3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Frenkie: A parkolós téma lesz 4000.-nek. Szerintem így volna logikus. A parkolót meg majd lemodellezem, ha valakinek nincsen valami kimagasló alkotókedve parkoló ügyben. 😊)
per aspera ad astra
Nem volt durva... 😄
per aspera ad astra
Tényleg az autós project-tel mi lesz?
Ja és kérdem én, hogy ugye készültök a fegyveres versenyre? Én igen ...
.. FLE GO nak, a dícséret õt illeti.
Youth: zsér a fejecske, csak a szem valagy nem stimmel, hiányzik az értelem a fejébõl, olyan bután bambám bambul elõre
... azt ott nézd meg, meg a szempilla lehetne sûrûbb.
más: a parkolós témát is csinálhatnánk...
LionTR: a laszti nem az enyém volt, csak én linkeltem be FLE GO
Persze tõled kérdeztem: Ezt írtad:"én a helyedben azt a rézst ugy csinálnám meg,hogy azt a részt kivágnám(a polykat) aztán vagy külön ojjektumba vagy onnan elkezdeneém ujra "felépíateni"".
És részletezhetnéd ezt a rés dolgot...ugye a ajtók és a motorháztetõ elválasztására gondolsz a kasznitól? Hogyan?
Ha én compositot, rbg multiply-t ,stb.-t akarok brazil rendernél használni, akkor azt a Brazil Utility-n keresztül érdemes használni? Remélem érthetõ voltam!?
SoftFX
Emberek vki plíz mondja (írja 😊 le nekem, hogy hogyan lehet lánctalpat értelmesen megcsinálni, és természetesen jól is nézzen ki, meg ne tartson évekig.. Egy mellékeltebb dolog: hogy akkor már légyszi leírhatnád, hogy hogyan lehet animálni 😊
Köszönöm
per aspera ad astra
Üdv ismét közöttünk!
per aspera ad astra
Frenkie:
http://free.x3.hu/youth3d/angelina/02.jpg
Youth
- Aldaryn: a harmadik (emelet) az még nem elég, mer lehet hogy tuléled. Már én is gondolkodtam ezen... Egyebkent meg: NE SZERENYKEGGYE MÁN A K. ÉLETBE!!!
- Frenkie: kiraly a focilabda, csak tehetnel ala "igazi" fuvet
- Aldaryn: a fej allat, hozod a toled megszokott szintet 😊 Ja a csillanas szerintem is tul nagy, meg is akartam kerdezni, miert sir 😄
- a parkoloban autokos temaval mi van? mer abbo' nem akarok am kimaradni!
- Aldaryn: tenyleg beteszel tolem is 1 kepet, vagy tul nagy macera volt?
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
A bõr szépen alakul, különösen a homlokon!
per aspera ad astra
Aldarynnal beszéld meg mert be tud tenni asszem a 3000.-be
Amúgy az aktuális munkám:
A textúrázást csaka szemnél nézzétek!
Most arra lennék kíváncsi jók e a szempillák meg a fények... SSS is van rajta amúgy...
Elõre is köszi!
Youth
Na mindegy. Ma delutan kezdtem el visszaolvasni a szereny 8 oldalt, amit megtoltottetek hianyzasom alatt. MAXozni meg 3 napja kezdtem el ujra, de most megin nem alkoto, hanem tovabbkepzo stadiumban vagyok, de azert fogok dobni 1 kepet majd este (ejfeltol 0,5ft a percdijam, eze' nappal nem leszek tobbet fenn 1-2 percnel, este viszont szivesen icqzok, mar ha lesz kedve vkinek is fennmaradni 😊
Ez most eleg hulyeseg lesz, de itt van nehany valasz/reakcio, amivel kapcsolatban meg korabban felmerultem a hianyzasom alatt: (bocs, ha erthetetlen itt-ott, meg ha nem aktualis mar, mer az ugye konnyen elofordulhat)
- eloszor is had gratulajjak mindenkinek a munkaiert, oleg kellemes kepecskeket lattam olvasas kozben
- SoftFX és Youth: a CRX osszes lampaja modellezve van
- Freak: kiraly a skyline, csak meg helyenkent szogletes. Tetszik hogy vastagabb a felni kulso resze, mint a gumi 😊) 2Fast2Fourioust lattad?
//egyenlore ennyi, meg 6 oldal var ram, hogy elolvassam
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Ezután (scanner híján szemmértékre) Barcsay Jenõ : Mûvészeti anatómia c. könyvét használom,...
Ja, a csillanás tényleg túl nagy...
Fle go: lehet. 😊
per aspera ad astra
eg ykis kritika: a második képen a szemben túl nagy a csillanás.
ennyi,sziasztok!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Az iagazt megvallva nyugodtan elmenne a kicsit lentebb közzétett képpel együtt egy : "Találd meg a 10 kicsi eltérést" játéknak... Sok szerencsét!
(megfejtés: A több ránc, a szemek felett | Beesettebb szem | ránc a szem körül | Táskák | Fül kijavítva, "nem áll el" | Végleges bõrtónus | Meg világítás pepecselés, |Ezen kívül az orr is vékonyabb | Igyekeztem a vertexeket emberibb formába tolni... 😊 ) Nemtom, ez nem tíz volt... :|
per aspera ad astra
Ez csak szimmetrikus kis modell a véglegesen tényleg nem lesz az a csík...
A szem igen... de csak a világításon tudok javítani ugyanis a szem már végleges modellben van...
A bõr: csak deep paintben csináltam egy kis bõrt van ilyen hogy human skin azt rádobtam meg bumpnak beraktam cellular meg smoke keverékét...
Mennyivel kevesebb fény? erõs napsütésben ilyesmi nem?
Youth
per aspera ad astra
A másik a fül: Egy kicsit lehetne erõteljesebb, a fülkürt Ok, de a felette levõ kis nyílás hiányzik.
A szem gondolom még nagyon beta, mert azzal látszik, hogy még van meló... 😊
A bõre egész jó, lehetne egy kicsit kisebb a map scale, talán...
Gondolom nem baj a "kemény kritika". 😄
per aspera ad astra
Bocs emberek nem tudtam senkinek válaszolni 2 napig nem volt netem😞 A fene meg is evett😊)!
Aldaryn, Frenkie, Youth köszi a mailes válaszokat, sajnálom hogy egyikötök se pesti. Igy nem marad más mint a netes kapcsolat.
Üdv mindenkit!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Valaki nem hallot a Shave and Haircat Maxos verziójáról? állítólag megjelent de sehol nem találom...
Youth
Egy kis segítségre lenne szükségem... Az alábbi kép bevilágítása: 1,3-mas spotlight és egy 1,1-es skylight... (HDRI-s panoráma a háttér is meg a skylight is...) A kérdés: elég lesz e vagy több fény kell vagy evesebb?
Ja és a modelel szemben is várom a kritikákat mivel még nincs kész...
Arra gondoltam hogy elõsször egy álltalános fejmodellt csinálok aztán majd ha jól sikerült jöhet a nagyi meg a papi képek 😊
Aldaryn: kicsit vékonyítottam a fülön és az SSS jelentkezett 😊)
Youth
Elõre is köszi!
Youth
Az elsõ fejemet spline networkel csináltam (ez volt az elsõ "komolyabb munkám", nem is lett olyan jó :/ )
Amit most csinálok az polyban van ez alapján:
http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/head1.asp
De itt egy egész karakter kidolgozása is a testõl a fejig a hajon át minden:
http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp
Szerintem könnyû ez alapjûán dolgozni, mert úgy is megpróbáltam elkezdeni hogy egy kockából indultam ki de akkor még nem ismertem a fej fõbb vonalait, stb ezért nem is sikerült oilyan jól, viszont szerintem ennek az a nagy elõnye hogy eleve a részleteket kezded el (a szem környékét, a szány környékét) igaz itt is lesznek majd vágások, részletezések még, de nekem ez nagyon bejött...
Remélem neked is!
Bye
Youth
...vagyis ekkor hozta létre DEx ezt a topicot, 3 nap múlva szülinap!

Youth!te hogy csinálod a fej-ed? 😊 poly modellinggel?Elmagyaráznád nekem vagy valami toturiált dobj már léci én is megpróbálkozom egyyel
És most low poly ba csinálom meg. Meg van a kaszni is meg a kerék is. Csak egy problémám lenne. Hogy texturázam fel? Úgy szeretném, mint a low-poly fightert a max tutorialjában, de valami elrontok mert nem jelenik meg az a kép az edit unwrapban amit rá szertnék húzni a kocsira. Mi ilyenkor a teendõ?
Sorban visszafele:
Youth: A vastagságot pl úg, hogy bekapcsolog a gridet (alapból 1 négyszög kb 10x10, általában) és szemsacc, komolyabban pedig a tape nevû helper típusú ojjektum (hehe)...
nenad: Sokat hallottam már a Zbrushról, és azt is tudom, hogy baromi jó progi, fõleg ha az ember közel áll az ecsethez, mármint a valóságban... 😊
Az arcal kapcsolatos megjegyzéseid nagyon helytállóak, az egész arcnak nincsen egyelõre kifejezése, mert majd cdsontokkal skinnelem, hogy a legvégén, ha kész a modell, beállíthassam az arckifejezést. A szemet beljebb vettem, tényleg ütõsebb, kösz.
Amúgy régebben sokat festettem magam is, de elenyészó szinten (fõleg akvarellel) mára ez vissazszorult a szén meg ceruzagarfikákhoz, azok is jórész inkább amolyan 3D elõkészületi vázlatok, azért még rajzolgatok, idõnként egy-egy komolyabb képet is, fõleg karaktereket, meg fegyvereket... 😊
Gabo: meglesz, de a legutolsó fázisba, pattanás, meg bibircsók is lesz bõven, mert az ipse egy középkori varázyló lesz, kissé élettelen, fekélyes arccal... Hiába, a mágia nehéz tudomány...
Kösz a kritikát, ha haladok, majd kirakom a fejleméyneket...
per aspera ad astra
Ezt találtam:
http://www.juansiquier.com/images/youths_light.jpg
Ele ez volt írva:
"Luz de juventud / Youth´s Light"
© J. Siquier 2001 | 3D Studio MAX + Deep Paint 3D + Photoshop + Brazil r/s
Milyen vicces ez a Youth's light 😊)) nem innen van a nevem!! 😄D
Na jó szóval említí a Deep Paint 3D-t nekem is megvan feltelepítettem és semmi... ez egy maxtól különálló progi vagy benne van a maxban?
Youth