3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Értem!!!na hát nemtudom hogy azt meglehet e ccsinálni.
egyet tudok ajánlani: jelöld ki a "félnõ" oldalának összes poligonját ,majd extrudáld 1-gyel aztán meg minusz eggyel.igy talán jó lesz.de ez szerintme fleesleges,e nélkül is összelehet illeszteni a 2 félnõt

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
mail ment

FRenkie
bazzeg de nagyon nem értelek! pedig ugy segintenék,esteleg küldj egy képet és mutasd meg azon

Sawo:a renderelõk mega többi sem túl nagy ,pár megások,mennek ...

Nyiri: már irtam hogy segitek,te is ird le az íméldet,küldök pár cuccot

Köszi amit irtal, de nem ez a problémám. Az hogy van egy editable mesh "félnõm" , extrudalt dobozbol csináltam. Ezt ugye több szinten el kell húzni, szeretném e szintek egyik oldalát összevonni úgy hogy egy lap legyen több lappból. Szoval ojan mintha az objectum egyik oldalán eltünnének az élek, s egy lapnek láccik. ez a lap tök sima.

SaWo
Nem biztos hogy jól értem a probláémád, de szerintem az a baj, hogy vannak editable mesh objektumjaid, és ezeket szeretnéd egyesíteni, igaz? Na ennek van több módja is: nézzük a legáltalánosabbat:
fogdd meg az egyiok editable mesh objektumodat, és kattints rá jobb gombbal, és keresdd ki az elõugró menübven az Attach menüpontot. Ekkor elváltozik az egér ha jól emléxem, sé ha most rákattintasz egy másik objektumra, akkor egyesülni fognak. (ilyenkor ha a két ojjektum materialja különbeözõ, akkor megkérdezi, hogy mit tegyen az anyagmintával). Na ha ez megvan, akkor már egy objektumként kezeli a max õket, viszont fizikailag még nem egy test. Most fogdd meg a két fél objektumoda,t és ahol egyesíteni szeretnéd õket, ott jelöld ki a vertexeket, és keress egy olyan gombot a szerkesztõpanelen, hogy WELD. Ha arrra ráböksz, akkor egyesülnek ténylegesen a pontok. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy ez a veldelés csak akkor müxik, ha két vertex ugyanabban a pontban helyezkedik el. Tehát attach-olás elõtt próbáld õket összeilleszteni viszonylag pontosan. Bocs, ha értetlenül fogalmaztam, leírom majd mégeccer.

youth
Köszi! Jól esik. De sajnos vannak rajta igen nagy hibák még... Mostmár van rajta amúgy ajtónyitó (vagy mi 😊) a rendszám a legkevesebb. Nézd meg az oldalát, olyan mintha horpadt lenne... De most elkezdtem komolyan tanulégatni a Rhino-t úgyhogy a következõ remélhetõen NURBS lesz (azért mondom ezt mert hátha nem fog összejönni és akkor visszanyúlok a polyhoz... 😊) ). De tényleg jól esett hogy teccik neked! 😊 Mostanában mit csinálsz? Van valami új modell, terv vagy valami?
Bye

Youth

SaWo
Nyiri:
Õszinte részvétem. egyszer velem is elõfordult már ilyen, õszinte résztvétel. Nos én szívesen felajánlom az összegyûjtött linkjeimet, textúráimat, és plugingyüjteményemet, csak az a gáz, hogy mostanában mindig felforr a gépem, így nem üzemeltetem az ftp szerveremet. De ha mondasz egy címet, feltöltöm, mert viszonylag gyors netem van.

Frekie: a mailcímem: [email protected], dwe ha túl nagy a cucc, akkor nw ide küldd, bert bedöglik a freemail, akkor majd vmi másat kitalálunk. Elõrre is kössz.

Hi, senki nem irt hogy segiteni akar?
Ezek szerint senki sem akar? 😞

FRenkie
ki szereti a BORt?én igen

FRenkie
mond az íméle és megy a HDRi cuccok

SaWo
Frenkie: Engem minmnden HDRI-s cucc érdekelne.
Aldaryn: Hogy állsz a HDRI leírással?
Lion_Off: El tudnád küldeni a nagy felbontású
háttérképeket, a felhõkwet?

Köszi a választ, de sajna nem megy így se.

Live your life like it\'s your last day...

FRenkie
#2584 / infoX

Win Xp-m van, és ha megpróbálom elindítani a 3ds max 5-öt, amit egy régebbi Pc World-höz attak, akkor egy hibaüzenet ugrik fel:"A license error has occured. Please restart your system to initialize the license management system."! Nem tud rá valaki gyógymódot? A segítséget elõre is köszi!

Live your life like it\'s your last day...

FRenkie
brazil 1.0 1.03 peccsel, vray free renderer és max 5.1 es updatet tudok küldeni mailben ha az jó neked.pár pluginom is van.
HDRi-s stuffok is...ha kell szolj,és küld a mélcímed

FRenkie
morpher: ja ,ez direkt animálásra való, pl van egy kockád ( 8 vertex mondjuk) és van egy szabálytalan tested ami szibtén 8 vertex.létrehozod a morfert ,és bizonyos képockákhoz hozzárendeled elõször az egyiket,arrébb tekered az idõ csuszkát és felveszed a listára a másikat.lejátszod és a kockából átváltozik a 8vertexûszabálytalantest.
gyere ICQ

SaWo
Youth - Király lett a koxcsid. Igazán. Mármint a Citroen (#2563 ) ,de elfogadsz egy építõ kritikát? Tudom apróság, de a rendszám. A rensdzámok nem ilyen betûtípussal készülnek, valaminr wgy bump material elfért volna aa renndszámon, mert ha megnézed, akkor dombornyomatt ...
Lion_Off: Azt hiszem akkora kép már jó lenne nekem 1600×1200-as. Szóval, ha megtennéd, akkor küldj már nekem egy párat, vagy ha túl nagy, akkor majd megbeszéljük ...

HEla!

Tudnatok segiteni, hetvegen elszallt a vinyom es tobb mint egy eves gyujtogetes utan minden 3ds max kiegeszitom, es legfokepp munkaim megsemmisultek (most nagyon elment a kedvem az egesztol), de hatha nyaron ujra elkezdem, ezert akinek van valami jo linkje, vagy jo gyors a nete, es meg tudnank oldani, hogy ftp-n keresztul leszedjem ami kell, nagyon megkoszonnem.

Udv, Nyiri

youth
Sportautó blueprint is van dögivel... ICQ-d van? (nekem az könnyebb lenne...)

Morpher: azonos vertexszámú objektumot hogy alakítassz át? lesz egy átmenet vagy hogy? még régen a PcGuruban volt egy írás (Laa-Yosh, gondolom ismeritek a nevét 😊) szóval hogy úgy textúrázott hogy csinált valami morpholást valahogy úgy hogy lemásolta a testet arra morpholt... de aztán elvesztettem a fonalat.. 😊) (A morphnál a testen nem lesz fehér-fekete négyzetecskék? vagy az más?)
Köszi

Youth

FRenkie
bocsi nem a tiedet,hanem a Youthét . 😊

FRenkie
Jé.láttam a képed a rob_bal on 😊

FRenkie
vertex szám megnövelés: tesselate
élgömbölyítés: ha kevés vertexbõl áll akkor ,többet adsz meg neki és meshsmooth

Youth: én morpher modositót ismerek,az arra jó hogy ha van több azonos vertexszámú objektumod,egyiket átlehet lakitani a másikká
Youth 2:ilyen fasza vagány kocsikra gondolok,nem sima urban kocsikra

infoX: Start menü/programok/discreet/3ds max 5/lisence configuration switcher és networkre kapcsolsz

youth
Jajj!!! lenne egy nagy kérdésem:
Mi az a morph? és a morpholás? (nem tudom jól írom e...) A textúrázáshoz van köze annyit tudok...

Youth

jah😊) Akkor kipróbálom úgyis....
youth
ÓÓó rosszul mondtam.. pont az hogy nem egyre tette... (bocsesz elírtam...)

Youth

aha....lehet. De nemhiszem hogy ez, mert eleve másik partícióra tettem. Ráadásul a legújabb Xphez való cDillát tettem fel....szal nem értem.
youth
Hát haveromnak az volt hogy azért nem indult el mert egy partícióra tette mint ahol az XP van.. (különös), nekem is volt ilyen hogy csak úgy ezt írta ki ilyenkor letöröltem a cdillát aztán felraktam egy másikat és jó lett... szerintem a cdilla szórakozik... (de ezek csak tapasztalatok, lehet hogy nem ez a gond..)

Youth

Sziasztok!
van egy problémám!
Nemrég töltöttem le a max 5.0át. Minden müxik, crack simán ment, és elindult a progi....
igen, de mikor legközelebb bekapcsoltam a gépet, és használni akartam, licensz errort írt ki...és aztán már nem lehetett mit csinálni...tehát elsõ installkor jó, de egy reboot után már nem...erre várok segítséget.
Elõre is kösz: infoX
youth
Cskapi: van egy mailod a [email protected]... 😊)

Slash: sokféle képen lehet vertexszámot növelni... milyen objektumról van szó?
A kocka éleit én úgy gömbölyíteném le hogy átkonvertálnám polyba és ott irrations (nem tudom pontosan nem néztem utána..) és ha csak azt akarod hogy ne gömb legyen akkkor bevágsz még a szélei mellé egy-egy edgét (vonalat..) és akkor csak azon a részen kerekíti...

Youth

youth
Milyen blueprint kell? Nekem van egypár ha kell mond mi és átküldöm...

Youth

FRenkie
nekunk is volt trabantunk!😊
most nagyon bejon a Honda Type-R

FRenkie
honnan lehet blueprintkeet zserezni?
(a suurland.com-ot ismerem)
lecciseggiccsetek!

youth
Lion: hogyan csinálod meg hogy HDRI-s kép legyen? vagy csak egy sima fotóra gondoltál?

Frenkie: egyértelmû nálam: TRABI!! 😊 Ugyanis nekünk az volt régen és nagyon hangulatos... Mostmár Opel van de azt nem szeretem. Kinézetre tetszik a Ford Focus meg a Citroen Picasso...

Youth

FRenkie
mi a kedvenc autotok?

Nekem nem gond, de jobb lenne egy olyan szervert találni, ami stabilan be van kapcsolva.
Arra a szerverre csak este 6 után lehet felpakolni, de 2 napja nem volt bekapcsolva.
Ráadásul csak 800 MB hely van rajta
Majd még próbálkozom...
Aldaryn
Valahol itt kezdõdik az "Evolúció"

per aspera ad astra

youth
Oké! De akkor tényleg nem probléma ez így?

Youth

Aldaryn
Sub Object szinten egy elemet kijelölve Detach-elni kell. Amúgy "szétvágni" boolean mûveletekkel lehet.
Rég használtam Lightninget, asszem van valami kontroll, hogy melyik frameknél mûködjön. Vagy mi.
De az biztos, hogy a track-viewban tudod az object visibility-t ki-be kapcsolgatni. Vagy a materialét. Asszem... 😊) De réges rég nem animáltam, te jó gs....

per aspera ad astra

most éppen nem tudok felcsatlakozni sehogyan, pedig be van kapcsolva a szerver
youth
Ha érdekel valakit:
Ilyen volt:

Ilyen lett:

Youth

youth
De lehet hogy ha lesz kedvem még kiigazítom a kocsit mert néhol a vonalak mint mindtam nem pontosak 😊)

Youth

youth
Szia!!
Kicsit megkésve, de itt van a válasz: box-modelling. (Osztálykirándulás volt 3 napig 😊)) Amúgy szerintem nem lett olyan hûdejó, mivel a vonalak nem mindig ott vannak ahol kénének 😊

Most olvasgatom vissza ki mit írt 😊)

Cskapi: akkor megoldjátok a feltöltést? beszéltetek? (azt hiszem megint csak pénteken ér rá...)

Youth

Aldaryn
Rakjad be pl. egy object-be a betûket, és Sub-Object szinten az azonos színhez tartozó szöveget kijelölve rakjál rá materialt. Így anélkül, hogy a material ID-kkel, meg a MultiSubObject matokkal bajlódni kellen, megoldható, mert a progi ezt automatikusan elvégzi.
Másrészt, ha a path görbét megkettõzöd, mindegyik elsõ vertexét az animálandó objectek pivotjához rakod, akkor is szépen együtt fognak mozogni, ugyan azon a pályán.
Ja, és "természetesen" most jut eszembe a legegyszerûbb: Rakjad bele egy groupba a két feliratot, és ezután a groupot animált. 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Esõhöz spray, havazáshoz Blizzard részecskerendszert lehet használni. Gyors, és egyszerû. Mindkét esetben a lényeg nem a részecskerendszeren, hanem a shadereken meg a jó beállításon múlik! Amúgy az élethûbb mozgásért (pl egy gyorsan haladó vonat légörvényébe kerülõ záporozó hópelyhek... Megcsináltam - NAGYON KÚÚÚL!) Cebas: Thinking Particles.
Mellesleg szimpla füstöt (pl cigi, vagy valami nagyon fátyolost) az alap részecskerendszer (pl. Super Spray) meg egy kis shader bûvészkedés segítségével pillanatok alatt össze lehet rakni. Ráadásul nem is olyan tetû, mint az Afterburn. (Bár az meg szép. 😊 )

per aspera ad astra

Aldaryn
Oké. HDRI meglesz. Csupán közbejött valami érettségi, vagy mi. Meg egy számtechvizsga. De holnaptól vééégre szabad vagyok. Ezt le is kopogom...

per aspera ad astra

elküldtem
mail ment
FREAK
sima superspray vagy blizzard (particle systems)

de füstre tényleg az afterburn a legtutibb

Riszpekk

Füstre az egyik megoldás az Afterburn:
http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/rob_bal/
itt még van egy csomó más plugin...
nekem jól mûködik max 5.1 alatt...

sza.sa

Hali!
Itt elérhetõk az említett blueprintjeim:
http://www.cb2000.hu/3d/index.html

Ha esetleg kisebb, vagy nagyobb felbontású kell, szóljatok... A matricákat még nem raktam fel....

Ja van még MiG-29 matricakészlet is, ha kell valakinek.... (magyar, arabm iraki, oldalszámok...)

sza.sa