3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Bár nekem fenn van a fotóm a cgtalk-on... igaz csak 100x100-asban... de kit érdekel??? 😄DD

Youth

youth
Hát.... Izééé... Õõõõ 😊))

Youth

SaWo
Kitaláltam, mi legyen a 4K-ban. Mindenki kûldje el a fényképét. Hülyeség nagyon? 😮

SaWo
Aldaryn, bíztam benned. Ász lesz nagyon 😉
Ti mire saccoltok, mennyi idõ lesz lerensderelni a teljes cuccost?Én amúgy szeretnék belõle majd egy animot is csinálni egy olyan 384×288 méretût, kb 20 mp-set. Egy ilyen kis animmal azért elég sok helyen befogadnának szerintem, bárkit közülünk, aki szerepel a projectben, bár nem akarok itt nagyon inni senkinek a szõrére-bõrére, nekem már azis teljes mámor, ha a képet látnám már belinkelve, de ezzel szerintem nem csak én vagyok így.

Attól tarok ilyen koszos retkes parkolóba nem állhatunk majd be olyan szép tiszta kocsival, kis redvát kell majd nekünk is rátenni...

Aldaryn: Jo a parkolo, csak nem tudom, hogy fog kinezni egy rakas csillogo auto egy ilyen lepratelepen 😊

FRenkie
egyetértek Youth kollégával,de ha már új gépet veszel,akkor vegyél egy jobb videókártyát is.ha télleg fõleg mexezésre(meg más progikra,tehát gondolom nem valami nagy játék fun vagy...)akkor jó lesz nekled egy GF mx 5200 ami 20 rongy körül van dx 9 támogatással.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
AMD!!!

de lámer vagyok,mondom aldarynnak hogy szoljon ICQ-n,erre simán nincs belõve az icq! 😊))

SaWo
Minden számít 😄 De minden másra való. Rendereléshez nagy proci, és sok memória kell, ahhoz, hogy a viewportban ne akadozzon, ahhoz viszont gyors videókártya kell. Viszont a videókártyát ki lehet iktatni oly módon, hogy mindig csak azt a részt jeleníted meg a nézetablakban, amit dolgozol. Erre több mód van (hide objects, vagy display as box, stb.... Remélem nem írtam hülyeségeket ... javítsatok ki.

youth
A legfõbb a Memóri mérete mert az adatokat ugyebár a memórián tároljuk... ha nagy polygonszámú testtel dolgozol akkor minden polyt vertexet vagy nemtom hogy de el kell tárolni ezért jó ha gyors és sok a memória... Valamint CPU-ban is jobb a gyorsabb a renderelés miatt... A videókárty annyira nem számít... egy sima riva TNT 2-es is megtenné.. de há már van rá zsé akkor vehetsz abból is jobbat de nem fontos... a videókártyát ugyanis ki is lehet zárni a számolásból: én Rhinocerost szoftwares emulációval használtam mivel különben mindig kifagy a videókártyámnak hála... pedig nem rossz ati radeon 9000, de így lehet kicsit lassabb mert a CPU számol mindent... ha nem szoftwares az emuláció akkor a vedeókárty éa a processzor is dolgozik így gyorsabb... ennek ellenére ha nincs sok pénzed rá ne vedd emg a drágább vedeókártyát... vegyél 1024 MB RAM-ot lehetõleg 333MHz felettit de ez a procitól függ majd hopgy AMD avagy Intelt veszel... Én az AMD-t ajánlom márcsak az ára miatt egy 2000+-os AMD (1700 Hz azthiszem) egy Intel Pentium 4-es 2000 Hz-es géppel vetekszik ráadásul az ára fele az Inteléhez képest... csak jól kell hûteni és az AMD a király (persze ez csak az én véleményem mindjárt jönnek az Intel hívõk és levágják a fejem 😊))) De tény az ár/teljesítmény viszonyban jobb... Már csak kell hozzá egy jó alaplap (MSI vagy más Gigabyte vagy hogy írják... Asus és Abit kicsit drágák legalábbis mikor múltkor néztem azok voltak...)

Ezek persze csak saját tapasztalatok nameg interneten való böngészés eredménye...

Remélem hasznosat mondtam számodra...

Youth

Köszi, a horpadásokat megpróbálom kijavítani. Majd rakok be róla képet.
Még egy kérdésem lenne:
Jelenleg egy PIII-as 800MHz-es géppel Maxozok, és eléggé akadozik most, hogy a kocsi mérete megnõtt. Most tervezem egy új gép vásárlását. 3D-zésnél mi számít? A proci, a ram, a videokártya? Vagy mind együtt?

Aldaryn
A kép jelenleg nagyon beta verzióban van, gyakorlatilag csupán a paroló felületével vagyok kész. Ennek ellenére felvázoltam a leendõ háttér egy beta verzióját is.
A textúrák 3db kivételével mind Max alap textúrák, vagy procedurálisok, hogy a scene kisebb maradjon 2MB-nál. Ezen kívül a scene egyetlen plugin segítségével készült, ez pedig az égboltot szolgáltató DreamScape.
További infók:
Face count: kb. 510.000e db.
Renderer: Brazil RS
Munkaidõ: kb 13óra...
Mapok: kb 200
Texmapok: kb 15
Fû: van
Normális vagyok: nem
Sötétedik: most per pill igen...

per aspera ad astra

Aldaryn
Minden további kommentár nélkül, szeretném bemutatni a parkoló legelsõ publikus verzióját:

.. :: PARKOLÓ V 0.1 BETA :: ..

per aspera ad astra

Aldaryn
Ébredj fel, Ron Ragm!

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem is.... Ha viszont a fejet sikerül szép hálóból megépíteni, akkor a vertex elrendezéssel is kevesebb lesz a probléma. Mellesleg a spherify-al adtál egy ötletet: Elõbb gömbbé alakítás, ás utána kockásítás. Ugyan a körnégyszögesítés nem igazán megoldható, de talá
n a gömbkockásítás igen....

per aspera ad astra

Ron Ragm
nem látok semmilyen illesztési hibát, vagy csak bennem van a hiba?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Aldaryn
Az orvosi rendelõben a padló textúrája ismétlõdik! Tudtam, tudtam! Gépek, ezek cska gépek! Aaaarrrgggh!

per aspera ad astra

SoftFX
........Közérdekû közlemény............

Megvan.
Megtaláltam.
A hibát.
A hibát a MÁTRIXban....a mi mátrixunkban...amiben élünk...
Nem hiszed...Nézz körül és láss...

A képen "jól" látható, hogy a "tálat" spline-nal és lathe-val elkészítve a közepén egy kis illesztési hiba található.
Ez még nem annyira érdekfeszítõ, de ha azt mondom , hogy ugyanilyen hiba volt az elöltöltös mosógépünk üveg-ajtajának közepén...
Tehát e szerint nem más mint egy gép alkotta virtuális tárgy...

Persze ez csak feltételezés, de lehet igaz is...
És az is lehet, hogy én vagyok a KIVÁLASZTOTT.
Holnap meg is nézem a házakon való ugrálást és a felém jövõ pisztolygolyó megállítását, hogy kiderüljön tévedtem-e...
Nem vagyok örült a hangok is ezt mondják, no és persze Trinity is...

-Na jó, talán túl sokat néztem a filmet : )
-Amugy egész jó vagyok a 4K-t is lekéstem...de még lehet...MOST AKKOR MI VAN A 4K-val?????

SoftFX

SaWo
Akit érdekel, nézze meg, az eredményt: http://free.x3.hu/sawo/gomb_tea.avi (1,3 MByte)

SaWo
Kipróbáltam a gömbbõl teáskanna efektet, meglepõen szép eredményt produkált. Már csak a kocka -> teáskanna trükköt kell megfejteni 😉

SaWo
Valóban nem lehet akárhogy pakolni a vertexeket, szóval valószínûleg csak Aldaryn megoldása célravezetõ, de ne álmodjon senki, hogy kizárólag a vertex szám már önmagában elegendõ a morph összetett objektumkészítõ helyes mûködéséhez. Igenis kell hozzá a vertexek helyes elrendezõdése a kiindulási objektumnál is.
Egyszerûbb lenne szerintem valahogy "elkockásítani" a fejet, mint a kockát elfejesíteni ... 😊)
Legalábbis létezik spherify módosító, akkor hátha van kockásító is ...

FRenkie
szólíts meg ICQ-n!😊

SaWo
Én még mindig csak azt tudom olvasni, amit olvastam a szakirodalomban, miszerint csak nagyon hasonló vertex elrendezettségû tárgyakat tudunk elkészíteni. De ez a "nagyon hasonló" elég relatív, szóval a vitát csak úgy lehetne eldönteni, ha kipróbálnánk. Na most nem fogok fejet modellezni, mert sose lennék kész vele, de egy teáskanna VS box is megteszi. Mindjárt jövök, és beszámolok a tapasztalatokról ...

Aldaryn
Ez is egy lehetséges megoldás a fejmorpholásra, bár ki nem próbáltam, csak "fejben" hoztam össze. Amolyan Einsteini módszer: Elképzelni el lehet, megcsinálni, na az egy másik történet...
😄

Szóval:
Elkészíted a fejet. Ez így egyszerû, a fej kész is van. Két három perc, és hopplá: fej. Na nem mindig...
Ezután fogod a fejet, és dobsz rá egy Unwrap UVW módosítót, és editálod.
Editáláskor kiteríted a mappolást box mappolás szerint, ezáltal az UVW edit ablakban meg lesznek a mappolá kockához tartozó polygonok, ráadásul szépen, egy síkben különszedve oldalanként. Ekkor az UVW edittorban az egy mappolási oldalhoz tartozó polygonokat kiválasztod...
Ennek hatására a "normális" modellen is megjelenikl ez a kiválasztás. Pakolsz rá egy edit mesh módosítót, és nyomsz (A polykat kijelölve hagyva) egy Make Planar mûveletet. Ennek hatására a kijelölt polygonok mind egy síkba rendezõdnek, azaz az összes vertexük koplanáris lesz.
Ezt minden oldallal el kell játszani,ekkor kapsz egy elég durva "kockát", aminek a szélein lévõ vertexeket kell szinte már csak rendezni.
Ha ez megvan, akkor elõ lehet venni az eredeti fejet, és egy morph compound objecttel a kockának ezt a fejet megadni, mint morph target.
Ennek a morphnak mûködnie kell elvileg, mert a kocka ugyan annyi vertexbõl épül fel, mint a fej. És mivel a fej vertexei a hozzájuk legközelebb lévõ oldalra kerültek, a morp is sima kell, hogy legyen...

Na ez húzós volt. Nem is mûködne. De meghpróbálható.
...

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha én is beledumálhatok, bár az igazat megvallva én eddig egyetlen autót sem voltam összehozni a magam béna fejével...
Szóval, a kis kritika a következõ lenne: Egy két helyen a váz úgy néz ki, mintha behorpadt volna, kicsit amolyan "zúzottnak" tûnik... Lehet, hogy csak nekem, de pl. az oldalsó ablakokat elválasztó elem is horpadtnak tûnik.
Kicsit egyengetni kellene a felületet, vagy kevesebb vertexell dolgozni, hogy majd a subdiv egyengesse... mert gondolom így modellezed.
Amúgy nagyon szép kis darab. Engem nem zavar igazából az izometrikus (vetített) nézet, látszik rajta, hogy erõsen WIP...
Kamera azé' kell majd. 😊

A fotóidhoz pedig had gartuláljak!

per aspera ad astra

SaWo
Attól taartok Hogy eza kockából emberi fej nem nagyon fog menni, mert a morpher-nek az kell, hogy a vertexek nagyjából pont ott helyezkedjenek el, ahol voltak. Tehát z nem biztos hoyg fog menni. Már én is sokat gondolkoztam hogy lehetne ilyen animot csinálni. Én még most is csak egy megoldást látok, bár ez elég nehéz: Bekapcsolod az animate kapcsolót, és elkezded a kockából kiformázni a fejet 😛 Bár ez elég hülye 5let, inkább még nyomozz egy kicsit. Olyat lehet viszont, hogy egy plane-bõl nõ ki a fej. Azt egyí egyszerû módosítóval megcsinál6od.

Köszönöm!
😊

FRenkie
tessellate módosító,vagy a edit polyban az edit geometry részben(asszem) is elérhetõ.ez megfelezi a polygonokat.(inkább negyedeli)

FRenkie
hát tegyél be egy kamerát

Aniko> aranyosak a kepeid 😊 (festmeny,foto magadrol) A termeszetkepek hatarozottan szepek!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Pontosan mire gondolsz? Mit javítsak ki rajta?

FRenkie
megbocsájtunk

SaWo
Srácok a cipellõt azért nem én csináltam, bocs, hja azt hitte valaki!!!

FRenkie
Aldaryn: persze, már délután is,majd találkozunk!
Anikó: alakul a kocsi,de a perspektívával csinálja valamit mert nagyon csúnya.

Sziasztok!
Újrakezdtem a Volvo -t, mert találkoztam egyel a valóságban, és túl sokban különbözött az enyémtõl. Mondanátok róla véleményt? Itt van pár kép:
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo.html
Elõre is köszönöm:
Anikó

Aldaryn
A TT nagyon jól alakul. Ez a darabokban modellezés bejövõs. Mindenképpen. Pár dolgot azonban szerintem változtatni kellene rajta. De ez hosszú, inkább elmondom ICQ-n, hogy párbeszédesebb legyen. 😄 Este fenn leszel?

per aspera ad astra

Aldaryn
Mármint: Mér legyek öngyilkos? Bocs, most néztem meg a Gyalog Galoppot (immár 5. alkalommal, vagy inkább 3. alkalommal? Bazz...) és lefáradtam, úghogy az agyam tompa. Mármint amúgy is az, de most tompább....

per aspera ad astra

Aldaryn
Mér?

per aspera ad astra

fle go
SAWO: nagyon ász a sportcipellö
Háát, szégyen nem szégyen bevallom programmal meg müvelettel még nem szenvedtem ennyit mint a RÉS készítéssel, de összejött😊)))) Durván 4 hétbe telt nekem pedig pofon egyszerü! Mindenkinek köszönöm a lelkesítést, a tanácsokat, mondhatom rendes kis csapat van itt! Persze ezt a sok huzavonát amit itt müveltem köszönhetem annak is hogy, soha nem voltam matekbol valami jo és azért belátom nemárt ha van egy kis matek tudás. És persze türelem ami nekem szintén nem sok van,de ha valamit a fejembe veszek azt végig csinálom! 😊 Szóval ez most meg van csomo dolog lesz még biztosan amivel majd nyaggatlak benneteket, úgy hogy köszi a türelmeteket is! Akkor maxozzunk tovább!😊)))
Aldaryn eleg kimerítö választ adtál a DreamScape-ra, nem számítottam rá, de nagyon jol jött!! Köszi
Ja jut eszembe a modelt letöröltem mérgemben😊)) ugy hogy majd ujra nekiveselkedem mostmár tuti szep élekkel, meg minden.
Ahogy Ti mondtátok: Don' t give up!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

SaWo
Ezt nézzétek! Nem annyira proi, de azért egész hihetõ képecske:
http://www.world3d.hu/galeria.php?kepid=322

SaWo
Aldaryn! Itt elég hamar kiokoskodták a supergames-on a megoldást. Nézz szét a többi sg fórumon Ja egy fontos dolog. Akkor mi legyen a kocsis képpel? Lehet télleg jobb lenne az 5K-ra kirakni, de akkro a 4K-s képpel mi legyen? Véleményeket várok!!!

FRenkie
inkább legyél öngyilkoos!!!!!!!!!

youth
Megnéztem pár fórumot.. itt a supergamezon meg máshol is és ez a legjobb megoldás

Youth

youth
Figyu nekem is ez volt...

Suedd le a c:\winxp\system32\dllcache\ innen mindet töröljél!!! utána tegyél fel egy winfos frissítést... ha kell adok de siess mert a féreg úgy van programozva hogy holnap támadást indít a microsoft ellen azt nem tudoma te géped csatlakozni fog e de töröld gyorsan...

Ez megold mindent!!!

Youth

FRenkie
ALdaryn!Szólj hozzá a belinkelt audimhoz!(#4020)
köszi.

FRenkie
W32.Blaster.szerencsére nem 😊

Aldaryn
Ja, a renderidõ amolyan: nem gyors, de lassú....
Valójában sok mindentõl függ. De ha vizet is használsz (Dreamscape sea) akkor nagyon meg tud ugrani!
Persze, a víz! Majd elfelejtettem. A víz is nagyon jól használható, amíg nem jön be a képbe valami más renderelõrendszer. A tükrözõdés kicsit szemcsés, meg az antiA itt sem az igazi. De tud egy két dolgot, ami hasznos, pl. habot generál a hullámra, vagy a víz mélységét szimulálja, ráadásul a teljes vissazverõdés által keletkezõ vízalatti látványt is elég jól, és gyorsan reprodukálja.

per aspera ad astra

Aldaryn
Huh, szívesen mondanám, hogy adok dreamscape-et, ha nem modemem lenne... :/ ...

Minden esetre egy kis tapasztalat a dreamscape-el kapcsolatban:
Nagyon jól használható, fõleg a 2.0-ás verzió. Abban sok olyan idegesítõ dolot megoldottak, kipofoztak, ami az 1.x-ekben baromire zavart. Pl., hogy a terepszerkesztõ nézetben nem volt zoom.... 😊)
A mesh, emit generál, a viewportban elõnézeti szerepet tölt be, eléggé átlátható, és interaktívnak is mondható. Ráadásul jó magasra fel lehet emelni a szegmentációt.
Ez a mesh csupán váz, a rendereléskor semmi szerepe nem lesz. Rendereléskor az AfterBurn hyper solid technikájának továbbfejlesztett verziója pöccen jól be, és csinál nagyon meggyõzõ, felbontásfüggetlen 3D-s voxelhálót. Gyakorlatilag mint "athmospherics" renderelõdik...
Az eredmény nagyon részletes tud lenni, és megfelelõ materialozással nagyon meggyõzõ is...
Viszont van a rendszernek néhány nagyon idegesítõ hibája.
Ilyan pl., hogy csakis dreamscape sun-al hajlandó együtt mûködni. Brazil fényforrások pedig egyenesen kifagyasztják. Azt viszont meg kell említeni, hogy a dreamscape tud GI-t is, méghozzá a dreamscape terrain objecten is(!), ezt gondolom az enlight-ból tették bele... 😄
Athmospherics volta miatt az antiA-val is vannak bajok, kicsit szemcsés, és ez hatványozottan igaz a felhõkre!!! Ez a gond, mármint az AA megoldódott a 2.0-val, ott már lehet csatornánként renderelni, és így pl. a Brazil samplerelése kisimítja...
A kezelése szerintem nagyon gyorsan elsajátítható, mondjuk szerintem a beépített edittor nem nagy szám, maximum a talajerróziós szimulációk miatt érdemes használni. Ha valaki "érzi" a photoshopot, vagy valami mást, akkor inkább azzal szerkessze a talaj displace-t.

SZVSZ jól használható, ha az ember a Scanline-nal renderel. Ha meg enm, akkor okoskodni, meg logikázni kell egy kicsit össze vissza. Hátterekhez nagyon ideális. Majdnem egy kis Bryce MAX-ban. Ha más nem is, de a terepgeneráló képességei elérik azt....

Ja, majd elfelejtettem, komoly hiányosság, hogy a spéci dreamscape sghader ugyan tud a felület dõlésszöge alapján mappolni, viszont a mappolási területeket nem tudja összemosni. Ez egy sziklás-havas hegyoldalnál nem zavaró, de ha füeset akarsz, nos, az szívás.

per aspera ad astra

Aldaryn
Fle go, ne add fel. Idõnként mindenkinek kell KO... arra úgy jól esik visszagondolni majdan a kész modellt nézegetve! 😄

Igazán bedobhatnál egy kettõ vireframe képet is, lehetõleg nem rendereltet, inkább viewportosat, az nagyon sokat segítene... mesh modellezésnél az mond igazán el sokat, ha nem mindent.

Huh, az a bizonyos "RÉS", a panelok közti vágás elég kimerítõ tud lenni. Fõleg konkáv éleknél. Konvex éleknél ez annyira nem jelentkezik (Ha összekevertem volna a kettõt, akkor: "tegnap sok volt a sör...") a probléma, amit említesz. Minden esetre a következõket nagyon célszerû betartani, ha polyban akarsz éleket törni:
Hacsak minden körülmény ez ellen nem szól: Modellezz mindent négyszögekbõl, nagyon extrém helyzetekben is, amikor a négyszög szinte már háromszög. A poly modellezõ cuccok, és itt kimondottan az edge extrude, és chamfer ilyen topológiánál (Kimondtam, akkor is!) mûködik szépen, hibamentesen.
A dolog másik fontos szabálya, hogy egyetlen vertexben se fusson össze 4-nél több él, ha mindent 4szögekbõl építettél, akkoz ennek teljesülnie kell. Ha több él fut be az adott pontba, akkor extrudáláskor plusz vertexek fognak azokon az éleken kitolódni... Stb...

Ha érdekel, akkor írhatok egy gyors tutort RÉS készítésrõl, solidify meg egy két inset, és edge extrude használatával.

Jaj, majd elfelejtetem: Van egy jó kis férgem, ami kb 1-2 perc netezés után leállít valamit a windowsban, és az NT System /Authority 60mp múlva lekapcsolja a gépet. Szerncsére csak netezés közben aktív.
Nem találkozott már valamelyikõtök vele?

per aspera ad astra

fle go
Üdv Emberek! Keresek egy DreamScape nevü plug-in-t valaki hasznalta már, vagy van tapasztalata a plug-innal kapcsolatban?
Ez a plug in megfogható mesh-t csinal vagy valami egyéb speckó dolgot, és mennyi idö valami jó dolot renderelni vele mint pl ami ezen a wesite-on található???
Segítséget elôre is köszi!
Aki bármit tud erröl az legyen szives irjon

http://www.afterworks.com/dsbfirst.htm

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
ugy ahogy próbáltad, esetleg kapcsold be a snap toggle-t (s gomb) és ott pipáld be a line-t.