3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mennyire jött be? Kihasználtad a jobb konfigurálhatóságot, (pl FG samples/ object stb)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Három munkával már kvalifikálsz. Gratulálunk! 😊

per aspera ad astra

csak nem a legujabb quadrókból. Valamit nagyon elbaszhattak, Vlado simán megoldotta, valószinú a kettõs pontosságú lebegõpontos számítások miatt van a lassúság.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hehe 😄

ThomasGins
boulding generator ujabb verziója. Texturepack mellékelve😊
Egy
satnya tesztkép.
Meg egy elmebeteg valakitõl😊

\"So always look on the bright side of death\"

én már 3× használtam éles munkánál, sikerrel. akkor profi vagyok? 😄

de a mentált profik használják. ott minden fiókban van legalább 15 kártya.

ja, csak ehhez kell 15 kártya a brazil meg a vrayeséhez csak 1.

Basszus! Mental Images iray. Újabb gpu render, de ez is CUDÁ-ra alapoz. Ez kezd nagyon rosszul hangzani. Ati Stream, vagy OpenCL senkit nem érdekel?

amugy honnan lehet leszedni hdri-t ingyen? a masik meg a hasznalata, csinaltam anno egy vrayhdri mappot, annak megadtam a hdri-t, beallitottam, h speric, es beraktam az environmentbe, de vmert csak nem jelent meg szepen. majd kesobb terjunk vissza erre, csak most el vagyok havazva
a kekszemunel azert mar van/volt ujabb kep is
akkor csak 1-2 tipp:
-a szem golyó tükrözõdésébõl vegyél vissza
-a fehérjét fehérítsd
-a hilight-ok tükrözõdése domináljon (egy hdri környezettel ezt könnyen be tudod lõni)
-az iris peremén körben szokott lenni egy sötét sáv, ezt nálad nem látom
-a kéknek ez a tónusa nem tûnik nekem szemszínnek, kicsit deszaturáld

szerinted hany ilyen keppel van tele a gepem? 😊
sajnos egyenlore ennyire futtja, talan majd idovel megjon a tehetseg is 😄
sokat tokoltem vele, es nem tudom mitol lesz elethu a szem, de nem adom fel
azert koszi, csak a kepek bongeszese megvolt...
most volt egy update is mar a lapon
hát, töbek között erre találták ki a hdri képeket.
amúgy a te képeden a szem nagyon nem élethû
nézd meg esetleg ezt:
http://www.thesecret.hu/files/szem.jpg

remélem lesz rá idõm...

sracok ujabb verseny
http://www.vizdepot.com/forums/articles.php?action=viewarticle&artid=92
nenad most ne utolso pillanatban allj neki😄DD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

me' nem ertek hozza 😊
es mi lesz a szemben tukrozodo eccakai utcaval es a tobbivel?
Ehhez minek GI? Inkabb hasznalj 3 pontos megvilagitast es sokkal gyorsabb lesz, meg jobb is...

laptopon , 2ghz dualos 3gb-os gep
accident
vagy inkább min renderelsz? ;-)

másfél nap? <#ijedt> Mit renderelsz te?
meg is nezem
tegnap ketsegbe voltam esve, h egy napi munka utan a pass 4-nel felszokott 26-27 orara, kenytelen voltam elolvasni, h is kell nehany dolgot beallitani, azota sikerult a teljes renderidot masfel napra zsugoritani, es komolyan mondom egyre jobban elvezem, h kezd eltunni a szurke kod
koszi a helpet
persze mivel egy filebol veszi amit elotte elmentettel h nem torlod le nem lesz gond😄
egyebkent van a chaos group konyvtaradba egy ilyen hogy irmap viewer cucc inditsd el tolsd be a filet es vicceset latsz😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ja es ez gondolom akkor is mukodik, ha kozben kikapcsolom a gepet, majd ujra be...
ah, koszonom
a bump es diffuse mapokkal mar ki is probaltam
tok jo, nem kell 1,5 napot varnom megint 😊
koszike
A vray nem tudja, hogy újra kell-e számolni. Azt csinálja, amit beállítasz. Ha elmentetted az irmap-ot, akkor az render setup-ban, az irradiance map rollout-on, a mode-ot "single frame"-rõl "from file"-ra állítod, és kitallózod a meglévõ map-ot. Innentõl ezt használja, bármit változtatsz. Ha nem komoly az anyagváltoztatás és nem érint például displace-t, akkor simán felhasználhatod.

illetve ha valami miatt elkezdene ujraszamolni, megvan az ir map file, h tudom ujra felhasznalni, ha visszaallitom ugyanazokat a beallitasokat? A jelenet elrendezesen es a fenyeken nem valtoztatok. Csak egy kis materialt javitgatnek...
Hali

kerdesem, ha megvaltoztatom az vrayben a filter nel a kepcsinalo algoritmust pl adaptiv subdivrol adaptiv dmc-re, akkor ujraszamolja az iradiance map-et? es ha egy texturan valtoztatok? vagy ha egy materialnak lejjebb veszem a bump-jat? honnan tudja a vray mikor kell ujraszamolni?
koszonom
sry nagy lett
szoval nekem ez jott ki..

nekem

lemértük mi is. 1:100-ban van az alaprajz és az ülõbútorok vannak lekicsinyítve kb20%-kal. akonyhapult viszon kb80cm a 60 helyett.

gyorsba lemertem elso egy 54 nm es lakas fent egy 1.4 meter szeles asztallal es olyan szekkel ami karfatol karfaig 48 centi szeles looool😄

szentsegtores szentsegtores...
Putyi jah tiszta pushup😊

úgy látom a sógoréknál is szokás a búrtorokat 40-50%-kal lekicsinyíteni. így sokkal tágasabbnak tûnnek a terek.

npeter
azt nem ismerem <#rinya> csak azért van fent, hogy a dwg-ket megnézegessem, sõt abból nyomtatni kész rémálom, legalábbis nekem<#falbav>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

de ez autocad tuti😊😛

npeter
ArchiCAD-ben összedobni 1 ilyet kb. 10-15 perc. Azt a pár falat kihúzni + beledobálni a tárgyakat és kész. Lmented képként aztán kis ps, és kész is. Én így csinálnám. Én is szoktam ilyeneket készíteni, "marketinges tervlapoknak" nevezem 😛 Minél színesebb, tömörebb, átláthatatlan, annál jobb 😊 sõt én még az egyes helyiségeknek is más-más kitöltést adok.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

LOL
haat erre tanitalak:
ezek sima AUTOCADes rajzok es hatchek es gradientek az osszes elem szinte megtalalhato az alap autocad beepitett design centereben (lol) mint block es felvan dobva sraffozassal (gradient hatch) onnantol kezdve meg szetdobalod mint egy proxyt. pl itt a harom rajzon az osszes butor design centeres block.
falat meg csak megrajzoljatok..aztan cadbol siman lehet tolni ki a vektoros format/giga jpg-t ha kell.
ui: meg mindig valalok nektek bedolgozas egy ilyen ize max 15 perc hehehehe
hun a kavem😄

ThomasGins
ceruza? USB-s?

\"So always look on the bright side of death\"

RelakS
Ja, hogy tényleg németül beszél a megrendelõ. Akkor én kérek elnézést :]

A héten volt az indexen, hogy valami német tótumfaktum Németországban nem akart angolul válaszolni az angol riporternek, mert hogy Németországban beszéljen németül! (Jó, tudom, Ausztria, de ezek szerint nem nagy a különbség)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Aldaryn
fotosop, illustrator, ceruza

per aspera ad astra

csak pluginnal vagy core programmal lehet jól megoldani sajnos. A maxscriptel csak köztes megoldást lehet létrehozni, tehát mint egy toolt alkalmazni.

lac coo
Hát szerintem elég gyors lehet, ha meg van rajzolva 2D-ben CAD-del, ps-en egy-két szûrõ és kész 😊
Kis színezés, raszterizálás, zaj azt jóvan ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

hunkircsi
Hi!

Lenne egy érdekes kérdésem. Kicsit talán off, de itt esetleg megvan az esélye, hogy valaki találkozott már ilyennel. Az egyik megrendelõ az alábbi képen látható minõségû képet kérné a lakások belsejérõl.

Namámost én vágom, hogy ez nem 3D, de a kolega szerint jó lenne ezt a piaci szegmenst is megcsípni. Van valakinek ötlete, hogy milyen programmal készítik az ilyen "látványterveket"? Valamint azt is jó lenne tudni, hogy az adott program és az AutoCAD-ben kapott tervrajzok között mi a közös nevezõ, ha egyáltalán van portolási lehetõség az ilyen helyzetekben.
A kolega AutoCAD EPS exportálással és Photoshop baromkodással próbálkozik, de szerintem erre van egy ezerszer egyszerûbb és gyorsabb megoldás.
Elõre is köszönöm a segítségeket és a tanácsokat.

Ki korán kel, poligont lel.

hiszed hogy meret alapjan mondjuk a napi 200 objectbol amit leteszek ugy jo ha 30-40 nel merek a tobbinel szemre..autopalya epitesnel jo az😊)))
meg mindig az a bajom a maxxal hogy egy normalis line editor nincs benne f@sze nem tudjak belepakolni a cad line es snap tooljat :S:S:S

Aldaryn
Mi sem szemre dolgozunk. Megenné a fene, ha úgy lenne. Szépen, pontosan centiben mindent. 😊 A helyben modellezésnél a helyben létrehozásra gondolt Putyi, olyan dolgokra, hogy van egy nyílásod a falon, annak pár sarkában snappel kattitntva ott jön létre pl. egy ablak, egy doboz, bármi. Nem csak autogrid.

per aspera ad astra

na jó a blokk, de azt arra találták ki hogy 100 helyre bemésolod, és ha egyszer megváltoztatod az mindenütt változik, az is fontos hogy ott méret alapján dolgoznak és nem szemre, vagy éltõl való távolságra.

ujaknal is lehet csak mahinalni kell a caddel es a blockeditort kiszedni...(hulye dinamikus blockok csesztek szet az autocadet)😞(

"C4d ben ilyen nincsen hogy az objektumot nem a létrehozás helyén szerkeszted, nem is tudok olyan programról amiben igy lenne."

autocad régi verziói a blokkokkal

local tranformations, az objektum saját koordinata rendszerében mozgathatsz/átméretezheszt/forgathatsz, akár vertexeket is, (tehát pl nem világ koordináta rendszerben, bizonyos értelemben ez egyfajta konstrukciós síkként üzemel) Ez a local transformations jelentése, illetve az, hogy a szerkesztett elemek koordinátái is a local pivot pontból származik. Ez egyben kimeríti a helyben modellezés fogalmát, a helyben létrehozás, create local, már egy másik történet, ezt c4d nem tudja uj objektumokkal sajnos, viszont minden más módban igen.

C4d ben ilyen nincsen hogy az objektumot nem a létrehozás helyén szerkeszted, nem is tudok olyan programról amiben igy lenne.