3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Milyen sört kérsz? :D Elég gyakori, hogy 2-3-4 MAX is nyitva van egyszerre...

per aspera ad astra

Ha elmondom ez miért van, küldesz egy sört? Sok-sok év után véletlenül jöttem rá a múltkor:
A max ugye kilépéskor menti a 3dsmax.ini-t. Ha nagyon memóriaigényes jelenetet renderelt, akkor sokáig tart, miután renderelés befejeztével végleg be tudja zárni magát a task managerből is. És itt jön a csavar: ha közben új max-ot indítasz (vagy a manager), akkor az új task viszont olvasni akar a 3dsmax.ini-ből. Ha ez az előző task mentésével egybeesik, akkor van a gond: beáll default-ra. Ennyi.

Én már annak is örülnék, ha tisztességes 32 bit-es workflow lenne benne.

Hetvegen lesz egy kis idom es osszefoglalok par dolgot amirol itt is kerdezgettem. Illetve ezek tapasztalatairol amiket szereztem.
- Unreal Engine 4
- Fenykep alapu (helyszin/targy) modellezes
ilyesmi, ha erdekelne valakit.
Sokszor Adobe Illustratorban vannak a texturaim forrasai.
Kiteritett irodabelso falainak grafikai, kulonbozo displayek elemeinek nyomdai anyagai PDF-ben (Isten aldja oket a Vector map bevezeteseert, hogy nem kell allandoan mentegetnem bitmap texturakat, ha valtozik a grafika rajtuk), nekem arra is kell figyelnem, hogy a textura ugy keszuljon, hogy gyarthato is legyen digit nyomtatassal amikor elfogadja az ugyfel...
Sajnos Adobe-ek meg nem ismerik az EXR-t.

Probalgattam a Photoshop 3D reszet, de elkepesztoen siralmas. Aztan kijottek a "Project Felix"-el ami megint siralmas (es lassu is).
Adobe-ek nagyon keszulgetnek erre a 3D-s dolologra, de nagyon nem megy nekik... :D
Aldaryn
Már teljesen rászoktam én is, hogy mindent exr-ben tartok, ha új textúrát készítek, azt is. Kicsi, gyors, kényelmes, veszteségmentes.

per aspera ad astra

A régi szép idők!!! :-)
Szerncsére mostanában keveset használok png-t.

Aldaryn
PNG library error. Imádom. Hol van, hol nincs.

per aspera ad astra

Mondjuk rendernél vicces, hogy random fagynak, mert nem találnak ezt-azt :-(

Ez is 2016.
Akkor ez nem bug, hanem feature?

Aldaryn
Nálunk MAX 2016 pl. 4-5 munkaállomáson random reseteli a beállításait defaultra néha-néha. Ezzel együtt a user path-okat is, természetesen. Nem jöttünk még rá miért lehet, teljesen kiszámíthatatlan. Mindenkinek van már UI meg beállítások backupja, amit ilyenkor apatikusan visszamásol a helyére.

per aspera ad astra

Nálam most éppen két gép szórakozik az idegeimmel. Asszem lesz egy újraindítás.

Nálam nem felejti el sohasem, ez egyedi eset lehet nálad.

Azt miért csinálja a max, hogy időről időre elfelejti a textúra útvonalakat?

uagyanzt hogy nincsen kihasznalva.
mar szoltam valdnak ha hazamegy szabdsagrol akkor majd megnezi.

Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.08.20. 12:33:53

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

GPU-Z sensor fül mit mutat közben?

nezem vray trialt es bakker mit latok az opencl szamitasok alatt kiirja hogy 100% es a vetillator alig porog... Mi a fene? Power consumption kb 70 watt csak.. A 150 helyett kb... Hoppa...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Egész pontosan 157,48031-et tudsz belőle max. csinálni :-)

:))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Ha veszel egy 200-as kártyát, akkor tudsz belőle akár 180-at is csinálni havonta. Igaz, csak egy hónapig.

per aspera ad astra

ennyi persze.. csak szegeny atlagember azt hiszi hogy ha vesz 200ert egy videokartyat akkor onnantol az neki havi 200 at hozni fog lablogatva..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Pénzből lehet pénzt csinálni. Semmi új nincs itt.

per aspera ad astra

Persze!
A videókártya gyártóknak :-)

van ismerosom akik osszealltak es nagyobb penz befektetessel turheto haszont generaltak.. de nem horribilis penzkivevesekrol beszelunk.

ez bejott valakinek valaha?

Klon
igen, én is olvastam ilyesmit... :)

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

bitcoin (szeru cuccok) bányászata..
hihetetlenul rangatja a piacot.

Aldaryn
Azért az durva, hogy ez a kártya nemrég volt 89E HUF is, meg 155E HUF is... mik ezek a vad hardverár ingadozások...

per aspera ad astra

Azt a +10000Ft-ot megeri a +3Gb tobblet. Nekem 1060-as van es meg vagyok vele elegedve:
Link
ha radeon pro rendert hasznalsz vagy vrayt akkor jo a amd kartya is, de abbol is 8GB legalabb rx480 kellene, nezd meg hardverapron hatha...

Azt mondjak a cudas jobb, es mivel nincsen annyi renderer opencl-re ezert is viszik jobban.ű
Most a jo AMDs kartyak ara is magas egyebkent.
A rx480 egy jo procival hozza 6x phenom 2x6 teljesitmenyet bruteforce ban.

Ezt anno egy vrayfur jeleneten teszteltem az uj triallal... Tehat kurvara megeri az ara alapjan. Persze nyilvanvaloan sok massal is tesztelni kellene, de hat kinek van erre ideje?

Klon
Köszi mindenkinek!

egész hétvégén a google-t bujtam, és pont ugyanezt olvastam amit Ti irtatok. Szóval, a 760-as kártya majdnem ugyanaz, mint a 1050 :(
szóval kevés lesz, minimum 1060-as kell, ami sokkal többe kerül.
...arra gondoltam, hogy esetleg egy AMD kártyával nem járnék e jobban?? Sosem volt még AMD-s hardvere-m, nem értek hozzájuk, de valami olyasmit olvastam, hogy ezek OpenCL-re vannak "kihegyezve" az NVIDIA-k meg CUDA-ra. (bocs, ha hülyeséget írtam)
Ha jól tudom, akkor a Vray-nek a Cuda magok száma fontos, de ez már nagyon távol van az én tudásomtól...
A GTX 1060-ból is van egy csomó fajta. Ahány gyártó annyi féle változat.
A fő különbség, hogy van 3, és van 6 GB Vram-mos. Feltételezem, hogy nekem a 6GB-os kéne :)

Amúgy nem vagyok expert user, főleg interior vagy studio rendereket készítek. 1db 27"os monitort használok 2560x1440 felbontáson.

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Aldaryn
Hehe... jogos. Én már meg sem nézem a specifikációkat. Azt hittem a 10-es széria és a 7-es széria között több a különbség a 10-es javára.

per aspera ad astra

Szerintem a GTX 1050 gyengébb, mint a GTX 760!
640 cuda mag @1350MHz vs. 1152 mag @980MHz.
112GB/s vs. 192GB/s.

...egyebkent mekkora poen mar a kareszom, 76 ert vettem es most 120-130 ert lehet venni. Piszkosul elmentek az arak...

Aldaryn
Ha "csak" viewportra kell, már ez is bőven elég. Ha pedig beleteszel egy kis pénzt, akkor egy 1060-as már interaktív előnézetezésre is kényelmesen használható nagyobb jelenetzeknél is. Nekem egy 760ti van, és két 1440p-s monitort elvisz bonyolultabb jeleneteknél is kezelhető sebességgel, úgyhogy egy 1050es minden bizonnyal nagyon sok mindenre elég már.

per aspera ad astra

Azt sejtettem, de azon belül. Akarsz rajta renderelni, vagy csak képernyő kezelésre kell? Hány monitoron dolgoznál?
Az összehasonlítás alapján gyorsabb lesz a max alatt(nagyobb a gpu frekvencia), de renderelni kevés lesz.

Klon
:)
Hat engem csak felidegesit... :D

Jatek az kell, anelkul az ember megbolundul es belassul es begyoposodik. Naponta 10 orakon at utom a billentyuzetet egyenletekkel, programokkal stb es akar tetszik akar nem kell. + sport.
Jatek utan a tudatom sokkal befogdobb sokkal jobban meg tudom fogni a dolgokat mint anelkul. 1-2 hetente 1-2 ora.
Ennyi, nem mondd hogy semmi jatek vagy ilyesmi,,,,
:D:D

Klon
Foleg max(vray)+autocad.
Semmi jatek vagy ilyesmi...

attól függ mire akarod használni.

Klon
Sziasztok!

GTX 760-as kártyámat jobbra cserélném....
A GTX 1050-re gondoltam.

jó választás lenne? Esetleg 60e Ft körül tudnátok jobbat ajánlani? (I7-es gépbe megy ha ez fontos)

Köszi a válaszokat!

<#eljen>

vagy 2 éve olvastam utoljára..
azt hiszem elő kell venni újra:)

Nem tudod. Már csak várhatsz békés mosollyal az arcodon. És közben olvasd el a Galaxis útikalauz 5 kötetét, hogy a nagyobb összefüggések is világossá váljanak! :-)

jaj:D
megyek keresek egy grabovoj számot amivel megállíthatom a folyamatot. :)
Utoljára szerkesztette: zenoka, 2017.08.02. 08:20:05

:-)
Zénó még nem ismeri a világ titokzatos összefüggéeseit. Azzal, hogy ezt a szót kimondta elindított egy folyamatot, melyenek célja, hogy bebizonyítsa, hogy nem ez volt a legrosszabb :-)

XXXlol

Aldaryn
Ahhh, olyat nem szabad mondani, hogy a legrosszabb! Az mindig az *eddigi* legrosszabb! :D

per aspera ad astra

koszi:) worst birthday ever volt :)