3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amiket felsorolsz az van a max-ben is, de nem váltja ki azt a lehetõséget, hogy objektumokat hozz létre a felhasználás helyén.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
aláírom, hogy a megrendelõket tényleg hullára nem érdekli, hogy a leadás elõti délután változtatnak egy épületen, és ez sajnos a jóindulatú, rendes megbízóknál is így van. végülis pont emiatt képtelenség 8-4ig tartó munkaidõben nyomni ezt az ipart. egyébként én a kiülsõ renderelõktõl is pont emiat idegenkedem (pl. fryrender, maxwell)
\|/
°°
~^^-
(____)
⌂ ⌂
╩
STO
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
RelakS: Poénkodni? Viccelsz ugye? Az elsõ, amit megtanultam, amikor kikerültem Bécsbe, hogy az osztrákoknak tényleg nincsen humorérzékük. Bár ahhoz képest, hogy az ilyen beszólásokat halál komolyan gondolják, én már csak röhögni tudok rajta.
Ki korán kel, poligont lel.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
mutass képeket 😊 ( felteve ha publikus, igaz nem valószinü itt nézi vmi nemet megrendelõ)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Actual Work: Sportközpont. Két focipálya, tribün, meg minden egyéb nyalánkság. Madártávlati nézetet kért a megrendelõ, ahol a játékosok csak néhány pixelnyit látszanak. Gondoltam alap, hogy egy komplett focimeccset összedobok, had örüljön a nép.
Erre visszajön a feedback, hogy két játékos hiányzik a pályáról. <#wow1>#wow1> Ilyenkor miért nem jut eszükbe, hogy valamelyik esetleg nekifutásból felrúgta az egyiket, és így mínusz kettõ. De most, hogy jobban megnéztem a jelenetet, ezek a marhák nem számolták bele a kapusokat.
Ezek után már direkt kreáltam egy leshelyzetet, nehogy nyugodtan tudjanak aludni <#hawaii>#hawaii>
Ki korán kel, poligont lel.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
van construction plane és elég komoly snapping is, ez gondolom kiváltja, bár az objektumokat egy specifikus helyre létrehozni (pl autogrid) én sem tudom, de szerkeszteni ternészetesen.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
uhh, sorry <#falbav>#falbav>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
még 8768
sajnos én már kicsit begyöpösödött agyú vagyok és úgy gondolom, hogy a workflow akkor a legátláthatóbb és a legrugalmasabb, ha egy adott program kereteit lehetõ legkevésbé hagyjuk el. természetesen most az építészeti látványtervezéssel kapcsolatban mondom ezt.
ahányszor más programban gondolkodunk, mindig van valami hiányosság.
általában véve a következõk:
rhino: ha plugint használunk akkor van ajtó ablak, van renderer, viszont nincs fû fa virág, valamint egy kárpitozott bútor elég nagy kihívás.
modo: elméletileg ez lenne a lehetséges alternatíva, bár én még személyesen nem próbáltam, hogy mit jelent ha egy városrésznyi területtel kell foglakozni(40-50000 objektum)
a c4d modellezési metódusa nekem nem annyira egyértelmû mint a max-é. nem tudom, hogy van-e már benne helyben modellezés, de mindent anullából a helyére rángatni nem túl hatékony. valamint hiányzik az ajtó, ablak, korlát lépcsõ stb...
maya lásd elõzõ.
xsi csak egy picit nértünk bele, de alapvetõen ugyanaz mint a maya-nal.
cad-ben modellezni meg nagyon nehézkes, fõleg, hogy a kedves megrendelõk a leadás napjáig szeretnek változtatgatni, még akkor is, amikor megbeszéljük, hogy nem leszünk úgy készen idõre.
és a legszebb anomália, hogy az archicad-os modelleket valamiért lassabban számolássza.
röviden ennyi. persze minden ponthoz több oldalnyit írhattam volna az elmúl évek tapasztalatai alapján, de szerintem összefeglalának elég ennyi. pl. én ilyen hosszú hozzászólásokat el sem olvasok<#smile>#smile>
nenad c4d utan rhino konyv?😄
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Kösz!
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
(\__/) ( X.x) ( } . { )
link
tud valaki modoban segiteni nekem hogy a bevel tool miért nem akar ugy muködni ahogy kéne ?Ha rányomok akkor egy poligonnal jol mukodik, de ha több poligonbol állo egyszéget szeretnék bevelni akkor külön -külön szedi nem egybe hiába kapcsolom be a group poligon opciot.A helpbe is igy csinálta ott müködött, nálam meg nem , egy 401 verzios van fenn minden defaultra állitva
per aspera ad astra
the world is mine
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
nézegettem az nvidia quadro kártyákat. pontosaban ezt: Nvidia Quadro FX 1300 128M PCI-e
ezt tipikusan grafikus gártya? értem ez alatt hogy maxozásra ez lenne a legideálisabb? mennyivel másabb mint pl, 1 ati hd4870?? ezen is mennek a játékok egyéb programok? vagy tökre elvagyok tájolva?