63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
MasterMason #62249 Egyébként hol vannak ezek ennyiért használtan, weboldalt tudsz mondani? Thx. Olyan oldalt láttam már nem egyet ahol dual xeonos komplett munkaállomásokat lehet venni használtan, de nem voltak annyira olcsók még használtan sem, a jobbak ott is 7-800 ezertől indulnak átszámolva és akkor még megy fel az ára mert ugye licit van... -
#62248 Ah, igazad van, benéztem, valamiért azt hittem, hogy amit nenad kolléga vett, az a termékpaaletta aktuális legerősebb processzora és annak az árát néztem meg. Az említett xeonok most 450-550usd-ért mennek. -
MasterMason #62247 Azért abban én nem lennék biztos, hogy v3-as 14 magosokat 90 ezerért lehetne kapni használtan... -
#62246 A ryzen 5 1600x kb. oylan árban van, mint használt piacon egy v3-as xeon mondjuk 14-core-al. Azok kisebb frekvencián mennek (2-2,8G), de ezen az áron 14 magot is kapni. Persze, az egyik új, a másik használt, más kérdés, hogy használtból azért szerver processzor piacon elég jó minőségű az ellátás. -
bencsab #62245 igen, én is ezt várom! -
#62244 legyen verseny újra, jó nagy. Árban, teljesítményben, mindenben. -
nenad #62243 ja, es jon a 12 vagy 16 coreos is, nem szerver processor!
Intelnek most fealdtak a lecket es rohej meg mindig ugyanazon az aron toljak a procijukat... -
bencsab #62242 döbbenetesen gyors! és ez még nem is a termékskála teteje, ha jól nézem. -
nenad #62241 valakinek esetleg : 16Gb ddr3 1600+ kingston hyperx mem?
Elado meg 1 hd6950@6970, phenom II x6, 3.2 Ghz, 2 Amd lap, ujak es egy 500W os tapegyseg.
Ha egybe kell olcsobban adom. :-) -
nenad #62240 nezte valaki, kozben megjelent a 3dsmax 2018 is... Van benne arnold renderer alllitolag... -
nenad #62239 cinebench nem teljesen kompatibilis win10el win8 ar ir ki stb. -
nenad #62238 windows 10 alatt ha meghuzom a cinebench nem jo.
De minden masban faszaul skalazodik es a homerseklet is nagyon oke!
-
nenad #62237
how do you upload a picture -
nenad #62236 Ami plussz volt a szokasos problemak melett az hogy az alaplap, mem, proci es a videokartya poccre indult, semmit nem kelett allitani.
Asus B350-PLUS
Ryzen 1600 6core 3,2 Ghz 16mb l3, 12 logikai core
8Gb Kingston savage 2400 Mhz.
Rx480 Gigabyte gpu
-
nenad #62235 most sikerult osszrakni windoz, es 960 a regivel 508 az uj procival de csak 10 logikai coreal. Kb pont a ketszerese lenne ha tamogatna a regi rtq tobb mint tiz coret.
A battlefield 4 alatt az fps nem megy le full hd alatt 100 ala.. Oriasi nyitott teruletek tele faval termeszettel, robbanassal.
-
bencsab #62234 Mindenképpen, nagyon várjuk! Én, mint megrögzött Intel rajongó, gondolkodom egy Ryzenes gépen erősen. -
nenad #62233 megrendeltem a ryzen gepemet, hetvegen osszerakom es jo lesz! majd tolok valami referencia idot. -
marcee #62232 Köszönöm, putyinak is!
Írtál egy-két eszközt, amit még nem próbáltam, megnézem ezeket.
Az a fő bajom, hogy 10-20(-30) lépés egy tervlap feldolgozása, közben minden értéket szemre állítgatok és csak a végén derül ki, hogy menet közben valamit túlzásba vittem, és mégiscsak eltűntek a vékony vonlak is a zaj mellett.
-
#62231 Én képregényekkel, meg régi fényképekkel csinálom ugyanezt. Indíts el egy actiont, az felrögzíti, amiket csinálsz. Kontraszt, levels, despecle, desaturate, ezek kelleni fognak. Esetlek bevethetsz valami zajszűrőt, topayy vagy noiseware. Különböző pixelhibákat úgy szoktam, hogy adni neki blurt, zajszűrni, aztán kontraszt, levels, selective colors. stb. Eltűnik. Vagy igen a Dust & scratches. Aztán, ha legközelebb megnyitsz egyet, akkor elég elindítani az actiont, és végigcsinálja ugyanazt. Selective colorssal, tudod a fehéret fehéríteni, feketét feketíteni. a hibás szörkét, meg kifehéríteni, aztán kontraszttal eltűnik. Persze minden feljavítás más és más. Ami működik füzetlapnál, nem biztos, hogy ugyanaz műszaki rajznál. Ha meg sárga a lap, akkor color corrections. -
putyi #62230 Filter /dust&scrathes? -
marcee #62229 Urak! Nem 3d ugyan, de itt sokan értenek képszerkesztéshez.
Gyakran kell akár 50-60-70 éves nagy(!) műszaki tervrajzokról szkennelt képekkel dolgoznom. A szkennelést nem én csinálom, kapom, ahogy sikerült. Többnyire színes, ritkábban szürkeárnyalatos képek ezek 300-600 dpi felbontással. Nemritkán több a hiba a képen, mint az értékes információ, szakadt, megsárgult, egyenetlen felületű papírról készült. Ezeket a képeket próbálnám minél gyorsabban kitakarítani, némelyiket csak mintaként használjuk fel, mások újranyomtatásra kerülnek. Kézzel persze kitakarítható minden, de piszok sokáig tart. Általában ps-ben színcserével szabadulok meg a teljesen oda nem való szkenner okozta hibáktól, elszíneződésektől, aztán szintek és kontraszt alkalmazásával próbálom leszorítani a zajos hátteret, persze ez a vékony vonalakat, kótákat is megtépázza, így nem szabad túlzásba vinni. A tisztított eredményt végül monokrómra szoktam konvertálni (egyrészt elég, másrészt így kezelhető könnyen autocad háttérnek egy 5-600MP-es, de csak 4-5MB méretű tiff). Szürkeárnyalatosról FF-re konvertálva viszont megjelenik egy csomó fekete pötty a háttéren, ami grayscale-ben nem is látszódó zaj volt csupán, amit kézzel idegölő javítani, viszont nagyon nagy része 1 pixel csupán. Erre nem létezik valami ps script, amivel minden különálló fekete pixel kijelölhető, törölhető lenne? Ez hatalmas segítség lenne nekem.
Vagy úgy ahogy van rosszul csinálom, és van hatékonyabb forkflow? -
#62228 Lehet pont egy csiga. Egy nagy, szeletelt csiga. -
putyi #62227 Jaj ne csigázz már! -
bencsab #62226 Na, ez megnézem, köszi! -
bencsab #62225 Nem terep :( majd teszek be képet... -
putyi #62224 De, ha terepről van szó, vagy simán vízszintes rétegekből kell felépíteni, akkor a section-nel a legegyszerűbb. -
putyi #62223 Örüjjé :-) -
bencsab #62222 Sajnos tört síkok vannak, tehát a rétegelemek csak egy bizonyos egységen belül lennének párhuzamosak egymással, egy szomszédos egység már egy másik síkon elforgatva rétegződne. Persze kézzel meg lehet csinálni, csak szöszölős... -
GixEr #62221 A Spline-ok kozul a Section se jo hozza?? -
bencsab #62220 sajnos eléggé amorf a modell, tehát nem lehet slice-olni. -
zenoka #62219 modellbol nem:S szintvonalbol siman. beepitett terrain-nal
es ha modelledet felsliceolnad fel meterenkent vagy kivant szintenkent es az igy kapot splineokat hasznalnad a terrainhoz? -
bencsab #62218 Nem tudtok olyan pluginről, ami egy modellből olyan terepasztal-szerű geometriát csinál, mintha egymásra ragasztott lapokból lenne összerakva?
http://help.autodesk.com/cloudhelp/2015/ENU/3DSMax/images/GUID-2777EB3C-AB37-435C-8F99-32442C4B7553.png
http://www.centrejaya.org/IMG/jpg/strates_1-art_51.jpg -
nenad #62217 egy videokartya rx 480 szintu siman kivalt 4 hatmagos processzort teljesitmenyben... Ha a kareszon van 12Gb vagy tobb memoria ha csak 8 akkor is eleg jo megoldas lehet, altalanos jelenetekre stb.
-
#62216 Hali!
Tudna valaki segíteni pár .max modell .fbx alakításában? Netről szedegettem le őket ingyenes mini kaktusz modellek. -
zenoka #62215 :D -
putyi #62214 az expozícióját kell alacsonyabra állítani, vagy fotosopban lejjebb veszed elmented jpg-ben beállítod a nézethez, aztán kicseréled a hdr-re. -
GixEr #62213 Perzsia linkjet at tudna valaki dobni nekem privatban?
Szemezgetnek a csodas kelet gyongyei kozt. :) -
#62212 Nem saját modell :) (de feltűnt, hogy nem tökéletes)
Én csak egy minél valósabb környezetbe szeretném renderelni. Csak valamiért nem jelenik meg a viewport-ban az adott fénykép, helyette csak fehérség jelenik meg. Pedig már több különböző videót is megnéztem erről, szóval nálam lesz vmi bibi, csak magamtól nem tudtam rájönni, hogy mi az
Az ótót megtartanám :D -
putyi #62211 Ótó!
És venni akarsz, eladni, vagy mi?
A wire alapján még egy kicsit csiszolni kell a subd skillt :-) -
#62210 Erre rá tudna valaki nézni? KÉP
Vagy azt is megköszönném, ha tudnátok linkelni egy külföldi aktív közösséget, ahol érdeklődhetek ez ügyben.