3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aldaryn: Találtál már nagy felbontású égboltokat? Metrt engem is érdekelne a dolog. Ja meg ha lesz idõd megcsinálod a HDRI leírást? Lécci. Köszi
tudom (Edges only kapcsoló)
de pont ezért nem világos, hogy mi az a nagy difi a kettõ között, és most sajna meg sem tudom nézni, mert sérült a vinyóm, és eléggé instabil a rendszerem....
de pont ezért nem világos, hogy mi az a nagy difi a kettõ között, és most sajna meg sem tudom nézni, mert sérült a vinyóm, és eléggé instabil a rendszerem....
Riszpekk
Amúgy tényleg nincs sok különbség a felületleképzési eljárásban. Polyban is a legkisebb felületegység a 3szög. Amit élek (edge) határol.
Aztán telenyomták egy cucc extrával. A border pl. egy olyan funkció, ami eddig maxscript formájában is megvolt (magyarán az, hogy kiválasztja az egymáshoz érõ nyitott éleket)
Ja, amúgy a subdiv sisplacement nagyon kult, szépen megcsinálja a displacelendõ bitmap változásaihoz illõ mesh-hálót, csak bivalylassú....
Aztán telenyomták egy cucc extrával. A border pl. egy olyan funkció, ami eddig maxscript formájában is megvolt (magyarán az, hogy kiválasztja az egymáshoz érõ nyitott éleket)
Ja, amúgy a subdiv sisplacement nagyon kult, szépen megcsinálja a displacelendõ bitmap változásaihoz illõ mesh-hálót, csak bivalylassú....
per aspera ad astra
A poly is mesh, csak kicsit "feljebbre került" az alap szerkesztési szint. Magyarán úgy lett megtervezvem hogy csupán a legutolsó esetben kelljen a face szinten manipulálni... (az, hogy ez mennyire jött össze, az más kérdés...)
de ettõl a háromszög még háromszög marad...
de ettõl a háromszög még háromszög marad...
per aspera ad astra
"Freak:nem igazán értem, mert meshben is van 12 oldalú poligon..... annyi az alap különbség, hogy polyban nincs 3szög?"
figy, attól hogy elvannak rejtve rejtve, attól még ott vannak. edit mesh paraméterein belül lehetõvé lehet tenni ezeket a láthatatlan éleket, melyek amint már mondtam meshnél 3szögeket zárnak közre
figy, attól hogy elvannak rejtve rejtve, attól még ott vannak. edit mesh paraméterein belül lehetõvé lehet tenni ezeket a láthatatlan éleket, melyek amint már mondtam meshnél 3szögeket zárnak közre
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Keress Digimation:Lightning nevû plugint. Szerintem az elég következetes, és egyszerû.
Amúgy részecskerendszerrel is lehet, pl. Cebas:ThinkingParticles-nek van is ilyen presetje.
Amúgy részecskerendszerrel is lehet, pl. Cebas:ThinkingParticles-nek van is ilyen presetje.
per aspera ad astra
lightning plugin
amúgy a textúrát legjobb tudomásom szerint nem tudod extrudálni, ahogy mondtam, úgy meg kb. 30 másodperc, próbáld ki
amúgy a textúrát legjobb tudomásom szerint nem tudod extrudálni, ahogy mondtam, úgy meg kb. 30 másodperc, próbáld ki
Riszpekk
most látom elõször, de tetszik, majd egy egyszerûbb modellel kipróbálom
amit én mondtam, az megvan?
amit én mondtam, az megvan?
Riszpekk
www.3dtotal.com
http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp
De megvan a studiomax.ini.hu -n is....
Majd holnap felrakom hogy hogy állok a BMW 3-asommal (elég rosszol, majd kérnék tanácsokat...)
http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp
De megvan a studiomax.ini.hu -n is....
Majd holnap felrakom hogy hogy állok a BMW 3-asommal (elég rosszol, majd kérnék tanácsokat...)
sza.sa
coool, ha fel tudod tenni valahová, biztos hálásak leszünk páran 😄
aztán ha ennyire beindul lehetne egy kis házi contest is, egy adott típust 1-2 hét alatt megcsinálni 😊
aztán ha ennyire beindul lehetne egy kis házi contest is, egy adott típust 1-2 hét alatt megcsinálni 😊
Riszpekk
nem ugrik be melyik az..... hol van??
én razvan maftei (raz.ro) tutorialja alapján csinálom
én razvan maftei (raz.ro) tutorialja alapján csinálom
Riszpekk
Ha valakit esetleg érdekel, a hétvégén scanneltem be 2 autó "blueprintjét" (makett festési útmutató):
Subaru Impreza (azt hiszem '98-as)
Mercedes CLK-GTR DTM.
Mindkettõnek megvan a matricakészlete is....
Subaru Impreza (azt hiszem '98-as)
Mercedes CLK-GTR DTM.
Mindkettõnek megvan a matricakészlete is....
sza.sa
Freak, Youth!
Milyen módszerrel csiáljátok az autókat? Mint a Fiat 500-as tutorialban?
Milyen módszerrel csiáljátok az autókat? Mint a Fiat 500-as tutorialban?
sza.sa
Amugy kepeket lehet importalni is a max-be,csak nem mindegy milyen kiterjesztesu.ha van photoshoppod akkor at tudod alakitani ai. -ra es azt szerintem be lehet importalni es akor a betuk splinekkent jelennek meg.az import parancs a fajl menuben van
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
hi!olyan fasza kocsikaet mint amilyet FEAK csinal hol lehte talalni?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
egyszerûbb, ha text-tel beírod a szöveget, rajzolsz rájuk merõlegesen egy vonalat és annak a mentén loftolod a textet
Riszpekk
nem igazán értem, mert meshben is van 12 oldalú poligon..... annyi az alap különbség, hogy polyban nincs 3szög?
Riszpekk
jah, pontosan ez a lényeg, mindig olyan eszközöket kell használni, ami számodra, vagy a feladathoz a legmegfelelõbb. Visszatérve Poly és Mesh közti különbségekre. Elsõsorban a más adattárolási rendszer. Ugye mesht használatakor mindig 3szögekkel kellett hogy dolgozzunk, ami szerintem anno nagyon bajos volt, flippelgetni az éleket, hogy meshsmoothnál normális felületet kapj stb. Ez polyvan megszünt, hiszen itt egy polygont egy csomó pont határolhat, persze legideálisabb, ha 4 pont építi fel.
ez világos, de akkor gyakorlatilag nem a spline hanem a mesh helyett lett ajánlva a poly.... az meg tök mindegy, kinek melyik a szimpi...
Riszpekk
Szvesen felrakom bárhova.
Ha alakul valami, jelezz !
Ha alakul valami, jelezz !
Igen, kell. De a surface-tools csak egy lehetõség, hogy megalkossad a "kezdõ"(vagy nem annyira kezdõ...) felületet, amit majd aztán tovább szabhatsz.
Egy db. dobozból is el lehet indulni... De van még egy rakatt lehetõség.
A surface után is lehet pathként, meg meshként tovább alakítani...
Egy db. dobozból is el lehet indulni... De van még egy rakatt lehetõség.
A surface után is lehet pathként, meg meshként tovább alakítani...
per aspera ad astra
Ez úgy nem semmi... Bárcsak lenne helyem... 😊) Ugyan ez nagyon offtopic, de hol, és hogyan tehetek szert ekkora tárhelyre, vagy min. akkorára, ahova egy ISO felfér?? Ilyenért mindenképpen fizetnem kell?
per aspera ad astra
ez világos, de a meshhez is kell egy surface, gondolom a polyhoz is
azt hogy csináljátok váz nélkül?
azt hogy csináljátok váz nélkül?
Riszpekk
Nekem csak átlag 3000x1500 felbotású van.
Van tárhelyed?
Ezek vannak:
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD1-ISO
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD2-ISO
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD3-ISO
SACHFORM.HDRIBASE.HDR.EDITION.VOL1-ISO
SACHFORM.HDRIBASE.HDR.EDITION.VOL2-ISO
Van tárhelyed?
Ezek vannak:
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD1-ISO
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD2-ISO
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD3-ISO
SACHFORM.HDRIBASE.HDR.EDITION.VOL1-ISO
SACHFORM.HDRIBASE.HDR.EDITION.VOL2-ISO
Kis help: tud valaki tényleg nagy felbontású égboltokat, panorámaképeket? Mármint olyanokat, amik pl. 17000x8000px nagyságúak. Vannak ilyen CD-k. Kemény pénzekért venni is lehet...
per aspera ad astra
A poly amúgy ugyan az, mint az "editable mesh" csak a fejlesztõk rájöttek, hogy sokkal egyszerûbb egy kontroll panelen (az alap "edit" panel) összeszedni a mesh szerkesztés közbeni funkciókat, a végén pedig egy-két nagyon hasznos, eddig is rutinként - de több mûvelettel végzett - mûveletet is belepakoltak. Mindezt kiegészítették egy kicsit új UI koncepcióval...
És elnevezték editable poly-nak. Ja, még 1 apróság: a poly legalapabb szintjét át próbálták rakni "háromszögrõl" "négyszögre", ez olyannyira így van, hogy pl a "láthatatlan" éleket már meg sem jelenít - még ha ki is vannak jelölve, akkor sem - csak "külön kérésre"... Ezek mellett pedig automatikusan összesmoothol minden polygonhoz tartozó face-t, így kicsit egyszerûbb a szerkesztés, nem zavar annyira be a sok háromszög....
Lion: A kocsid tök jó. Próbálom egy HDRI környezetbe berakni, meg van egy apró megeleptésem is.... Csak találjak textúrákat!
És elnevezték editable poly-nak. Ja, még 1 apróság: a poly legalapabb szintjét át próbálták rakni "háromszögrõl" "négyszögre", ez olyannyira így van, hogy pl a "láthatatlan" éleket már meg sem jelenít - még ha ki is vannak jelölve, akkor sem - csak "külön kérésre"... Ezek mellett pedig automatikusan összesmoothol minden polygonhoz tartozó face-t, így kicsit egyszerûbb a szerkesztés, nem zavar annyira be a sok háromszög....
Lion: A kocsid tök jó. Próbálom egy HDRI környezetbe berakni, meg van egy apró megeleptésem is.... Csak találjak textúrákat!
per aspera ad astra
Freak: "igazából nem tudom, mire való a poly"
A poly mindent tud amit a mesh (szerintem), de meg egy csomo minden mast is, es tok gyorsan, tok egyszeruen lehet vele dolgozni.
"hamarabb meg tudnád csinálni shimán polyba"
Ez pl azt takarja, hogy mondtatok, hogy heteken, akar egy honapon at is keszultok egy spline-autoval. Namarmost: nekem a Peugeot egy het alatt megvolt, napi 3-4 orat dolgozva, igaz talan nem olyan reszletes, de nem kell sokkal tobb idot raforditani, ha reszletesebbre akarom (alapbol ilyenre akartam, egyebkent mar elkuldtem Aldarynnak, mer akar vele vmit csinalni, kivancsi vagyok mit hoz ki belole). Meg vegyuk azt is hozza, hogy ez volt a 2. ilyen technikaval keszitett modellem, szoval meg eleg sokat szerencsetlenkedtem vele.
A poly mindent tud amit a mesh (szerintem), de meg egy csomo minden mast is, es tok gyorsan, tok egyszeruen lehet vele dolgozni.
"hamarabb meg tudnád csinálni shimán polyba"
Ez pl azt takarja, hogy mondtatok, hogy heteken, akar egy honapon at is keszultok egy spline-autoval. Namarmost: nekem a Peugeot egy het alatt megvolt, napi 3-4 orat dolgozva, igaz talan nem olyan reszletes, de nem kell sokkal tobb idot raforditani, ha reszletesebbre akarom (alapbol ilyenre akartam, egyebkent mar elkuldtem Aldarynnak, mer akar vele vmit csinalni, kivancsi vagyok mit hoz ki belole). Meg vegyuk azt is hozza, hogy ez volt a 2. ilyen technikaval keszitett modellem, szoval meg eleg sokat szerencsetlenkedtem vele.
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Tapasztalataim szerint nem feltétlen muszály sky-hoz alacsony felbontású képet berakni, éppen elég, ha elmosod a képet, meg egy kicsit lejjebb veszed a saturation értékét, hogy ne legyen annyira "színes"...
Kis felbontásnál túl szórtak lennének az árnyékok.
Kis felbontásnál túl szórtak lennének az árnyékok.
per aspera ad astra
így igaz
egyszerûen nem volt kedvem ott plusz vertexeket csinálni, és még egy vonalat végigvinni vízszintesen is, inkább odab@sztam egy háromszöget 😄
a köv.-nél ez már nem fog elõfordulni
egyszerûen nem volt kedvem ott plusz vertexeket csinálni, és még egy vonalat végigvinni vízszintesen is, inkább odab@sztam egy háromszöget 😄
a köv.-nél ez már nem fog elõfordulni
Riszpekk
Sziasztok!!
Úgy néz ki mostmár megyeget a HDRI-s kép készítése 😊) egy kis gondal:
-skylightnak nem tudom milyen minõségû HDRI-s kép kell... (gondolom kis felbontású vagy nem?) meg milyen beállítások kellenek hozzá?
(Ez a kép egy sima hdri képe berakva az environmentbe...)
Ja én is elkezdtem vonalkákból összerakni egy trabit... hát, eléggé meg lehet unnni, úgyhogy ahogy lehet polyban folytatom mert lassan is lehet vele haladni, meg nem tudom szerintem mégse annyira jó...
Bye
Úgy néz ki mostmár megyeget a HDRI-s kép készítése 😊) egy kis gondal:
-skylightnak nem tudom milyen minõségû HDRI-s kép kell... (gondolom kis felbontású vagy nem?) meg milyen beállítások kellenek hozzá?
(Ez a kép egy sima hdri képe berakva az environmentbe...)
Ja én is elkezdtem vonalkákból összerakni egy trabit... hát, eléggé meg lehet unnni, úgyhogy ahogy lehet polyban folytatom mert lassan is lehet vele haladni, meg nem tudom szerintem mégse annyira jó...
Bye
Youth
Freak: én azt tudom ajánlani, hogy mindig azt a technikát kell használni, ami számodra a legpraktikusabb, és ne mindig azzal erõlködj ami másoknak ment és neked nem. Ezt mondjuk csak azért mondom, mert ez a spline-os módszer számomra kicsit túlbonyolított, hamarabb meg tudnád csinálni shimán polyba. Bár izlések és pofonok... ;]
Ez volt ay elsõ ilyen próbálkozásom, de tanulságos volt
Freak! a bal elsõ keréknél miért csináltad azt a háromszöges átkötést? Azt mondják az okosok, hogy a négy spline-vel határolt poligon a legideálisabb a a surface tools számára ...
így indult a munka

Itt vannak a spline-ok. Van benne egy-két lúzer rész, de ezekbõl sokat tanultam. Cskapi te tudsz ilyen képet mutatni a mercirõl?

Riszpekk
Nekem mindegy,egy munka közbeni screenshot is jó lenne