3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézz el ide hátha van, bocsi de most nincs idõm megyek edzésre...
http://www.suurland.com/blueprints_archive.php
Amúgy tényleg baró a kocsi!! Milyen technikával csinálod? azzal hogy splineokból=>surface=>poly így vagy hogy? írd le légyszi...
Aldaryn: a HDRI-rõl írt esszédet nem linkelnéd ide be vagy raknád be? szerintem mindenki örülne... én is nagyon kíváncsi vagyok, mert soha nem jön jól össze a HDRI... Vagy ha 8-9 körül ICQ-n vagy az is jó...
Bye
http://www.suurland.com/blueprints_archive.php
Amúgy tényleg baró a kocsi!! Milyen technikával csinálod? azzal hogy splineokból=>surface=>poly így vagy hogy? írd le légyszi...
Aldaryn: a HDRI-rõl írt esszédet nem linkelnéd ide be vagy raknád be? szerintem mindenki örülne... én is nagyon kíváncsi vagyok, mert soha nem jön jól össze a HDRI... Vagy ha 8-9 körül ICQ-n vagy az is jó...
Bye
Youth
amúgy ezt az autót most nem akarom sokáig gyúrni, mert ez az elsõ, és ebbõl már sokat tanultam a következõre
itt pl. már nem tudom megcsinálni a csomagtartót (magát a nyitható részt), de legalább tudom, mit rontottam el
a lámpák textúrázott objektumok lesznek (illetve már azok), és a belsejét sem csinálom meg, szóval csak addig dolgozok vele, amíg kívülrõl elég jó képeket tudok majd csinálni
a következõ egy Mercedes S600 V12 lesz (94-95-ös évjárat), de nincs blueprintem, ha valaki tud esetleg, az segítsen plz.
de más komoly Merci modell is megteszi, ami még kockalámpás 😊
itt pl. már nem tudom megcsinálni a csomagtartót (magát a nyitható részt), de legalább tudom, mit rontottam el
a lámpák textúrázott objektumok lesznek (illetve már azok), és a belsejét sem csinálom meg, szóval csak addig dolgozok vele, amíg kívülrõl elég jó képeket tudok majd csinálni
a következõ egy Mercedes S600 V12 lesz (94-95-ös évjárat), de nincs blueprintem, ha valaki tud esetleg, az segítsen plz.
de más komoly Merci modell is megteszi, ami még kockalámpás 😊
Riszpekk
Publikálnál a kocsiról egy drótvázat?
Szerintem sokan tanulnának belõle.
Szerintem sokan tanulnának belõle.
Freak:
Határozottan jónak tûnik. Csak így tovább!
Határozottan jónak tûnik. Csak így tovább!

A "barlangi csápos növényen" 😊) Brazil Advanced - Wax shader van, mert amit csináltam, abból 8 óra altt jön le fele ennyi... 😊...
A Global scale a "thickness" értéket szorozza fel a megadott számmal, gyakorlatilag mértékegységegyeztetésre a legegyszerûbb használni, vagy ha sok az SSS-es anyag, és nem akarod egyenként magsabbra állítani az SSS effekt értékét, akkor itt gyorsan megteheted....
A sample rate a mintavételezési ráta, azért felelõs, hogy mennyire "sima" az SSS effekt, alacsonyabb értéknél "szemcsés" lesz az SSS, magasabbnál pedig szép, tiszta. Természetesen a sample rate és a renderidõ között kapcsolat is van, több sample, hosszabb render
A Global scale a "thickness" értéket szorozza fel a megadott számmal, gyakorlatilag mértékegységegyeztetésre a legegyszerûbb használni, vagy ha sok az SSS-es anyag, és nem akarod egyenként magsabbra állítani az SSS effekt értékét, akkor itt gyorsan megteheted....
A sample rate a mintavételezési ráta, azért felelõs, hogy mennyire "sima" az SSS effekt, alacsonyabb értéknél "szemcsés" lesz az SSS, magasabbnál pedig szép, tiszta. Természetesen a sample rate és a renderidõ között kapcsolat is van, több sample, hosszabb render
per aspera ad astra
Aldaryn. Ha megtennéd télleg, hogy írsz nekem kicsit a hdri-rõl részletesebben, azt nagyon megköszönném.
Szevasztok!!
Hamburgbol irok nektek!
FReak!fasza a kocsid nagyon flesh lesz...
nemtom ..valaki kerdeztee a peugeotommal kapcsolatban hogy mitol van rajta za a feher csik vegig az oldlan,az HDRi.
na legyetek jok.pä
Hamburgbol irok nektek!
FReak!fasza a kocsid nagyon flesh lesz...
nemtom ..valaki kerdeztee a peugeotommal kapcsolatban hogy mitol van rajta za a feher csik vegig az oldlan,az HDRi.
na legyetek jok.pä
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Freak: király az autó!
Aldryn: pontosan milyen material van a (polipon)
SSS nél luma serverben mit csinál a global scale meg a sample rate?
Aldryn: pontosan milyen material van a (polipon)
SSS nél luma serverben mit csinál a global scale meg a sample rate?
The World is Yours
ahogy ígértem, itt az elsõ WIP shot a Skyline-ról
ez eddig kb. 15 óra munka, de ez a második komolyabb autómodellem, és most elõször tudom, mit is csinálok 😄
THX PhantomW-nek a segítségért, azok nélkül az apróságok nélkül még mindig a motorháztetõt csinálnám 😄
ez eddig kb. 15 óra munka, de ez a második komolyabb autómodellem, és most elõször tudom, mit is csinálok 😄
THX PhantomW-nek a segítségért, azok nélkül az apróságok nélkül még mindig a motorháztetõt csinálnám 😄
Riszpekk
Kis WIP: Mer' olyan régen volt már kép belinkelve.... 😊
Amúgy írtam hozzá egy shadert, (Míg mielõtt bárki valami "kimagasló" szuper shader language tudást feltételezne, semmi különös, csak egyszerûen zavart, hogy a Brazil wax shadernek nincs rendes átlátszósága, csak "opacity-je"..., így egy blend algoritmus, meg egy kis BrazilGlas segítséggel megoldottam, és ráadásul az UI is jó lett. 😄D ) szóval, shadert, ami ugyan nagyon jól mûködik, szép, meg minden, mert az SSS mellé rak átlátszóságot is, annyi glossinessel az átlátszóságon, amennyi SSS-t az a pont kap... (magyarán figyelembe veszi az SSS-t)Viszont rohadt lassú...
Képtelen a gép boldogulni vele, mert minden fázisban külön külön számolgat mindkét alapként felhasznált shaderre mindent.... samplerelést stb... 😊) Hát igen, látszik, hogy "nem ennyibõl áll az új shader írás..." 😊
Amúgy írtam hozzá egy shadert, (Míg mielõtt bárki valami "kimagasló" szuper shader language tudást feltételezne, semmi különös, csak egyszerûen zavart, hogy a Brazil wax shadernek nincs rendes átlátszósága, csak "opacity-je"..., így egy blend algoritmus, meg egy kis BrazilGlas segítséggel megoldottam, és ráadásul az UI is jó lett. 😄D ) szóval, shadert, ami ugyan nagyon jól mûködik, szép, meg minden, mert az SSS mellé rak átlátszóságot is, annyi glossinessel az átlátszóságon, amennyi SSS-t az a pont kap... (magyarán figyelembe veszi az SSS-t)Viszont rohadt lassú...
Képtelen a gép boldogulni vele, mert minden fázisban külön külön számolgat mindkét alapként felhasznált shaderre mindent.... samplerelést stb... 😊) Hát igen, látszik, hogy "nem ennyibõl áll az új shader írás..." 😊
per aspera ad astra
Hali!
Láttátok már a srác autómodelljeit? Most töltöttem le a VW Passat animációt....
www.raz.ro
Ha le vagyok maradva bocsi...
Láttátok már a srác autómodelljeit? Most töltöttem le a VW Passat animációt....
www.raz.ro
Ha le vagyok maradva bocsi...
sza.sa
az 5.0 is
és a legfontosabb, ami engem stabilan a maxhoz köt, az a kezelése
ilyen nagy tudású programot ilyen könnyedén, magától értetõdõen kezelni..... kész csoda!
és a legfontosabb, ami engem stabilan a maxhoz köt, az a kezelése
ilyen nagy tudású programot ilyen könnyedén, magától értetõdõen kezelni..... kész csoda!
Riszpekk
Azt tapasztalom,hogy az 5.1-es MAX igen stabil.
Nem mondom, az elõzõ verziók problémásak voltak.
Nem mondom, az elõzõ verziók problémásak voltak.
Értem... de mégis, meg tudod azt csinálni mint a maxban? mert én szerintem lehet hogy fagy a max meg minden, de elég sok mindent tartalmaz... nem tudom hogy az XSI mennyire fiatal ebben...
Youth
Youth, én csak azt tudom mondani, ki kell próbálni. Csak az ember hamar megszokja, hogy menet közbe nem omlik össze szó nélkül, nem szarik be a render minden nyavaja miatt. Én jó pár évig maxoztam, és nem bántam meg, bár LW-vel többre mentem volna, és ezt a MAX>XSI váltást se bántam meg. Részben a fent említett értelmetlen fagyások miatt volt elegem, meg fõleg abból, hogy csinálsz egy komplexebb modelt, majd kifagy..., ok semmi gáz, ha szerencséd volt akkor talán a max által nagykegyesen elmentett backup-ot vissza tudod tölteni, ha nincs szerencséd akkor nem. De az is vicces tud lenni, mikor pl. akkor omlik össze, ha két fél objectumot akarsz össze-weldelni. És akár hányszor megpróbálod ez, kifagy, és a gond, hogy ezt a problémát nem tudod megkerülni, hiszen neked 1 objectra van szükséged, nem pedig 2 db. félre.. mind1. Ami xsi mellett szól, az a barátságos UI, és az értelmetlen fagyások, és fájlhibák mellõzése. Persze számtalan dolog van még, de elsõsorban ezekmiatt váltottam. Persze nincs gyors és szép Brazilunk meg V-Ray, helyette van MR, amivel még egy laza kis skyligth beállítással is órákon át szenvedsz...;] és persze csak fake SSS-ünk van, de van😛
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Megint HDRI!
Nem tudom már, hogy ki írta, de aszó volt arról, hogy hogy csináljunk suffni -tuning-gal hdri map-et. Erre írtatok egy megoldást, hogy Fenyõfadíszt lefényképezni ...
Nem lenne egy kicsit jobb 5let, ha mondjuk egy ényképezõvel beállnánk a szoba közepére, és csinálnánk egy pár képet, miközben állunk a szoba közepén, és forgunk. Tehát 360°-ban. És ez után az így készült képeket össze lehetne fûzni egy360°os képpé pl RealViz Sticker-rel. Az úgy nem lene jó?
Nem tudom már, hogy ki írta, de aszó volt arról, hogy hogy csináljunk suffni -tuning-gal hdri map-et. Erre írtatok egy megoldást, hogy Fenyõfadíszt lefényképezni ...
Nem lenne egy kicsit jobb 5let, ha mondjuk egy ényképezõvel beállnánk a szoba közepére, és csinálnánk egy pár képet, miközben állunk a szoba közepén, és forgunk. Tehát 360°-ban. És ez után az így készült képeket össze lehetne fûzni egy360°os képpé pl RealViz Sticker-rel. Az úgy nem lene jó?
Látom, nagyon rákaptál az SSS-re.... 😊)
Rendereld le az utolsót GI fotonokkal. Fun!
Rendereld le az utolsót GI fotonokkal. Fun!
per aspera ad astra
Hé, ez karaj! Mi a renderer? Beélpített, vagy valami más? Amúgy a képek direkt szemcsések, mármint "ez volt a cél", vagy egyelõre csak a "gyorsaság"...
per aspera ad astra
Üdv!
Mostanában SSS-sel szórakozok, itt van néhány kép:
(Ezen a képen felülrõl egy irányított fény hat a testre, látszik is ahogy "bejut" a fény a tes belsejébe, ott látszik jobban ahol vékonyabb a test...)
(Ugyan az mint az elsõ csak itt bekapcsoltam az Indirect Illumination-t valamint leszedtem az ármyékot a fényrõl. Látszik hogy a vastagabb részén nem jut be annyira a fény, vagyis bejut csak elhal egy idõ után... Visszatérve az Indirect Illuminationra: A felszínrõl is visszaverõdik a fény ezáltal az alsó részeibe is behatol a fény a tesbe...)
(És végül az utolsó képen egy szembõl megvilágított testet látsz aminek a közepe lényegesen vékonyabb mint a széle, no comment...)
Remélem eme kis bemutató valakit is hozzásegített abban hogy megértse az a Sub-Surface-s dolgokat 😊)
Bye
Mostanában SSS-sel szórakozok, itt van néhány kép:
(Ezen a képen felülrõl egy irányított fény hat a testre, látszik is ahogy "bejut" a fény a tes belsejébe, ott látszik jobban ahol vékonyabb a test...)
(Ugyan az mint az elsõ csak itt bekapcsoltam az Indirect Illumination-t valamint leszedtem az ármyékot a fényrõl. Látszik hogy a vastagabb részén nem jut be annyira a fény, vagyis bejut csak elhal egy idõ után... Visszatérve az Indirect Illuminationra: A felszínrõl is visszaverõdik a fény ezáltal az alsó részeibe is behatol a fény a tesbe...)
(És végül az utolsó képen egy szembõl megvilágított testet látsz aminek a közepe lényegesen vékonyabb mint a széle, no comment...)
Remélem eme kis bemutató valakit is hozzásegített abban hogy megértse az a Sub-Surface-s dolgokat 😊)
Bye
Youth
heloh!
ha valaki meg tudná mondani nekem, hogy honnan szerezzek brazilt, azt tök jó lenne... nekem😊
ha valaki meg tudná mondani nekem, hogy honnan szerezzek brazilt, azt tök jó lenne... nekem😊
Ez nem Max!! Most kapok egy csokit komolyan? 😄D
Amúgy az XSI-rõl mondj pár dolgot... Kezelõfelülete számomra barátságosnak tûnik, de miben más mint a max?
köszi
Amúgy az XSI-rõl mondj pár dolgot... Kezelõfelülete számomra barátságosnak tûnik, de miben más mint a max?
köszi
Youth
jah és van még..
http://www.extra.hu/soundb/eleanor.htm
http://www.extra.hu/soundb/eleanor.htm
úgy mindenki kocsi képeket mutat, én is mutatom a sajátomat. Bár nem igazán akarok vele haladni😄DD már asse tudom mióta csinálom. Mikor lenne hozzá kedvem, akkor nicns idõm, mikor van idõm akkor nincs kedvem.. ördögi kör
www.extra.hu/soundb/xsi/render.jpg
ha valakinek felünt hogy ez nem max, akkor kap egy csokit😊
www.extra.hu/soundb/xsi/render.jpg
ha valakinek felünt hogy ez nem max, akkor kap egy csokit😊
Húúú, csináltam egy 2,4GB-os rendert! 😊)
Mármint a képméret 4096x3113, a geometriai információ pedig kb 2GB volt. Semmie extra. A poén az, hogy a Brazil kapásból renderelte volna folyamatosan, azonban a Windows állandóan swappelgetett...
Szóval nemtom ez mire volt jó, de valmire biztos...
Mármint a képméret 4096x3113, a geometriai információ pedig kb 2GB volt. Semmie extra. A poén az, hogy a Brazil kapásból renderelte volna folyamatosan, azonban a Windows állandóan swappelgetett...
Szóval nemtom ez mire volt jó, de valmire biztos...
per aspera ad astra
A Problémára jó megoldás lesz, ha majd megjelenik az egyelõre Aura kódnevû project, azt hallottam róla, hogy a Brazil kompatibilis lesz vele. Ez azért jó dolog lenne. ( A V-ray biztosan örül mind a Phoenixnek, mind az Auranak, mert egyazon csoport csinálta õket.... 😊 )
Amúgy egy félmegoldás, ha nem Phoenixet használsz, hanem mondjuk Afterburnt. Kicsit pepecselõsebb, hogy ilyen különálló lángocskát csinálj vele, de a Brazil még a megvilágítási infót is át tudja venni tõle! Így egy Afterburn robbanással fényforrások nélkül is be lehet világítani monjdjuk egy várost...
Phantom: Nem csak a Wax shader alkalmas SSS-re. Sõt! A Wax shaderrel nem lehet tükrözõdést számoltatni, és ez öreg hiba! Nem is tudom, mi a fenének nem rakták oda...
A "standard" brazilos SSS-hez egy Brazil Basic material is elég, ahol a Transluciency slotba output map rakásával szabályozható az effekt mértéke.
Ez amúgy meg más szempontból körülményes....
Nem tudtak egy ilyen klafa SSS számításhoz normális UI-t csinálni?? Arrrgh...
Amúgy egy félmegoldás, ha nem Phoenixet használsz, hanem mondjuk Afterburnt. Kicsit pepecselõsebb, hogy ilyen különálló lángocskát csinálj vele, de a Brazil még a megvilágítási infót is át tudja venni tõle! Így egy Afterburn robbanással fényforrások nélkül is be lehet világítani monjdjuk egy várost...
Phantom: Nem csak a Wax shader alkalmas SSS-re. Sõt! A Wax shaderrel nem lehet tükrözõdést számoltatni, és ez öreg hiba! Nem is tudom, mi a fenének nem rakták oda...
A "standard" brazilos SSS-hez egy Brazil Basic material is elég, ahol a Transluciency slotba output map rakásával szabályozható az effekt mértéke.
Ez amúgy meg más szempontból körülményes....
Nem tudtak egy ilyen klafa SSS számításhoz normális UI-t csinálni?? Arrrgh...
per aspera ad astra
youth: SSS csak anyi hogy a material wax meg luma serverbe engedélyezed?
kira a tûz ezt a phoneixet honnan lehet letölteni?
kira a tûz ezt a phoneixet honnan lehet letölteni?
The World is Yours
Oké vettem... nem fogok nagyon az árnyékkal törõdni mivel GI-t nem tudom hol lehet beállítani... 😞 (ha esetleg majd azt is megsúgnád akkor megköszönném), csináltam egy kis próbát egy gyertgyát:
(sajnos ezen annyira nem látszik jól az SSS mivel árnyékot is tettem bele és ezért sötétítette el a gyartyát... a láng amúgy Phoneix és a Brazil meg a Phoneix nem megy nekem együtt ugyhogy külön rendereltem le õket és elég kezdetlegesen kompozitáltam...)
(Itt már jobban látszik az SSS de nekem nem tetszik kicsit csúnya lett... de megpróbálom szépre megcsinálni... de mint mondtam Phonixel nem megy pedig azaal mutatna jól...) Nem tudja valaki ezt megoldani a Phoneix & Brazl problémát?
Elõre is köszi!
Bye
(sajnos ezen annyira nem látszik jól az SSS mivel árnyékot is tettem bele és ezért sötétítette el a gyartyát... a láng amúgy Phoneix és a Brazil meg a Phoneix nem megy nekem együtt ugyhogy külön rendereltem le õket és elég kezdetlegesen kompozitáltam...)
(Itt már jobban látszik az SSS de nekem nem tetszik kicsit csúnya lett... de megpróbálom szépre megcsinálni... de mint mondtam Phonixel nem megy pedig azaal mutatna jól...) Nem tudja valaki ezt megoldani a Phoneix & Brazl problémát?
Elõre is köszi!
Bye
Youth
Az igazat megvallva nekem még mindig nem megy. Alapból. Csak azon a "kicsvart" módon, ahogy írtam... 😊) De mind1. Ennyi plusz meló egyáltalán nem meló, szóval....
Az SS lényege nem afényátersztés, nem lehet az üveggel keverni.
Az SSS abból származik, hogy a fény belelép a trst belselyébe, ott össze-vissza verõdika test részecskéin, (A porózus szerkezet miatt) majd pedig egyszercsak pont a kamera felé verõdik vissza. Ezét látszanak ezek a tárgyak "világítani". Ezért is nem transzparens, hanem transzlusziens az anyag.
Az árnyékon nem kell látszódnia (feltétlenül", hogy a test szórja a fényt, ilyen módon.
Minden esetre, a Brazil GI fotonjai képesek észlelni az iylen anyagokat, és az SSS-es anyagok rendesen szórják is a GI fotonokat (Nem a caustics fotonokat, asszem) Tehát ha azt bekapcsolod, akkor megkapod a test által közvetített fényt is, ami lehet, hogy kicsit megvilágítja az árnyékot is.
Az SS lényege nem afényátersztés, nem lehet az üveggel keverni.
Az SSS abból származik, hogy a fény belelép a trst belselyébe, ott össze-vissza verõdika test részecskéin, (A porózus szerkezet miatt) majd pedig egyszercsak pont a kamera felé verõdik vissza. Ezét látszanak ezek a tárgyak "világítani". Ezért is nem transzparens, hanem transzlusziens az anyag.
Az árnyékon nem kell látszódnia (feltétlenül", hogy a test szórja a fényt, ilyen módon.
Minden esetre, a Brazil GI fotonjai képesek észlelni az iylen anyagokat, és az SSS-es anyagok rendesen szórják is a GI fotonokat (Nem a caustics fotonokat, asszem) Tehát ha azt bekapcsolod, akkor megkapod a test által közvetített fényt is, ami lehet, hogy kicsit megvilágítja az árnyékot is.
per aspera ad astra
Aldaryn:
Nos ami képet a #2442-nál beraktam, nekem csak így mûködik mha ezt bepipálom... szóvcal mostmár megy ez WAX dolog 😊) de egy még nem tiszta: ha átjut rajta a fény akkor az árnyéknak is ehhez megfelelõen kellene hogy legyen... azt meglehet csinálni? (hogy az árnyékon is látszik hogy a test szélein jobban átjut a fény...)
Köszi
Nos ami képet a #2442-nál beraktam, nekem csak így mûködik mha ezt bepipálom... szóvcal mostmár megy ez WAX dolog 😊) de egy még nem tiszta: ha átjut rajta a fény akkor az árnyéknak is ehhez megfelelõen kellene hogy legyen... azt meglehet csinálni? (hogy az árnyékon is látszik hogy a test szélein jobban átjut a fény...)
Köszi
Youth
Szerintem, úgy is lecseng majd. Meg az itt leírtakat nem csak autok modellezésénél lehet hasznosítani.
SaWo:
Amit én írtam, azt szintén nyugodtan felhasználhatod.
Amit én írtam, azt szintén nyugodtan felhasználhatod.
A Peugeot nagyon jó, én szeretem a Peugeotokat. Egyébként én 14 éves leszek.
Live your life like it\'s your last day...
Amit én írtam, azt minden további nélkül felhasználhatod.Persze a szerzõi jogvédelem keretein belül.. 😄
per aspera ad astra
Srácok! Az egyetemi honlapomra az a feladat, hogy valami számtekes témát írjak. Naná hogy computer grafika témában fogom ... Azon belül is HDRI. A kérésem az lenne, hoyg felhasználhatnám-e a hozzászólásaitokat amik HDRI-vel kapcsolatosak? Persze kiírnám a honlapra, hogy supergames fórum, meg minden, csak szólok, hogy ne hogy azt higyje akárki is, hogy más tolával akarnék ékeskedni .. Köszi elõrre is.
Hi Nekem is ilyen jellegû problémáim vannak ... Illetõleg nekem nem sss, hanem HDRI. ÛTutorial-ban tök jó minden, ha oda Merge-lek be egy objectet, ha viszont tük ugyanolyan beállításokkal készítek én saját scene-t akkor már nem lesznek olyan jó beállítások,. .. 😞
Valahol van sunyiba egy kapcsoló, biztos 😊) Jó keresgélést neked is Aldaryn 😊
Valahol van sunyiba egy kapcsoló, biztos 😊) Jó keresgélést neked is Aldaryn 😊
Hát akkor bocsesz azt hittem ez lesz a megoldás... 😄DD
Muszály a helyesírásomba belekötni? Mindig is 3-mas voltom... 😄DDDD
Muszály a helyesírásomba belekötni? Mindig is 3-mas voltom... 😄DDDD
Youth
Nem sajnos nem ezt hagytam ki. Most már kb 3 napja böngészem a legeldugottabb beállításokat is, de sehol semmi...
per aspera ad astra
Hmm. Most veszem észre a selylik, nem "ly, hanem "j"... Ezúton is elnézést, ha valakinek a szemét esetleg sértette eme szarvashiba... 😄
Youth: Rakj egy erõs fehér plane-t a jelenet fölé, az majd tükrözõdni fog a kocsin, így még textúra sem kel sehova.
Youth: Rakj egy erõs fehér plane-t a jelenet fölé, az majd tükrözõdni fog a kocsin, így még textúra sem kel sehova.
per aspera ad astra
Aldaryn nem tudom erre gondoltál e, de szerintem ezt a rész hagytad ki ha selytésem beigazolódik.. 😊) vagy te nem a Brazilra gondoltál amikor azt mondtad hogy az SSS-t nem számolja le? na mindegy én találtam egy ilyen részt:
Remélem ez a hiba és menni fog...
Bye
Remélem ez a hiba és menni fog...
Bye
Youth