaz, a platform végig drága marad majd. Ár/teljesítmény arányban a másik kettõ sokkal jobban áll.

Most látom, "csak munkára". Akkor inkább nv mégis. A driverek is jobbak kicsit, de fõleg a CUDA miatt, egyelõre jobban támogatott az OpenCL-nél, vray gpu rendert is arra írják jelenleg.

npeter
Skacok lenne 1 kérdésem:
úgy gondoltam beruházok vmi komolyabb vasra a mostani (amd athlon Le1150) helyett.
Meglátásotok, tapasztalatok szerint melyikbe érdemes ruházni?
1. AMD Phenom II 945 3.00Ghz + Ati HD4780
2. INTEL Core i5-750 2.66Ghz + nVidia GTX260

ezeket a konfigokat állígattam össze.

Ahogy nézegettem most szinte midnenki amd-t, ati-t javasol. Gondoltam megkérdem itt is, biztos van aki jobban ért hozzá. fõleg csak munkagép lenne.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

jó ötlet! Ezt még megoldom.

Érdekes, szerintem meg pont nagyon élethû annak a néhány téglának a "becsillanása".

ThomasGins
Ugye? Kell egy pepsi automata, hogy meglegyen a hideg-meleg egyensuly😄

Na ez a végleges zsírul néz ki! Ha szabad hozzáfûznöm valamit, nekem a téglák a plafonon kicsit zsírosnak tûnnek, úgy értem, ez vagy spéci tégla, vagy zsíros tégla, de a közelebbi falrész textúrája alapján egy ilyen téglának nem biztos hogy ennyire csillognia kéne. Ez alól kivétel ha összefogdossák, de ez a plafonon kizárt, vagy kivétel lehet ha borospince, de ez egy modern pince hûtõkkel, sõt, lehet nem is pince, tehát nem lehet sem dohos, sem nedves = nem csilloghat ennyire a tégla (csak az elõbb említett spéci tégla esetében) Gondolom dizájn....
Én még mindig a kék színeket hiányolom 😞
Amúgy mégegyszer, le a kalappal, rohadt jól néz ki.
Hát én a töltõ kábelen még dolgoznék picit. Persze nem ismerem ezt e telót de az enyémhez a kábelek valahogy nem hajlanak ennyire. Úgy értem, nincsenek ennyire meredek ívek a kábel hajlatoknál, másrészt ha lerakom az asztalra, akkor a kábel több helyen elemelkedik az asztalról, pont a merevségébõl fakadóan, szóval nem fekszik ennyire az asztalra. Olyan mintha itt a kábel "nehéz" de ultra hajlékony lenne egyszerre... Remélem érthetõ mire gondolok....
npeter
hmm, tényleg szép, illik hozzá az a háttér. huh én is állandóan le akarom modellezni az aktuális telcsit, de még csak az 1ik modelnél jutottam a végére, a többi mindig megáll 30-60%-nál :-(

ismeros telcsi😄
szep dof😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Vray könyvet nem ír valaki , magyar nyelven ? 😊
Amúgy mit írsz , régen jártam erre , lemaradtam róla ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

jót tesz neked a könyv írás.

ThomasGins
<#worship>

egy újabb kép a könyvbõl, depth of field (front, rear blur)

Mutans Zombi
Helló mindenkinek!

Olyan kérdéssel fordulnék az itt fellelhetõ MAX-s mesterekhez, hogy amikor olyan high poly modellt készítenek, ami akár funkcionálisan is kell, hogy mûködjön (pl. a szekrényen az ajtó kinyitható, a fiók kihúzható), abban az esetben mennyire törekednek arra, hogy az egyes elemek egy tömbbõl készüljenek?
Gondolok itt arra, hogy a szekrénynél pl. a valóságban a polc egy külön elem, azt itt, a modellezéskor is külön kijelölhetõ elemként helyezitek bele, vagy egy mesh / poly tömbbõl van az egész kialakítva az oldalakkal együtt?
Vagy pl. az ablaknál a keret, a keresztrudak és az üveg egy egységes mesh-t, poly-t alkot, csak a textúra más (testen belüli funkciónként), vagy mint a valóságban, több elembõl épül fel és "csupán" egy group-t alkot?

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

npeter
én meg eltanultam havertól, hogy jó kis házipáleszbe mézet meg fahéj rudacskákat teszek az üvegbe, hagyom állni pár 7ig és olyan lesz a szine, mint a teának 😊 az izén meg tök jóóóóó 😛

valamelyik nap én is eretnekeskedtem, megláttam egy akciót a ballatiness-el és betértem ledobni egy 4centeset, de nem többet. Eddig a kiváló házi cseresznye pálinkán kívül csak ez ment le. Részeg még nem voltam és ahogy elnézem nem is leszek, gyakorlatilag csak az íze az ami megfog meg a fütés, más mellékhatés még nem volt tapasztalható. Gondolom mint minden koca piásnál.

npeter
mivan ma ossznepi pialas?? 😛
igaz te alpbol iszol, nem? 😊 zenoka is beoblit ma ket uveg borocskat, en is eloszedtem 1 kis ballantines-t .
mi lesz itt, bebszcsizas? 😛 <#pias> na akkor egészségetekre 😊

LOL én a piát mérem pixelben,ha már nagy rajta a g.blur akkor kevsebbet tõtök...bottom-up<#pias>

párdon, poly 😊
ezer kösz, az más és az meg is van még, azzal falakat és ablakokat lehet felhúzni. Méretek alapján...

npeter
frankó kis generator, lehet 1x kipróbálom vmi nfr-be 😛

jah aze ismerek olyat aki 1-2 nap alatt letolja neked a kasznit minden tovabbi nelkul..

pixeeeel?😊 mi itt keremszepen polyba merjuk a kocsikat😛

Tehát a 0-ról hozod létre... Nem fotórealisztikus, de ne is 4 pixelbõl álljon az autó.
'1-2 hét" ... ez megnyugtatott, azt hittem én vagyok ennyire béna, hogy 1 hét elteltével még mindig ezen szöszmötölök 😊
milyen auto: concept/meglevo? mennyire real? belso is? 1-2 hettol a soha be nem fejezettig terjednek az idok😊

Szevasztok!

Csak egy standard kérdést szeretnék feltenni nektek. Egy autó elkészítése mennyi idõ nektek? Tehát semmi háttér, csak egy komplett autó. Elõre is köszönöm.
anno pedzegetted hogy irnod kenne egy building generatort
sajna megeloztek
ha jol latom ingyenes(?)

Aldaryn
Szerintem valami generikus megoldás kell ide. Én mindenképp normális prefilterelésen agyalnék. Bár ennek magában a displace shaderben kellene megjelennie, mint lehetõség, opció.

per aspera ad astra