3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig mind a két módon meg tudod csinálni. Javaslom, hogy nézd meg a help-ben, hogy pontosan hogyan működik az adott módosító egyébként felesleges túráztatni magad(is). Erre a feladatra alapvetően ez a két megoldás létezik.

Köszönöm a válaszokat zenoka, és bencsab!
Sajnos a loft megoldás nem jó,mert a spline-ok egyformák hiába jelölöm ki nem formálodik.Sajnos a cross-section se jó.Hiába attacholtam össze a cross-section nem csinált vele semmit.
Valami olyan megoldás nincs esetleg,vagy nem tudtok ami megkönnyítené azt,hogy mikor két felállított slinet egymással szembe rakok ,és kijelölök egy gombnyomással összekötődjenek a vertex pontoknál?Tehát ne kelljen egyesével oldalfalat létrehozni,hanem összekötné egybe?
A válaszokat előre is köszönöm.
megnezheted siman loft modositoval is
https://www.youtube.com/watch?v=o2luupWRLt8

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

A legegyszerűbb az lenne, ha sorrendben összeattacholnád a splineokat egybe, majd egy cross-section és arra egy surface módosítót tennél.

http://www.kepfeltolto.com/kep/spline
http://www.kepfeltolto.com/kep/spline-02
http://www.kepfeltolto.com/kep/spline03
http://www.kepfeltolto.com/kep/spline-04
http://www.kepfeltolto.com/kep/spline-05
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Ágy vázát készítettem több sline-ból,egymás mellé rakva méretileg,formailag változtatva,de ugyanannyi vertexpontból. Lényegében végig egy spilent módosítottam.A kérdésem az lenne amit képekkel mutatok,hogy hogy lehet a vertexpontokat egyszerűbben összekötni hogy a végeredmény egy tárgy legyen ne csak splineok?Tehát egy ágy forma.
Sziasztok. Kaptunk egy feladatot, 3ds maxban kell egy szobat modellezni, es par butort. Aki tudna benne segiteni, vagyis megtudna csinalni, annak fizetek erte. Nagyon fontos lenne, okoskodok kimeljenek. Email: [email protected] Nem kell profi munka, netrol toltott dolgot is tuti elfogadnak,de en nagyon hulye vok hozza.
Aldaryn
Ilyen jellegű terekhez nagyon jó. Remek, gyors raytracere van, gyorsabb VRaynel, ha bruteforce-ról van szó, és bizonyos tekintetben kényelmesebb a shader modellje.

Aztán vannak még hiányosságai, amik leginkább akkor jönnek elő, ha összetettebb pipelineba akarsz csatlakozni vele, de ez egy archviz stúdiónál általában elő sem fordul.

per aspera ad astra

És Vray után milyen Corona renderrel dolgozni? Mit a tapasztalatok?

Aldaryn
Énis... 😄

per aspera ad astra

kivancsi leszek😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Szerintem egy hónapon belül lesz belőle valami post. Szeretnék még egy sor cropot renderelni doffal, mert nekem személy szerint nem tetszenek a teljes kompozíciók, kicsit erőltetettek, de részleteiben tök jól mutatnak.

per aspera ad astra

kataloguson kivul meglehet majd nezni a kepeket? (behance, face..etc.)

Aldaryn
Köszi! 6 nagyobb, kétoldalas képet és két egyoldalas termékképet csináltunk mi, a többi a Colormass munkája. A szabadonálló bútorok képei (az a sok kicsi) az mind fotó, valamint a nagy, kétoldalas képek közül is kettő fotó. Kíváncsi vagyok, a következő katalógusuk mennyire sikerül majd jól, ez még amolyan tanulóprojekt volt mindkét csapatnak.

per aspera ad astra

elképesztő színvonalú látványtervek vannak a bramble katalógusában. ebből mennyi a ti munkátok? gondolom az összes bútor kép látványterv, igaz?

Nagyon jót tenne a piacnak, ha az AMD ismét magára találna teljesítményben is, és be tudna állni az Intel procik mellé. Sajnos az Intel árak nagyon elszálltak, de így talán egy kicsit helyre állnának az arányok.

Aldaryn
megkésve bár, de Kellemes ünnepeket mindenkinek!

NFR: (bele lehet nagyítani!)

per aspera ad astra

Sziasztok,
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Razorback:
Az a blender sajat ablaka. Miutan fel UV-zta (2.kep).
Innen ki tudod menteni az UV layoutot (UV editing ablak) amit abban nyitsz meg amiben csak akarsz.
Sziasztok!
Az Affinity Photo és Designer között mi a különbség? Nem tudtam kideríteni.
Én az Affinity Photo-t vettem meg.

Ezen az oldalon az UV map-et festi ki, ezt hogy lehet betölteni az affinity-be?
Itt.
A 4. hozzászólásban van a kép, a Blender mellett.

Üdv!

Pc: i7 7700K, 32GB, Nvidia 2080RTX PS4, PS3, PSP, C64

az erdekes resz. 32:30 tol
intel 9600k-val ugyanazt vagy gyorsabban fele harmad araert...
http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon
max $300-$500
ryzen

https://ark.intel.com/products/94196/Intel-Core-i7-6900K-Processor-20M-Cache-up-to-3_70-GHz

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Klon
Sziasztok!

Most tértem át 2017-re, és van egy dolog ami nagyon zavar...
Nem tudom, hol kell kikapcsolni, hogy a "takart vonalak" ne látszódjanak.
Vagy ez egy feature? Meg kellene szokni?

Utoljára szerkesztette: Klon, 2016.12.19. 12:45:00

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

A fejlődést nem lehet megállítani :-)

Aldaryn
Imádtam, hogy kiszedték ezta feature-t. Régen sok objektumot kijelölve lehetett modifier-eket copy-pastelni is. Már nem lehet.

per aspera ad astra

Ha már írok....
Szóval az affinity-nek nagyon örvendtem, de néhány pötty azért árnyalja a képet.
A 32bit még nem tökéletes. A filterek és a layerek viselkedése alapján inkább 16 bit. De a festés és a layer-, módosító, és filter-kezelés példaértékű.

Álmodik a nyomor :-) . Esetleg valami script.
Régen, még a max8 (hallod Al?) idején lehetőség volt arra, hogy több objektumot kijelölve egyszerre tegyél rá módosítót. Az elképesztő és nagyszerű fejlesztések ezt a lehetőséget megszűntették, így most ilyeneket kérdezel :-).

hátha van rá megoldás:
adott egy régi jelenet, amiben a csomó objektumon quadchamfer módosítóval le van kerekítve az él. az objektumok nem instance-ok, de a módosítók egymással igen. az új maxban ha kinyitom, nyilván hiányolni fogja "Missing OSM" néven a korábbi módosítót. Van-e arra lehetőség, hogy anélkül, hogy egyesével végig kelljen mennem a tárgyakon, átváltsam a "Missing OSM"-et egy Chamfer módosítóra, így megmaradva az instance mivoltuk.

128GB? Bőség zavara... abban aztán tényleg elfér minden. A memóriahasználat talán lehet terjengősebb, mint a korábbi verzióknál, de az elmúlt pár évben talán bővült is a gépek kapacitása, nem? A 2.4-es talán 3 évvel ezelőtti verzió, igaz? Én nem bánom ha több memóriát zabál, cserébe sokkal-sokkal gyorsabban renderel a vray.

Aldaryn
Cifra poszt lenne, ha felsorolnám. 😄

Memóriával van gond... ami eddig elég volt, az most nemaz, és nagyon nemaz. Mondjuk maga a jelenet is elég vacak, sok pproxy, sok multiscatter, stb... de eddig lement, most nemmegy. Sajna csak azokon a gépeken hagytam meg a MAX 2014-et ahol 128gb ram van, így nem nagyon tudok tesztelni. (128gb ram mindenre elég kell, hogy legyen...😄) de futok majd egy kört, hogy leszűkítsem, pontosan mivel lehet a probléma. A gondok nagy részét már megoldotta, hogy a lapozófileokat és a lapozófile/memória prioritásokat állítgattam win10-ben, de ugye eddig ilyet nem kellett tennem, és elég mókás, hogy pont most kell.

Valamint épp annak járok utána, hogy nem-e a BB a ludas ténylegesen, mivel ha csak simán megnyitom egy olyan node-on a jelenetet, ami BB-ből kiadva összefagyja magát, akkor megnyitja, és renderelni szépen. :|

per aspera ad astra

kollégámnál real time kellene betonozni.. sörben fizet.. egész fasza 3d-s meló😊

Ha kicsit jobban kirészleteznéd, biztosan érdeklődnének innen páran.

Helló!

Keresek 3d-s munkára jelentkezőt.
Milyen hibaüzeneteket kapsz? A BB nem lehet a ludas? Tud cifra dolgokat művelni.

Aldaryn
Persze, minden kompatibilis mindennel. Már mindent kikapcsoltam, bekapcsoltam, ígyis, úgyis... Igazán az zavar, hogy az előző rendszer kritikán felül teljesített, tökéletesen működött, én meg voltam olyan idióta, hogy pár vásári mulatságos új feature-ért lecseréltem a beváltat. 😄 Legközelebb nemfogom.

per aspera ad astra

És az is fontos, hogy a displace static legyen.

Multiscatter kompatibilis a 3.4-gyel? Embree biztosan be van kapcsolva?

Aldaryn
Érdekes. Az előző felállásban (win7, max2014) minden tökéletesen működött, gyakorlatilag fagyás nem volt, renderelni is elég combos dolgokat rendereltünk. Az újabbtól azt vártam, hogy minden kicsit gördülékenyebb lesz, mert mindenfele ezt ígérték. Lehet, hogy a VRay 2.4-ről 3.4-re váltás viseli annyira meg a dolgokat? Passz.

A vicc az egészben, hogy gyakorlatilag négy darab plugint használunk (Vray, Multiscatter, Vraypattern,Corona), ennyire redukáltuk, pont, hogy emiatt ne legyenek kompatibilitási vagy sebességproblémáink.

per aspera ad astra

értem én csak nem szeretem :-)

vray helyett...

azt hittem érted a viccet 😄

?

esetleg ez?
https://www.cebas.com/?pid=productinfo&prd_id=137

Szuper!
Én próbálkoztam azzal, hogy scanline-ra váltok, de semmi előrahaladás nem volt, így nem próbálkoztam tovább.

Már rájöttem: át kell váltani iterative renderre, majd vissza.

Nem lehet, hogy nálad van a gond valamilyen globális beállítással? Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Olyan jelenetek, amik a korábbi rendszeren alig nyíltak ki, az új max szépen kezeli. Végre a NAS-ról is megfelelő sebességgel olvas/ír. A memóriafoglalásról nem tudok érdemben írni, mert tud lenni olyan jelenet, aminek simán nem elég a 32GB, de 99%-ban 10-15GB-al beéri szinte mindig. Esetleg plugin inkompatibilitás?

De tényleg, én pont az általad leírtak ellenkezőjét tapasztaltam.

Mad max... <#nyes>

https://fxmason.blogspot.com/

Aldaryn
Érdekesség: gondoltam, haladni kell a korral, és az iteni rendszert mindenstül frissítettem win10 max 2017 vray 3.4 hármasra. (Eddig Win7+2014+2.4VRay) A végeredmény katasztrófális. Elég heterogén a rendszer a duálxeon sokmemóriás erőgépektől az i7-es laptopig. Az eremény mindenütt ugyanaz. Katasztrófa. Beragadó 6-7-8GB memóriafoglalások, fagyások tömkelege. Olyan jeleneteket, amiket eddig csodaszépen leszámolt minden, a legbikább gépen sem tudok értelmes indulásra bírni, folyamatos fagyások közepette. Ugyanez, ha új, hasonlóan komplex jelenetet próbálok összerakni. Gondoltam, hátha valaki hasonlókat fontolgat. JAvaslom, ne tegye, megspórol magának egy újratelepítést.

Komolyan, nem értem én ezt... nem is fogom sosem.

per aspera ad astra

Aldaryn
khm... *Nuke-kal.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jah, most mindent Nuka-kal kell csinálnom. 😄 "Akinek kalapácsa van, annak minden szeg" alapon.

Jó ez az affinity, de megtehettek volna annyit, hogy egy az egyben lekoppintanak minden controlt, hotkey-t, stb-t PS-ről, és akkor zerus a beletanulási idő. 😊 Amúgy a saját hdr tonemapperje is elég kiforrott, kár, hogy filterként nem lehet rátenni a dolgokra.

per aspera ad astra

És csak neked van benne erode filter is. Bár annyira nem kezes, mint a nuke-ban, de van.