3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nos, ha a két képet egymás fölé másolod ps-ben, és a felsõ layer-t difference-re kapcsolod, akkor szépen kifeketedik a közös égbolt rész.

Aldaryn
Ah, megnéztem külön, de nem, nem ugyanaz a rész! 😄 A 360 fokos pano kb közepén van a Nap, az egyik képen ettõl jobbra, másikon ettõl balra lévõ részbõl van az ég. Az persze más tészta, hogy baromira hasonlítanak a darabkák egymásra. 😊

Elvileg a faburkolat is fényes, fura amúgy, hogy ez abszolút nem látszik a képeken. De gondolom, nincs mit igazán tükrözzön.

A ház sajnos több sebbõl vérzik szerintem, de azt nem mi terveztük. A modell sem a mienk, ArchiCADben készült, és eredetileg úgy indult, hogy egy kicsit díszítsük fel. 😊

per aspera ad astra

A látványtervezés lényege igen egyszerû: a szépen beállított anyagokat jól beállított fényekkel megjeleníteni, látványos környezettel megfûszerezni, majd szemnek kellemes nézõpontból megmutatni.

Nekem ebbõl a 4-bõl általában 3 több-kevesebb sikerrel összejön, de a maradék 1 hiánya miatt sohasem igazán jók a képeim.

Nincs iparengedélyem, de kiváltom és visszaadom! 😞
(hasonló projekttel szenvedek éppen és hát a közelében sem vagyok hasonló minõségnek egyetlen részletben sem)

nagyon ütõs kép, mindenféleképpen, csak heccbõl kekeckedem. külön látványos a sövénynek a kidolgozottsága (különösen alul), negatívum nálam, hogy hamár a tetõ ilyen szép polír, akkor a faburkolat felületkezelése meg elmaradt?

Met
A kémény nem illik a ház stílusához, szerintem.
A 2. képen a kéménnyel egy vonalban lévõ fém valami olyan furcsán kapcsolódik a tetõhöz

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

npeter
Grat! szép! maga a ház annyira nem tetszik, mármint nem a kidolgozottság, hanem úgy építészetileg, formailag, de ez szubjektív. Ami viszi a prímet az a környezet😊 na az tényleg ütõs.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

😊
akkor ilyenformán kérnék magyarázatott arra is, hogy miért vannak pont ugyanolyan felhõk mindkét égbolton...

ThomasGins
Állat nagyon! Grat!

\"So always look on the bright side of death\"

kint van mar a 4. es verzio juhuu😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
😊 Megnéztem, és tényleg nem. 😛 Eléggé homogén az ég, nem valami kontrasztosak a fellegek, de a bal oldaon van rajta a Napocs. (360 fokos panoráma cgtextures.com-ról)

per aspera ad astra

Aldaryn
Pedig nem.

per aspera ad astra

koncepció volt, hogy ne legyen ereszcsat.

Az alsó képen balról süt a nap, az égbolt meg a jobb oldalon világos. hmm...

Lemaradt az ereszcsatorna.

Aldaryn
Ah, a ház egyes részei pedig ArchiCAD-ben, bakker... ezek kimaradtak...

per aspera ad astra

a kémény c4d-ben készült

Aldaryn
A nemrégiben mutatott házikó still renderei most minden kedves érdeklõdõnek és bámészkodónak. 3dsMAX VRay, Mental Ray, Blender XSI, Maya, ZBrush, Mudbox, MODO, Nuke AfterEffects Virtuadub Premiere és 3D Sex Villa 4. felhasználásával.

per aspera ad astra

Az csak standard és arch & design anyagokkal mûködik, vray-esekkel nem, nem?

3-as vezrzió

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
ha az artlantis studio 2-re gondolsz, azt pár hete kipróbáltam. nincs viszonyítási alapom, mert elõtte nem használtam, csak gondoltam kipróbálom. pár gyors tesz scanet nyomtam, nemtom mennyire gyors, müködött.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

van uj artalntis, kisérletezõ kedvûeknek. Állítólag nagyon gyors, a render enginje. Ha valaki megnézi dobjon be némi infót róla.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

köszi srácok.
na még alszok, rá 1-2-t. de valszeg vmi ati mellett döntök majd.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

openCl mindkettõn elérhetõ, valószínûsíthetõ hogy hosszú távon az fog nyerni. :-)

hardware shading nincsen bekapcsolva, nekem is ez volt a tapasztalatom, kapcsold be és láss csodát..

Ja, és egyre inkább a CUDA is nV mellett szól. Szóval most nem egyértelmû a választás.

Nálam 4850 (legújabb catalyst), Vista x64, max 2009, mindkettõ frissítve. OpenGL és Dx10 szinte használhatatlan shaded view-ban (mondjuk már több mint másfél éves telepítés). DircetX 9-ben nagyjából hibátlan és gyors is (néha hajlamos eltünedezni a quad menü, csak az a része látszik, ami felett az egér jár, de ilyenkor egy restart megoldja). Friss tapasztalataim nincsenek max és nV kártya kapcsolatáról, de gyaníthatólag ennél fényesebben szerepelnek. Játékban kicsit talán jobb lenne az Ati, és 12-14e pénzzel olcsóbb.

én azt hiszem directx-ben használom és a hardware shading bekapcsolásával, sokkal gyorsabb, és jobb minõségû képet eredményez

Hi all!
lenne 1 kis hardveres kérdésem. új vga vásárlásán gondolkodom, olvasataim szerint manapság ati kártyákat érdemes venni ár/teljesítményben, jobb mint a nvidia. viszont vki említete, hogy 3dmax-nak jobban fexik az nvidia. szükséges nekem pl. a physx a maxhoz?
hd4850/4870 vagy gtx260-on gondolkozom.
az ati kártyásoktól kérdeném, hogy a catalys-tal megy simán gond nélkül a max opengl-ben?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

repvez
MODO-kérdés

Miért van hogy a szerkesztöablakban max 5-6 FPS-em van , pedig alig lehet 50 polygon a képen eddig a 3nézeti képpel együtt.A c9-es tutort csinálom .
A másik hogy hogyan lehet feltenni a 401-esre az SP2-es javitást , mert már 2x rátelepitettem , de nem változott a verzioszáma
ThomasGins
végigmentem az összes booleanon és az utolsónál kiszedtem,az alapcuccokat,aztán azokat ujra boolean,és az már konvertálható volt polyvá.

Klon
mit csináltál vele, hogy át tudtad konvertálni?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Klon
köszi 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

ThomasGins

ThomasGins
itt van. Nem tudom mi volt a baja,talán a 6 proboolean ami rajta volt😊
Amugy az extract selected gombbal ki lehet szedni a booleanozott cuccokat belõle. De maxba érdemesebb boolean nélkül gondolkodni, eléggé összekuszálja a vertexeket.

Klon
na, kiváncsi vagyok 😊

ThomasGins
Meglesem

Klon
valaki vetne rá egy pillantást, h mi lehet a baj? 2009-es max...
klikk ide

Klon
már nem sajnos.
de nem értem mi a baj 😞

ThomasGins
Elvileg nem kellene eltünnie, ha meg tudod még oldani próbáld ki sima booleannal.

Klon
üdv
segítsetek légyszi 😊
hogy tudok ProBoolean objektumot tovább szerkeszteni? ha polyvá convertálom, eltûnik. ha edit poly módosítót rakok rá, akkor is. súgóban nem találtam választ...
elõre is köszi

11,5 demo csak a render modokat kell megváltoztatni, nem olyan eget rengetõ a különbség.

5-6 sec? ugy latszik regen hasznaltam mar 😄 en lassu renderre emlekszem, de akkor ezek szerint mar sokat fejlodott azota!

ThomasGins
jöhet az anim😊

Smoke NFR, c4d pyroclasterrel. Rendereltem egy kis animot is, 500 frame 55perc, nagyon jól paraméterezhetõ, közel ilyen minõséget lehet rendereleni 5-6 sec/frame.

ThomasGins
köszi!
csak még 2009ben nyomtam...eddig

ja-ja, ahogy nenad monnya. és nem is a max-os atmoszférával megy, hanem van külön v-ray-es atm.

sp3 ha jól tudom.

ThomasGins
Vray proxy volume light nem mûködne együtt vagy én vagyok béna? Fény van,árnyék nincs😊

mindenképpen olyan encoder kell.