3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Riszpekk
http://druglord.buzz.hu/ ;)
A kocsi egyébbként egy Citroen Picasso akar lenni... most csak örülök a fejemnek, de majd késõbb azt szeretném megcsinálni hogy van egy háttér (a mi utcánk) és arra rátenni de úgy hogy legyen árnyék meg minden, mint Ward elefántos képénél... Tdnátok ebben segíteni? elõsször csak annyit hogy mégis hogy kéne... gondolom elõször berakoma hátteret meg a kocsi alá egy talajt arra vetül az árnyék, kimentem az árnyékot... utána csak a kocsit talaj nélkül és utána kompozitálom ezeket? dióhájban ennyi vagy azért többõl áll ez?
Youth
Nekem sok modellem ment már így tönkre... Ezért is van egyszerre mindig két újjam a Ctrl+S billentyûkön....
per aspera ad astra
Riszpekk
Render közben megfagyott a gép, és megsérült a .max file!! Egész nap ezen dolgoztam, egy kurva jó autó volt, majdnem készen, erre ez történik... Nem tudjátok, nincs ilyenkor valami biztonsági másolat valahol? 😞(((((((
Riszpekk
... Amúgy hol is laksz? 😊))))
A megoldás java scriptben rejlik. Pontosan nem tudom, hogy hogyan. A lényeg, hogy az is rendes browser ablak. Lehet úgy ablakot nyitni, hogy a függvény megmondja a browsernak, hogy mit mutasson. Jelen esetben minden kezelõszerv ki van kapcsolva, így csak maga a canvas látszik.
Javaslat: nézz meg egy honlapot, ahol ez van, és kukkold meg a forrását.
fle go: Jobbulást ezerrel!!
per aspera ad astra
Csovaz
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Feltettem az icq-t, de elegge redukaltan tudok csak jelen lenni, mer mar nincs korlatlan netem, mint regen (szemet matav visszamondta az elofizetest), csak 15 oras, ugyhogy egy nap max 20-25 percet tudok csak fenn lenni. Igy is megy a takarekoskodas, pl felmegyek, betolti supergamezt, lejovok, elolvasom, valaszolok, fellepek, elkuldom, freemail, lelepek, elolvasom, visszairok, fellepek, elkuldom, esigytovabb 😊) Nem tudom mi lenne a legjobb megoldas, mondjuk ha vki (Freak, Youth meg Aldaryn emlitettetek, hogy "ugyan'má tegyem má' fõ!") ideirna, hogy mikor menjek, es akkor megyek 😊 Persze ha kozben elolvasom a forumot (azert naponta 2x-3x szoktam). Szoval MATAV SUXX. De nagyon.
ja, a szamom: 14 69 40 672
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy html oldalban van egy link, és mondjuk egy kép re mutat, de a kép egy új oldalban jöjjön fel oly módon, hogy az ne egy új browser legyen, hanem casak egy banner? Nem tudom mennyire érthetõ, remélem igen. Ja és lehetõleg php, meg egyéb nyalánkságok nélkül? Lehet ilyet csinálni?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
dddstudio.tk
wireframe+csillivilli kép ötvözete. TTehát úgy renderelõdjön le a kép, hogy minden tükrözõdéssel, textúrával, csak a wireframe-k is legyenek láthatóak. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Thx
per aspera ad astra
Szóval még fogantyú is van rajta, tehát ott kellene lennie üveglapnak... 😊)
PhantomW: Nem a samplinget kell felemelni. Mármint gondolom a képi samplingre gondoltál, azt emelted. Mert GI samplingnek a 4x4 durva... 😊))
A kulcs az un. Sec. rate-ben van. Ez felelõs a másodlagos sugárleosztásért, amit akkor vesz a gép, ha tükrözõ, ill. fénytörõ felületet (reflekció, refrakció) kell számolnia. Hiába tök sima egy üveglap, mégis meg kell emelni ezt az értéket. Próbáld meg megemelni az alap 5-rõl pl 15-re. Akkor sokkal jobb lesz, nagy valószínûséggel!
Másrészt a view rate-et sem ártana min 5-el magasabbra rakni! Kicsit szemcsés a fal is.
per aspera ad astra
Gondoltam én is bedobok egy képet a fórumba... Amit Ward-nál láttam hogy a kép szélei elfeketültek, mintha épp a tv-ben menne a dolog... hát én is ezt próbáltam elérni hogy mennyire sikerült azt döntsétek el ti:
Amúgy mivel mást nem csináltam nagyon mostanság a régi Boeing 767-eshez nyúltam vissza, gondoltam ráfér egy kis utómunka... 😊)
De készült fényképszerû is belõle meg minden ammit el tudtok képzelni... 😄D
Bye
Youth
Aldaryn: 30K ??!! Akkor kerekebb lesz!! 😊) Amugy Colinban szerintem eleg sokat elvesaz a belso ter is, ahogy a kepeket elneztem, mer elegge ifgenyesen meg van csinalva. Amit meg az elozo munkamra mondtam, az itt is igaz: tudnek meg lefaragni a poligonszambol minoseg rovasa nelkul (vagyis van egy csomo felesleges/nem lathato poli). Bakker be kell szereznem egy uj videokartyat Colin3 hoz 😞
Ne sertegess!!! A modell nem latott booleant!!! 😊)
OK OK, ENGEDEK A NEP AKARATANAK:: FELTESZEM AZ ICQ-T! (majd holnap 😊
próbáltam 3x3 meg 4x4 samplingal is de ugyan ilyen volt
The World is Yours
tényleg nagyon ász a gépi-gépi-gép kocsi (ez még a Belga koncertrõl maradt nagyon meg... 😊), tényleg jó lenne ha fenn lennél ICQ-n néha napján mert én elakadtam az én kis kocsimmal 😞(
Aldaryn,
akkor ezt meg is beszéltük 😄D de jó HDRI-s képet még indig nem tudok csinálni... mindig lenyúlokm valahonnan egyet aztán azt rakom be 😊) na mindegy...
MIndenkinek:
nem tud valaki 3d-s fesztiválról/találkozóról? mert úgy megnéznék egy ilyet...
Köszi
Youth
Koszi
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Runtime Error Klán, innen az _RtE_ jelölés.
Elsõsorban Unreal Tournamentben, kisebb mértékben UT2003-ban vagyunk aktívak. Persze a klán jelzõ lehet, hogy kicsit erõs, sokkal inkább klub jellege van az egésznek. Egy biztos, semmi esetre sem vagyunk vérprofik. Az utóbbi idõben nem voltunk túl aktívak, én is már vagy két hónapja nem nyomtam a játékot a neten. Ennek ellenére azért valamelyest mindig tartjuk a kapcsolatot. A weblapunk is cirka fél éve változatlan. Lehet, hogy ideje lenne végre kezelésbe vennem.
http://www.rteclan.hu/
per aspera ad astra
Belseje meg azért is lesz! Úgyis unni fogod majd, hogy sötétítettek az ablakok... 😊))))))
Ja még vmi.: a polyszámcsókkentéshez: Menjél végig szisztematikusan az összes lapos felületen, és szûrjed ki, hol van felesleges törés az élekben. A boolean sokszor nagyon sok szemetet hagy maga után.
És lowpoly modellnél nem is célszerû használni!
Pl ha a felni küllõit belebooleanoznád a felni alapjába, akkor az Sokkal több polygont emésztene fel, mint boolean nélkül. (Mondjuk ideális esetben meg lehetne csinálni, hogy nem, de az felesleges pöcsölés... 😊 )
Ja, majd szólunk Bbának, hogy írjon egy progit, amiben a verdáiddal versenyezni is lehet!
Megyek és át is dobok neki egy MAXSDK-t... 😄
per aspera ad astra
és < img src="a kép helye http-vel együtt" >
csak nem kell a space < után és > elõtt
Riszpekk
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Én is autókat szeretnék modellezni, de valahol mindig elakadok 😞((
Nagyon kéne egy realtime online segítség, mert lassan feladom....
Riszpekk
fle go: tudom, sot meg tobb helyen is eleg szogletes, de a cel az volt, hogy egy NFS szintu autot osszehozzak (minel kevesebb ezer poligonbol; a touring valtozat 15k, nem tudom mostanaban mennyinel tarthatnak kb jatekokban), azt meg ennel kozelebbrol nem nagyon latod, ennyire meg az is szogletes (szerintem). Viszont annyibol meg tenyleg nem vegleges, hogy vmi festest/matricakat kene meg ra nyomni.
Belseje meg csakazer se lesz!! 😊)
Ja, csinálj belsejét! 😄DD
LE a kalapppppal!
Youth: Az a megoldás, amit te mondasz, még mindig csak panorámaképkészítés. Amúgy arra jó. Csak pepecselõs, és nehéz... 😊
De tényleg, felejteni el szépen, hogy HDRI = Panorámakép. Ez kettõ különbözõ dolog.
(A fényképezõgépen a zárnyílás, a blende nyílás szabályozza, hogy mennyi fény érje a fotópapírt/CCD-t, Digi gépben is van. Na, ennél többet én sem értek hozzá. 😄)
per aspera ad astra
Live your life like it\'s your last day...