3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Slash :azt is csinálhatod hogy csak a közelebbi fákat csinálod meg faxára a hátsókat csak bötén...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Azt nem tudom, hogy a szükséges memória mennyiséget le lehet-e kérdezni, de az biztos, hogy a polygonszámot igen. A polygonszám pedig összefüggésben van a felhasznált memoria területtel is. A Tools menüben keresd meg a poly-count nevezetû eszközt. (Ha jól emlékszem...)
A fák polygonszámát az Optimise módosítóval tudod kicsit/nagyon kezelésbe venni.
Ha minden kötél szakad, akkor próbálj meg sk modellezni egy fát, valami kevésbé pazarló modellezési módszerrel. Pl. néhány bonsai fa lemodellezése már önmagában érdekes téma lehet. (Tervezem is, hogy egyszer készítek majd egy ilyen témájú képet.)
Az egyik ezt írta a képhez: Maxban csinálta, Deep Paint 3D-vel és Photoshoppal textúrázta és Brazillal renderelte...
Most kérdem én: hogy jön össze a Photoshop és a Deep paint? PS-ben csinálta a textúrát és Deep-pel meg felrakta a modellre? ja és Mi is valójában a Deep Paint? olyan mint a Vertex-paint csak professzionálisabb?
Köszi
Youth
A HDRI nem egyenlõ a panoráma képpel!
Szóval a képet enviroment-nek a tükrözõdésekhez felhasználhatod akkor is, ha az nem HDRI. HDRI képre csak akkor lenne szükséged (és akkor sem minden esetben) ha a képet kívánod felhasználni a megvilágításhoz is.
http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/nissan/nissan_1.asp
per aspera ad astra
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
A motorháztetõ és a többi rész ilyen élesen el fog válni egymástól, vagy csupán még nincsen kész?
per aspera ad astra
A meshsmooth nélküli vázról oldalról (tudod, a kasztni alján lévõ "mélyedés", meg a motorháztetõ találkozása) kellene egy shaded+wire, meg u.e. meshsmoothtal. Szerintem akkor többet látnék a problémából, (A gyûrõdésre gondolok)
Kösz a bókot, de ha még egyszer lemesterezel, enegem vérbeli örök amatõrt, akkor építek még egy emeletet a hazúnkra, és immár a 3.ról kiugrom. 😊)
per aspera ad astra
-Ez Poly modell 1X-es meshsmooth-tal.
-Mit készítsek: wire/smooth, meshsmooth-tal, vagy anélkül, elöl/hátul/oldal/fölül/pespektív...? csak mond és segíts...😊 Köszi.
SoftFX
kiszolgáló: ftp.x3.hu
login: sawo
pass: sawo
Aldaryn valahogy majd eljuttatom a deep paint-ot.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Mindenképpen Video Postto akarsz kompozitáláshoz használni? 😊
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Bocs, ha mostanában nem vagyok, de sok dolgom akadt hirtelen. Úgyhogy nem is leszek egy darabig...
Minden esetre egy olyan dolog történt meg velem, ami szerintem kapásból hanyattvágja azt, akinek elmondom... 😊
Namind1. Szóval egy darabig nem vagyok....
Észrevettétek, hogy lassan ezen fórumszekció legszámosabb topicja a MAX5? ... 😊
fle go: Ha egy procedúrális mapot (pl noise) dobsz a bump slotba egy shadernél, ami a labdára van rakva, akkor annak még mappolási koordináták nélkül is kellene mûködnie... 😞 Pontosan milyen paraméterekkel és mit akarsz bumpolni? Vagy esetleg displacelni akarod?
A Deep Paint egy király cucc. Majd valahogyan nekem is el kellen juttatni, mert kezdek beleõrülni a textúrázgatási problémáimba.... 😊
Frenkie: Ha telepítetted, akkor mint texmap elérheted, és egyszerûen, akár mappolás nélkül is berákhatod bárhova (Ez egy spéci noise)...
per aspera ad astra
Valami segitseget amibol el tudok indulni😊
Youth
Aldaryn nekem meg van az amit mar 2 eve keresel😊) Deep Paint
Auto es motor gumi shadert keresek, tud valaki segiteni?
http://free.x3.hu/quasar/porsche01.jpg
Gondolom érdekel titeket némi INGYENES HDRI kép (nagy felbontásúak...) Itt lehet letölteni:
http://hdri.3dweave.com/library/
Jó szórakozást 😊
Bye
Youth
Köszi
Youth
Fogsz egy editable mesh-t! Az egyszerûség kedvéékrt vegyünk egy kockát (de már editable mesh!!!) Kijelölöd poligon szinten az egyik oldalát, és a modifier panelen kikweresed a material ID-t, amire beállítod, hogy pl 1. Veszed a következõ oldalt, és kijelölöd a Mat ID-jét 2-nek, és így tovább 6-ig. Ez után rádobod az egész kockára az uvw map módosítót, és ezután jön a textúrázás. Fox egy multi sub objectet. Ott látsz egy jó nagy listát 1-tõl asszem 24-ig... Az 1-re kattintva bbeállítad az 1. oldalhoz tartozó textúrát, a 2. nél a második oldal textúráját, és így tovább 6-ig. Rádobod a kockádra, és akkor minden oldalán más textúra lesz.
Remélem segít7tem.