3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet igazad van, kicsit tényleg sötét. Majd lehet a fényekkel játszom még kicsit. Elsőre nem tűnt sötétnek.....
Köszi az észrevételt.
Én a képnek a világításán még dolgoznék egy kicsit. Összességében nagyon sötét az egész.

Köszi, de mint tudjuk nagyon sokat kell még tanulni.
Megnéztem az oldalt amit ajánlottál :)

Közben lerendereltem kicsit jobb minőségben is:

https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVWWxyQ0JmVnRPdGM
npeter
Itt találhatsz jó kis tutorialokat különböző módon készített szőnyegekre: link

ui: amúgy frankó lett a szőnyeged végül, cool a mintázata ;-)
Utoljára szerkesztette: npeter, 2017.03.17. 22:33:34

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Gyorsan csináltam egy próbát a vrayfur-al, ellenben a displacementes szerencsétlenkedésemmel........ezt 10 perc alatt összedobtam, a renderidő pedig csupán 1,5 perc volt :)
Köszönöm szépen a segítséget!

https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVallnci1HZXpyeTg
A vrayfur-t nem nézegetted mostanság? Fejlődött?

Aldaryn
Dede, ugyanott, ez igaz. Viszont egy szőnyeg nem olyan nagy felület, kisebb szőnyegek (2-3 méteres darabok) szinte alig érezhetőek memóriafogyasztásban, egy párszáz négyzetméteres szint pedig szépen belefér 32GB ramba is a tapasztalataim szerint. Bár tény, hogy utóbbinál már sok a "compiling geometry", és csak kényelemből oldottam meg úgy, ott maradna a displace, persze nem 1px felbontásal :)

per aspera ad astra

No de akkor ugyanott vagy, mint amikor a füvet szálanként szórod szét. Vagy nem? Nem tart sokáig a szétszórás(compiling geometry)

Aldaryn
Nekem egészen jól működött az utóbbi időben, hogy egy-egy tűzést modelleztem, és azt szórtam szét egy egész szőnyegen, akár egy egész emeletnyi irodában, ezért mertem javallani.

per aspera ad astra

Ne tedd, mert akkor márinkább vray fur(de ott megint vidikártya limit lesz). Egy kb 1-2 centis foltot kellene megmodellezni és azt szétszórni.

Nagyon koszonom a segitseget.
Nem tudtam pontosan mik a korlatai az RT-nek.
Az lesz akkor hogy lemodellezek egy szálat es kiszórom ahogy javasoltátok.
Mindig tanul az ember valamit :)

Aldaryn
Ahogy putyi is írta, egyfelől, az 1pixeles displace subdiv ennek a displacement rendszernek (és kb. majd mindegyiknek) irreálisan magas beállítás, rengeteg memóriát fog megenni, másfelől VGA-n számoltatsz limitált memóriakeretben olyan dolgot, aminek hatalmas a memóriaígénye. Ne csodálkozz, ha el sem indul.

Ha mindenképp VGA-t akarszpörgetni, javaslom, modellezzed meg a szőnyeg egy tűzését, és instancolva szórd ki valami scatter pluginnel, pl. forestpack vagy multiscatter. Mindkettővel működni fog, és ezredannyi memóriából megoldja. Ráadásul szebb is lesz.

A displace ezekben a renderelőkben nem erre van.

per aspera ad astra

Öööö... azt elfelejtetted megemlíteni, hogy Rt-t használsz. Itt a limit a videókártyád teljesítménye.Főleg a ram a szűk keresztmetszet, ami jelen esetben(860m),-ha jól tudom- a rendszermemóriából van lefoglalva, ami tovább lassítja az egészet. Válts át offline rendererre, és több esélyed lesz leszámoltatni.

Szia!

Itt lennének a beállítások, csak így tudtam megosztani mert a 35Kbyte az olyan kevés hogy a felbontása a képeknek ocsmány lenne :)

https://drive.google.com/open?id=0BwwkO-4IxmuVWmZKQzJqSkl6aGs
Egyébiránt szerintem elég lenne a normál map is.

A renderbeállítás terén igen vannak hiányosságok, de kinek nincsenek Vray terén? :)
Főleg, ha olyan nyalánkságokat próbálsz renderelni amiben VrayDisplacement is van.....
Eddig szépen elboldogultam mindennel, Interior látványtervekkel, low es high polyval, a nulláról objekteket készíteni, nem pedig berángatni kész 3ds fájlokat.......
Igaz mindent autodidakta módon tanultam meg, mert a 3ds tanfolyam kissé húzós volt nekem.
De persze, van mit tanulni, nem titkolom és nem szégyellek kérdezni sem :)

Ha hazaérek este, megosztom a beállításokat, biztos megtalálod majd hol hibáztam.

Köszi előre is.
Azért a per pixel sampling ad a szájának. Ne vedd támadásnak, de én úgy érzem, hogy vannak tudásbeli hiányosságok a renderbeállítás és az anyagozás terén. Ha hatékonyabb segítséget szeretnél, akkor oszd meg a render-, anyag-, és displacement- beállításokat !

Ezekkel van beállítva a:
- Cellular : cell characteristics ---> size = 1.0, fractal(pipa)

- a Vray Displacement Mod-on: ---> edge length = 1 pixel
Amount = 1 cm

Ezekkel szépen néz ki a mintázata és a ráhúzott bitmap is jol mutat.
Nem akarok nagyobb kiugrásokat generáltatni, mert akkor nem néz ki jól már, bár tudom akkor kisebb lenne a munkája vele....

Illetve van még egy FALLOFF módosító is a materialon, ez persze nem hiszem hogy túlságosan visszafogná :)
Úgy emlékszem, hogy igen, de majd ha hazamegyek megnézem....
Ha mégis engedélyezve van, akkor mit lehet még tenni?
A settings-ben az embree engedélyezve van? Ha nincs, akkor legyen.

Sziasztok!

Lenne egy számomra fontos kérdés.
Szeretnék készíteni egy szőnyeget, a vraydisplacement mod-al + material editorban cellular.......stb.
Mindent szépen megcsináltam, kis felbontásban ---> 320 vagy 480 simán megcsinálja.
Viszont abban a pillanatban amikor magasabb felbontásban szeretném, 1280 vagy 1920, waiting for renderer fogad és az egész egy
never ending sztorivá válik.

Igen olvastam, hogy a vray displacement egy memória zabáló, de könyörgöm egy nyamvadt kis 100*200cm -es szőnyeg :)

A konfig amin ez nekem nem megy:
- Intel I7
- Geforce GTX 860M
- 16Gb memória
- 120GB Samsung SSD

- Vray verzió: 3.40.

Hogy tudnék nagyobb felbontásban renderelni Displacement módosítóval?
Előre is köszi a segítséget, már aki tud megoldást erre a problémára.

Wizard
Utoljára szerkesztette: KRwizard, 2017.03.16. 10:57:18
<#worship>

Aldaryn
Vagy akik ezeket festegették üveglapokra... :D

per aspera ad astra

Hallottam már én is róluk :-)
Én alapvetően arra a fotótologatásra vagdosásra gondoltam, ami most az archviz téren elterjedt. Régen ezt kollázs technikának hívtuk.

Aldaryn
Vannak olyan emberek, akik egy üres vászonra is bármit megfestenek csak pár ecsettel és egypalettányi festékkel.. :D

per aspera ad astra

Nem arra gondoltam :-) Igazából arra, hogy a mattepainting egész addig fasza, amig leginkább szórt fény van a jelenetben. Mihelyt direkt napsütés részletes talajtakaró és sok határozott árnyék van onnantól elég szopi.

Nem bízol az AMD-ben, mi? :D

Csak ne legyen napsütés és sok árnyék, mert az a mattpainter processzorát kiakasztja :-)

Aldaryn
Egy jó mattepainterről nem is beszélve, aki pillanatok alatt felfirkálja, amit a gépek napokig számolnak :D

per aspera ad astra

Az intel procit veri, bár az intelt meg az amd ryzen egyszerre veri renderingben egy jobb videokártya és a redshift. :)

https://fxmason.blogspot.com/

Ha csak annyi hatása volna, hogy leviszi az intel az árakat, már rendben is lennénk :-)

Eszerint a 6900k szintjén van fele pénzért. Ez tetszik!

Én ezt az egy vray-es tesztet találtam, az eredmény beleillik az eddigi mintába. http://www.hardware.fr/articles/956-17/rendu-3d-mental-ray-v-ray.html

Aldaryn
Azért, egy x86-os utasításkészlettel számoló processzornál nincs nagyon olyan, hogy egy ugyanazon platformra írt program nem támogatja... minden bizonnyal hasonlóan fog szerepelni vray esetében is, levonva a speciális, inteles optimalizciók nyújtotta sebességelőnyt. Ár érték viszonylatban ígyis-úgyis nyerő marad az amd megoldása.

per aspera ad astra

Nekem is fura a vray teszt hiánya. Lehet, hogy annyira nem támogatja még, hogy nem merik kitenni az eredményt.

Nincsen teszt vrayel ami ami azert fura mit mondjak.. egy honap es gondolom lesz.
de ha mental ray es cinema 4d nyero akkor nem lehet gond.

egyebkent en tuti veszek egyet...
Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.03.07. 00:34:03

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Én még nem lőném fel a rakétákat, bár már bekészítettem. A vray-re vagyok nagyon kivi, mert ők egy elég határozott inteles irányt vettek föl az embree támogatással. Nagyon érdekel, hogy amd alatt hogyan fog muzsikálni.

Pont erre vártam, ez kell ide, kemény verseny. Tényleg döbbenetes az amd teljesítménye az árához képest. Talán a melegedése aggasztó csak, több oldal is úgy mérte a teszteken, hogy nyitott gépházban is 80 fok körül volt, ráadásul nem is a gyári hűtővel.

Jim Morrison
Már csökkentett (a héten talán:))

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tényleg nagyon szép eredmény az AMD-től, jó hogy visszajöttek! Az 1800X majdnem 3x erősebb renderben, mint az i5-4590-em! Kár, hogy egyelőre csak a legfelső kategóriában versenyeznek. Ahogy 330e ft-ért sem vettem i7 Extreme-et, úgy 160e-ért sem fogom tudni ezt megvenni. Amúgy is kell egy kis idő, hogy a platform, az alaplapok és a szoftveres támogatás beérjenek. Kíváncsi leszek csökkent-e árat az intel.
Utoljára szerkesztette: marcee, 2017.03.04. 13:34:26

https://www.amazon.com/AMD-YD180XBCAEWOF-Ryzen-1800X-Processor/dp/B06W9JXK4G 500$

https://www.amazon.com/Intel-i7-6950X-Processor-Extreme-BX80671I76950X/dp/B01FJLA9IM 1600$

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

kijott az amd ryzen..
az intel procit veri renderingben kemenyen!
:-)

ryzen

Jabar
Örülök hogy sikerült! :)

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Lehetett kiterjesztésre is szűrni, úgyhogy megoldódott. Köszi újra!

A mappa nem rossz ötlet! Kipróbálom, köszi! A file-t törli, mielőtt hozzáadhatnám.

Jabar
Defenderben nem tudod kivételek közé rakni a file/mappát?

Kis segítség.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

a win10 defendere másnak is lecsapja a 3.4001-es vray barátságos modulját(szerinte trójai). kezd idegesítő lenni, hogy mindig újra kell rakni, ahánszor újraindul a védelem.

pedig ezekkel a megoldasokkal lehet megcsinalni.. mind2 nek mukodnie kell.. toltsd fel valahova a splineokat es lehet ranezek ha az idom engedi.. (ha nem akarsz napokat varni akkor 2011 es maxban van fbxben mentsd el)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Az utóbbira való a cross section. Javalom mint Putyi: olvasd el a helpet. Nagyon jó a max online help-je.