63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    nekem emg az jutott eszembe hogy ezt hogyan mozgatod?
    vagy lebetonozod?
  • Aldaryn
    Nálunk a család elég nagy kertigrill barát, ha jó az idő, a hétvégi ebédek, főleg, ha többen összegyűlünk szinte mindig a szabadban a grill mellett történnek, próbálni is próbáltunk már pár ilyen szerkentyűt, és mivel azok nem feleltek meg az elvárásoknak, jött az ötlet, hogy legyen egy samottból rakott, házilag tervezett.

Pár észrevétel, és tapasztalat, hátha segít az egész elrendezés lehetne asszimetrikus, hogy az egyik oldalon nagyobb munkafelületet lehessen kialakítani. Örök probléma, hogy a szépen előkészített húst, a locsoláshoz használt szószokat, a fűszereket, amikre gyakran van szükség, nincs hová pakolni a grill közelében, nemhogy a grillen magán. Mindig oda kell vonszolni egy asztalt, ha nem akarsz szaladgálni. Valamint a hideg sörnek is kell hely, mert aki a húst forgatja, az izzad. :D
    A fedő belső felülete lehetne mattfekete, valamint a tűztér belső fele is. Korom az lesz, nem is kevés, a legnyugodtabb grillező is képes másfél üveg gyújtófolyadékot kilocsolni a faszénre, hogy lássa milyen szépen lobban be.
    Szerintem a széleiről le kellene varászolni a sarkoelemeket, értem én, hogy miért van ott, de csúnya.
  • tenkenorman
    öröm látni hogy ízléssel rendelkező emberek is terveznek, és nem csak olyat amiből már van 25 ugyan olyan.
  • Ronin666
    Grill black 1
    grill black 2
    grill black 3
  • Ronin666
    Mondjuk a kettő egészen más téma. Amit ti csináltatok annak is megvan a varázsa. Fene tudja, hogy mekkora lenne rá az igény, én azt látom, hogy pont ez a kategória hiányzik a piacról. Kicsit egyszerűbb kivitelű, de azért a profi gépekre hajazó termék, amiben van anyag és relative jó árban van.

Csináltam még egy két variálást, nemsokára azokat is feltöltöm. Kezd egész pofás lenni :)
    A fenti részt feketére cseréltem, bár nem azt amit putyi javasolt, de a kinézetre sokat dobott, életelibb lett.
  • Ronin666
    Az a takarítás szempontjából nekem nem tűnik túl higiénikus megoldásnak.
    De amúgy az lehet, hogy valóban kibassza a szemed nyári napsütésben. :)
  • Aldaryn
    A drágaság relatív. Az értéket mindig az határozza meg, hogy kinek mennyit ér. :) Mi épp most rakatunk egy kemencéből, bográcshelyből és egy szép széles rácsból álló rendszert ennek nagyjából a háromszorosából, tehát én biztosan nem vennék, de annak, akinek nincs erre helye, vagy valami mobilat szeretne, annak megérheti. Minden a minőségen múlik, a jelenleg kapható, még drágább modellek összeszerelési minősége is iszonyat gagyi. Olyanok, mint a félmillás kávégépek, amiknek nyöszörgő, nyekergő műanyag mindene.
  • putyi
    ha a középső rész(ami most króm) matt fekete lenne, akkor egész használható lenne és még a takarításától sem kellene meghülyülni.
  • zenoka
    dxf hulye sajnos nem nagyon lehet mit tenni..2sided material?
  • Ronin666
    Még egy kép:
    sütögető 3
  • FRenkie
    srácok, importálok egy dxf modellt maxbe, de 1-2 polygon normálját flippeli. Van erre egyszerű megoldás, hogy minden polygon normálisan álljon, és ne egyesével kelljen visszaflippelnem? Vagy tudtok vmi jó konvertert, ami nem rontja el?
  • Ronin666
    Tisztán tartás alatt arra gondolsz, hogy ne legyen kéznyomos és egyéb? Csak mert ugye konyhán és egyéb helyeken pont higiéniai okok miatt megy az innox mindenhol.
  • ThomasGins
    Hm, hány évad lehete ebből?
  • putyi
    leginkább az, hogy krva nehéz tisztán tartani.
  • ThomasGins
    KÖszi! Belefutottam ebbe is lehet ilyesmi megoldás lesz,vagy particle illusion asszem az loopolható és maszkolható is.
  • Ronin666
    Nem kizárt. A szálhúzott rész annyira nem reflektál. A polírozott rész lehet gond, bár az kis felület. Azt is lehet szálhúzott anyagból, illetve eredetileg is abból lenne, max nem lenne felpolírozva.
  • Ronin666
    Mert drága? :)

Amúgy felső kategóriában használatos ez az anyag grillhez, csak azok a sütők 250e körül indulnak és akár 1MFt-is is elmennek.

Első sorban csavarozva lenne egy két hegesztéssel. A lapokat lézerrel kivágjuk, majd meghajtjuk az éleket. Gyakorlatilag lapraszerelt IKEA stílus lenne.

De kíváncsi vagyok, hogy mi is a gond az anyaggal.
  • zenoka
    egyetlen egy bajom van vele az anyaga gondolj bele tuzo napon sutogetsz. ranezel a grillre visszaveri a napot es rogton megvakulsz:P
  • putyi
    a saválló acélhoz lenne egy-két megjegyzésem: mivel tervezed összerakni? elgondolkodtál-e már azon, hogy vajon miért nem használnak saválló acélt kerti grillhez?
  • Ronin666
    fasza nem jelenik meg a kép úgyhogy linkelem a linket. :)

sütögető 1

sütőgető 2
  • Ronin666

• Ronin666
    Elkezdtem tervezni egy sütögetőt. Nyáron ki is szeretnénk dobni a piacra. 80-100e Ft körüli árban lenne. Érdekelne a véleményetek, kinek hogy tetszik:
    Kis leírás: anyag saválló acél (KO36) részben szálcsiszolt, részben felpolírozott.
    funkciók: Tűztér magasság állítási lehetőség, egész csirkés grill, nyárs, melegítő felület.
    Alap modell faszenes tüzelés.
    Extra lehetőségek: Gázégő, motoros csirkeforgató, kiegészítő sütő tálcák, felpattintható kerék szállításhoz, stb.
    Képek:

• Aldaryn
    Esetleg?
  • ThomasGins
    Nincs ötlete valakinek, hogy kandalló tüzet hogy csináljak,animáltat, lehetőleg looposat. Fumefx-et nem akarom feltenni és átnyálazni hogy is működik,szoval a helyett kellene valami élethű megoldás.
  • mcfer
    Sikerült! Tehát a spline-oknak egy shape-hez kell tartozniuk és minden kapcsolódási pontot weldelni kellett. A weldelés hiánya a wertex számozásból láthatóvá vált. Innentől egyszerű. Kösz a segítséget.
  • mcfer
    Köszönöm a segítségeteket próbálkozom. Amint a végére érek beszámolok róla.
  • zenoka
    ha ez a problema:
    http://iaro.3dmax.hu/kep/screen_spline.jpg
    akkor az van hogy valahol nincs bezarva a spline.. tehat nem egybol keszul itt a pelda kepen latszik hogy a balfelso "sarokba" nincs osszeweldelve ket vertex.. sajnos vegig kell ellenorizni az objektet hogy hol lehet a hiba (elofordul az is hogy egymason van a ket vertex de nem weldeltel)
  • repvez
    milyen submodba extrudálod?MErt lehet hogy polygon modba zárt lenne a test , de ha edge modba extrudálod akkor nyitott lesz.
    Persze ez csak tipp mivel még én sem vagyok nagyon képbe mindenel, de majd jönnek a advanced felhasználok és megmondják a tutit.
  • mcfer
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy problémám megoldásában. Készítek spline-okból és arc-okból egy bizonyos formájú zárt objektumot, majd extrudálom. Eddig minden OK, azonban az így létrejött extrudált alakzat két vége nyitott, tehát gyakorlatilag egy bizonyos formájú cső jön létre. Kérdés hogyan lehetne a végeit lezárni, ill. még inkább tömörré tenni. Az extrudálás módosító Cap Start és Cap End-el nem sikerült. Felteszem azzal függhet össze, hogy az alakzatom valami miatt nem záródik be. Lehet,hogy a kérdés nagyon amatőr, de nekem komoly problémát okoz. Előre is köszi a választ
  • zenoka
    jol nez ki, atlathato!
  • nenad
    smallLUXGPU ui. 1-2 hét és kidobom, hátha addig lesz több anyagnak különböző texture slotjai.

• Atika :o)
    nyomsz egy 8-ast es ott van a bacground color
  • Atkatáska
    Helo , hol lehet beállítani a render háttér színét?
  • repvez
    köszi a kép már bejött a szürkeség nem tünt el de az már nem érdekel aminekk kell az már látszik.
    A self ilumnál én csak az értéket vettem 100ra a képet a diffuseba tettem
  • Midas
    koszi
  • Atika :o)
    Sziasztok ha van egy igs vagy stp fileom ami mas 3D-s programbol van be tudom valahogy ugy importalni maxba hogy a feluletek ne legyenek haromszogekbol?? Van valakinek ezzel tapasztalata?? Koszi
  • ThomasGins
    Szépen megfogalmaztam:)
  • ThomasGins
    Left feliratnál jobb klikk ott other/flat, vagy a viewport configure résznél default lightra kapcsolsz, és én standard matra szoktam szopktam tenni a képet és a self ilumhoz. Ezek közül valamelyik megoldja:)
    A mat editor meg ilyen new erre való, gondolom ha uj jelenet kell ugyanazokkal a matokkal,reset pucolja ki teljesen a jelenetet.
  • repvez
    valaki találkozott már ilyen hibával vagy tudja hogyan lehet javitani?:
    hiba

A jobb felsö nézetbe nem jelenik meg sehogy sem a betett refkép már mindent defaultra állitottam, de semmi változás a perspectivnál látszik hogy jo helyen van a kép de a nézetbe mégsem jelenik meg a planen.A bal felsönél meg ugyan azokat a material és texturabeállitások használatával is szürke lesz a rajz háttere nem fehér mint a többi nézetnél.
    MÁr uj scene-t is csináltam és ujra betettem a képeket, de ugyan ez maradt.
    JA és a material rész az nem törlödik ha uj projectet kezd az ember, mert ha rámegyek a new-ra akkor is a material slotokban ottmaradnak az elözöleg beállitott refképek és materialok nem pedig az ures default.Ez igy van rendjén vagy ez is hiba?
  • l0b1g
    nekem is a 00:28-00:33-ig tartó rész tetszik a legjobban, az tényleg nagyon jó lett!