63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #53599
    Király! Még kéne 10-20 féle ilyen kis kocka, aztán felépíthetsz belőlük egy várost :)
  • ThomasGins
    Egy újabb dzsuva NFR.
  • nenad
    Sztem nem olyan fontos, hogy retail legyen, bár van már ilyen, de az csak CUDA-val fut (mental ray, octane). SmallLuxGpu fut nvidia és ati kártyán is. Ami igaz nem olyan egyszerű egy jelenetre beállítani, hogy teljesen ki tudja használni a kártyát, meg kell határozni threadek számát ahhoz hogy az összes processzort ki tudja használni a kártyában. Nem tudom lehet e igazából írni erre algoritmust. Úgy tünik scene függő. Mondjuk egy teszt jelenetre valószínüleg igen.

Mindent összevetve egyenlőre úgy tünik az ATI implementációja jobb OPENCL-re.
  • marcee
    Indigo-t én ajánlottam a tesztbe, még nem tudom jól tettem-e, de nagyon el voltam havazva, mikor hirtelen kellett az új tesztrendszert felállítani, még itt sem volt időm kérdezősködni. Az MR jelenetet még Al csinálta 2008-ban, (és meg tudom osztani, ha igény van rá) de eddig inkább a Vray-est használta fLeSs (nem használhat túl sok tesztet, így is mindent 3x futtat és átlagol az összes rendszeren és tuningolt beállításon), csak most nem sikerült ugye 2010-es max-hoz működő vray-t keríteni, ezért került ki a csomagból.
    GPU-n számoló retail terméket sem sikerült találnom, de ezek amúgysem keltették fel fLeSs érdeklődését, mert ezek CPU és platform tesztekhez kellettek, pedig szerintem nagy buli lett volna bevenni valamit, amit cpu és vga tesztekhez is lehetne használni egyenes összehasonlítással. Talán majd jövőre.
  • ivanicsm
    Sikerült megoldani a problémát :) Nem rendereltem azért nem mentette el.

Köszönöm a segítséget mindenkitől.
  • ivanicsm
    Ja bocs :D

Rendben. Akkor lehet, hogy inkább képekbe mentem, de miért nem találom sehol amit elmentettem?
  • Midas
  • ThomasGins
    Nem tőled kérdezte:)

Midas, doc settings-be local alatt
  • Free
    amúgy a legjobb valóban az amit thomas tanult kollégánk mondott. mentsd kii képekbe és aztán videó editorban tedd össze akár még virtualdub vagy Adobe After effect vagy valami.
  • Midas
    amiket bealitasz neki a felhasznalo bealitasait azt hol tartja.
  • ivanicsm
    Bocsi, de ezt a kérdést most nem értem.
  • Midas
    hol tarolja a max a konfigot?
  • ivanicsm
    Köszi Free!

Van mégegy gond :S Elmentem avi-ba, de nincs ott a fájl ahova mentem. Még a kereső se találja meg. Ilyenkor mi a gond?
  • ThomasGins
    Jobban jársz ha több képbe mented és nem aviba. Egy esetleges fagyásnál kezdheted elölről a rendert. Már ha hosszabb az anim...
  • Free
    google

http://www.scribd.com/doc/10270683/How-to-Save-a-3DMax-File-as-a-AVI
  • ivanicsm
    Hello!

Bocsi, hogy ide írok, de már mindenhol kerestem. Az lenne a kérdésem, hogy lehet a 3Ds max-ban videó formátumba menteni mert nekem csak képformátumba sikerül? (3Ds max 2009-et használok)

A válszokat előre is köszönöm!

Üdv.
    Márk
  • nenad
    nyomtam én is egyet. Sztem nem érzékeny a tabletre csak úgy tünik, egyébként ha operát használsz állíthatod a pen működési módját is mellyel a háttér azaza a mintázat és a toll egymásra hatásának mértékét lehet beállítani. keresss ré a sketchy szóra majd e két 0,05 -re. Az első a toll erősségét a második a háttér erősségét, illetve lehet van valamilyen arányosság is közöttük. Interaktivra kellene tenni az értéküket, hogy ki lehessen emelni részleteket.
  • ThomasGins
    TCSSZ:)
  • Aldaryn
    :) hehe, és nem kanna, hanem topikcsendszekrény.
  • npeter
    jah én is úgy vettem észre.
  • ThomasGins
    tablettel,kicsit mintha a nyomást is érzékelné
  • Slipknot14
    Akkor így
  • Slipknot14
    [IMG] http://tecktonik.uw.hu/creep_draw.png[/IMG]
    :)
  • npeter
    jópofa, beelőztél, én is vmi szekrényféleséget akartam kreálni :) amúgy egérrel készült vagy vmi tablet-en?
  • Slipknot14
    jólett :)
  • Midas
    pofas :)
  • ThomasGins

• Slipknot14
    http://itismonday.com/2009/10/skhizein/
    nem tudom ismeri-e valaki, nagyon jó kis film :)
  • Slipknot14
    nagyon jó:) köszi a linket, imádok rajzolni
  • npeter
    tök jó, el lehet vele kicsit szórakozni :)
  • nenad
    javascriptes, beszarás...
  • Midas
    ez eredetileg a rajzok topikbol van :D
  • ThomasGins
    PS topikbol lopva, firka oldal
  • bon
    Itt teszt már tesztelték is az intel új 6 magos Gulftown prociját és elég jól teljesít, igaz naygon nem lesz olcsó
  • nenad
    Az a része a programnak biztosan többszálosítva lesz. Pár dolgot kell ujrairni illetve beletenni. Maga a dll-ek fel vannak készítve többszálú müködésre. Minden windowsos dll-re alapvetően igaz.

A probléma az adatok szinkronizálásával van. Egyébként mint láthattad a Background Workeren keresztül bárhány threadet létre lehet hozni, csak az adatokat kell szinkronizálni ha olyan a feladat. Természetesen vannak olyan dolgok amelyeket nem olyan egyszerű megoldani, ilyen például az array kezelés. Ezeket kell átírni. Számolni úgy, hogy az adatokat nem kell felhasználni a másik taszkban, megoldható sőt működik is.
    Tehát ezeket kellene megoldani, tehát nem kellene teljesen újrairni.
  • Aldaryn
    Nem, nem érted... az nem fejlesztés, hogy kell X mennyiségű dolog a programba, amit ki lehet tenni, mutogtani, eladni vele. Jé, itt van a spázban egy kompozit programunk, készen van, működik, jól használható, minden okés. Mi lenne ha ezt beletennénk a MAXba? Nem kell semmi más, csak pár callback és kész is. Összevarrjuk, jólesz, szeretni fogják. És főnök, mondja, mi legyen azzal, hogy a maxscript interpreter nem többszálúsított még mindig, pedig 2010-et írunk, ittvannak a 12 threades processzorok, és a MAX 90%a a maxscript interpreteren keresztül fut? Mi? Mit mi legyen? Ahhoz újra kellene írnunk a program egyik core funkcióját, az rengeteg munka és el is lehet rontani! Hozzá nem nyúlunk. Fúj!
  • nenad
    azt is ki kellett találni és lekódolni valakinek. Mind1, jó az ha van benne...
  • Aldaryn
    Nagyon nagy különbség van azon gyakorlatok között, hogy egy programot fejlesztesz, bughuntolsz, meg aközött, hogy előveszel egy létező kódodat, és beleteszed a többi mellé.
  • bencsab
    Mondjuk a kompozitálásnál nem mindegy, hogy meg kell-e venned még egy programot :D vagy alapvetőeket meg tudsz csinálni a benne levő beépített eszköztárral. A balkántól, keleteurópától nyugatabbra lévő államokban sztem ez is szempont.
  • bencsab
    Fogadjunk, hogy még mindig nem lehet benne középső gombbal pannolni spline rajzolás közben. :)
    Amúgy lehet, hogy ez már az öregkori elbutulás kezdete, de valahogy nem vagyok befogadó igazán. Annyira átalakítják a programot, hogy nincs kedvem sem feltenni. Közben pedig a lényeges feature-ök javíása készítése meg folyamatosan elmarad. Lehet, hogy újabb szoftver után kellene nézni?