63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #14591 LOLLER :)
Vazzezz, ti nem dogoztok!? :)
-
4D #14590 Na de az ékezet hiánynak van vidám oldala is!
Amikor belenéztem az egyik elejébe, az ékezet hiány miatt 10 percig vinnyogtam a röhögéstől, íme:
"PeetSilver keresere, nemi shader infot adnek kozre"
Elsőre nem értettem, hogy mikor került a maxba nemi-shader.
És majdnem agyaltam azon, hogy ez mit tudhat.
Nemi shader!!=100 pont
De hát v.ki csinál tutorialokat,És ez a lényeg! Nem? -
:)))
Szoval Nenadhoz is kell tutor.:)
Aztán egy magyaritás az ékezetekhez:) -
:C)))
milyen igaz mert lassan Nenad turtorjain sem lehet kiigazodni :c) és a tutor uttorja biztos segítene csak nehogy ahoz is tutor keljen majd :c) -
kéne egy tutor a tutorokhoz:) -
mindenhez kell tutor :c))) -
öööö izé, nem nagyon néztem bele csak 10 percet foglalkoztam az üggyel:)
majd akkor ujra:) -
nenad #14584 mihaaaaaat, xdof szuper, gyors, megyüzöööö :)
vazze nehogyma ahhoz is tutor kelljen ;) -
Hááát asszem photoshop marad:) -
Tankok!:) -
nenad #14581 MEG ;) nezd meg cskapinal. a szabad ftpn -
Ez az xdof megvan nekünk?;) -
nenad #14579 xdof, photoshop. -
Ti mit használtok DOF-ra? A beépitett elég sz*r, a vray-é meg nagyon lassú.
Marad a photoshop?:) -
nenad #14577 egyebkent lehet... (eleg hulyen van megcsinalva, elobb engedelyezni kell a globalt, es utana localban is mukodik, ill, ha valtoztatsz localban barmit akkor azt mar tenyleg localisan veszi :) ) de eleg gany szegenykem, en akkor mar inkabb a reflect/refract mappal rendereltetnek neki mapot, es azt bluroznam. Es 1/3 annyi ido alatt meglenne. -
A Ray defocussal uygebár csak az a baj, hogy globális, nem lehet shaderenként állítani. -
Bocsesz, nem nagyon szoktam nézni a warez fórumot utóbbi időben... -
nenad #14574 reflection
majd okoskodok meg :) -
Én épp most próbálgatom. :) Háát, furcsa. Annyi szent. És nagyon lassú. A megszokott eljárásokhoz képest mindenképpen. Bár, az kétségtelen, hogy gyönyörű képeket produkál. De ha ennyi időm van renderelgtni, akkor már inkább brute force qmc... :D
-
nenad #14572 attol fugg mit akarsz csinalni, egy epuletet novenyzettek ki lehet hozni belole, szoval sokmindenre eleg. :) -
4D #14571 Nemrég kicsontoztuk, a warez fórumon. -
A (nextlimit) maxwell renderert próbálta már valaki? -
Vegas #14569 Maxhoz minimum mennyi memória kell??mert nekem most 128+256 van.. -
Hát skacok, én beleszerettem a max7-es turbosmoothjába! szerintem valami nagyonkirály! tutijó eredményeket ad állítgatás nélkül, csak a szorzót kell állítani, és végre pont tetszik mindíg az eredmény. ez cool! -
nenad #14567 ha ismered a programot nemigen vannak hatranyai elonyei, maximum tobb idobe tellik megcsinalni mint a masikon.
kettot mernek ajanlani persze sajat nezopont alapjan.
max/cinema4d
cinema4dben a gi(indirect illuminacio)lassu, illetve nagyon limitalt, de a renderelo engine mas reszei merfoldekkel a tobbiek elott jar.
Maxot azert mert altalanosan mindenre hasznalhato. Egy jo renderrel mint pl vray, szuper. Gyors konnyu, egyszeru.
Maya sztem tul van bonyolitva. De probalkozhatsz azzal is.
Egyebkent gyakorlatilag csak a maya es a max topic el... szoval ha segitseg is kell e ketto kozul valasztanek,(ha tudsz angolul ez nem szamit persze) -
Tudtok olyan oldalt javasolni ahol le vannak írva a főbb renderelőprogramok előnyei, hátrányai, letöltés helye és a használatuk teljesen kezdőknek? -
Süti lett!
MEGALOL:
"0 teljesen atlatszo, 100 cseppet sem atlatszo :)"
Amugy én is ékezet nélkül tanultam meg gépelni, mert sokkal gyorsabb. És mióta ékezettel próbálok irni azóta összevissza sikerül.:) -
nenad #14564 hehe, akkor majd most hozzaszoksz, mert en mindig igy irok :)
(kulfoldon tanultam gepelni szegyenszemre, es lustasagombol es fegyelmezetlensegembol kifolyoan azert sem tanultam meg az ekezeteket, mindig keresni kellett melyik-melyik? aztan nem birtam magam raszoktatni hogy vakon is kepes legyek ra, szoval hagytam a fenebe)
-
nenad #14563 alapok
egyebkent jo lenen a bannerbe valami liket dobni ahova mindenki aki forkalt mar valamit azt jol ooszegyujteni hogy a kezdoknek is konnyebb lehessen -
pl mondjuk Főcső az focso, ezen elmerengek, hogy mit írtam rosszul, mi lehet az a fokszo???? :) pl -
Ahha! ezt csináltam egy ideig, de a buggynál már annyi kis bigyó volt, hogy nem volt kedvem angolul nevezgetni. Magyar ékezetnélküli elnevezést meg nem is értem, olvasom, és nézek ki a fejemből, hogy ez meg mi? Merthogy angol+ékezet nélküli magyarvegyesben érdekes dolgoknak olvasom néha a magyar neveket:) -
nenad #14560 en szoptam mar igy egyszer.Igaz regebben win2000 alatt, de azota.. :)
maradok a pogany ekezetek nelkuli megnyilvanulasoknal :) -

-
Nevezz el mindent angolul. :) Egyébként elvileg semmi köze nincs az object névnek az object azonosítóhoz. Az object név valamiylen standard sztring, belemehet minden ékezetes karakter is, nyugodftan, sőt, asszem semmilyen speciális karakterre nem érzékeny. -
nenad #14557 sztem estere az alapokat felteszem -
nenad #14556 egyebkent Peet irom az ismertetot, de inkabb vegigmegyek szep sorjaban, es ugy adom publicba, igy akik most kezdenek hozza, is juthatnak vele valamire :) -
nenad #14555 jaja baratsagban, van, de en mindig ekezet es specko karakter nelkul irom, es sztem marajd is meg ennel a jo szokasodnal...
-
Nagyon jó!! Tetraéder yin-yang esetleg? -
Lenne egy kérdésem. Nem merek magyar ékezetes betűket használni maxban, nehogy lefagyjon ezért a max, de már eléggé unom megfejteni a kifejezéseket. :) van aki objecteknél simán használja maxban pl a tükör elnevezést tukor helyett, és simán megy neki fagyás nélkül, rendernél is? Mert akkor áttérnék a normális elnevezésekre. Szóval barátságban van a max a unicodeal, vagy sem? -
nenad #14552 az ujabb verziokban ki van javitva a reflection/refraction bug. (nem korrekt)
egyebkent en meg vegleg szakitottam az elozo verziokkal.
az uj windowsra mar nem tettem fel oket.
az otlet tenyleg nagyon ott van, kocka alaku yin/yang :)