3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2: Benne van, vagy le kell rángatnom?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Ajanlom a doksit., de addig is irjal legyszives a 3dsmax4 forumba. Koszi.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Mindjárt kész a kocsikám!! Aldaryn, mondtad, hogy nem nagyon haladsz a kocsiddal, de végülis, sztem egy szép parkoló elkészítése felér egy koccsival is akár ... "Vayg nem tudom, de nekem így magyaráz taki Árpi" 😛
A PARKOLÓS PROJECTEL MI LEGYEN MERT AKKOR MENJÜNK ÁT A AMX 4 FÓRUMBA HA NEM JÖN ÖSSZE AKKOR DUMÁLJUNK ITT TOVÁBB...
Youth
nenad koszi a tippet.
Aldaryn, Youth nektek is koszi a segitseget megint! De hogy en mekkora bena vagyok az nem kifejezes! Addig meg meg nem tom csinalni amit elkuldtetek, mert hogy mind a ket megoldas tuti jo, addig szot se szolok! Az a helyzet itt van elottem le is irtatok...megse megy! Ehhhe
Na mek kapalok a kertbe...
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ja tokind1 milyen rendererrel, a rendering/enviroment menuben a background colort allitsd valami szep egkekre, aztan adjal egy mondjuk directional/vagy spotlightot (targeted el konnyebben boldogulsz) Es allitsd be hogy vessen arnyekot, sima shadow map jo lesz.
Namost akkor nemtom milyen renderert hasznalsz, mind1knel lesz olyan hogy vagy skylight/vagy enviroment. Ott ugyanugy beallitod a kek szinedet, de lesz ott szorzo allito is (ami a rend/enviromentnel nincs) es ott allits be kb 0.2-t) es utana lehet renderelni.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
amit error404 linkelt be az fénykép ha arra gondolsz
The World is Yours
http://www.danielbuck.net/images/3d/K5_Blazer2.jpg
Ez meg már felháborító😊) Biztos hogy ez modellezve van?
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=58b74d8395cd182d333da9b066f48515&threadid=60271&goto=nextnewest
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
nenad teccik a kisvonat, ha meg lesz a mail cimed akkor majd irok
megy...
no de feltettem egy htmlbe ide:
http://free.x3.hu/losalamos/kepek.html
Este még kapsz egy mailt asszem 😊
Youth
A kép nekem nem jön be. Egyik sem. Ha megpróbálom õket külön megynitni, külön böngészõablakban, akkor is 404-et kapok... 😞 Pedig szívesen megnéztem volna a vonatot.
Kösz az illusztrációt. 😊 Cinema 4D alatt van ilyen festési funkció?! Hmm. Fincsi.
fle go: Mail ment egy órája, a max file-lal egyetemben...
per aspera ad astra

no mitan ez megvan azutan mesz es hozzaadod a mesh smooth modifiert ami mint latni fogod a mesh select fele fog kerulni (hogy utalom ezt maxot 😊
es lon csoda csak az lesz smootholva ami kilett jelolve. Mondjuk igy a leirasod alapjan en inkabb igy modelleznem mint a meshsmoothal jatszanek.
A linkeket meg nem lehet megnézni mert valami gáz van a redrival serverrel tegnap óta be se tudok lépni a tárhelybe😞
Youth nálad mükxik a server??
Youth nem baj ha este vagy holnap csinálod meg, köszi!

MAX 5 alatt uygebár van Radiosity. NEm is olyan rossz, meg relative gyors, tapasztalataim szerint. Ha leszámoltatok egy RAdiosity solution-t, akkor azt automatikusan a viewportban is látom, sé forgatni is tudom, meg minden, mert hiszen a vertexekben tárolja a radiosity számítás eredményeit.
A festés dolgot nem értem pontosan. Arra gondolsz, hogy a képet azután is módosíthatod, pl. más színek, stb, miután a radiosity solution kész? Vagy arra, hogy magát a solution-t tudod módosítani. Mert MAX alatt erre is szintén van lehetõség, a Light Paint ezt csinálja.
Ha megint hülyeségeket beszéltem, vagy komplette félreértetetlek, akkor elõre is bocs. Komolyan.
Azért a teljesen integrált MR-re kíváncsi vagyok a MAX 6-ban. Szerintem egyszercsak ott tartunk majd, hogy a final rendert is megveszik. NA jó, ez nagyon utópisztikus, meg relative hülyeség...
per aspera ad astra
ha mar itt tartunk leirom mi van a cinema4d8.1-ben hadd almodozzon a maxos kozonseg is.
Na eppen festetek egy ket testet es nezem raygun. Mi lehet ez a baromsag? rendereles, radiosity szamol,kesz, na mondom ES? aztan csak ugy veletlen ahogy a test fele mentem a kurzorral, je ezzel lehet festeni a mikozben megtartja a radiosity solutionban tarolt feny/arnyek viszonyokat. Hat BAZDMEG. Ilyen nincs. A kepet egyszeruen keszre lehet festeni.
Meg most sem tertem magamhoz.. Na radaskent ha single animation solutiont valasztasz akkor lehet forgatni is....BAKKER!
Az igazsag az hogy en Cinema4ds voltam ezelott, de megjelentek az uj tracerek Gi enginek es kenytelen kellett valtottam. Sajnos az engine ugyanugy finalrenderes benne mint volt. Igaz ez olyan stage1 butitott verzio, nem rossz de nem vray. Szoval temara visszaterve ilyen kene max ala!
Gyûlnek az okoskodók, nem? Engem is fel lehet írni. Mint mindig. 😄
Nem tud valamelyiktek egy jó UV unwrap tutorialt? Leginkább az érdekelne, hogy hogyan lehet különbözõ formájú, de érintkezõ felületek határánál törésmentes mappolást készíteni, úgy, hogy közben a felületeken is megfelelõen görbüljön a mappolás... Jó példa erre egy nagy csõbõl kiálló kisebb csõ, ahol mindkét csövön van egy henger alakú map vetítés, és azt szeretném, hogy a két csõ találkozásakor a textúra ne törjön meg. Egyelõre ez már iylen egyszerû felületeknél is kellemetlen... Szal nemtom, hogy ezt hogy kellene. Igazából kezdek rájönni, hogy a textúrázás nem nagyon az erõsségem... 😞
per aspera ad astra
Hogy micsoda egy okoskodo majom vagyok 😊)
Youth
Felmerul a kerdes, minek akarok en maxozni egyaltalan, ha ilyen egyszeru dologra nem tudok rajonni?
A kocsiddal kapcsolatban: Szerintem a legnagyobb baj jelenleg vele az, hogy túl sötét. A HDRI kép nem ad elég fényt, vagy ha lámpával világítottál, akkor az gyenge. Így nem lehet jól látni a hibákat, amiket kritizálni lehetne. 😄
A modellel magával szerintem csupán annyi problema van, hogy néhol kicsit szögletes, annak ellenére, hogy gondolom, ott is több polygon van, csak majdnem egy síkban. Ez legszembetûnõbb a szélvédõ kereténél. Mintha félúton lenne benne egy nagy törés. Vagy az a valóságban is így néz ki? A hûtõrács általában krómozott, nem?
A sub-d-s írásom akkor lesz kész, amikor ezt a képet : http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=79733 befejezem. Mert ezzel együtt, ebbõl készül az írás...
Fle go: mail ment.
per aspera ad astra
Kritikát várok, sokat!! Mazohista vagyok 😄
Egyébként ti a hûtõnél hogy csináljátok meg? Engem fõleg az anyagminta érdekelne. Ha jól tudom, az valami teflonos csillogós izé, de majd holnap megnézem a kocsinkon.
Aldaryn, hogy állsz a Subdiv írásoddal?
per aspera ad astra
alaposabb munka még nem született újoncok számára
2 érv mellette: magyar és ingyen van
http://cskapi.uw.hu/3Dstudiomax_hun.pdf
Mar reg nem vettem elo mert az alapokat onnan tanultam. Elvolvastam mind a kettot. Ha kell Neo-78 akkor eladom neked ha kell. Van meg egy masik max konyvem, az karakterek modellezese es animalasa. Full magyar. Sajnos magyaroszagon keves honi nyelvu konyv jelenik meg e teren. Mar regota keresek magyar konyvet Vilagitas es Render teren de semmi.
Ha erdekel a konyv akkor email-en jelentkezz.
(4 meg nincs magyar nyomtatasban)