63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• JackMeadow
    3d re plusz grafikára, de 23 col nál nagyobb csak 100 folott van, én ezt néztem ki: Dewll u2331h
  • sanyicks
    ja erre
  • npeter
    nekem egy ilyenem van itthon. nagyon megvagyok vele elégedve. e-IPS panellal rendelkezik. nem írtad mire kell, de gondolom 3d-re, ha már itt kérdezted xD
    nekem még anno 88k volt :(
    perszer 70k-ba belefér már nagyobb is, ha neked az kell.
  • l0b1g
    aham, sejtettem hogy valami anizotrópikus nyújtás kell, de nem vágom pontosan, hogy mikor lesz olyan a tükröződés...
  • Aldaryn
    Anizotropikus tükröződéssel és némi bumpmappel, vagy csak bumppal, ha valami path tracerrel rederelsz.
  • l0b1g
    sziasztok!

az alábbi képen látható óra számlapjának materialját hogyan tudnám elkészíteni?

ÓRA

köszi szépen!
  • szomjaska
    Erre gondoltál, © sanyicks?
  • szomjaska
    pl.:
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/extrude_meshsmooth.jpg
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/extr.jpg
  • nenad
    aham, megnézem, kössz!
  • szomjaska
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/kiv1.jpg
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/kivn.jpg
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/kesz_2.jpg
  • Malakai
    Ezt én se tudtam, hogy selection centernél a snapbe rakja, ez jó dolog.
  • szomjaska
    Vagy az ingyenes VGScripts-ben a VGRotate, VGAdvRotate, VGAdvPointsAngleRotate. De képet nem tudok küldeni, pedig a feltöltött fájlok között ott van. ???
  • szomjaska
    akármi körül forgatás: "View" ablak lenyit, legalul: "Pick". És akkor...
  • szomjaska
    Bocs, nem tudom feltölteni a képeket, pedig csak 11 és 12 kB-osak.
  • szomjaska
    Először megjelenik a kis sárga négyzet, a forgatás középpontja, kicsit eltávolodsz a kurzorral, és átvált forgatás ikonná. Forgatás tengelyét az F5-F6-F7 gombokkal tudod váltani. Koordináta rendszert a szokásos helyen választhatod ki. Ha a Transform Gizmo a kurzor alá kerül, klikkeléskor átválthat, ekkor el kell rejteni az X lenyomásával. Az aktív tengely ilyenkor a piros, a többi szürke.
  • JackMeadow
    Van egy kb 70 ezres keretem monitorvásárlásra. Ti mit ajánlanátok? Vagy mit érdemes figyelmi a paramétereknél?
  • nenad
    mármint nem találom, csak a center to object pivot modot.
  • nenad
    ezt nem értem, részletesebben pls.
  • putyi
    most nem azért, de ha a center pivot van beállítva, akkor akörül a pont körül forgat, amihez hozzá snap-pelsz, vagy pedig a kijelölés középpontja körül. tehát egyáltalán nem körülményes a használat, sőt egyszerűbb nem is lehetne.
  • nenad
    és se tudtam, egyébként max tényleg szar.:D:D:D

ettől függetlenül, baromi jó lenne, ha a working pivot az editpoly/mesh stb panelján is megtalálható lenne...
    legalabb 5-6 müveletre szükgég van ahhoz, hogy használni tudd.
  • putyi
    szerintem akkor dolgozz sketchup-pal.
  • nenad
    a working pivot-ot nem is ismertem. Király...
  • Malakai
    Working Pivot, ugyanúgy a Hierarchy Panelen kapcsolgatni.
    Macera a kezelése, de egyszerű scriptel lehet gyorsítani rajta.
  • nenad
    semmire, megnéztem, nem működik a dolog, hacsak valaki nem heggeszt egy teljesen új mesh/poly szerkesztőt-t
  • sanyicks
    mire keressek? Ha beírom a gugliba kidob egy rakást... mind a sima forgatásról. Egyébként vicces hogy ezek után a maxot bárki is profinak nevezi :D a sketchup első kiadása tudta már ezt az akármi körül forgatást ha jól emléxem, pedig az ilyen amatőr cuccnak készült.
  • nenad
    keress rá neten, szerintem van ilyen eszkoz ha más nem scriptelve...

Más: A párnagenerátorba létrehoztam egy másik algoritmust. Ez sokkal hagyományosabb kinézetű párnákat generál... Hamarosan publikálok.
  • Atika :o)
  • VisualHarmony
    Jah sorry, nem olvastam el rendesen. Nem tudom lehet e ilyet, gyanítom nem vagy csak ha deatch az adott polygont, annak a sarkára húzod a pivot-ot, elforgatod és utána attach-weld a polyt a többihez.
  • sanyicks
    Ezt tudom, de nem a pivot pointot akarom huzigálni, mert pontatlan, főleg hogy asszem egy edge-nek vagy polynak nincs pivotja csak magának az objektumnak.
  • VisualHarmony
    A képen látható dolgokra klikkelve már tudod huzigálni a pivot point-ot.

http://dl.dropbox.com/u/405131/help.jpg
  • sanyicks
    Hogyan lehet egy adott pont körül forgatni valamit?
    Pl itt a kék kereszttel jelölt vertex körül a kijelölt edget (de ez csak példa mert az egész polit kéne így forgatni akörül az edge körül aminek az alján van az a vertex)
  • nenad
    érdekesség, maxban ha a nézetablakokat kikapcsolom a kijelelőlés idejére majd vissza akkor 3-4x kevesebb időt vesz igénybe a kijelölés. Már van egy egyszerűbb kijelölő scriptem, de lehet publikálok egy komolyabbat..
  • GixEr
    Valami ilyesmi. Link
  • npeter
    én mostanában szinte csak a multi+igrass, iplants, itree-t használom. egészen megtetszett, jól szétdobálja a gazokat. nekem gyorsabbnak/szebbnek is tűnik, mint pl. autograss vagy grassomatic.
  • nenad
    csak, hogy legyen valami szines... Üveges render. RQ régivel.

• hunkircsi
    És még hozzátenném az előző kérdésemhez, hogy a MultiScatter mennyire válthatja ki a VRayProxy-t a gyakorlatban?
  • hunkircsi
    Hali!
    MultiScatter-el kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Nézegettem a render.ru honlapot, és talán tényleg egész jó alternatívát kínálhat a füvezés területén egy MultiScatter+iGrass kombó az AutoGrass-al szemben.
  • JackMeadow
    Emberi testet modelleztetek már? Van arra valami szabály hogy hogy legyenek a loopok?
  • myers90
    Köszi szépen, megnézem!
  • nenad
    az uj amd processzor támogatja a multiprocsszoros működést...