3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tökéletesen igazad van. Egyébként, ha valakit érdekel, akkor itt talál egy elég jó leírást a felületekkel kapcsolatban

Aldaryn
Õ aztb írja, hogy poly modellezéssel. (Bár amikor készült, még nem volt "poly" modellezés, csak mesh, meg meshsmooth) A hibák, és a közeli képeken látható furcsa gyûrõdések is erre utalnak. Na persze király modell, szó sincs róla. 😊)))

per aspera ad astra

Aldaryn
Szabad kiegészítenem? 😉

A Falloff map egy normál mappolási ejárás, a falloff kimeneti színét úgy állapítja meg, hogy az adott pixel normálja mekkora szöget zár be a nézõsíkkal. Magyarán, ha a pixel pont szemben van (90 fokos ) akkor az alapból fekete, míg az éppen, hogy (normális körülmények közöztt) látható (180fok) pixel fehér... (Na ja, ez mondjuk a Shadow/Light típusú falloff-ra nem igaz, de ez szerintem egyértelmû...)

A faloff használatára azért van szükség, azaz azért célszerû, mert az anyagok a való világban sok ezzel szimulálható effektet produkálnak.

A tükrözõdések terén ez nagyon szembetûnõ. Vannak felületek, amelyekre szembõl ránézve azok alig tükröznek, de éles szögbõl szinte tökéletes tükörré válnak, ilyen anyag pl. az üveg, de a legtöbb nagyon sík, sima felület is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
Az összes anyag tükrözõdése ilyen módon viselkedik, csupán egy polírozott fém, vagy króm esetében a két "véglet" közti különbség (pl. a két faloff szín közti) nagyon csekély...

Bocs, hogy belepofáztam...

per aspera ad astra

A raytrace-t csak akkor kell berakni ha standard materialt használ, de gondolom itt a legtöbben brazilt használnak, és a brazil material alpból raytrace-es.
A falloff-ot a fresnel hatás miatt szokták berakni.

FRenkie
ha hdri van akkor raytrace helyett inkább falloff nem?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
nem tudja valaki thomas suurland milyen tecnikával csinálta a TTjét?a Beetle az rhinós de a tt-t nemtudom...

FRenkie
hát még nem lakalmazom de fogom 😊
eddig csak odatettem egy fekete csíkot a glue-val de az szar.és olcsó megoldás.te hogy csináltad pontosan?

Sok módszert van az élek kialakítására. Ha jól sejtem, akkor te azt a technikát alkalmazod amit ebben a tutorialban is alkalmaznak.

FRenkie
szerintem ugy jobb ha a külsõ éleket beextrudálod,majd egybõl utána ráadsz egy kis chamfert...szerintem,de a focus kiba*ott jó!

Aldaryn
Igaz, ha por, akkor OK. Ere valahogy nem gondoltam... Rally, meg vatag sár, ez úgy összeforr a képzeletemben... (Egy Ausztrál pálya, vagy a sivatag már eszembe sem jut... :| )

per aspera ad astra

Aldaryn
A drótváz után alkalmazott surface módosító patch-t készít.
Amúgy szerintem a patch leginkább terep modellezésére jó, bár az is biztos, hogy mindent lehet vele modellezni...
Bonyolultan görbülõ felületekhez is jó lehet, de a MAX patch naygon bugos, eszméletlenül fagy, legalábbis nálam. Kicsit idegõrlõ tud lenni...
Polyval gyorsabban, meg kényelmesebben... De ez megint csak az én véleményem, meg én erre álltam rá... 😊

per aspera ad astra

Az ajtót, meg a nagyobb elemeket egybe lemodelleztem. Mikor kész volt detacholtam és a határoló élekre nyomtam egy chamfert, majd benyomtam õket (nem simán mozgattam, hanem shift+ mozgatás)

A reflection map nálam sima fekete-fehér kép a világos tükröz a sötét nem. Csak rakd be a reflect-hez.

youth
A Te kocsid azért jobb ezért kérdezõsködöm...

Minden alkatrészt külön modellezted le? Ja és ez a reflection mapot hogy állítsam be? kell hozzá egy fekete fehér map? de hova tegyem be?

Köszi!

Youth

SaWo
Errõl a patch modellezésrõl én szívesen vennék valami infót, mert õszinténn értelmetlennek tartom - mert nem látom még át a mûködését. Ha jól tudom, akkor ugyanúgy meg kell patch modellezésnél is csinálni a drótvázat spline-bõl, pluassz rádobálni a patch-eket, amikek ugyanúgy meg kell babrálni a bezierjeit, szóval nézetem szerint dupla munka, és ha már megvan a drótváz akkor meg már inkább surface módosító, nem???

Mail ment

Orange: kuldtem mailt, remelem megkaptad!

FRenkie
csinált már valaki edit patch-el autót?

Ha eddig elfelejtettem volna mondani kurva jó a kocsid, fõleg, hogy rhino-ban készült.(én is próbáltam rhino-ban autót modellezni, de nekem nem sikerült).

Az elsõ kocsit amit modelleztem azt a www.raz.ro-n található tutor alapján csináltam, de mostanra már változott egy kicsit a módszerem.

És ha azt akarod, hogy a felület egy pontja ne tükrözõdjön akkor ott legyen sötét a reflection map

RelakS
Blowup ugyanez, csak még fel is nagyítja a renderelési méretre (nagyítóként pofás)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

fle go
cskapi: nagyon köszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
cskapi: nagyon köszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

kösz a tippeket. Nem veszem kukacoskodásnak, mert igazad van, tényleg nincs rajta bumpmap. De tükrözõdnie elvileg nem lenne szabad, mert ott a reflection map teljesen fekete.

egy kicsit nagy lett
sorry
na egy utolso proba

http://cskapi.uw.hu/region1.jpg
fle go
inz: köszi a tippet!
cskapi: nem látszik amit belinkeltél

FRenkie
linket irj még mindig nem lácik

FRenkie
Hello!

Youth: ez az alphás dolog engem is érdekelne,meg pl a 3dtotálon vannak fasza textúrázási toturiálok ahol pl 3 bump map van,3 diffúz, alpha mapp is... ezeket hogy lehet belõni?

bocs az elozoert
fle go
kicsit megkésve, de belinkelem

youth
Nos ezt én is már meg akrtam kédrezni mert olyan jó a mayaban ez a renderelés lehetõség...

A kocsi kibaszott jó el is szégyeltem magam hogy betettem a trabit :/
Érdekelne hogy csináltad... azt tudom hogy polyban de tutor alapján és ha igen egy linket lécci mondjál... meg az alkatrészeket küülön-külön csináltad meg vagy egbe a kocsit és utána választottad ketté?

Ja és a textúrázás: hogy lehet megcsinálni hogy ahol kocsos a textúra ott ne tükrözõdjön ahol meg nem koszos ott igen?? Gondolom alphával de hogy?

Elõre is köszi

Youth

fle go
Ja és egy kérdés: Max-ban van-e arra lehetöség hogy csak egy kijelolt részt rendereljek, ne a teljes nézetet? Ha igen akkor hogy oldható meg? És még mindig kérdésem az is hogy Macintosh platformra létezik-e Max?
Köszi a segítséget!

fle go
Udv mindenkit! Tyüha, nagyon jók a verdák!!! Gratula mindegyikötöknek, hamarosan talán az én kocsim is elfogadható állapotba kerül. További hasznos munkát mindenkinek!! Jó 7 végét!

RelakS
A "redvánál" nemigen látok tükrözõdést, és egyébként is, ez nem sár, hanem csak por, ami nem fogja centi vastagon belepni 😊 (legalábbis ha jól látom)

RelakS
Jól látom, hogy a Colin McRae 2-ben lévõ kocsi?

Aldaryn
Jaj, még valami, nehogy kukacoskodásnak vedd: (Nem kukacos, skodás, az egy olyan ember, akinek skodája, meg bélférge van!!)

A koszt meg lehetne dobni egy kis bumpmappel. A redva, (A mi kocsinkon legalábbis) kemény darabokban szárad a felületre... 😊
Nem tudom, a tükrözõdés ugyan olyan erõs a kosznál is? Mintha az lenne, ha nem így van, akkor NAGYON bocs... ez már tényleg szõrszálhasogatás... (Erre nem tudok szóviccet...)

per aspera ad astra

Aldaryn
Hell!

"Visszatértem", (lejátszottam egy cheers.wav-ot...)

A parkolós project mehet. Szerintem legyen az a 4K, mert nagyon úgy nézem, hogy nem sok van addig hátra....

Orange: Jó ez a kocsi, gondolom még nincs kész, mármint a környezet. Talán a kerekekre is lehetne rakni egy kis redvát, méginkább a gumikra valami hangsúlyosabbat...
Még egy tipp: HDRI világítás használatakor a HDRI fény erejét vegyed le egy kicsit, és valamilyen irányból pakolj egy fényforrást, kicsit narancsosabb (nagyon kicsit) színnel. Ez leginkább az ilyen "outdoor" HDR képekre igaz... 😊

per aspera ad astra

dikki*yysw
Umm, man, állatiak a képek. Egyszer meg kéne néznem ezt a maxot... :/

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

PhantomW
jó a kocsi
a lámpan brazil glass van a fémrészem meg brazil chrome?

The World is Yours

FRenkie
fasza!rakd bele rallys kornyezetbe!

köszönöm a kritikákat

Inz:ja poly max5.1 és brazil

SaWo:ja próbáltam egy kis koszt rakni rá, de még vannak gondok a texturával

SaWo
Aki ehhez kritikát ír, az szõrszálhasogtó !!! 😄D Jól látom, hogy még koszos is a kocsika? Ez nagyon teccik!! Gratula

Itt a kocsi, amit épp csinálok, a kritikát elõre is köszönöm

youth
Azzal szerintem meg kéne várni Aldraynt jövõ héten vagy mikor vesz gépet...

Youth

FRenkie
miko lesz parkolós projekt?

PhantomW
kész a kocsi csináltam róla 2 kép majd még kesõbb megcsinálom hdri vel is
http://free.x3.hu/phantomw/f40_p.jpg
http://free.x3.hu/phantomw/f40_h.jpg

The World is Yours

youth
Köszi amúgy most regisztráltam amgam a Render.hu -n és úgy néz ki jó! De lehet csinálok egy külföldit is, miért ne? 😄D

Youth

Youth és mindenki aki az x3 free servert használja. Ez a server nagyon nem jó arra, hogy képeket linkeljetek más oldalakra, ti is tapasztalhatjátok. Váltsatok át valami másra. Egyébként ha cgtalkon publikáltok, ott meg van adva egy jópár külföldi free server ami korektül mûködik (http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=49775). Egyébként szép lett a Trabi, gratula!!! Csak így tovább!!!

RelakS
A szélvédõ túl meredek
Az ablakok felett, alatt túl sok a fémfelület
A hátsó tengely a hátsó üléstámla mögé esik egy icipicit
Egyébként meg kibszottul ász 😊))

LionTR
Ja, ize elfelejtettem: Aldarynnak belevillamlott a gepibe, es csak a vinyoja elte tul az aktust. Ugyhogy jovo heten megy venni uj gepet...

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

LionTR
Had csatlakozzak en is a gratulalok sorahoz Youth: allat a trabi! De hogy ne csak dicserve legyel: nekem kicsit furcsa a hatulja 😊
En is elkezdtem a kovetkezo aldozatot: egy '92-es Prelude.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::