3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Szerintem az lcache jó, de nem elégséges arra, hogy az imap számítás alapjául szolgáljon.
Na majd ezt még átnézem, egy leegyszerûsített jelenetben.
mental ray interpolate glossy, samples 256 resolution same as scene extrem szitukban is jó kell hogy legyen, és jóval kisebb a renderidõ. Majd postolok errõl is.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
a brute foce-ból nekem hiányzik az a beégés, ami a többiben bent van. mellesleg egyedül a lightcache-es verziónál látok a mennyezeten falról visszavert fényt. atöbbi olyan, mintha egy-vagykét bounce-ig lenne csak kiszámolva.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
ilyen gamer tulhuzott naplementes filingje van..
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
No elkészült életem 3. 3ds max projektje és egyben a 2. autó modellem 😊))

Adaptiv dmc AA-t használok. AA filter(Mitchell-Netravali-t használok)? Vagy az kuka?
Viszont szerintem ha felhúzom az AA-t 1-12; 1-25re ugyan ott leszek render idõben nem?
Több kérdéssel nem pofátlankodok már😊
per aspera ad astra
A 150subdivet nem értem😄
per aspera ad astra
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
\"So always look on the bright side of death\"
KÉP
A múltkori képemnél az asztalon lévõ tulipán csinálta ugyan ezt, a virág szirmoknál látszik is a feketeség).
Effect panelnél állítottam át a Hairs:Buffer-t Geometry-re.
Majd kipróbálom az átkonvertálást is csak nem tudom mennyire fog megülni a gép ha az a sok dolog megjelenik ott polynak a wievporton.
per aspera ad astra
Ratyi render minõségen nagyon foltos, jobb minõségen már csak kevésbé, de ez így nem frankó mert qrva sok a render idõ😞
(Szõnyeg, Hair and Fur, geometriának számoltatva)
Elõre is köszi az ötleteket!
KÉP
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
nem tudom en utoljara meg a 7es verzioba probaltam eroltetni es mindig valami rondasag jott letre (lehet en vagyok a bena plusz eroltettem a wall objectet hozza es ugy vray).
de azt aze ne mond hogy ugy nez ki az a tokozas mint ahogy a valojaban egy tokozas.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
WebProgramozás, gondolom jópár embert érint itt.
Firefox ColorCorrection. Firefox 3,5-tõl csodálatos colorcorrekotorunk van ami a photoshopból kimentett képeket az azokban elmentett color profilok alapján jelenítik meg. Ha ezeket a képeket flash muviba teszed akkor gyakorlatilag két opciód van (de csak flash player 10-tõl !) hogy a stage.colorcorrection.on -ra vagy offra állíttod. Természetesen ez a gyakorlatban nem mûködik, így firefox gyakorlatilag szopat minden webdesignos emberkét mert manuálisan kell eltávolítani a color profilt a képekbõl. Ezt viszont csak png- képekbõl lehet "egykönnyen" kibányászni. Minimum hex editor max command line vagy valami fapados cucc kell hozzá.
Szerencsére ez a probléma csak akkor áll fent amikor a háttérhez vagy egy másik képhez kell igazítani flash vagy video tartalmat.
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Pl ezzel megrajzolod, akár path mentén is, utána fehér alapon adsz rá egy fekete árnyákot és kész a bump, vagy diszp.
at fogom tanulmanyozni az irasod, es ki is fogom probalni!
megegyszer koszi!!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Az interations és az isoline display is mindkettõben ugyanaz.
A kis üvegcse valóban jó, tényleg ugyanaz a végeredmény mint a subd.surf.-nél (még sosem használtam 😊 , ezek szerint csak annyi a különbség, hogy az egyik módosító a stack-ba kerül, a másik a panelen kapcsolgatható 😊
www.pumaszallas.hu
csak rá kell tenni a modositot az iteratio-t 2-3-ra tenni , bepipálni az isoline display-t.
ezután ha az editable poly modba benyomjuk az a kis üvegcse szerü ikont ami félig fehér(show end result on/off) akkor ugyan ugy látni egyszerre a smootholt és a low poly modelt miközbe szerkeszthetö bármelyik sub modban.
De gondolom ezt rajtam kivül eddig is tudta mindenki 😛
Polygon szerkesztés módban kijelölöd a teljes modellt, jobboldali panelen a Polygon: Smooting Groups-nál klikkelsz a clear all-ra. Ezután kijelölöd mondjuk a bal oldali mélyedés melletti összes vízszintes területet, annak adsz mondjuk 1-es group-ot. Utána kijelölöd a mélyedést, annak adsz 2-est, majd a subdivision surface panelen (ugyanitt van az is a jobboldalon) pipát teszel az "use NURMS Subdivision" elé, majd kicsivel alatta a Separate by smoothing groups elé is. A Display értéket klikkeld fel 2-3 értékig (ez kb. 2x 3x négyszerezi a poligonszámot, szal óvatosan a magas értékekkel).
Ha ez a terület jó, akkor ugyanígy végigmész az összes élnél, egybefüggõ vízszintes felületnél, és mindegyiknek adsz valami Smooting group értéket (értelemszerûen, egy körbefutó perem pl lehet azonos értéken, a lekerekített sarkoknál nem kell váltani, egy éles élnél viszont igen). Ha nem ér össze él, akkor két különálló terület megkaphatja ugyanazt a számot, egymásra már nem lesz hatásuk. Kicsit gyakorolod, rájössz a logikájára, akkor nagyon szépen el lehet dolgozni az object poligon felületeit.
Ezt azért szeretem jobban, mint a Torbosmooth-ot, mert ha rátettem ezt a módosítót, az alap modellem ezután is a low poly modellként szerkeszthetem, módosíthatom. Kiválasztom mondjuk a vertex módot, akkor a kapott modellem köré megrajzolja az eredeti modellt, és annak a pontjait mozgatva azonnal látom is a változásokat, vagy poly módban törölhetek belõle, satöbbi satöbbi.
A smooth egyébként ott csinál hibákat, ahol a polygonok nem négyszögek, ezek kiszûrésére van egy nagyon jó kis progi, innen leszedheted:
Non Quad Selector
www.pumaszallas.hu
BadComany 2, hegyoldalban száguldok a komákkal, és beleutközök egy kis kõrakásban. Dupla(!) szaltót dobok a kocsival, a kollégák közben kiugranaj a várható baleset kimenetele miatt, én maradok és négy kererékre érkezem. Az fpsek története óta ilyet nem láttam sehol. Über király feeling volt.
kössz
pek ne legyel tok koran kell felkelni😄
asszem, leszek inkább pék... 😞