3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Még majdnem egy egész hónap van rá...

Youth

SaWo
A parkoló kész lesz 4000-re, 5000-re meg már a kocsik is bene fognak állni 😊

Ha parkolot akarjatok 4000.-nek akkor lassitsatok a dumalassal 😊

FRenkie
én csak szenvedek mindig kitalálok valamit belekezdek és elba*om. valami jió ötletre várok... de még van idõ

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Fegyveres projectre készüéök. Mennyi idõ van még hátra? 😊)

Frenkie: A parkolós téma lesz 4000.-nek. Szerintem így volna logikus. A parkolót meg majd lemodellezem, ha valakinek nincsen valami kimagasló alkotókedve parkoló ügyben. 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Az abszolót fanatizmus: ha valaki azért rak be HDRI képet háttérnek, és ezután kifilterezi, hogy ne látszódjon, hogy a kép 1%-n látható legyen az ebbõl származó megcsillanás....
Nem volt durva... 😄

per aspera ad astra

Ron Ragm
sõt már el is készült😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
én is

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

SaWo
Mi az apszolút fanatizmus? HDRI csillanást rakni az Aldaryn emberkéje szemébe 😊) Na jó ez ronga volt.

Tényleg az autós project-tel mi lesz?
Ja és kérdem én, hogy ugye készültök a fegyveres versenyre? Én igen ...

FRenkie
folyt köv:
.. FLE GO nak, a dícséret õt illeti.

Youth: zsér a fejecske, csak a szem valagy nem stimmel, hiányzik az értelem a fejébõl, olyan bután bambám bambul elõre ... azt ott nézd meg, meg a szempilla lehetne sûrûbb.

más: a parkolós témát is csinálhatnánk...

FRenkie
SoftFX: én azt a réses dolgot glue-val csináltam,ez egy plugin amit raz.ro rol tudsz leszedni,ez ttkp csak egy spline amit eyg felszínhez( most a kasztnihoz) tudsz igazítani, aztán meg feketére színezed,és olyan mintha rés lenne. De ugy is meglehet hogy a különbözõ részeket,pl. ajtó polygonjait detacholod (különválasztod a mesh-tõl) és picit igazítasz a határain,hogy látszódjon a rés.De ezt a témakört mindenki más-más fajta módon oldotta meg,a többiek is tudnak pár megoldást 😊

LionTR: a laszti nem az enyém volt, csak én linkeltem be FLE GO

SoftFX
Bocs, kissé rossz a névmemoriám ( kb.2-3Bit 😊:
Persze tõled kérdeztem: Ezt írtad:"én a helyedben azt a rézst ugy csinálnám meg,hogy azt a részt kivágnám(a polykat) aztán vagy külön ojjektumba vagy onnan elkezdeneém ujra "felépíateni"".

És részletezhetnéd ezt a rés dolgot...ugye a ajtók és a motorháztetõ elválasztására gondolsz a kasznitól? Hogyan?

Ha én compositot, rbg multiply-t ,stb.-t akarok brazil rendernél használni, akkor azt a Brazil Utility-n keresztül érdemes használni? Remélem érthetõ voltam!?

SoftFX

Hello, hello!
Emberek vki plíz mondja (írja 😊 le nekem, hogy hogyan lehet lánctalpat értelmesen megcsinálni, és természetesen jól is nézzen ki, meg ne tartson évekig.. Egy mellékeltebb dolog: hogy akkor már légyszi leírhatnád, hogy hogyan lehet animálni 😊
Köszönöm
PhantomW
Frenkienek van focilabdája?😄
Youth: sztem a szempliák nem enyire görbék

The World is Yours

Aldaryn
Amúgy nézzed má' meg a 3000. beszólást: A képed helye ott van, csak adnod kellene egyet... 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
.... Úgy gondoltam, hogy fejest ugrok... Az szerintem a 2. ról is halálos lenne....
Üdv ismét közöttünk!

per aspera ad astra

youth
Te hogy fogod megcsinálni a szempillákat mert ez nem túl jó ahogy én csinálom 😞

Frenkie:

http://free.x3.hu/youth3d/angelina/02.jpg

Youth

LionTR
// folyt:
- Aldaryn: a harmadik (emelet) az még nem elég, mer lehet hogy tuléled. Már én is gondolkodtam ezen... Egyebkent meg: NE SZERENYKEGGYE MÁN A K. ÉLETBE!!!
- Frenkie: kiraly a focilabda, csak tehetnel ala "igazi" fuvet
- Aldaryn: a fej allat, hozod a toled megszokott szintet 😊 Ja a csillanas szerintem is tul nagy, meg is akartam kerdezni, miert sir 😄
- a parkoloban autokos temaval mi van? mer abbo' nem akarok am kimaradni!
- Aldaryn: tenyleg beteszel tolem is 1 kepet, vagy tul nagy macera volt?

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Aldaryn
A szempillák kicst túl görbülnek... Vagy mi.. Egyenesebbek jobban állnának, ezek emllet kicsit vastagok, és kevés van belõlük. Egy-két szempilla meg mindig egymásracsúszik... Ez is hiányzik.

A bõr szépen alakul, különösen a homlokon!

per aspera ad astra

FRenkie
Sziastok! képzeljétek, a Total 3D oldalt nézegetve , fõleg a toturiaálokat és a gelériát, rámjött a "textúrázhatnék" meg egy kicsit gyakorlom a kompozíciót, és a megvilágítást.Ezen az oldalon sok toturial van ami ezeket fejleszti,szóval mindenkienk csak ajánlhatom,és majd k jön kép is természetesen... 😊

FRenkie
404 😞(((

youth
Végre!!!! 😊) Ideje volt már hogy te is gyere 😊
Aldarynnal beszéld meg mert be tud tenni asszem a 3000.-be

Amúgy az aktuális munkám:

A textúrázást csaka szemnél nézzétek!
Most arra lennék kíváncsi jók e a szempillák meg a fények... SSS is van rajta amúgy...
Elõre is köszi!

Youth

LionTR
Hello mindenki!!! Visszatertem!!! Elkoltoztunk 😞(((( ...
Na mindegy. Ma delutan kezdtem el visszaolvasni a szereny 8 oldalt, amit megtoltottetek hianyzasom alatt. MAXozni meg 3 napja kezdtem el ujra, de most megin nem alkoto, hanem tovabbkepzo stadiumban vagyok, de azert fogok dobni 1 kepet majd este (ejfeltol 0,5ft a percdijam, eze' nappal nem leszek tobbet fenn 1-2 percnel, este viszont szivesen icqzok, mar ha lesz kedve vkinek is fennmaradni 😊
Ez most eleg hulyeseg lesz, de itt van nehany valasz/reakcio, amivel kapcsolatban meg korabban felmerultem a hianyzasom alatt: (bocs, ha erthetetlen itt-ott, meg ha nem aktualis mar, mer az ugye konnyen elofordulhat)
- eloszor is had gratulajjak mindenkinek a munkaiert, oleg kellemes kepecskeket lattam olvasas kozben
- SoftFX és Youth: a CRX osszes lampaja modellezve van
- Freak: kiraly a skyline, csak meg helyenkent szogletes. Tetszik hogy vastagabb a felni kulso resze, mint a gumi 😊) 2Fast2Fourioust lattad?
//egyenlore ennyi, meg 6 oldal var ram, hogy elolvassam

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Aldaryn
Nos azén "blueprintem" egy Picard kapitány arckép, 😊), az alpján készültek a fej fõ arányai.
Ezután (scanner híján szemmértékre) Barcsay Jenõ : Mûvészeti anatómia c. könyvét használom,...
Ja, a csillanás tényleg túl nagy...

Fle go: lehet. 😊

per aspera ad astra

FRenkie
sziasztok! ne én i elkezdek végre fejet modellezni.van egy jó toturial,viszont kéne valami jó human head blueprint,és komolyabb kéne ... Aldaryn! te milyen bluep-rõl csináltad?Akinek van az szoljon!(Youthtól kaptam párat,de még válogatnék 😊

eg ykis kritika: a második képen a szemben túl nagy a csillanás.

ennyi,sziasztok!

fle go
Aldaryn: nagyon hasonlit a modelled KOKO arcához szerintem, csak neki kevésbé hosszúkás a feje😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Aktuális fej WIP:

Az iagazt megvallva nyugodtan elmenne a kicsit lentebb közzétett képpel együtt egy : "Találd meg a 10 kicsi eltérést" játéknak... Sok szerencsét!
(megfejtés: A több ránc, a szemek felett | Beesettebb szem | ránc a szem körül | Táskák | Fül kijavítva, "nem áll el" | Végleges bõrtónus | Meg világítás pepecselés, |Ezen kívül az orr is vékonyabb | Igyekeztem a vertexeket emberibb formába tolni... 😊 ) Nemtom, ez nem tíz volt... :|

per aspera ad astra

youth
Oké vettem, lejjebb veszem 😄D

Youth

Aldaryn
Inkább közeli atomvillanásban. 😄DDD

per aspera ad astra

youth
Semi baj sõ örülök hogy írtál... válaszolva:
Ez csak szimmetrikus kis modell a véglegesen tényleg nem lesz az a csík...
A szem igen... de csak a világításon tudok javítani ugyanis a szem már végleges modellben van...
A bõr: csak deep paintben csináltam egy kis bõrt van ilyen hogy human skin azt rádobtam meg bumpnak beraktam cellular meg smoke keverékét...

Mennyivel kevesebb fény? erõs napsütésben ilyesmi nem?

Youth

Aldaryn
Jaj, és persze: ennél azé' kevesebb fény kellene, a render pass controlban meg beállíthatnád a background override-ot Black-re. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Pár kritika a fejjel kapcsolatban: Nagyon erõsen látszima fej két felének kapcsolódása, ott egy kicsit kidudorodik a modell, ezt el kellene simítani...
A másik a fül: Egy kicsit lehetne erõteljesebb, a fülkürt Ok, de a felette levõ kis nyílás hiányzik.
A szem gondolom még nagyon beta, mert azzal látszik, hogy még van meló... 😊
A bõre egész jó, lehetne egy kicsit kisebb a map scale, talán...
Gondolom nem baj a "kemény kritika". 😄

per aspera ad astra

fle go
Üdv mindenkit!
Bocs emberek nem tudtam senkinek válaszolni 2 napig nem volt netem😞 A fene meg is evett😊)!
Aldaryn, Frenkie, Youth köszi a mailes válaszokat, sajnálom hogy egyikötök se pesti. Igy nem marad más mint a netes kapcsolat.
Üdv mindenkit!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
http://free.x3.hu/youth3d/angelina/01.jpg

Youth

FRenkie
404

youth
Ja még egy nagyon fontos:

Valaki nem hallot a Shave and Haircat Maxos verziójáról? állítólag megjelent de sehol nem találom...

Youth

youth
Ismét én 😊)

Egy kis segítségre lenne szükségem... Az alábbi kép bevilágítása: 1,3-mas spotlight és egy 1,1-es skylight... (HDRI-s panoráma a háttér is meg a skylight is...) A kérdés: elég lesz e vagy több fény kell vagy evesebb?

Ja és a modelel szemben is várom a kritikákat mivel még nincs kész...

Arra gondoltam hogy elõsször egy álltalános fejmodellt csinálok aztán majd ha jól sikerült jöhet a nagyi meg a papi képek 😊

Aldaryn: kicsit vékonyítottam a fülön és az SSS jelentkezett 😊)

Youth

FRenkie
thx 😊

youth
Aldaryn már segített Deep Paint ügyben, (texture weapon vagy mi a plufin neve) mosmár megy a dolog csak 1 nem... ott van hogy paint és akkor bejön a Deep Paint festek minden rámegyek hogy save és semmi ugyanolyan marad a test mint elõtte volt... a kérdésem tehát: hogy kell ráfesteni a modellre és hogy kell rávinnni? mentsem ki külön fájlba aztán tegyem rá megint a material editorban? ja és egyszer jött be a fej oldalról... hogy kell hogy elõlnézetben jöjjön be meg ilyenek a helpben nem nagyon találtam ilyet nem tudsz egy hejet ahol deep paintel foglalkoznak?
Elõre is köszi!

Youth

youth
Szia!
Az elsõ fejemet spline networkel csináltam (ez volt az elsõ "komolyabb munkám", nem is lett olyan jó :/ )
Amit most csinálok az polyban van ez alapján:

http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/head1.asp

De itt egy egész karakter kidolgozása is a testõl a fejig a hajon át minden:

http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp

Szerintem könnyû ez alapjûán dolgozni, mert úgy is megpróbáltam elkezdeni hogy egy kockából indultam ki de akkor még nem ismertem a fej fõbb vonalait, stb ezért nem is sikerült oilyan jól, viszont szerintem ennek az a nagy elõnye hogy eleve a részleteket kezded el (a szem környékét, a szány környékét) igaz itt is lesznek majd vágások, részletezések még, de nekem ez nagyon bejött...
Remélem neked is!
Bye

Youth

Aldaryn
Wow!Szülinap! Rula...

per aspera ad astra

FRenkie
még valami: 2002. jún. 14. 08:22 a dátum...
...vagyis ekkor hozta létre DEx ezt a topicot, 3 nap múlva szülinap!

FRenkie
de azért mondhacc pár tanácsot...

FRenkie
már rájöttem 😊

FRenkie
sziasztok!
Youth!te hogy csinálod a fej-ed? 😊 poly modellinggel?Elmagyaráznád nekem vagy valami toturiált dobj már léci én is megpróbálkozom egyyel

És most low poly ba csinálom meg. Meg van a kaszni is meg a kerék is. Csak egy problémám lenne. Hogy texturázam fel? Úgy szeretném, mint a low-poly fightert a max tutorialjában, de valami elrontok mert nem jelenik meg az a kép az edit unwrapban amit rá szertnék húzni a kocsira. Mi ilyenkor a teendõ?

Szóval! Mint kezdõ tényleg túl mindent hamar akarok de akkor is szépet akarok csinálni, és nem nyomit. Tehát az ajánlatokít figyelembe véve, el kezdtem az elobbi Porschémat leamortizálni.

Aldaryn
Ehhez nem kell egy beépülõ modul a maxba? Mármint a Deep Paint és Max valósidejû kapcsolathoz?...

Sorban visszafele:

Youth: A vastagságot pl úg, hogy bekapcsolog a gridet (alapból 1 négyszög kb 10x10, általában) és szemsacc, komolyabban pedig a tape nevû helper típusú ojjektum (hehe)...

nenad: Sokat hallottam már a Zbrushról, és azt is tudom, hogy baromi jó progi, fõleg ha az ember közel áll az ecsethez, mármint a valóságban... 😊
Az arcal kapcsolatos megjegyzéseid nagyon helytállóak, az egész arcnak nincsen egyelõre kifejezése, mert majd cdsontokkal skinnelem, hogy a legvégén, ha kész a modell, beállíthassam az arckifejezést. A szemet beljebb vettem, tényleg ütõsebb, kösz.
Amúgy régebben sokat festettem magam is, de elenyészó szinten (fõleg akvarellel) mára ez vissazszorult a szén meg ceruzagarfikákhoz, azok is jórész inkább amolyan 3D elõkészületi vázlatok, azért még rajzolgatok, idõnként egy-egy komolyabb képet is, fõleg karaktereket, meg fegyvereket... 😊

Gabo: meglesz, de a legutolsó fázisba, pattanás, meg bibircsók is lesz bõven, mert az ipse egy középkori varázyló lesz, kissé élettelen, fekélyes arccal... Hiába, a mágia nehéz tudomány...

Kösz a kritikát, ha haladok, majd kirakom a fejleméyneket...

per aspera ad astra

youth
Sziasztok!
Ezt találtam:

http://www.juansiquier.com/images/youths_light.jpg

Ele ez volt írva:
"Luz de juventud / Youth´s Light"
© J. Siquier 2001 | 3D Studio MAX + Deep Paint 3D + Photoshop + Brazil r/s

Milyen vicces ez a Youth's light 😊)) nem innen van a nevem!! 😄D

Na jó szóval említí a Deep Paint 3D-t nekem is megvan feltelepítettem és semmi... ez egy maxtól különálló progi vagy benne van a maxban?

Youth

youth
Ja és Aldaryn: mondtad hogy a fül 5 max egység vastag... ezt hol lehet lemérni, megnézni?

Youth