63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Éééés már kellően nagy a visszhangja az autodesk új árazás policy-jének is. Érdemes figyelni a dolgot, hátradőlni egy tál kukoricával. A végén tényleg átpártolnak sokan a Foundryhoz, mert kompetitívebb az árazás, és elég korret a package. Aztán majd megy az Autodesk, és felvásárolja a Foundry-t. :D
  • putyi
    Ez most a legújabb divat. Majd amikor mindenki kipróbálta és mindeki meggyőződött arról, hogy mekkora ökörség, akkor kitalálnak valmi más hülyeséget.
  • Aldaryn
    Azért az elég nagy szemétség, hogy a network rendering licenszért külön kell fizetned mindenen felül. Elég sok stúdió volt, aki köszönte, szépen megvolt a MentalRay nyújtota lehetőségekkel, cserébe csak a MAXért kellett csengetni.
  • putyi
    Azta!
  • aqa
    Nem is a kép miatt, inkább a eltévesztett fórum miatt írtam. De csak viccből, mikor észrevettem, hogy nem is a mayás részlegen vagyok.:)
  • putyi
    Miért a Maya-ban más a szép?
  • aqa
    Nagyon szép, tény, hogy sötét, de én nem csak világosítanék rajta, hanem valami komolyabb fény-árnyék játékot is raknék rá(mittudomén,vetett árnyékok, ablakból pl). Pofázok ebbe bele mayásként, azanyámat. :)
  • KRwizard
    Lehet igazad van, kicsit tényleg sötét. Majd lehet a fényekkel játszom még kicsit. Elsőre nem tűnt sötétnek.....
    Köszi az észrevételt.
  • bencsab
    Én a képnek a világításán még dolgoznék egy kicsit. Összességében nagyon sötét az egész.
  • KRwizard
    Köszi, de mint tudjuk nagyon sokat kell még tanulni.
    Megnéztem az oldalt amit ajánlottál :)

Közben lerendereltem kicsit jobb minőségben is:

https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVWWxyQ0JmVnRPdGM
  • npeter
    Itt találhatsz jó kis tutorialokat különböző módon készített szőnyegekre: link

ui: amúgy frankó lett a szőnyeged végül, cool a mintázata ;-)
    Utoljára szerkesztette: npeter, 2017.03.17. 22:33:34
  • KRwizard
    Gyorsan csináltam egy próbát a vrayfur-al, ellenben a displacementes szerencsétlenkedésemmel........ezt 10 perc alatt összedobtam, a renderidő pedig csupán 1,5 perc volt :)
    Köszönöm szépen a segítséget!

https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVallnci1HZXpyeTg
  • putyi
    A vrayfur-t nem nézegetted mostanság? Fejlődött?
  • Aldaryn
    Dede, ugyanott, ez igaz. Viszont egy szőnyeg nem olyan nagy felület, kisebb szőnyegek (2-3 méteres darabok) szinte alig érezhetőek memóriafogyasztásban, egy párszáz négyzetméteres szint pedig szépen belefér 32GB ramba is a tapasztalataim szerint. Bár tény, hogy utóbbinál már sok a "compiling geometry", és csak kényelemből oldottam meg úgy, ott maradna a displace, persze nem 1px felbontásal :)
  • putyi
    No de akkor ugyanott vagy, mint amikor a füvet szálanként szórod szét. Vagy nem? Nem tart sokáig a szétszórás(compiling geometry)
  • Aldaryn
    Nekem egészen jól működött az utóbbi időben, hogy egy-egy tűzést modelleztem, és azt szórtam szét egy egész szőnyegen, akár egy egész emeletnyi irodában, ezért mertem javallani.
  • putyi
    Ne tedd, mert akkor márinkább vray fur(de ott megint vidikártya limit lesz). Egy kb 1-2 centis foltot kellene megmodellezni és azt szétszórni.
  • KRwizard
    Nagyon koszonom a segitseget.
    Nem tudtam pontosan mik a korlatai az RT-nek.
    Az lesz akkor hogy lemodellezek egy szálat es kiszórom ahogy javasoltátok.
    Mindig tanul az ember valamit :)

• Aldaryn
    Ahogy putyi is írta, egyfelől, az 1pixeles displace subdiv ennek a displacement rendszernek (és kb. majd mindegyiknek) irreálisan magas beállítás, rengeteg memóriát fog megenni, másfelől VGA-n számoltatsz limitált memóriakeretben olyan dolgot, aminek hatalmas a memóriaígénye. Ne csodálkozz, ha el sem indul.

Ha mindenképp VGA-t akarszpörgetni, javaslom, modellezzed meg a szőnyeg egy tűzését, és instancolva szórd ki valami scatter pluginnel, pl. forestpack vagy multiscatter. Mindkettővel működni fog, és ezredannyi memóriából megoldja. Ráadásul szebb is lesz.

A displace ezekben a renderelőkben nem erre van.
  • putyi
    Öööö... azt elfelejtetted megemlíteni, hogy Rt-t használsz. Itt a limit a videókártyád teljesítménye.Főleg a ram a szűk keresztmetszet, ami jelen esetben(860m),-ha jól tudom- a rendszermemóriából van lefoglalva, ami tovább lassítja az egészet. Válts át offline rendererre, és több esélyed lesz leszámoltatni.
  • KRwizard
    Szia!

Itt lennének a beállítások, csak így tudtam megosztani mert a 35Kbyte az olyan kevés hogy a felbontása a képeknek ocsmány lenne :)

https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVWmZKQzJqSkl6aGs
  • putyi
    Egyébiránt szerintem elég lenne a normál map is.
  • KRwizard
    A renderbeállítás terén igen vannak hiányosságok, de kinek nincsenek Vray terén? :)
    Főleg, ha olyan nyalánkságokat próbálsz renderelni amiben VrayDisplacement is van.....
    Eddig szépen elboldogultam mindennel, Interior látványtervekkel, low es high polyval, a nulláról objekteket készíteni, nem pedig berángatni kész 3ds fájlokat.......
    Igaz mindent autodidakta módon tanultam meg, mert a 3ds tanfolyam kissé húzós volt nekem.
    De persze, van mit tanulni, nem titkolom és nem szégyellek kérdezni sem :)

Ha hazaérek este, megosztom a beállításokat, biztos megtalálod majd hol hibáztam.

Köszi előre is.
  • putyi
    Azért a per pixel sampling ad a szájának. Ne vedd támadásnak, de én úgy érzem, hogy vannak tudásbeli hiányosságok a renderbeállítás és az anyagozás terén. Ha hatékonyabb segítséget szeretnél, akkor oszd meg a render-, anyag-, és displacement- beállításokat !
  • KRwizard
    Ezekkel van beállítva a:
    - Cellular : cell characteristics ---> size = 1.0, fractal(pipa)

- a Vray Displacement Mod-on: ---> edge length = 1 pixel
    Amount = 1 cm

Ezekkel szépen néz ki a mintázata és a ráhúzott bitmap is jol mutat.
    Nem akarok nagyobb kiugrásokat generáltatni, mert akkor nem néz ki jól már, bár tudom akkor kisebb lenne a munkája vele....

Illetve van még egy FALLOFF módosító is a materialon, ez persze nem hiszem hogy túlságosan visszafogná :)
  • KRwizard
    Úgy emlékszem, hogy igen, de majd ha hazamegyek megnézem....
    Ha mégis engedélyezve van, akkor mit lehet még tenni?
  • putyi
    A settings-ben az embree engedélyezve van? Ha nincs, akkor legyen.
  • KRwizard
    Sziasztok!

Lenne egy számomra fontos kérdés.
    Szeretnék készíteni egy szőnyeget, a vraydisplacement mod-al + material editorban cellular.......stb.
    Mindent szépen megcsináltam, kis felbontásban ---> 320 vagy 480 simán megcsinálja.
    Viszont abban a pillanatban amikor magasabb felbontásban szeretném, 1280 vagy 1920, waiting for renderer fogad és az egész egy
    never ending sztorivá válik.

Igen olvastam, hogy a vray displacement egy memória zabáló, de könyörgöm egy nyamvadt kis 100*200cm -es szőnyeg :)

A konfig amin ez nekem nem megy:
    - Intel I7
    - Geforce GTX 860M
    - 16Gb memória
    - 120GB Samsung SSD

- Vray verzió: 3.40.

Hogy tudnék nagyobb felbontásban renderelni Displacement módosítóval?
    Előre is köszi a segítséget, már aki tud megoldást erre a problémára.

Wizard
    Utoljára szerkesztette: KRwizard, 2017.03.16. 10:57:18
  • putyi

• Aldaryn
    Vagy akik ezeket festegették üveglapokra... :D
  • putyi
    Például ő?
  • putyi
    Hallottam már én is róluk :-)
    Én alapvetően arra a fotótologatásra vagdosásra gondoltam, ami most az archviz téren elterjedt. Régen ezt kollázs technikának hívtuk.
  • Aldaryn
    Vannak olyan emberek, akik egy üres vászonra is bármit megfestenek csak pár ecsettel és egypalettányi festékkel.. :D
  • putyi
    Nem arra gondoltam :-) Igazából arra, hogy a mattepainting egész addig fasza, amig leginkább szórt fény van a jelenetben. Mihelyt direkt napsütés részletes talajtakaró és sok határozott árnyék van onnantól elég szopi.
  • bencsab
    Nem bízol az AMD-ben, mi? :D
  • putyi
    Csak ne legyen napsütés és sok árnyék, mert az a mattpainter processzorát kiakasztja :-)
  • Aldaryn
    Egy jó mattepainterről nem is beszélve, aki pillanatok alatt felfirkálja, amit a gépek napokig számolnak :D
  • MasterMason
    Az intel procit veri, bár az intelt meg az amd ryzen egyszerre veri renderingben egy jobb videokártya és a redshift. :)
  • putyi
    Ha csak annyi hatása volna, hogy leviszi az intel az árakat, már rendben is lennénk :-)
  • bencsab
    Eszerint a 6900k szintjén van fele pénzért. Ez tetszik!