3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Olvastam egy régebbi PcGurut és abban Laa-Yosh írásában az hangzott el hogy bizony le kell modellezni a könnycsíko/folyadékcsíkot, majd rakott rá egy asszem sugárkövetéses anyagot enyhe noisal...

Youth

Ron Ragm
nem mondod h ezt számítógéppel csinálták?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
nem semmi

Ez egy olyan függõség, amit nem szabad feladni. Nálam hosszú, több mint 9 évnyi, kihagyás után, két évvel ezelõtt kezdõdött újból a megszállottság. És azóta csak erõsödik...

Skacok! Ezt nézzétek meg:
http://www.this-wonderful-life.com/

6-8 éve bizony sokat, most már kevesebbet
Ron Ragm
nagyon elállnak a fülei😊

cskapi:
Tegnap este sikerült megnéznem a képeidet. Egy kérdés merült fel bennem: Mond csak, nem bringázgatsz te is egy kicsit?

Mountain Bike for ever!

Aldaryn:
A fejre legfeljebb egy tippet tudok mondani. Próbáld meg kicsit aszimmetrikussá tenni. A való életben nincs tökéletesen szimmetrikus emberi arc. Próbáld meg a ráncokat egy kicsit megváltoztatni. Esetleg egy sebhely, vagy egy kisebb szemölcs, bibircsók, pattanás is hasznos lehet.

Aldaryn
(minden esetre a "Válasz xy üzenetére" sort sikerült kihoznom a bal oldalra... 😊 karaj. )

Box modelling, oylannyira, hogy amikor elkezdtem csinálni, nem is tudtam máshogy elindulni, csak egy dobozból. Azóta ennek iszom a levét keményen: A szem alatti pofarész nem görbült mesh-hálóból van, hanem egyenletesbõl, éppen ezért oda ráncokat gyártani majdhogynem lehetetlen... 😞( De majd alakítgatom, a modellezés még nagyon nem végleges, a szemmel meg majd még meg kell küzdenem, mert anno nem tudtam, hogy a szem nyílását célszerû lenne gömbalakúra vágni, nomeg ott van az állandóan jelen lévõ kis mennyiségû folyadék a szem körül, na hogy azt hogy a pitlibe csinálom meg... 😊 Lehet mappolni kellene?
Ötletek?

per aspera ad astra

Aldaryn
Lelövetem magam, ezexerint a mailto nem mûkszik, Szóval: [email protected]

per aspera ad astra

Aldaryn
Hmmm.... Asszem nagyon elrontottam a HTML kódot:
Ezt akartam kihozni:

per aspera ad astra

Aldaryn
Termsézetesen:

per aspera ad astra

fle go
Aldaryn a mail cimedet megkaphatnám? Lenne egy személyes kérdésem.
Köszi

[email protected]

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
hûû bazee.nagyon vágó!
spline network vagy box?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Aldaryn csúcs a fej modelled 😊)
Kitünö munka lesz ha teljesen kész lesz!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Aktuális WIP:, nem sokat javítottam, élethûbb anyag a szemnek, meg egyszínû textúrázatlan bõr...
Nem is tudom minek linkelem be...
Ja, megvan: bevilágítottam rendesen. 😊)

C&C, mint mindig, plíz! (Egyelõre a modellel kapcsolatban) 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Egy újabb mûhelytitok... 😊 Lenne, ha valójában semmi másról nem lenne szó, mint hogy a fül vastagsága a képen 5maxbeli egység, az SSS shader thickness értéke pedig 6.2 körül van, így egyértelmûen jól számolja ki a dolgot...

Nem tudom, hogy neked mér' csak a szemek körül van a dolog... 😞

per aspera ad astra

youth
Ja és Aldaryn hogy csináltad hogy csak a fülnél meg az orrnál legyen SSS? mert nekm csak a szem alatti tésznél csinálja... máshol nem... ha meg felveszema ticknesst akkor elég hülyén néz ki... mintha viaszból lenne az egész 😞

Youth

youth
Oké ez a hajas dologban 1 nem tiszta:
-ugyebár úgy csinálom a hajat hogy PS-ban megrajzolom és úgy lesz igazi haj hogy csinálod átlátszó részeket is Aplha hullámmal, de hogy kell csinálni ilyen átlátszóságot Photoshopban? mert tudom hogy kell rendernél elmeneteni és használni de létrehozni nem...

Youth

Aldaryn
Válasz: Pl Cut, mert ha már egyszer új vertexet szúrsz be, akkor célszerû a meglévõekhez egyeztetni, és látni az új éleket.

Amúgy tényleg úgy készült a "hatalmas" mûhelytitok, ahogy mondtad. 😄

per aspera ad astra

FRenkie
psp-be összemixeli a smooth&highlightos képet és a wirefrémes képet😊

kérdés: edit. polyba egy edge-re hog lehet vertexet beszúrni?

Aldaryn
😊 Mûhelytitok... 😊 Nem plugin, nem scrip. 😊

Ja, majd elfelejtettem: ha esetleg lemodellezted a copfot, és már mindennek készen vagy, akkor a Shag-gel akár "bele is pakolhatod" a hajat. Persze ez is tökölõs, de nem annyira, mintha a semmibõl csupán Shagel meg spline-nal kezdenél... 😊

per aspera ad astra

youth
Köszi Gabo! megpróbálkozom vele akkor...

Aldaryn: hogy csinálod azt hogy olyan wireframes a kép?

Youth

FRenkie
Hú flesh a fejed?😊 én is csinálok mán egy fejet...de elõbb más dolgom van... 😊

Az elõzõ természetesen Youthnak ment.

Jó a fejed!
Én is majd rakok fel egy WIP képet a mostani témámból, ha már olyan stádiumban lesz.

Egy jól elkészített material mellett nem fog látszani.
Mire shag hair-rel befont copfot készítesz, addigra a saját hajadat is befonhatod majd.

Nézd meg a lenti címeket ötletekért:
http://www.comet-cartoons.com/toons/3ddocs/hair/
http://www.newtek.com/products/lightwave/tutorials/modeling/hair/

Aldaryn
... Bizonyítandó az elõzõeket itt egy apró modell, amin dolgozom, csupán azért, hogy legyen kép a fórumban... Hopp, most jut eszembe, ez pont hogy egy dobozból indult ki, ráadásul 3-as meshsmoot van rajta... A fenébe... Grrr...

Az érdekesség kedvéért bekapcsoltam egy SSS shadert is. Nem is olyan rossz.
Ja, mellesleg a modell elég régi, úgy majd 3 éve kezdtem el egy fejet, az elmúlt 2 napban annyit haladtam vele, mint anno 3 éve 1 hónap alatt sem... Ez oylan jó érzés volt. Vagy csak a zúzós metálzene jótékony hatása? Ki tudja...

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez nagyon kereken és tisztán íg igaz...
Ráadásul a Max 5.0 beépített komolyabb világítási rendszerét mégcsak leszólni sem szabad, egyrészt eszementül jól be van építve, stabil, másrészt nem is olyan lassú, mint mondják, észrevételeim szerint kisebb scenek mellett van olyan gyors mint a fR...

Szóval, ha valakinek új a Max, vagy egyszeûen "örök amatõr" akar maradni, akkor, szerény véleményem szerint, az alap beépített cuccok, egy kettõ nagyon célszerszám (script) kivételével nagyon is megfelelõek, még komoly produkciós szinten is....
Namármost más kérdés, hogy én beleszerettem a Brazilba... 😊
Remélem nem tartozom a Gix-Er által említett dobozmágusok sorába... 😊

per aspera ad astra

youth
Oké de közelképnél látszik hogy modellezve van én meg szeretném hogy látszódjanak a hajszálak is...

Youth

Hagyd a shag hair-t! Ha copfot kell készíteni, akkor azt modellezd le. Ha animálni is kell, akkor pedig elég lesz rá valami egyszerû ruha szimuláció. A többit pedig egy jól megválasztott vagy elkészített material megoldja.
Shag hair-re akkor lenne szükséged, ha valami szálakból álló hajzatra lenne szükséged. De egy copf esetében egyszerûbb ha külön modellként elkészíted. (Rendereléskor is gyorsabb lesz sejtésem szerint...)

youth
Üdv ismét!
Azon töröm a fejem hogy fogom megcsinálni a coffokat vagy mit... ugyanis be van fûzve a haja... shag hairra gondoltam elsõre de hogy csinálom meg lövésem sics... nincs valami ötlet?

Youth

youth
Tehát durván 1 hónap van még... megyek elolvasom mika feltételek, stb...

Youth

fle go
koszi a valaszokat most mar vilagosabb es erthetobb a dolog!

FRenkie
2003.augusztus.5

FRenkie
semmi
cskapi: faszák a képek, gaudi nekem is bejön😊

SaWo
Figy a referencia képeknél (blue printeknél) jobban jársz, ha nem a háttérbe rakod be, hanem egy plane-ra rakod rá textúraként. Így annyit közelítesz távolítasz, forgat6tsz, nem fognak torzulni a képek. Sztem így nem szabad kiakadnia.

SaWo
Nem biztos, hogy szakszerû a válaszom, de egy editable mesh, és egy editable poly oobjektum szerkezetét tekintve hasonlóak. Általában minden kész modellt szokáés editable mesh-é konvertálni, viszont célszerû poly módban szerkeszteni, mert a poly-nak sokkal több szerkesztési lwehetõsége van, mint a mesh-nek. Egyk nagyon hasznos külömbség, hogy poly esetében lehetõségünk van a test felületén lyukak kijelölésére is, még a mesh-nél nem. Néztd csak meg a mesh-nél csak négy kijelölési szint van: vertex, edge, poligon, és object a negyedik azt hiszem, míg polinál van egy ötödik is, mainek a neve most nem jut eszembe (majd megnézed ...) Ha ezt választod, akkor tudsz lyukakat kijeölni egy nem zárt test felületén, ez azért hasznos, mert van egy olyan gomb, hogy CAP. Ha erre kattintasz, befedi a kijelölt lyukat, nem nézve azt, hogy hány vertex / edge határolja. Tehát a poly modellezés sokkal szabadabb, mint a mesh, és ugyanazokat lehet vele megcsinálni.
Kb. ennyii, javítsatok ki, ha rosszul tudtam 😛

fle go
Es lenne meg egy rettent lamer kerdes: mi a kulombseg az Editable Poly poligonja es az Edit Mesh polygonja kozott??

fle go
Ismet egy erdekes problemaval talalkoztam: ha max-ban behivom a blueprinteket es ra zoom-olok a kepre akkor kiirja a gep hogy a backgrounddal (blueprinttel) egyutt nem tudja nagyitani mert not inaf memory😞 egyebkent 1GB RAM van a gepemben. Ilyenkor mi a gond? 1GB RAM nem elegendo?

SaWo
Jee, nagyon teccenek a képeid. Egy ks design-et ívelj rá a weblapra, és az emberek el lesznek ájulva ... 😊 (így is )

Ron Ragm
lépcsõs nagyon lol😊

Szépek nagyon!
Ha valakit érdekel néhány képem
csináltam egy kis galériát
http://free.x3.hu/cskapi/
Aham. Köszi. Szerinted miért lép ki a maxom? Szerintem a Brazil miatt mert addig nem csinálta még be nem raktam render proginak. 😊

Sziasztok!

Elhangzott itt néhány dolog a különféle renderelõkkel kapcsolatban és úgy érzem el kell oszlatnom néhány téveszmét.
A Max-nak egy raytrace algoritmusokkal is megtámogatott scanline rendere van, míg a Brazil, a V-ray tisztán raytrace renderelõk. Az alap render mindaddig, amíg nem kell élethû tükrözõdést és fénytörést számolnia gyorsabb lesz, mint a többi render engine. Animációknál pedig egyértelmûen gyorsabb lesz.
Néha még a raytrace anyagok használatakor is hamarabb számolja ki a képet, mint a többi renderelõ rendszer, mivel ezeknél az elõkészületek sok esetben több idõt vesznek igénybe.
A Brazil-féle bucket renderrelés csak hálózati környezetben, nagy felbontású képek számításánál jelentene igazi elõnyt. A hálózatba kötött gépeken az egyes bucketeket egy-egy gép tudná számítani. Alap esetben a render engine elõkészületei csak idõveszteséggel járnak.
A Max 5-ben már van skylight és radiosity is. Mind a kettõvel jól lehet szórt fény számíttatni. A skylight esetében pedig tudomásom szerint lehet használni HDRI képeket is a megvilágításhoz.
Összegezve a dolgokat, a Max alap renderjével is lehet élethû képeket készíteni. A legtöbb esetben gyorsabban, vagy legalább is kevesebb veszõdéssel jár az alap scanline használata. A kezdõknek pedig csak azt tudom ajánlani, amíg a modellezés - textúrázás - (alap)bevilágítás szentháromsággal nem boldogulnak rendesen addig ne nehezítsék a saját életüket a külsõ renderelõk beállítgatásával, szeszéjeivel járó gondokkal. Nem attól lesz jó egy kép, ha valaki skylightot használ a megvilágításhoz és orrba-szájba telinyomja rosszul beállított raytrace anyagokkal!

Ron Ragm
énis azt csinálom már vagy 1 hete de dögöljekmeg a környezet nem akar sikerülni...

Aldaryn
Polskit modellezni egyzserû, egy adag "plane" és kész... 😊) Éljen a korabeli design!

per aspera ad astra

youth
Nem találtam neten blueprintet 😞 szerintem keríts egyet valamelyik utcáról és csinálj blueprintet: fotózd le oldalról szembõl.. próbáld úgy hogy nagy felbontásban kicsit messzebrõl, így nem fog annyra görbülni a hátulja, aztán a fõbb vonalait rajzold át...
Én el is kezdtem így a trabit, de aztán találtam blueprintet... 😊

Youth

fle go
Aldaryn köszi a tippet, hát megpróbálkoznék a Polski modellezéssel de asszem várat még a dolog mert elég sok dolog nem világos nekem a modellezéssel kapcsolatban😞 Yugo 45 blueprintet viszont találtam😊

Youth: kispolszki blueprintet keresek
Fegyver modellezés hmmmm...