3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem a 4 stabilabb. Egyértelmûen. Csak most épp meghalt. Nesze neked stabilitás! 😄
Amúgy idehaza pluginok nélkül is fagy az 5. (Meg a 4 is...) De akkor is 5. Nem pedig négy. Nem érdekel. Hülye sznob vagyok!! 😄
Amúgy idehaza pluginok nélkül is fagy az 5. (Meg a 4 is...) De akkor is 5. Nem pedig négy. Nem érdekel. Hülye sznob vagyok!! 😄
per aspera ad astra
ugyanannyiszor lép ki az 5 mint a 4
mégpedig akkor, ha túl sok gagyi crackelt plugint használsz
mégpedig akkor, ha túl sok gagyi crackelt plugint használsz
Riszpekk
Mindenki azt mondja, hogy álljak át az 5-re, de eddig csak olyan tulajdonságokat mondtatok, amit egy max4&Brazil&Reactor&Meshtools kombinációval elérhetek. Leszámítva azt az apróságot, hogy nem lép ki a progi magától, úgy, mint az 5. vgy rosszul látom a helyztetet?
Minden esetre egy max5 lelõhelye(ha van iso), akkor elfogadnék ...)
Minden esetre egy max5 lelõhelye(ha van iso), akkor elfogadnék ...)
Amúgy ez teljesen felhasználó kérdése. Ismerek olyna mayást, aki szerint a max használhatatlan. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a max kezelése rendkívül kiforrott, és KÖVETKEZETES! Ami nem elhanyagolható ugyebár?
per aspera ad astra
amúgy tök igazad van, nem kicsit pipultam be, amikor észrevettem, hogy vertexeknél nincs snap.....
ettõl függetlenül még mindig ezerszer kezelhetõbb mint a Maya, nem is tudom, azt melyik bolygóra gyártották......
ettõl függetlenül még mindig ezerszer kezelhetõbb mint a Maya, nem is tudom, azt melyik bolygóra gyártották......
Riszpekk
Ha valaki hibátlan programot ír, az NAGYON büszke lehet magára!
Minden max verziónak megvan a maga sajátos "bugrepertoárja". Nekem egyébként elég "kiszámíthatóan" bugzik az 5-ös verzió. Pl. másodpercekkel elõtte megmondom, hogy: "Most kerreg egyet, aztán pedig backup mentés jön..." 😄
A Snap pedig elég furán viselkedik, nekem sokszor nem jelzi ki, hogy aktív, de ha kattintok, akkor minden a snap szerint megy végbe.... Ez a restrictelés nekem még nem jött elõ, na persze, akkor nem, ha nem akartam. (nagy különbség 😊 )
Minden max verziónak megvan a maga sajátos "bugrepertoárja". Nekem egyébként elég "kiszámíthatóan" bugzik az 5-ös verzió. Pl. másodpercekkel elõtte megmondom, hogy: "Most kerreg egyet, aztán pedig backup mentés jön..." 😄
A Snap pedig elég furán viselkedik, nekem sokszor nem jelzi ki, hogy aktív, de ha kattintok, akkor minden a snap szerint megy végbe.... Ez a restrictelés nekem még nem jött elõ, na persze, akkor nem, ha nem akartam. (nagy különbség 😊 )
per aspera ad astra
A kezelõ felületet sajnos átrendezték... Hogy minek kelett az eddig olyan jó helyen lévõ snapokat meg miegyebet FENTRE rakni??! Hát nem volt az jó ott, ahol volt? Ha már 3 verzió óta ugyan ott van valami, ahhoz azért hozzá lehet szokni.
Amúgy érdemes az ötre áttérni, ha másért nem is, engem zavar, ha megvan az öt, mégis a négyet nyüstölöm...
Amúgy érdemes az ötre áttérni, ha másért nem is, engem zavar, ha megvan az öt, mégis a négyet nyüstölöm...
per aspera ad astra
jaajaaj...mindez szép és jó csak a max sajnos olyan dolgokon bukik el hogy nemmükszik a snapje vertexekre néha önkényesen rendezget és restrictel
de ok még lehet élni vele csak hát 5 verzió óta már csinálhattak volna vele valamit jézuskám pedig elég régóta gyûröm,hát az 5ösre olyan pipa lettem ÿ(radiosity tele buggal )hogy a maya után nyúltam...az is tele volt buggal ;(
de ok még lehet élni vele csak hát 5 verzió óta már csinálhattak volna vele valamit jézuskám pedig elég régóta gyûröm,hát az 5ösre olyan pipa lettem ÿ(radiosity tele buggal )hogy a maya után nyúltam...az is tele volt buggal ;(
jaajaaj...mindez szép és jó csak a max sajnos olyan dolgokon bukik el hogy nemmükszik a snapje vertexekre néha önkényesen rendezget és restrictel
SaWo:
Véleményem szerint érdemes a Max 5-re átállni.
Integrálták a Meshtools-t (4-eshez scriptként létezett), így pl. a subdiv modellezést kicsit könnyebbé válik. (Amúgy is éppen fejet készítesz... ;o) ) Integrálták a Reactor-t, amivel fizikai rendszereket tudsz modellezni, kicsit jobban, mint amit a max alapból nyújt. Finomítottak az Unwarp UVW-n, így a textúrázás is kicsit könnyebbé vált. Kicsit javíthattak a raytrace enginen is, legalább is egy-két képemnél egy kicsit jobb eredményt adott, mint a 4-es. (Gyorsabb azért még nem lett...)
Integráltak a scanline-ba két Global Illumination megoldást is. Az egyik a Radiosity, amit elsõsorban belsõ terek fizikailag pontos bevilágításához lehet használni. (Ezt a 3DS Viz-bõl emelték át.) A másik pedig egy Light Tracer nevezetû GI megoldás külsõ terek világítási számításaihoz. Mint a kettõ alkalmas szórt fény, indirekt megvilágítás számítására. A Radiosity megoldásuk nagy elõnye, hogy viszonylag gyorsan megjeleníti a nézet ablakokban a várható látványt. Ennek ellenére persze továbbra is érdemes a külsõ renderelõket használni, hiszen ezek általában gyorsabbak és szebb eredményt is adnak. (Valamivel több mint egy hónapja beszélgettünk a különféle GI megoldásokról, azt hiszem pont ebben a topikban.)
Bekerült egy új material is a kínálatba, amivel "rajzolt" képeket lehet renderelni. (Lassú, de biztos jó valamire...)
A kezelõ felületet is kicsit átrendezték.
Véleményem szerint érdemes a Max 5-re átállni.
Integrálták a Meshtools-t (4-eshez scriptként létezett), így pl. a subdiv modellezést kicsit könnyebbé válik. (Amúgy is éppen fejet készítesz... ;o) ) Integrálták a Reactor-t, amivel fizikai rendszereket tudsz modellezni, kicsit jobban, mint amit a max alapból nyújt. Finomítottak az Unwarp UVW-n, így a textúrázás is kicsit könnyebbé vált. Kicsit javíthattak a raytrace enginen is, legalább is egy-két képemnél egy kicsit jobb eredményt adott, mint a 4-es. (Gyorsabb azért még nem lett...)
Integráltak a scanline-ba két Global Illumination megoldást is. Az egyik a Radiosity, amit elsõsorban belsõ terek fizikailag pontos bevilágításához lehet használni. (Ezt a 3DS Viz-bõl emelték át.) A másik pedig egy Light Tracer nevezetû GI megoldás külsõ terek világítási számításaihoz. Mint a kettõ alkalmas szórt fény, indirekt megvilágítás számítására. A Radiosity megoldásuk nagy elõnye, hogy viszonylag gyorsan megjeleníti a nézet ablakokban a várható látványt. Ennek ellenére persze továbbra is érdemes a külsõ renderelõket használni, hiszen ezek általában gyorsabbak és szebb eredményt is adnak. (Valamivel több mint egy hónapja beszélgettünk a különféle GI megoldásokról, azt hiszem pont ebben a topikban.)
Bekerült egy új material is a kínálatba, amivel "rajzolt" képeket lehet renderelni. (Lassú, de biztos jó valamire...)
A kezelõ felületet is kicsit átrendezték.
Hááát, a Max5 jobb, szebb, gyorsabb, de legalább is van, ahol tethezállóbb... De mintha beleraktak volna egy véletlenszerû fagyásgenerátort. Talán majd az 5.2... 😄
per aspera ad astra
A Splutterfish-oldalon nagyon hangoztatják hogy:
"Biza a Brazil gyorsabb mint a scanline!" Erre egy olyan példát állítanak, ahol kb 10000 emberforma (standard material) van lerenderelve.
Nos õk ott azt állítják, hogy ezzel a feladattal IS gyorsabban boldogul a Brazil (Egy dual p3 1000-esen)
Ezt a gyorsaságot nem lehet igazán látni... Sokszor van, amikor csak GI-re van szükség, s ezért kell a Brazil. Nos, ha gyorsabb nem is, de legalább lényegesen, s ez a fõ, szebb.
Ráadásul a rendert annyira le lehet butítani, hogy percek alatt leszámol egy akár többórás munkát is, de arra jó, hogy a bevilágítást meg egyebet ellenõrizhesd rajta...
"Biza a Brazil gyorsabb mint a scanline!" Erre egy olyan példát állítanak, ahol kb 10000 emberforma (standard material) van lerenderelve.
Nos õk ott azt állítják, hogy ezzel a feladattal IS gyorsabban boldogul a Brazil (Egy dual p3 1000-esen)
Ezt a gyorsaságot nem lehet igazán látni... Sokszor van, amikor csak GI-re van szükség, s ezért kell a Brazil. Nos, ha gyorsabb nem is, de legalább lényegesen, s ez a fõ, szebb.
Ráadásul a rendert annyira le lehet butítani, hogy percek alatt leszámol egy akár többórás munkát is, de arra jó, hogy a bevilágítást meg egyebet ellenõrizhesd rajta...
per aspera ad astra
Akkor attache-old össze a két külön spline-t... S akkor majd egy sub-object levelen lesz az összes vertex mindkettõben.
per aspera ad astra
Meg fogsz lepõdni, most is azt pötyögöm. Írogatom itt a PHP-t keményen... 😊) Az más kérdés, hogy nem megy.
per aspera ad astra
használd az 5-öst, kiforrottabb
Lion : próbálj meg pár színes üveget egymás mögött renderelni, lehetõleg tükör elõtt a default rendererrel
kellemes nyaralást! 😄D
Lion : próbálj meg pár színes üveget egymás mögött renderelni, lehetõleg tükör elõtt a default rendererrel
kellemes nyaralást! 😄D
Riszpekk
Ez egy picit sántit ez a példa,én elsösorban a raytrace-re gondoltam.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Srácok! Újrahúztam a gépemet! És most döntés elõtt állok, hogy marad a max4, vagy beújítsam a max5-öt. Mondtátok páran, hogy néha leáll, meg kifagy meg ilyenek, úgyhogy még gondolkodom a dolgon, de meghallgatnám a tippjeiteket. Meg meséljetek már hogy mi ez a Radiosity vagy mi. Ez is egy max5 újítás nem? Ez ninncs benne a Brazilban?
Andras: koszi, de rhinos cuccokat amugyis MAXbe fogom importalni, meg most a brazillal elegge meg vagyok elegedve.
Egyebkent en eddig meg nem vettem eszre, hol gyorsabb a brazil a default renderernel. pl: scaccerrel csianlt fu (15 000db) standarddal 18mp, brazilba u.a 1/1 samplinggel 1:05. Az initalizing ray server csomo idot elvesz, a tenyleges rendereles meg u.o. gyors kb.
Egyebkent en eddig meg nem vettem eszre, hol gyorsabb a brazil a default renderernel. pl: scaccerrel csianlt fu (15 000db) standarddal 18mp, brazilba u.a 1/1 samplinggel 1:05. Az initalizing ray server csomo idot elvesz, a tenyleges rendereles meg u.o. gyors kb.
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Egyébként meg, sokkal barátságosabb a kezelése mint bármelyik rendernek amit valaha láttam!!
De azért szerény véleményem szerint, attol még nem lesz szebb mert brazilban vgy finalban csinálod, ha nem tudod jol texturázni,vagy a jo materialokat nem sikerül ugy kikeverni akkor nem lesz szebb semmivel..
De azért szerény véleményem szerint, attol még nem lesz szebb mert brazilban vgy finalban csinálod, ha nem tudod jol texturázni,vagy a jo materialokat nem sikerül ugy kikeverni akkor nem lesz szebb semmivel..
Van értelme,attol mert meg lehet csinálni brazilban meg finalban, szerintem meg lehet nézni flamingoval is 😄DD
No nem, dehát miért ne juthatna eszedbe, már rhinoban megnézni mit csináltál???
No nem, dehát miért ne juthatna eszedbe, már rhinoban megnézni mit csináltál???
szépnek szép, de van értelme??
csak mert ha át lehet tenni maxba, egy final vagy egy brazil kicsit szebben megcsinálja
csak mert ha át lehet tenni maxba, egy final vagy egy brazil kicsit szebben megcsinálja
Riszpekk
http://www.flamingo3d.com/
A legjobb render rhinohoz!Rhinoban elég szar alapbol, flamingo meg raytrace and radiosity render..
A legjobb render rhinohoz!Rhinoban elég szar alapbol, flamingo meg raytrace and radiosity render..
flamingo mire jo?
az eddig ok, de a prob a következõ VOLT
a vertexek két KÜLÖN SPLINE sub object részei voltak... vagyis a spline-on belül két külön vonal találkozásában álltak, és itt össze akartam forrasztani õket, de az istennek sem sikerült... amit leírtatok a frankón mûködik egy adott spline-on (sub-object) belül
a vertexek két KÜLÖN SPLINE sub object részei voltak... vagyis a spline-on belül két külön vonal találkozásában álltak, és itt össze akartam forrasztani õket, de az istennek sem sikerült... amit leírtatok a frankón mûködik egy adott spline-on (sub-object) belül
Riszpekk
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Olvassatok mar vissza!
BAZZE
Soha nem olvassatok el az nfo fajlt amit egy WAREZ progihoz csatolnak???
Benne van a kod
Olvassatok mar vissza!
BAZZE
Soha nem olvassatok el az nfo fajlt amit egy WAREZ progihoz csatolnak???
Benne van a kod
Nyiri: leszedtem a Rhinot, csak nincs hozza kodom. Tudsz mondani?
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Bitu: az oldaladat frissitsd mar...
Jó ez a vedeó. Tényleg aranynak hat... Tök jó ez a színtéma, már csak azért is, mert szerintem mindenkinek megvan a maga "arany-ideája" - ami szerinte arany... S ez egyénenként változó. Persze az is kérdés, hogy mi van akkor, ha több ember véleménye többé kevésbé egyezik. Mikor veszti el egyáltalán egy vélemény szubjektív mivoltát?...
per aspera ad astra
A "Fuse" arra szolgál, hogy a kijelölt vertexeket egy pontba pakolja, de össze nem kapcsolja öket. (Ez nem kukacoskodás! 😊 )
Ilyen feladatra a "Weld" parancs használható, ami a melette lévõ szászerûen megadott gömbsugaron belölre esõ, kijelölt vertexeket roppantja össze egy pontba, és egyesíti is õket.
A legjobb megoldás, hogy a kívánt vertexeket közel viszed egymáshoz, aztán veld! Az így keletkezõ vertex Bezier-Corner típusú lesz.
Ilyen feladatra a "Weld" parancs használható, ami a melette lévõ szászerûen megadott gömbsugaron belölre esõ, kijelölt vertexeket roppantja össze egy pontba, és egyesíti is õket.
A legjobb megoldás, hogy a kívánt vertexeket közel viszed egymáshoz, aztán veld! Az így keletkezõ vertex Bezier-Corner típusú lesz.
per aspera ad astra
FREAK! A legjobb tudásom szerint úgy tudod összekapcsolni (legalábbis a max biblia ezt írja), hogy kijelölöd a vertex-eket, majd FUSE(ez az egy pontba hozás) ,majd weld, ez a tényleges egyesítés.