3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LionTR
Hat ez sem az en napom. Szoval igy fog kinezni, ha megOROKLOM:

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

LionTR
Youth: szerintem Gabo az RTE klanban van 😊) (ma ha jol olvasom az ismeros kepet...)
HDRI-hez ugyan nem tudok hozzaszolni, de itt van arrol, amin mostanaban dolgozom:

Ez itt apam autoja most
src="http://www.nexus.hu/liontr//306%20Touring_01.jpg">
src="http://www.nexus.hu/liontr//306%20Touring_02.jpg">
Ez meg ahogy majd ki fog nezni, ha majd megorexem.
Rendszamot elfelejtettem elmontirozni, de bizom bennetek 😊)

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

FRenkie
és hol dolgoztok?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
a globál mijatt

FREAK
csináltam egy kupolát, raktam rá HDR image-et, bekapcsoltam a globalt, és fényes lett a kép, de a golyónak nincs árnyéka....

Riszpekk

youth
Gabo: milyen klánban vagy? CS, DOD?

Aldaryn:
azt hittem ezzel megúsztam a HDRI-s kép készítését 😊)) de akkor mégsem...
Én arra gondoltam ha már ennyire bonyolult 😊 hogy nem úgy kéne fotózni hogy a szoba minden falát lekapni és valahogy abból összehozni a képet? én valóban nem vagyok gazdag hogy ilyen masinát csak úgy vegyek... 😞 de majd... 😄D szóval ezek a blendelések meg ezekhez nem nagyon értek, haverom néha kölcsönadja a digitális fényképezõgépet... azzal meg lehet csinálni vagy inkább régebbi fényképezõ kéne?
bocsi ha hüly kérdéseket rakok fel, dehát tisztába akarom tenni ezt...
Köszi

Youth

Nem, mi dolgozunk.

fle go
Suliba jarni? Mi az a suli?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
je regisztráltam

fle go
http://developer.nvidia.com/view.asp?IO=IO_3dsmaxCgFXPlugin

Egyebkent ezen a cimen talalhato a plug-in le is toltheto. Ez uj dolog gondolom mert max 5-hoz van.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Udv! Tudja valaki hogy az Nvidia altal kiadott 3ds max Cg plug in egesz pontosan mire jo? Tom hulye kerdes, de jo lenne ha valaki kicsit elmagyarazna.
thx

Galy
Final Render
WOW! És elsõre sikerült a linkelése is.

Úgy néz ki, most már nem fogjátok megúszni azt, hogy a képeim egyikét-másikát belinkelhessem. (Elintéztem a hozzáférésemet a klánom web szerveréhez. )
Bemelegítésnek íme egy kép, ami már talán ismerõs lehet:

Aldaryn
Fog, csak nem "úgy"! 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem beleszólva abba, amihez nem értek, de asszem BitmapHDR mapot kell environmentnek berakni, meg engedélyezni a GI-t. És akkor számol environment világítást....
Nem? ennek utána kell nézni... 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Ja, Brazilban pl. panorámát Brazil Camera, és azt 36aforka állított fov-val lehet csinálni. Így probe formátumú panorámát kapunk. Asszem.
fR-ben ez kultúráltabb, ott van rendesen cilinder kamera, vagy gömb....

per aspera ad astra

Aldaryn
Nemtom, én kapásból elõbb találkoztam szipla, nem panoráma HDR képekkel, majd csak ezután találtam probokat, meg egyebeket.
Youth: HDRI kép készítése azért nem ilyen egyszerû....
Nos röviden annyiból áll a dolog, hogy ha csak nem vagy nagyon gazdag ember, és nem veszel speciálisan HDRI rögzítésére alaklmas célszerszámot, akkor kicsit pepecselni kell a dologgal...
A fényképezõgép is olyan, hogy a fényképen, legyen az digitális, vagy sem, nem tárol többletinformációt, csupán a láttottat rögzíti.
HDRI kép készítéséhez több fotóra van szükség ugyan arról a jelenetrõl, méghozzá úgy, hogy egyre növekvõ exposure értékkel fényképezel. (Huh, itt nem vagyok jó, ez a blendenyílás vagy mi, vagy az exponálási idõ?? buh, )
Ezek a képek olyanok lesznek, mint egy HDR kép különbözõ expusure értéknél.
Ezután ezt a képsorozatot össze kell fûzni egy programmal. Erre alkalmas pl a mkhdr.exe, ami parancssoros, vagy a HDR shop is, asszem.
A program a bemeneti képekbõl elkészíti a HDR képet, úgy, hogy a bemeneti képek pixelértékeit átlagolja... stb...
A kép nem attól HDR, hogy panoráma, csupán panorámaképeknél jobban ki lehet használni a HDR információt....
Panorámakép lehet más is, mindenféle formátumban.
Ja, és a formátumok között a HDRShop közvetlen is tud MirroredBallból Lattitude/Longitude képpé konvertálni. Szükségtelen a köztes lépés.
(A panorámaképkészítés egyik módja, hogy egy baromi jól tükrözõ acélgömböt fényképeznek le, amirõl a környezet tükrözõdik. Így lesz egy 180fokos kép, ezt a másik oldalon is megismétlik, és megvan a másik 180fok látószög. Ezután egy kis retusálással eltüntetik a kamera képét, és egyesítik a két képet...)

per aspera ad astra

FREAK
ja

😊))

a tutorial nem sokat segített amúgy, mivel nem brazilt használok..... de majd csak találok valami FR tutorialt is

Riszpekk

PhantomW
Brazilban luma serverben van egy direct illumination meg egy indirect illumination
a indirect ill. mire jó amikor bekpcsolom túl világos lesz a kép?
meg mire jó a bounces?

The World is Yours

youth
De akkor is fog változni ha sima képet teszel be... én megnyitottam egy sima .jpg fájlt és ott is a -/+ gombra a fényerõsség vagy gamma erõssége nõtt... (hogy kell ezt nevezni gamma? mert csak gondolom, hogy az... de ebben nem vagyok biztos...) 😊)
Nem kötözködni akartam, csak mindegy mit nyitsz meg akkor is lehet állítani rajta a fényerõsséget... 😊)

Youth

youth
Szóval elõször nyiss meg egy képet (a szobád képét file/open...) utána menj a Image/Panorama/Panoramic Transformations-ra és ott állítsd ezt be:
-Source image-nél Mirrored Ball
-A Destination image-nél pedig Cubic enviroment
ekkor kapsz egy kereszt alakú képet...
Most ismét Image/Panorama/Panoramic Transformations és most a következõt állítsd be:
-Source image-nél Cubic environment (vertical cross)
-A Destination image-nél pedig Latitude/longitude
A kész képet el tudod menteni .hdr-be.. asszem elmontam mindent...

Youth

FREAK
thx, utánanézek

Riszpekk

Aldaryn
Töltsél le egy HDR Shop nevû progit, nyissál meg benne egy HDRI file-t, és nyomogassad a + ill - gombokat. Akkor egybõl egyértelmûvé válik, hogy miért is HDR a kép... 😄

per aspera ad astra

PhantomW
Freak itt egy tutorial könyen le van irva
http://www.splutterfish.com/gabry_hdri_tut_tmp/

The World is Yours

FREAK
Ha pl. látnék képet HDRI és nem HDRI módszerrel, akkor látnám a különbséget, és megérteném.

Riszpekk

FREAK
én még mindig reménykedek, hogy valaki el tudja magyarázni mi az a HDRI, de nem úgy mint egy atomfizikusnak, hanem a köznyelv kifejezéseit használva 😄DDDDD

Riszpekk

youth
Bocsi, nem úgy értettem... félreírtam, csak olyan fura volt a test azt hittem valamilyen teszt izé... na mindegy túlléptünk ezen... 😄D

Frenkie: HDRI-s képet HDRI shoppal lehet csinálni... azt hiszem ez a honlapjuk:

http://www.debevec.org/HDRShop/

Youth

FREAK
tehát berakok egy képet HDRI slotba a scene fölé, és már világít is?

Riszpekk

PhantomW
aldaryn szoktál icq lenni?

The World is Yours

Aldaryn
Hmm... erre nem is gondoltam volna...
Youth: Nem szoktam másoktól vett modelleket használni, ennyire még veszem a fáradtságot... 😄D
A kivágott rész sraffolása egy gradient ramp map, ami screen mappolású. A gradient ramp pedig csak el van forgatva 45 fokkal, a képe pedig egy csík, ami sokszor van tile-olva.
Így felbontás és kamerafüggetlen... 😊

per aspera ad astra

youth
Ja tényleg, ara jó hogy rajzfilm szerû dolgokat csináljunk nem? 😊 Én arra a részre vagyok kíváncsi ami ki van vágva a testbõl és olyan csíkos rész lett rajta, az hogyan van? húztál rá egy csíkos textúrát arra a részre? Amúgy a testet te csináltad?

Youth

youth
Idõközben rájöttem hogy a sötétségével van a baj nincs sehol egy fehér rész aminek lenne bevilágítása... úgy néz ki mostmár jó lesz, csak még alkalmazni kéne jól.. 😊)
De ugye nem nyitottad ki a szótárt valójában csak az én kedvemért? 😄DDDDDDDDD
Köszi

Youth

Aldaryn
Brazilból alapból van un. Toon material. Azzal készült.

per aspera ad astra

Aldaryn
A hdri outputját kell a map beállításainál (Bitmap: Output, ott RGB level) feljebb rakni. Pl az alap betöltési értéknél (lin.:8, log.:256) általában skynak jó, olyan 64 körüli érték is.
Tükrözõdésekhez be kell rakni environmentnek, az ennél másabb megoldások komplikáltak...
Olyan szó, pedig, hogy vetül, létezik.
Ez egy ige, benne is van a szótárban. Lehet igekötõje, Pl.: rávetül, A magyar helyesírás szerint toldalékolandó: vetüljön, vetült, vetülhetne, A vet igébõl képzett ige. Képzett alakja a vetület.

per aspera ad astra

youth
Nekem meg ez a fránya HDRI nem akar összejönni:
-betettem a skylight mapjének a hdri képet és tök sötét az egész.. ha meg felveszem úgy kb 4,5 fölé akkor lesz nagyjából jó de még mindig nem az igazi... de ha feljebb veszem az értéket akkor meg kiírja hogy hiba van blablabla...
Aztán mondtátok hogy a logaritmust be kell állítani de én csak olyat találtam hogy log. és egy értéket kell megadni...
-Aztán tettem hozzá még egy fényt hogy ne legyen olyan sötét... de a tükrözõdõ felületen semmi sem jelenik meg... csak a szimpla testek kapnak olyan színezetet mint a hdri 😞 most akkor hogy lehet megcsinálni azt hogy a hdri a tükrözõdõ felületre "vetüljön" (nem tudom van e ilyen szó, mostmár van.. 😄) be kell rakni az enviromenthez mapként a hdri-s képet? de akkor meg az lesz a háttér ami szerintem elég csúny...
Szóval ha valaki le tudná írni hogy a magamfajta hülyegyerek is megércse... 😊
Ellõre is köszi

Youth

youth
Aldaryn, hogy csináltad? kell ehhez plugin vagy benne van a Brazilban?

Más:
Nekem is volt ilyen problémám, de megoldottam (cdilla törlés új felrakása, újraindítás...) de van egy haverom akinek ismét ez a problémája de õ megcsinálta amit én dwe neki nem megy 😞
szóval a két kép:

Ha segíteni szeretnétek neki majd õ válaszolgat a kérdésekre hogy most mi van meg hogy mert én sajnos nem tudtam neki segíteni...

Youth

Aldaryn
Klafa ez a robot. Mivel van renderelve?

per aspera ad astra

Aldaryn
Egy kis Brazil toon.: Magam sem tudom, hogy ez mi, de örülök a fejemnek, hogy tudtam csinálni sraffolást, ami ráadásul nézõpontfüggetlen.

per aspera ad astra

PhantomW
thx
kira a kép😊

The World is Yours

Aldaryn
Tutorial photonmaphoz (Brazilban):
Saját - jelenleg halott honlapom. - Nézd meg a Brazil Tanulmányok között. Ez pl. magyar...
Ezen kívül pár hely a HDRI-vel kapcsolatban, néhány helyen képek is vannak dögivel:
http://www.debevec.org
http://www.virtualvienna.n3.net/
http://www.spheronvr.com/products/HDRI/hdri.html
Nézz körül. Sok link mutata ezeken a helyeken képgyûjteményekre....

per aspera ad astra

Aldaryn
Egy kis reggeli szórakozás, de szerintem nem néz ki rosszul:

(HDRI megvilágítás, tükrözõdések, bumpmap... meg egy kis utómunka)

per aspera ad astra

Aldaryn
Mer eggyesek a lábukat is SZÉTJÁRTÁK hogy találjanak egy helyet, ahol lehet furnérlemezt venni... 😊))))

per aspera ad astra

PhantomW
meg nem tud valaki (Photo map) caustics-hoz tutorialt?

The World is Yours

PhantomW
nem tud valaki helyet ahol tölhetek le hdri képeket? ami a splutterfish.com-on van azok már megvannak

The World is Yours

youth
Nincs valakinek egy jól mûködö C.Dillája XP-hez? mert az enyém meghülyült az utóbbi idõben...
Elõre is köszi

Fle Go:
jó kis pepecs munka lehetett, én egy fejmodellhez csináltam textúrát... ne tudd meg hányszor akartamabbahagyni.. 😊)

Youth

fle go
A texturát Photoshopban csináltam, saját ötlet alapján.Csomagolás tervezésben vagyok jártas + DTP 😊

youth
A képen a Boeing van, csak ezt találtam hírtelenjében... (lényegtelen a megoldás szempontjából...)
😄

Youth

youth
Sziasztok!!
Annyira már elõrehaldtam hogy ezt meg tudom csinálni:
😊))

de ezek után hogy kell belõle csinálni olyan képet ami majd jó lesz... mert ezzel még kell valamit csinálni nem?
Köszi

Youth

Csekk tíz:

http://www.3dluvr.com/subagio/domelight/HDRdome.html