3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már azt hittem, hogy aktivista lettél :-)

Köszönöm a fordítást! :-) Így utólag is Boldog Szülinapot Kívánok!

S8 a teló, más képek esetében ez még nem tapasztaltam..
Screenshot

a telodon kell javitani nincsen eleg szin...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

köszi :)

Még azzal szenvedek most, hogy renderelek (V-Ray) egy képet, a laptopon minden ok, de a telefonon, ha nézem és felhúzom a fényerőt, akkor az átmenetek "szétesnek" (laptopon nem). Ezen lehet valamivel javítani esetleg a beállításokban?

ok, kossz, hat nem szabad idom van hanem penzt kell keresni.
Egyebkent ha valakit erdekel ilyen calculatorokat is gyartok...

Lesz meg benne vagy 50 parameter :D

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

arra gondolt hogy iszonyat mennyiségű szabadidőd lehet ha erre volt időd :D
viccelt.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Neha nehezen lehet kibanyaszni mit is akarasz mondani....
Milyen hely van meg?

Aldarynnal annak idején mindig azt beszéltük, hogy valahol kurva sok szabadidő lehet elrejtve, ha minden egyensúlyban van.
Meg van az egyik hely :-)

me felkesz de gondoltam bedobom ide is ponebol.
Trumps falanak valos koltsegeit kiszamitando program. A vegen tobb mint 200 parameterrel.

https://ibb.co/b3c69k
https://ibb.co/bSKa25

Ha user grid-et használsz és az aktív, akkor szokott ilyen lenni. Vagy válts vissza home gridre vagy a homokóra ellenére kattints és ott lesz a merge-elt elem.

Sziasztok,
nem tudjátok hogy néhány esetben nem tudok új elemeket bedobálni (merge) a meglévő scene-be? Csak pörög a proci és nem történik semmi. Néha hosszú idő után megjelenik egy pillanatra, de eltűnik azonnal..

Én ennek nagyon örülök!

Az intel total beszopott.
Hatha lejebb nyomjak az arakat!

Aldaryn
Elég frankó, mi a lézerscan prezentálásra és prezentációs anyag készítésére gyakorlatilag csak azt használjuk. Az utóbbi frissítésekkel pedig a fotogrammetriás/lézerscan összeillesztős képességei is elég jók lettek. Nyugodtan ássad bele magad, frankó szoftver.
Viszont: tapasztalataink szerint a Pix4D jobb, sőt, sokkal jobb, de a Recap egyelőre olcsóbb volt. :D

per aspera ad astra

Autodesk Recap-al probalkozott mar valaki?
Elmeletileg helyszin/targy csilliard fotoja (20 fokonkent keszitett fotok alapjan allitolag a legjobb) utan kapunk egy 3D modellt, helyszinrol vagy targyrol referencia meret utan. Mostansag tesztelnem azert erdekelne, hogy valaki nezegette-e. (tok jo hogy fullos Autodesk csomag megvasarlasa utan en talalom meg tok veletlenul, hogy ilyen van...)
XXD:
ez jo,....

Aldaryn
szerintem ahol ilyen fal van, ott taknéni is van. :D

per aspera ad astra

ha bakker en biztosan nem takaritanam es elveznek ekkora falat esemeny nelkul csak teve es valami 3d extursion... kellene oda meg mas is szerintem...

Aldaryn
Ez kifejezetten vagány megoldás a TV eltüntetésére. :)

per aspera ad astra

kb 10 Teraflops kell egy komplex jelenet 1fps ("zajmentes") megjeleniteshez. Ha ez egy kartyan van akkor oke. Ha negy kartyad vagy tobb van akkor a teljesitmenynek is novekednie kell ahhoz hogy ezt elerje... azaz kb 15Tflops kell tobb kareszzal.

fasza lett, bár én edit poly-inset-extrude felhasználással készítettem volna.

nos, köszi a linket, ezt már láttam, viszont mellékeltem, hogy mihez kerestem annakidején plugint. végülis a bevel profile+jómunkásember lett a nyerő megoldás.

aki erdekel: meg van 2 alaplap 10-12 K darabja garancias, 64GB mem support pcie 2.0 stb. socket AM 3,AM3+
es meg a videokaresz, 6950@6970 15K ert, hutoventi nelkul, (egyebkent enelkul is megy azaz egy normal ventivel is beeri) (nyilvan nem 40 fokos hosegben)

a múltkori kérdésedhez még egy megoldás: http://www.scriptspot.com/3ds-max/mcg

Olyan kis naív vagy :-)
Amúgy a 2018-as max(és egyéb autodeskes termék) már mgjelenés előtt kinn volt. Igaz ez az adobe-s cuccokra is.

mar megy most. hat igen mar ez sem a regi:)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Nálam megy, de az ott fellelhető tartalom már hattyú halála... Réteg 1-2 héten belül elérhető volt szinte bármi, most fél éves pluginek sincsenek még kinnt. :(

Tudja valaki mi tortent perzsiaban? vagy csak takaritgatas van?

ja en is ezt hasznalom.

Jim Morrison
Radeon ProRender on the Radeon Pro SSG Enabling Interactive Frame Rates
//www.youtube.com/embed/7QJVRdMYvXY

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

jaja, elment 16GB memoria es a PhenomII X6, van meg 2 alaplap es egy hd6950@6970 alaplap.... es egy power markaju 500W os tap.
Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.06.06. 21:09:50

Aldaryn
hardverapro! Elég gyorsan elmegy ott minden, ha jó az ára.

per aspera ad astra

ledobtam 10re mert minden csoro 10-12 ert arulja. A 2,5 ev gari van meg rajta ami bevalthato a serial number alapjan.
emberek 10K 8 GB memert?

Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.06.02. 14:08:56

valakinek 2x4gb 1600Mhz kingston hyperx 2.5 ev garival 13Kert?

17900 boltban az alja.

Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C10FK2/8

mert rossz a megkozelites: szerintem arra nem bakelt lighmap hanem dinamic lighting kell..

Igazabol azert erdekelne, mert Terrain object-bol letrehoztam egy kb 2x2km-es teruletet, de a Lightmap-ot nem tudom beallitani normalisan.
Vagy hamar leszamolja es ronda (objecteken teljesen jo az 512x512, de terrainon mashogy mukodik amire nem tudok rajonni), vagy sokaig szamolja ki es akkor is ronda :S
Hatha van valami otlete valakinek. Atnyalaztam az egesz forumot, wikit, de nekem akkor is tul lowlevel marad akarmit allitok.
van par problema meg ezekkel de ha nem nagy a kliens igenye akkor miert ne?

Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.05.30. 11:17:55

en nezegettem.. archviz szerusegre probalgattam.. szeretem:)

Egy ideje probalgatom hasznalni az Unreal Engine 4-et. Kostolgatom a sajat hataraimat a jatekmotor hasznalataban (ami ugye tudjuk, hogy kicsit mas szemlelet) Igazabol ez korlatozodik a modellezes, import/export, uv hasznalat, utkozesi boxok, anyagozas, vilagitas/ realtime GI! hasznalataban.
Valaki kozuletek nezegette mar?
Egy generaciovaltas nem "csak" a processzor ara + valoszinuleg mindenki talal valamit amit upgradelne
+1ssd +1magasabb orajelu RAM +1 winyo +tapegyseg, nameg hozza az alaplap (nem vagyok AMD-s nem tudom, hogy valamelyik elod fogadja-e ezt a procit) igy kapasbol minimum 2-3x-os arrol beszelunk. Hogy az ujratelepitesek macerajarol mar ne is beszeljek.
120K ert van ryzen 1800x meg a hardverapron, 1db, akinek kell csapjon le ra.
Brutalisan alacsony ar egy Intel csucsteljesitmenyu proci teljeseitmenyeert :D

Köszi, megnézem! (sosem késő, nekem ez időről időre visszatérő feladat)

Gondolom, hogy mar keso, de elso korben ezt probaltam volna meg: AutoCad Raster design
alien covenant... elsore a vilag egyik legelbaszottabb mozija.... ha megnezed a prometheus deleted scenes akkor mindjart vilagos lesz.
ezek kivagasal elegge fura lett mindket mozi...

Jók ezek az új ryzen-ek, persze láttam különböző fórumokon egészen elvetemült intel rajongókat is akik ahelyett, hogy örülnének, hogy valaki végre leszoríthatja az intel árait, ahelyett belepunnyadnának abba, hogy egy cég kénye kedve szerint szabja az árakat. Persze jók az intel procik is de nem is kicsit túl vannak árazva...

Szóval remélem, hogy amd letöri valamennyire az árakat. <#gonosz1>

https://fxmason.blogspot.com/

Aldaryn
Nice :)

per aspera ad astra

egyebkent ma kirpobaltam milyen magasra lehet huzni a ryzent fesz emeles nelkul. 3.8 Ghz en siman birta a stress testet. 3.9 nel viszont kifagyott. Mindez fesz emeles nelkul. Tehat ugy kb 600 Mhz magasabban lehet uzemelni ami kb 17-18% performance pluszt jelent veszely nelkul. 65W os proci gyakorlatilag energia takarekosnak szamit. Kis fesszel valoszinu bemegy a 800Mhz plussz is.