3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A neve camuflage, kell hozzá a BlurLib nevû eljáráskészlet is.
Mindkettõ és nagyon sok más is letölthetõ ingyen a blur oldaláról.
A címet nem tudom pontosan, keress rá pl. google-ban a Blurlib kifejezésre. Nekem így bejött. 😊
Mellesleg ez a LEGO-s cucc nem is rossz ötlet. Nem tudom, tudtad-e, hogy hányn nyomatják? Teljesen az alapoktól indulva összeraknak egy-egy LEGO cuccot 3D-ben... 😊 Hajrá....
Asszem még nekem is megvannak az összeszerelési útmutatóim... 😄
per aspera ad astra
http://free.x3.hu/frenkie/images/murcielago.jpg
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

http://free.x3.hu/frenkie/LEGO.jpg
Bye
Youth
ez pont egy olyan progi, ami kb 2 éve kellene nekem, de nagyon... 😞( Hiába. Akinek modeme van, ne várjon sokat. Vagy szerezzen egy olyan embert, aki min. 1 héten keresztül fenntartja valamilyen ftp címen a cuccot... 😊)
per aspera ad astra
Nem mondom azt hogy vágom 100%-ig, de azért kapisgálom.. 😊 Halottam oylanról hogy deep paint azzal nem lehetne megcsinálni azt hogy megcsinálok pár pólusos textúrát és azt ráfestem a tárgyra? a vertex paint csak vertexeket fest nem?
Tudom elég nagy fába vágom a fejszét... dehát ilyen vagyok... :/
Érdekelne ez az utóbbi megoldásod mert nagy felbontású textúrát nem szívesen készít az ember fia 😊)
Majd este lehet hogy leszek ICQ de most elmegyek aztán itt nálunk LAN party folyik tesóm vezérletével 😊) úgyhogy nem boiztos hogy leszek de remélem...
Köszi
Bye
Youth
Procedúrális mapokkal kb. u.a. meló SZÉPEn összehozni, mint egy nagy felbontású texmapot készíteni. Noise, cellular, gradient mapokkal szinte teljes egészében megoldható. De itt is kelleni fog majd egy-kettõ maszkoló bitmap, amit procedúrálisan reprodukálni nemigen lehetne, vagy ha kibírod, akkor vertex-painttel megoldható, de ahhoz meg egy nagyon sûrû mesh-váz kellene, és sok, sok türelem.
per aspera ad astra
Youth
Procedúrális mapokkal lehet manipolálni, iylen shadert összeállítani talán nehezebb, mint megfesteni egyet. De a fix bitmapok használatát nem igen lehet kikerülni. Ha más nem, a nagyob területek maszkolásánál. 😊
per aspera ad astra
http://www.3d-station.com/interview/interview.php?id=19
Youth
Kéne ismét segítség: szeretnék csinálni (elõször csak próbából) élethû bõrt... ahhoz pólusok kénének amihez persze nem "sík textúra" kéne.. bementem a #cg szobába és ott egy (szerintem maya-s) nagyon segítõkész ember azt mondta hogy van valami a mayaban hogy fraktálokkal nisal és még ezzel azzal megcsinálnmi mert hogy a textúra túl nagy lenne és nem bírná a gép... (vagyis valamilyen shadernél...) nincs valami ötletetek hogy lehetne megcsinálni?
Ilyet szeretnék:
persze nem holnap 😊) de el kéne kezdenem tanulni.. értitek...
Youth
SaWo: nagyon alakulk az a kocsi! szép lesz...
Youth
http://free.x3.hu/sawo/7.jpg
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Kíváncsian várom a "folytatást", szép verda lehet belõle... 😊
per aspera ad astra
http://free.x3.hu/sawo/6.jpg
Még kell egy kis vertex tutujgatás, mert sok helyen hibás ...
HDRI=high dinamic range image...IMAGE. Teccikérteni? 😊
De a panorámát nem tudom elforgatni 😞(
Van egy engle box. Abban van U, V és W... az U-t és V-t állíthatom bármire, nem mozdul a kép :8 csak ha W-t ûállítom akkor mozdul ami mintha Y tengelyel való elforgatást eredményez (vagy x...) a lényeg hogy nekem Z tengellyel való elforgatás kéne dehát az U és V nem használható 😞 mit tegyek?
Youth
A HDR kép meg azért HDR, mert a pixelinformációt lebegõpontosan tárolja (leegyszerûsítve)
per aspera ad astra
😊
per aspera ad astra
Akkor most tisztázzuk a HDRI az maga a hdris kép vagyis az a többletinformáció hogy más fényerõsségnél nem szürkés lesz (ha pl sötétítjük a kéket, hanem sötékék ahogy írtasd abban a tutorialodban...) És végül is nem minden panoráma HDRI... Ugye? vagy most még jobban megkavartam? :/
Youth
A HDRI nem azonos a panotámaképpel!!!!
Grrr.... Brrrr....
Amúgy válaszolva a kérdésre: A map beállításainál van egy "Angle" box, abban tudod beállítani a kép elforgatását. Az U, V, W értelemszerûen X, Y ill Z tengelybeli forgatást eredményez. Próbálgassad csak nyugodtan. Legegyszerûbben úgy lehet elképzelni, hogy egy panorámakép használatánál, ami egy gömbre feszül, a gömb kerül elforgatásra.
Mindezek mellet megjegyzendõ, hogy pl. Screen mappolásnál a W tengely a nézõsíkra merõleges középponti döfõegyenes.
per aspera ad astra
Youth
A kérdésem HDRI-vel kapcsolatos: hogy lehet elforgatni Z tengellyel a HDRI-s képet? (van pl egy nap a kép jobb oldalán és én azt szeretném hogy kicsit arrébb legyen vagy teljesen máshol...)
Elõre is köszi
Youth
per aspera ad astra
A vasrudak, (itt acélrudak 😊 ) teljesen le vannak modellezve.
Ja, válaszolva a kérdésedre: a búra "átteccõsége" nem textúra, hanme SSS shader. Teljes egészében számolt dolog. (Brazil)
De lehet, hogy az anyagon belüli szóródást lejjebb kellene venni... Megnézem.
Majd ma reggel ügyködök vele, aztán jöhet az újabb kép. 😊
per aspera ad astra
OK, van még egy két ötletem nekem is, csak a nagy gondom az hogy itthon nincs PC-m!\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
)
http://free.x3.hu/frenkie/flego%20lasztija.jpg
berakod a kicsomagolt 4.x es fájlt a plugin(s) mappába.a MEXBEN A UTILITY fülnél lesz.ez a create paneltõl jobbra van.itt a more-ra kattintasz és a listában lesz a glue. a többit elmondtam régebben tekerj lejebb!sok szerencsét! 😊
Aldaryn->szerintem is túl komor,rakj bele egy kis ciánt meg egy kis türkiszt 😊
Természetesen a végsõ kép sötétebb lesz. 😊
per aspera ad astra
A modell nagyon szép! de nekem a színe nem tetszik a lámpabúrának, nagyon sötét így a kép, elég gyászos... szerintem dobd fel egy kicsit...
Youth