63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#62169 Éééés már kellően nagy a visszhangja az autodesk új árazás policy-jének is. Érdemes figyelni a dolgot, hátradőlni egy tál kukoricával. A végén tényleg átpártolnak sokan a Foundryhoz, mert kompetitívebb az árazás, és elég korret a package. Aztán majd megy az Autodesk, és felvásárolja a Foundry-t. :D -
putyi #62168 Ez most a legújabb divat. Majd amikor mindenki kipróbálta és mindeki meggyőződött arról, hogy mekkora ökörség, akkor kitalálnak valmi más hülyeséget. -
#62167 Azért az elég nagy szemétség, hogy a network rendering licenszért külön kell fizetned mindenen felül. Elég sok stúdió volt, aki köszönte, szépen megvolt a MentalRay nyújtota lehetőségekkel, cserébe csak a MAXért kellett csengetni. -
putyi #62166 Azta! -
aqa #62165 Nem is a kép miatt, inkább a eltévesztett fórum miatt írtam. De csak viccből, mikor észrevettem, hogy nem is a mayás részlegen vagyok.:) -
putyi #62164 Miért a Maya-ban más a szép? -
aqa #62163 Nagyon szép, tény, hogy sötét, de én nem csak világosítanék rajta, hanem valami komolyabb fény-árnyék játékot is raknék rá(mittudomén,vetett árnyékok, ablakból pl). Pofázok ebbe bele mayásként, azanyámat. :) -
KRwizard #62162 Lehet igazad van, kicsit tényleg sötét. Majd lehet a fényekkel játszom még kicsit. Elsőre nem tűnt sötétnek.....
Köszi az észrevételt. -
bencsab #62161 Én a képnek a világításán még dolgoznék egy kicsit. Összességében nagyon sötét az egész. -
KRwizard #62160 Köszi, de mint tudjuk nagyon sokat kell még tanulni.
Megnéztem az oldalt amit ajánlottál :)
Közben lerendereltem kicsit jobb minőségben is:
https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVWWxyQ0JmVnRPdGM -
#62159 Itt találhatsz jó kis tutorialokat különböző módon készített szőnyegekre: link
ui: amúgy frankó lett a szőnyeged végül, cool a mintázata ;-)
Utoljára szerkesztette: npeter, 2017.03.17. 22:33:34 -
KRwizard #62158 Gyorsan csináltam egy próbát a vrayfur-al, ellenben a displacementes szerencsétlenkedésemmel........ezt 10 perc alatt összedobtam, a renderidő pedig csupán 1,5 perc volt :)
Köszönöm szépen a segítséget!
https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVallnci1HZXpyeTg -
putyi #62157 A vrayfur-t nem nézegetted mostanság? Fejlődött? -
#62156 Dede, ugyanott, ez igaz. Viszont egy szőnyeg nem olyan nagy felület, kisebb szőnyegek (2-3 méteres darabok) szinte alig érezhetőek memóriafogyasztásban, egy párszáz négyzetméteres szint pedig szépen belefér 32GB ramba is a tapasztalataim szerint. Bár tény, hogy utóbbinál már sok a "compiling geometry", és csak kényelemből oldottam meg úgy, ott maradna a displace, persze nem 1px felbontásal :) -
putyi #62155 No de akkor ugyanott vagy, mint amikor a füvet szálanként szórod szét. Vagy nem? Nem tart sokáig a szétszórás(compiling geometry)
-
#62154 Nekem egészen jól működött az utóbbi időben, hogy egy-egy tűzést modelleztem, és azt szórtam szét egy egész szőnyegen, akár egy egész emeletnyi irodában, ezért mertem javallani. -
putyi #62153 Ne tedd, mert akkor márinkább vray fur(de ott megint vidikártya limit lesz). Egy kb 1-2 centis foltot kellene megmodellezni és azt szétszórni.
-
KRwizard #62152 Nagyon koszonom a segitseget.
Nem tudtam pontosan mik a korlatai az RT-nek.
Az lesz akkor hogy lemodellezek egy szálat es kiszórom ahogy javasoltátok.
Mindig tanul az ember valamit :)
-
#62151 Ahogy putyi is írta, egyfelől, az 1pixeles displace subdiv ennek a displacement rendszernek (és kb. majd mindegyiknek) irreálisan magas beállítás, rengeteg memóriát fog megenni, másfelől VGA-n számoltatsz limitált memóriakeretben olyan dolgot, aminek hatalmas a memóriaígénye. Ne csodálkozz, ha el sem indul.
Ha mindenképp VGA-t akarszpörgetni, javaslom, modellezzed meg a szőnyeg egy tűzését, és instancolva szórd ki valami scatter pluginnel, pl. forestpack vagy multiscatter. Mindkettővel működni fog, és ezredannyi memóriából megoldja. Ráadásul szebb is lesz.
A displace ezekben a renderelőkben nem erre van. -
putyi #62150 Öööö... azt elfelejtetted megemlíteni, hogy Rt-t használsz. Itt a limit a videókártyád teljesítménye.Főleg a ram a szűk keresztmetszet, ami jelen esetben(860m),-ha jól tudom- a rendszermemóriából van lefoglalva, ami tovább lassítja az egészet. Válts át offline rendererre, és több esélyed lesz leszámoltatni. -
KRwizard #62149 Szia!
Itt lennének a beállítások, csak így tudtam megosztani mert a 35Kbyte az olyan kevés hogy a felbontása a képeknek ocsmány lenne :)
https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVWmZKQzJqSkl6aGs -
putyi #62148 Egyébiránt szerintem elég lenne a normál map is. -
KRwizard #62147 A renderbeállítás terén igen vannak hiányosságok, de kinek nincsenek Vray terén? :)
Főleg, ha olyan nyalánkságokat próbálsz renderelni amiben VrayDisplacement is van.....
Eddig szépen elboldogultam mindennel, Interior látványtervekkel, low es high polyval, a nulláról objekteket készíteni, nem pedig berángatni kész 3ds fájlokat.......
Igaz mindent autodidakta módon tanultam meg, mert a 3ds tanfolyam kissé húzós volt nekem.
De persze, van mit tanulni, nem titkolom és nem szégyellek kérdezni sem :)
Ha hazaérek este, megosztom a beállításokat, biztos megtalálod majd hol hibáztam.
Köszi előre is. -
putyi #62146 Azért a per pixel sampling ad a szájának. Ne vedd támadásnak, de én úgy érzem, hogy vannak tudásbeli hiányosságok a renderbeállítás és az anyagozás terén. Ha hatékonyabb segítséget szeretnél, akkor oszd meg a render-, anyag-, és displacement- beállításokat ! -
KRwizard #62145 Ezekkel van beállítva a:
- Cellular : cell characteristics ---> size = 1.0, fractal(pipa)
- a Vray Displacement Mod-on: ---> edge length = 1 pixel
Amount = 1 cm
Ezekkel szépen néz ki a mintázata és a ráhúzott bitmap is jol mutat.
Nem akarok nagyobb kiugrásokat generáltatni, mert akkor nem néz ki jól már, bár tudom akkor kisebb lenne a munkája vele....
Illetve van még egy FALLOFF módosító is a materialon, ez persze nem hiszem hogy túlságosan visszafogná :) -
KRwizard #62144 Úgy emlékszem, hogy igen, de majd ha hazamegyek megnézem....
Ha mégis engedélyezve van, akkor mit lehet még tenni?
-
putyi #62143 A settings-ben az embree engedélyezve van? Ha nincs, akkor legyen.
-
KRwizard #62142 Sziasztok!
Lenne egy számomra fontos kérdés.
Szeretnék készíteni egy szőnyeget, a vraydisplacement mod-al + material editorban cellular.......stb.
Mindent szépen megcsináltam, kis felbontásban ---> 320 vagy 480 simán megcsinálja.
Viszont abban a pillanatban amikor magasabb felbontásban szeretném, 1280 vagy 1920, waiting for renderer fogad és az egész egy
never ending sztorivá válik.
Igen olvastam, hogy a vray displacement egy memória zabáló, de könyörgöm egy nyamvadt kis 100*200cm -es szőnyeg :)
A konfig amin ez nekem nem megy:
- Intel I7
- Geforce GTX 860M
- 16Gb memória
- 120GB Samsung SSD
- Vray verzió: 3.40.
Hogy tudnék nagyobb felbontásban renderelni Displacement módosítóval?
Előre is köszi a segítséget, már aki tud megoldást erre a problémára.
Wizard
Utoljára szerkesztette: KRwizard, 2017.03.16. 10:57:18 -
putyi #62141
-
#62140 Vagy akik ezeket festegették üveglapokra... :D -
putyi #62139 Például ő? -
putyi #62138 Hallottam már én is róluk :-)
Én alapvetően arra a fotótologatásra vagdosásra gondoltam, ami most az archviz téren elterjedt. Régen ezt kollázs technikának hívtuk. -
#62137 Vannak olyan emberek, akik egy üres vászonra is bármit megfestenek csak pár ecsettel és egypalettányi festékkel.. :D -
putyi #62136 Nem arra gondoltam :-) Igazából arra, hogy a mattepainting egész addig fasza, amig leginkább szórt fény van a jelenetben. Mihelyt direkt napsütés részletes talajtakaró és sok határozott árnyék van onnantól elég szopi. -
bencsab #62135 Nem bízol az AMD-ben, mi? :D -
putyi #62134 Csak ne legyen napsütés és sok árnyék, mert az a mattpainter processzorát kiakasztja :-) -
#62133 Egy jó mattepainterről nem is beszélve, aki pillanatok alatt felfirkálja, amit a gépek napokig számolnak :D -
MasterMason #62132 Az intel procit veri, bár az intelt meg az amd ryzen egyszerre veri renderingben egy jobb videokártya és a redshift. :)
-
putyi #62131 Ha csak annyi hatása volna, hogy leviszi az intel az árakat, már rendben is lennénk :-) -
bencsab #62130 Eszerint a 6900k szintjén van fele pénzért. Ez tetszik!