63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
már rájöttem :) -
sziasztok!
Youth!te hogy csinálod a fej-ed? :) poly modellinggel?Elmagyaráznád nekem vagy valami toturiált dobj már léci én is megpróbálkozom egyyel -
Quasar #3440
És most low poly ba csinálom meg. Meg van a kaszni is meg a kerék is. Csak egy problémám lenne. Hogy texturázam fel? Úgy szeretném, mint a low-poly fightert a max tutorialjában, de valami elrontok mert nem jelenik meg az a kép az edit unwrapban amit rá szertnék húzni a kocsira. Mi ilyenkor a teendő?
-
Quasar #3439 Szóval! Mint kezdő tényleg túl mindent hamar akarok de akkor is szépet akarok csinálni, és nem nyomit. Tehát az ajánlatokít figyelembe véve, el kezdtem az elobbi Porschémat leamortizálni. -
Ehhez nem kell egy beépülő modul a maxba? Mármint a Deep Paint és Max valósidejű kapcsolathoz?...
Sorban visszafele:
Youth: A vastagságot pl úg, hogy bekapcsolog a gridet (alapból 1 négyszög kb 10x10, általában) és szemsacc, komolyabban pedig a tape nevű helper típusú ojjektum (hehe)...
nenad: Sokat hallottam már a Zbrushról, és azt is tudom, hogy baromi jó progi, főleg ha az ember közel áll az ecsethez, mármint a valóságban... :)
Az arcal kapcsolatos megjegyzéseid nagyon helytállóak, az egész arcnak nincsen egyelőre kifejezése, mert majd cdsontokkal skinnelem, hogy a legvégén, ha kész a modell, beállíthassam az arckifejezést. A szemet beljebb vettem, tényleg ütősebb, kösz.
Amúgy régebben sokat festettem magam is, de elenyészó szinten (főleg akvarellel) mára ez vissazszorult a szén meg ceruzagarfikákhoz, azok is jórész inkább amolyan 3D előkészületi vázlatok, azért még rajzolgatok, időnként egy-egy komolyabb képet is, főleg karaktereket, meg fegyvereket... :)
Gabo: meglesz, de a legutolsó fázisba, pattanás, meg bibircsók is lesz bőven, mert az ipse egy középkori varázyló lesz, kissé élettelen, fekélyes arccal... Hiába, a mágia nehéz tudomány...
Kösz a kritikát, ha haladok, majd kirakom a fejleméyneket... -
Sziasztok!
Ezt találtam:
http://www.juansiquier.com/images/youths_light.jpg
Ele ez volt írva:
"Luz de juventud / Youth´s Light"
© J. Siquier 2001 | 3D Studio MAX + Deep Paint 3D + Photoshop + Brazil r/s
Milyen vicces ez a Youth's light :))) nem innen van a nevem!! :DD
Na jó szóval említí a Deep Paint 3D-t nekem is megvan feltelepítettem és semmi... ez egy maxtól különálló progi vagy benne van a maxban? -
Ja és Aldaryn: mondtad hogy a fül 5 max egység vastag... ezt hol lehet lemérni, megnézni? -
Olvastam egy régebbi PcGurut és abban Laa-Yosh írásában az hangzott el hogy bizony le kell modellezni a könnycsíko/folyadékcsíkot, majd rakott rá egy asszem sugárkövetéses anyagot enyhe noisal... -
nem mondod h ezt számítógéppel csinálták? -
nem semmi
-
Gabo #3431 Ez egy olyan függőség, amit nem szabad feladni. Nálam hosszú, több mint 9 évnyi, kihagyás után, két évvel ezelőtt kezdődött újból a megszállottság. És azóta csak erősödik...
-
Gabo #3430 Skacok! Ezt nézzétek meg:
http://www.this-wonderful-life.com/ -
cskapi #3429 6-8 éve bizony sokat, most már kevesebbet -
nagyon elállnak a fülei:) -
Gabo #3425 cskapi:
Tegnap este sikerült megnéznem a képeidet. Egy kérdés merült fel bennem: Mond csak, nem bringázgatsz te is egy kicsit?
Mountain Bike for ever!
-
Gabo #3424 Aldaryn:
A fejre legfeljebb egy tippet tudok mondani. Próbáld meg kicsit aszimmetrikussá tenni. A való életben nincs tökéletesen szimmetrikus emberi arc. Próbáld meg a ráncokat egy kicsit megváltoztatni. Esetleg egy sebhely, vagy egy kisebb szemölcs, bibircsók, pattanás is hasznos lehet. -
(minden esetre a "Válasz xy üzenetére" sort sikerült kihoznom a bal oldalra... :) karaj. )
Box modelling, oylannyira, hogy amikor elkezdtem csinálni, nem is tudtam máshogy elindulni, csak egy dobozból. Azóta ennek iszom a levét keményen: A szem alatti pofarész nem görbült mesh-hálóból van, hanem egyenletesből, éppen ezért oda ráncokat gyártani majdhogynem lehetetlen... :(( De majd alakítgatom, a modellezés még nagyon nem végleges, a szemmel meg majd még meg kell küzdenem, mert anno nem tudtam, hogy a szem nyílását célszerű lenne gömbalakúra vágni, nomeg ott van az állandóan jelen lévő kis mennyiségű folyadék a szem körül, na hogy azt hogy a pitlibe csinálom meg... :) Lehet mappolni kellene?
Ötletek? -
Lelövetem magam, ezexerint a mailto nem műkszik, Szóval: [email protected] -
Hmmm.... Asszem nagyon elrontottam a HTML kódot:
Ezt akartam kihozni:
per aspera ad astra -
Termsézetesen:
per aspera ad astra -
Aldaryn a mail cimedet megkaphatnám? Lenne egy személyes kérdésem.
Köszi
[email protected] -
hűű bazee.nagyon vágó!
spline network vagy box? -
Aldaryn csúcs a fej modelled :))
Kitünö munka lesz ha teljesen kész lesz! -
Aktuális WIP:, nem sokat javítottam, élethűbb anyag a szemnek, meg egyszínű textúrázatlan bőr...
Nem is tudom minek linkelem be...
Ja, megvan: bevilágítottam rendesen. :))

C&C, mint mindig, plíz! (Egyelőre a modellel kapcsolatban) :) -
Egy újabb műhelytitok... :) Lenne, ha valójában semmi másról nem lenne szó, mint hogy a fül vastagsága a képen 5maxbeli egység, az SSS shader thickness értéke pedig 6.2 körül van, így egyértelműen jól számolja ki a dolgot...
Nem tudom, hogy neked mér' csak a szemek körül van a dolog... :( -
Ja és Aldaryn hogy csináltad hogy csak a fülnél meg az orrnál legyen SSS? mert nekm csak a szem alatti tésznél csinálja... máshol nem... ha meg felveszema ticknesst akkor elég hülyén néz ki... mintha viaszból lenne az egész :( -
Oké ez a hajas dologban 1 nem tiszta:
-ugyebár úgy csinálom a hajat hogy PS-ban megrajzolom és úgy lesz igazi haj hogy csinálod átlátszó részeket is Aplha hullámmal, de hogy kell csinálni ilyen átlátszóságot Photoshopban? mert tudom hogy kell rendernél elmeneteni és használni de létrehozni nem... -
Válasz: Pl Cut, mert ha már egyszer új vertexet szúrsz be, akkor célszerű a meglévőekhez egyeztetni, és látni az új éleket.
Amúgy tényleg úgy készült a "hatalmas" műhelytitok, ahogy mondtad. :D -
psp-be összemixeli a smooth&highlightos képet és a wirefrémes képet:)
kérdés: edit. polyba egy edge-re hog lehet vertexet beszúrni? -
:) Műhelytitok... :) Nem plugin, nem scrip. :)
Ja, majd elfelejtettem: ha esetleg lemodellezted a copfot, és már mindennek készen vagy, akkor a Shag-gel akár "bele is pakolhatod" a hajat. Persze ez is tökölős, de nem annyira, mintha a semmiből csupán Shagel meg spline-nal kezdenél... :) -
Köszi Gabo! megpróbálkozom vele akkor...
Aldaryn: hogy csinálod azt hogy olyan wireframes a kép? -
Hú flesh a fejed?:) én is csinálok mán egy fejet...de előbb más dolgom van... :) -
Gabo #3406 Az előző természetesen Youthnak ment.
Jó a fejed!

Én is majd rakok fel egy WIP képet a mostani témámból, ha már olyan stádiumban lesz. -
Gabo #3405 Egy jól elkészített material mellett nem fog látszani.
Mire shag hair-rel befont copfot készítesz, addigra a saját hajadat is befonhatod majd.
Nézd meg a lenti címeket ötletekért:
http://www.comet-cartoons.com/toons/3ddocs/hair/
http://www.newtek.com/products/lightwave/tutorials/modeling/hair/ -
... Bizonyítandó az előzőeket itt egy apró modell, amin dolgozom, csupán azért, hogy legyen kép a fórumban... Hopp, most jut eszembe, ez pont hogy egy dobozból indult ki, ráadásul 3-as meshsmoot van rajta... A fenébe... Grrr...

Az érdekesség kedvéért bekapcsoltam egy SSS shadert is. Nem is olyan rossz.
Ja, mellesleg a modell elég régi, úgy majd 3 éve kezdtem el egy fejet, az elmúlt 2 napban annyit haladtam vele, mint anno 3 éve 1 hónap alatt sem... Ez oylan jó érzés volt. Vagy csak a zúzós metálzene jótékony hatása? Ki tudja... -
Ez nagyon kereken és tisztán íg igaz...
Ráadásul a Max 5.0 beépített komolyabb világítási rendszerét mégcsak leszólni sem szabad, egyrészt eszementül jól be van építve, stabil, másrészt nem is olyan lassú, mint mondják, észrevételeim szerint kisebb scenek mellett van olyan gyors mint a fR...
Szóval, ha valakinek új a Max, vagy egyszeűen "örök amatőr" akar maradni, akkor, szerény véleményem szerint, az alap beépített cuccok, egy kettő nagyon célszerszám (script) kivételével nagyon is megfelelőek, még komoly produkciós szinten is....
Namármost más kérdés, hogy én beleszerettem a Brazilba... :)
Remélem nem tartozom a Gix-Er által említett dobozmágusok sorába... :) -
Oké de közelképnél látszik hogy modellezve van én meg szeretném hogy látszódjanak a hajszálak is... -
Gabo #3401 Hagyd a shag hair-t! Ha copfot kell készíteni, akkor azt modellezd le. Ha animálni is kell, akkor pedig elég lesz rá valami egyszerű ruha szimuláció. A többit pedig egy jól megválasztott vagy elkészített material megoldja.
Shag hair-re akkor lenne szükséged, ha valami szálakból álló hajzatra lenne szükséged. De egy copf esetében egyszerűbb ha külön modellként elkészíted. (Rendereléskor is gyorsabb lesz sejtésem szerint...) -
Üdv ismét!
Azon töröm a fejem hogy fogom megcsinálni a coffokat vagy mit... ugyanis be van fűzve a haja... shag hairra gondoltam elsőre de hogy csinálom meg lövésem sics... nincs valami ötlet? -
Tehát durván 1 hónap van még... megyek elolvasom mika feltételek, stb...