3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Ha fordítasz, akkor legyen valami igazán absztrakt. A multipass pl. lehetne többedfelébontadvány. A shadow pass lehetne setétedéskikülönítvény. A Motion blur suhankenés, a depth of field élesenlátotttér. Lehet itt bravúrkodni!

per aspera ad astra

még mindig nem értem miért. nem úgy lesz, hogy leírod multipass és elmagyarázod, hogy ez több rétegû rendert jelent, majd utána már használod az angol kifejezést?

egyszer mindenképpen le kell fordítani egy magyar nyelvû könybe... Egyébként mindenhol az Angolt használom. Annyira gáz magyarba átenni némelyiket.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

miért fordítanád le? azért, hogyha a delikvens esetleg rá akarna keresni a neten ne találjon semmit? ezek szakszavak mindenki ezt használja perutól timbuktuig.

ThomasGins
Szép nagyon!

\"So always look on the bright side of death\"

határozottan kellemes a megvilágítás.

Más, kicsit gondban vagyok néhány angol kifejezés legmegfelelõbb lefordításával. Nemtom mennyire lehet elrugaszkodni az értelmezés irányába. Pl a Multi Pass-t ki minek fordítaná? Itt most a 3d-s világban használatos kifejezésekre gondolok. Többlépcsõs vagy többmenetes, esetleg többmûveletesen túlmutatva... A funkció természetébõl is fakadóan, depth of field, motion blur, shadow pass, stb ide tartozik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Házikó anim. Kicsit jótékonysági alapon ment, úgyhogy nincs az utolsó csavarig kitökörészve. Sajnos ami az állóképeken nem jött át, az animban elõkerült, az import ArchiCAD-es modell elsõ emeletén maradtak overlappolt faceek. :|

per aspera ad astra

lol ez fifikas..
ezzek a programok elott meg ugy hallotam annak idejen hogy psben 1.3 szorzoval kell nagyitgatni a kivant meretig mert kevesbe cseszi szet a kepet..csak arra mar nem emlexem hogy miert.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Van sok ilyen. Vektorizáláson, splineokká, gradiensekké alakításon alapuló image filterek. Pl. a PhotoZoom nevû programban is van ilyen.

per aspera ad astra

Aldaryn
Bevált módszer, hogy a filenevet, tartalomtól függetlenül így kell elnevezni: "valami_highres_print_600dpi_final.bmp" és lehetõleg jó nagy legyen a fileméret. Ettõl minden marketinges olvadozik. Mondom, tartalomtól függetlenül.

per aspera ad astra

hunkircsi
Köszi Putyi! <#worship>
Az elõbb amit írtam, akkor még nem láttam, hogy írtál. Szóval úgy tûnik, hogy magamtól sem kerültem túl messze a szakmai valóságtól.

Ki korán kel, poligont lel.

az átméretezést ne ps-ben csináld hanem mondjuk infranview-ben, és akkor batchben, overwrite opcióval, úgy azonnal a lemezre megy a nagy méretû kép.

Hi,
úgy tudom vannak szoftverek amiket pont az ilyen óriásplakátokhoz találtak ki, ami a képpontokat fraktálokká alakítja és így pixelesedés nélkül alkalmassá lehet tenni egy aránylag kisebb felbontású képet nagy méretben való nyomtatásra. De gyanítom nem csak fraktálos megoldás létezik.. Gugli
hunkircsi
Perszehogy, de szerintem Al is úgy értette, csak poénkodott kicsit, amitõl én mondjuk az asztal alá röhögtem magamat. A megrendelõnek valószínûleg leesne az álla, ha a képet DVD-n kapná meg.<#eplus2>
Viccet félretéve, úgy döntöttem, hogy 5184*2835-as méretben renderelem ki a cuccot, azt elmentem 36dpi-ben, majd pedig felinterpolálom 72-re Photoshop-ban. És így ki is jön a 2méteres magassága a képnek.
Nagyon remélem, hogy ilyen méretû kép nem fekteti meg sem a MAX-ot, sem a Photoshop-ot.

Aldaryn
Szeretem azokat a hozzászólásaidat, amirõl nem feltétlen tudom, hogy mire írtad, és hogy miért. 😊

per aspera ad astra

aldaryn azt mondta, hogy ne segítsek, de jól indult a napom ezért:
a 35dpi a minimum és a 60 dpi a maximum ami ilyen építési táblákon használatos. a nyomdászokat ne kérdezd, mert õk folyamatosan a 100dpi-t fogják mondani, de az az a méret, ami rip-pelés után keletkezik. ezekbõl pedig már ki tudod számolni, hogy milyen pixel arányokra van szükséged.

homologue csapat túlpörgésgátló? ;-)

npeter
szeritnem a 30 mp-t 30 sec-re értette, mármint felhívni a megrendelõt 30 sec.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

photoshop opengl bekapcs winxp64, link az allow old gpus on -t kell futtatni

Aldaryn
30MPx? 😄 2m magasságban egy 4:3-as kép 1200dpi-vel 126000px x 94200px, ami kérlekszépen 11869Mpx, ami 11Gpx. Ilyen esetekben, ha bírja a géped, interpolálj fel egy normál rendert 11gigapixelre, írd ki egy DVD-re, küldd el a megrendelõnek, és nevess. 😊 Te leadtad...

per aspera ad astra

Met
nincs a képen valami amihez tudnál viszonyítani?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibor90
Sziasztok! Egy beadandó dolgozathoz kellene a 3d kialakulásáról fejlõdésérõl vagy bármi ilyesmivel kapcsolatos témáról szóló könyv és újságcikk. Ha valai tudna ajánlani vmit azt megköszönném.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

72 max 100 korul de azt is mar csak ps interpolacioval plusz elesitessel. legalabbis eddig kutya nem vette eszre ha ekkora felbontasban toltam igy😊

hunkircsi
Ja, felhívtuk a megrendelõt. Õ csak annyit tud, hogy két méter magas a tábla. A dpi-re elõször azt monda, hogy "WÁÁSZ???" utána pedig, hogy "1200". Szóval ennyit a legkevésbé szívatásról, és a 30mp-rõl.<#szomoru1>

hunkircsi
Nem a kép szélességére vagyok kíváncsi, mivel az adott a kisfelbontású kép arányaiból. Hanem a pixel és a dpi kombinációt szeretném tudni, hogy ilyen tábla esetén milyen pixel-dpi arány az amire a megrendelõ sem anyáz, hogy nemjó, és a MAX, Photoshop, PC sem döglik bele kiszámolni, elmenteni, stb.
Sajna nekem még ilyen táblás felbontással nem volt dolgom, ezért kérdezem a szakma tiszteletbeli tapasztalt elitjét, hogy segítsenek némi támpontot adni. Köszönöm. <#worship>

egyebkent a legegyszerubb ha felhivod a megrendelot...azzal szivatod magad a legkevesbe es kb 30 mp..

16:10 widescreen tehat 3,2 * 2 meter😊))

hunkircsi
Gyors kérdés: építési táblára kérik az egyik munka képét. És az egyetlen méret, amit megadtak, az az, hogy a kép 2 méter magas legyen. Adjatok némi szakmai támpontot kérlek, hogy ilyenkor mi az, amivel nem szivatom meg magamat, illetve a megrendelõt.
Tenkjú elõre is.

K.O.

de. naccerû eredmények is születtek.

fura érzéseket kelt bennem ez a minél több ismerõs annál jobb, mintha design21.hu- visszhangja lenne, vagy hol volt anno az ominózus pályázat. (bocs ha nem ott 😄)

igy legalabb lehet tudni az eselyeket elore😄 zsir😄

Aldaryn
Ismerõsök! Gyûjtsd össze mind!

per aspera ad astra

merõ lustaság. láttam, hogy van oszt gyütt a fejlövés. nem utolsó sorban pedig szimpatikus az az elbírálási módszer miszerint az a jobb, akinek több az ismerõse.

nah ha mar itt tartunk ertem en hogy nemzetkozi vizek majdnem egyenlo facebook de akkor miert nem evermotion cgarchitect 3dtotal meg hasonlo oldalakra toltitek fel a dolgokat..es ne gyertek azzal hogy tobb kell oda mert nem igaz!
😊)

Aldaryn
Remélem csokit... 😄

per aspera ad astra

mit nyertek? mar megnyomtam😄 kerek csokit😄

http://www.facebook.com/ArchDaily

Tessenek nyomni a like-gombot nekünk.
Most épp ölbey zoltánnal azonosul a homologue.
köszi

-i otherfile Starts program using otherfile.ini instead of 3dsmax.ini.

sztem hozz létre két ikont vagy bat filet két különbözõ .ini file-al Ugy emlékeszem lehet igy paraméterezni, néz át EZT a listát

hunkircsi
Muszáj otthon is melóznom, mert csak hétfõtõl csütörtökig vagyok Bécsben (az irodában) és gondolom itt senki nem tud elképzelni négynapos munkahetet. <#eplus2> Na jó, elképzelni bármit el lehet, csak kivitelezni nehéz.
A vonaton amúgy én sem szoktam MAX-ozni, most sem valami egetverõ modellezõs projektet akartam lebonyolítani, csak amolyan monoton munkafolyamaton szerettem volna túllenni, de nem nem sikerült.
Kösz a tippet Putyi!

<#nyes> kb nekem is valami ilyesmi jutott eszembe.

the world is mine

Aldaryn
Ne dolgozz otthon. Erre nevel minket Hunkircsi tanító célzatú állatmeséje.

per aspera ad astra

szerintem a max-ot nem utazgatós munkastílusra tervezték, azért ilyen. amúgy a documents and settings-ben nézz utána az ini fájloknak

hunkircsi
Hi!

Nemtom mondtam-e már, hogy rühellem a MAX-ot. Odahaza a laptopról egy CRT monitorral kiegészítve dual-display üzemmódban dolgozgatok. Ilyenkor van, hogy egy-egy ablak (Material Editor, Asset Browser, Render Scene) áttkerül a CRT képernyõjére. Szépen úgy is hagyom az egészet, majd amikor folytatnám a melót a vonaton a laptopról, akkor az összes szükséges ablak a nemlétezõ CRT desktopra van kirakva. <#boxer>
Nézegettem a help-et, amiben szépen megjegyzi a problémával kapcsolatban, hogy a 3dsmax.ini fájl buherálásával lehet az ilyen esetlenségeket orvosolni. A poén az, hogy nem találom a 3dsmax.ini fájlt a program_files/autodesk/3dsmax9 mappában.
Amúgy ezt a dualdisplay baromságot a Photoshop is képes eljátszani. Röhej.

nemrég tanulmányomztam át BSP teljes müködési mechanizmusát és egy érdekes infót, 10-20% renderidõt lehet nyerni egy jól beállított BSP tree-vel .Mental rayben van erre egy opció is, mellyel meg lehet jeleníteni a BSP-tree-t és a szinezés alapján be lehet állítani az optimális paramétereket.

nem én. a rendere panelon szinte minden gyári beállításon ment, nemigen volt idm a paraméterek megértésével foglalkozni.

mert megolted😄

bedögltött a topic 😄 Szekrény...