63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
final render? annak van volumetric light-ja... és az nálam müxik (kivéve, ha lefagy :) ) de az még nem fagyott le, különösen miután felraktam a sp2-t hozzá. -
eléggé elenyésző
havi 27 ezret fizetek a szerver helyért 100 Mbiten a domainek meg 2 évre 4000 Ft
de ebben benne van az ftp is meg minden.
de nekünk az az nektek ez abszoilút ingyen lenne.
amúgy úgy tervezem hogy a privát részeken nem lesz reklám tehát a nenad.3dmax.hu alatt nem lesz reklám csak ha te ki akarsz rakni eggyet. csak a www.3dmax.hu n lesz értékesítés. sehol máshol -
nenad #16320 reklam nelkul.. -
nenad #16319 mennyi az eves koltseg? -
sziasztok. Lenne egy hatalmas problémám amiben a közérdekű segítségét szeretném kérni.
Látván hogy sok embernek gondja van a "honnan Linkeljünk ide képet" dologgal meg hogy a tutorialokat amiket készítete mindenféle uw. s meg freewebes tárhelyre rakjátok ki és senki nem találja ezért beregisztráltam a 3dmax.hu domaint. ezen főleg a ti videó és egyéb tutoriáljaitokat szeretném összegyüjteni pluussz a munkáitpoknak publikációs lehetőséget adni. mindenkinek lenne külön weblaprésze aldomainja min pl xy.3dmax.hu ahol egyénileg garázdálkodhat plussz emailcím meg minden ami ehez jár. Fórumot nem szeretnék rá mert erre a célra szerintem az sg tökéletesen bevált bár nem lenne rosz ha mondjuk ott is üzemelne egy help fórum kezdőknek haladóknak profiknak meg különböző plugineknek és eljárásoknak mert nem titkolt vágyam hogy a magyarországi 3d vel foglalkozó kiadványoknak, újságoknak és termékeknek reklámhelyet biztosítva legalább a szerver üzemeltetés díja bejöjjön. ehez viszont látogatottság kell a lapnak. szóval várom a jelentkeuzőket önkéntes alapon hogy ki az aki beszálna ebbe a nonprofit vállalkozásba.
köszönöm -
nenad #16317 akinek gondja van brazillal mindenkeppen tuzfal akadast keressen meg akkor is ha nem talal mert csak az lehet a gondja (kiprobaltam, megy)
maxot es a lic servert is engedelyezni kell. -
Picit vissza a tegnapi témámra. Bell amerikában fejlesztette ki az első csővázas rotoros működő helikoptert, de egy másik amerikai megszerezte egy amcsi milliomos támogatását, és az első komplett kis gépet ő csinálta, asszem a 60-as években. Kb úgy nézett ki az egyszemélyes cucc, mint egy rotoros velorex. Na azt úgy reklámozták, hogy a hamarosan elterjedő új személyi utazóeszköz, a reklámban az orrán egy bevásárlókosár volt, és az asszony pont vette ki a tejet, meg kenyeret a landolás után, aztán az ipse elrepült tankolni egy sima benzinkúthoz. Naiv elképzelés volt, persze a hadipar le is csapott a dologra élből, és nem terjedt el közlekedési járműként. -
Miért nem próbálod ki a FinalRendert? -
Nem használtam semmilyen tool-t. Az Extrude,Chamfer,Cut,Scale,Move,Rotate,MeshSmooth ugye nem tool? Ezeket használtam. Még kezdő vagyok, de ha van valami hasznos kis tool amivel könnyebb gyorsabb a modellezés, ide vele. -
nenad #16313 uj sfmrg kell hozza, ha kell dobj egy email cimet privatban -
nenad #16312 azt gondolom hogy ez nem termeszetes allapot, meg akkor sem ha a fold nepessegenek 99.99% igy erez, el. Egyszeruen fejletlensegnek tartom.
Ami szimplan bizonyithato is, azzal a tennyel hogy ezek az emberek mennyi szazalekat es hogyan hasznaljak az agyuknak. Einsteint sem tartom kiemelkedo embernek mert megbukott az "emberseg" teszten.
Barki aki barmilyen talalmanyt pusztitasra hasznal nem erdemli meg az ember titulust.S a talalmany a "talalmany"-t. Ember alatt ertem azt aki ki van fejlodve. Minden szempontbol. Ez nagyon fontos. Kard is azoknak a csodalatos fejletlen emberknek volt szukseguk, akik keptelenek voltak megtanulni osszhangban elni a termeszettel, kornyezetukkel.
A baj elkeruli azt aki igy tesz. Fegyverre nincsen szukseg.
sem kepzelt harci osztonokre. Tiszta tudasra, tiszta szivre inkabb. -
pauly #16311 Ehh,na de jó.
Mert elvileg jól működik,rá is tudom tenni a textet az objectre,de a material editorban nem latom,és igy nem igazán jó :)
Na azt hiszem maradok max5-nél :)
Vagy át kell állni másik renderelőre,csak már ezt szoktam meg. -
Egyiket sem. :) Azon Brazilok, amelyek nem "törtek" hanem tört licensz szerverrel kerültek ki, azok nálam nem mennek. A licensz szerver vmiért nem okés. Pedig egy nyamvadt funkció kellene csak Brazilból, a volumetrikus light számolás. :| -
pauly #16309 Akkor meilyket tudod beizzitani max 7 alá? :)
Mert nekem meg az 1.0.3-at nem sikerult.
Vagy van ezek között is valamilyen verzó még? -
Hmm, én eleve a Brazil 1.2-t nem tudom beizzítani MAX 7 alá. Pedig kellene. :| -
Hmm, érdekes egybeesés. Bár, maga a konstrukció szerintem egyértelmű a maga nemében. :) Eredetileg tömzsibb, kisebb hajóművei voltak, és 4 darab, hogy elbírják. Lehet, visszatérek erre a megoldásra. Polgári felhasználásban, személyszállításban pedig nagy légcsavarok lennének a jet hajtóművek helyett, hiszen utcai forgalomban elég veszélyes lenne egy sugárhajtómű. :)
A. -
pauly #16306 Üdv
Valaki találkozott már olyannal a brazil 1.2.21-nél,hogy a mterial editorban az anyagoknal azt irja ki,hogy not supported pirossal(tehat a gömbök helyett csak ez a piros szoveg van fekete alapon.)?
És csak akkor ha a brazl-t valasztom ki rendeelonek,ha visszaallitom scanline-t akkor megint jó.
És mi értelme a material editorhoz is masik renderelőt állitani?
A max7-et még nem nagyon használtam eddig.
tehát ez valami hiba?
Előre is kösz! -
Gratula! Szép modell. Miylen technikával készült? :) Kíváncsi lennék, miylen toolokkal formálsz ki egy iylen formát. -
Egyáltalán nem hangzik furán, és bármiylen érdekes is, eléggé pacifistának vallom magam. Bár, testközelből még nem tapasztaltam, a modern média szerint milliók halála pedig csak szipla napi statsiztika egy képernyőn.
Lenyűgöznek a fegyverek, mint az emberi elme minden találmánya. Két alapvető teremtői privilégium, az alkotás, és a pusztítás, és az ember mindkettőre hajlamos, bárhogy is nézzük, a konfliktus az emberek vérében van. Így gondolom. És elítélem a vérontást, az erőszakat, mert ugyan bennem is ott lobog a pusztítás utáni vágy, de talán pont a tagadása, az örökös ellenzése egy pillére a moralitásunknak.
A kardokra, késekre másként tekintek. Számomra emberibb fegyverek, és nem a mészárlást, hanem az egyén küzdelmét, erősségét, meggyőződését szimboizálják. Részemről is lehet ennyi, bár, tudom, nem éppen egy MAX topicba illő téma, de szívesen beszélgetek róla, és szívesen hallom mások véleméynét is, hiszen hogy is csiszolhatnám tökéletesebbre a világképemet, ha nem hallgatok, és szívlelek meg másokat. -
4D #16303 "Ha pedig készítek valamit, akkor azt az utolsó porcikáig szeretem, ha csak fejben is, de átgondolni." Jéé, ezt érdekes visszahallani mástól.
Én hiába foglalkozom valamivel, amíg belül nem "látom", ahogy írod, a megvalósítás minden részét, nem tudom modellezni.
Ez elég érdekes paralelicity-mert pont 2 hete láttam egy német adón, hogy egy ami cég elég sikeresen fejleszt, egy 1 személyes kütyüt, aminek picit rövidebb, és tömzsibb a 2 hajtóműve, és mint a tied, és a Harrier nél, függőlegesen fel, majd elfordít, és hajrá!!
Én is agyaltam egyszer egy ilyenen, amikor a dugóban ültem, s bevallom nekem sem azonnal az jutott eszembe,hogy bombát tegyek rá.
AZT el tudom képzelni, hogy a hadseregek, már rég tesztelnek 1 személyes ilyesmi drone ket, 5 éve aszondták, hogy a "darázs2 jellegű légierőn agyalnak, amikor 1 ember, aki foot soldier is ilyen mini izékkel rajban, stb, mint egy nagy lomha heli.
Na de ez meg az ő bajuk!-a barmok. -
4D #16302 Wáááóóóó! -
nenad #16301 imadom ezt a kis programot, egy magyar fejleszto srac csinalja.
-
Culram #16300 Én is Nenad mellett állok de még akkor is lenyűgöz egy szép vadászgép, helikopter, tank. A kézi lőfegyverek nem igen jönnek be, de a kardok, kések az emberiség egyik legszebb találmánya (csak ha szépek és tiszták és a vitrinben tartják). De meberi élet kioltására minden fegyvert ellenzek, és a háborút is legtöbbször azok döntik el, akik bőr fotelban ülnek. De az öngyilkos terroristákat nézve is aki elküldi őket miért nem robbantja fel magát? -
Ha valakit érdekelne. Remélem jó a link:
3D Converter 3.3 + Crack -
nenad #16298 en megertem ezt, de latom masik oldalat is a dolognak. Kulfoldon egy nemzetkozi bekeprojectnak dolgoztam ket evet. (koszovoert) Ha latod a halottakat, mindjart kevesbe fogsz rajongani ezekert, mert igy vagy ugy az emberiseg szegyene a fegyver. Egesz pontosan az emberi intelligencia, sziv hianya. Es egyre jobban ranevelik az embereket hogy ezt tamogassak, ezt eljek, ezt hasznaljak mint eszkozt a konfliktus megoldasara. Lehet furan hangzik ez igy most.
Csak igy felmerult bennem. Reszemrol ennyi. -
nenad #16297 szep.
-
Ja ez egy sonyericsson t310 -
Fejleszgetem modellezési képességeimet. Vélemény?
-
Hehe. képben lennél, ha tegnap este nézted volna asszem a discoveryn az egyik filmet, ami a motorcsónakokról szólt, a felhajtó erőn keresztül bemutatták az utolsó fázist, ami márrepülő szerű hajó, és ha fullthrottle-t nyomsz, akkor már a víz felett repül. Na ez ma délután lett megfejelve, ma meg a helikopterekről volt film. Érdekesség, hogy Bell saját ötlete alapján kísérletezte ki, és ő találta fel a mőködőképes verziót, amikor farokrotort rakott fel, és botkormányos irányítást. Szóval felhajtó erőről volt szó bőven:) -
Nem feltétlen, de harci járművet még nem modelleztem eddig részletesen 3D-ben. Viszont mit olyan, mint látvány, mindig is lenyűgöztek a harci repülőgépek. Egy Mustang ugyan úgy, mint egy Thunderbird, vagy egy Apache helikopter. Egyszerűen szépek, áramvonalasak, és egy csomó olyan görbe, amit élvezet szemlélni. :)
Ha pedig készítek valamit, akkor azt az utolsó porcikáig szeretem, ha csak fejben is, de átgondolni. Ehhez a repcsihez is kitaláltam egy csomó oyaln dolgot, amit lemodellezni soha nem fogok, mint pl. a turbinákat sazbályzó programok, a komplex irányítás, hiszen pl. harci szituációban az egyetlen pilótának, viszonylag kis időn belül kell egyszerre a gépet irányítania, navigálnia, és az adódó célokat megsemmisíteni, vagy az ellenséges fellépésre válaszolni. Ez nem kis mutavány, sok bonyolult rendszert ígényel. És pusztán ezen töprengeni, hogy mi lenne erre a leghatékonyabb megoldás már önmagában érdekes. :)
Vagy például mi legyen a meghajtás? Az üzemanyag, a turbinák vezérlése, hova, és hogyan kerüljenek stabilizátorok a gépre... Persze, lehet ez sosem működne, sőt, biztos, de ha magammal el tudom hitetni, hogy egy átgondolt, működőképes koncepció, akkor talán másokkal is. :) -
nenad #16292 vaznyeg mi lesz beloled, ha mar a pusztitason jar az eszed? -
cool -
:) Á, ezt egy napjainkban is megépíthető koncepciónak szántam. Egy multifunkciós, egyszemélyes, kis, biztonságos lebegésre alkalmas légijármű változatos célokra. Mivel egyszemélyes, azért első sorban felderítő és hadászati célokra használt jármű, ezen kívül pedig városi terepen, utcai harcok légi páncélos fegyvereként is bevetjető hadieszköz. Leginkább ez utóbbi felhasználásra tervezve.
Az orrában lesz nek a forgatható érzékelőrendszerek, és az ezekhez kapcsolódó fegyverzet is.
Gondolkodtam rajta, hogy esetleg készítek belőle kétszeméyles verziót, de majd, csak akkor ugrálok, ha lesz is valami alapja. :) -
Igazán kár lenne érte. Ha kész, jól menne a levegőbe a háttérben ahoz a futurisztikus felhőirodához. Vagy picit módosítva pont landolhatna is ott valahol. -
done. -
Kellemes. :) Leginkább a vízesés a szűk keresztmetszet. Sokkal több részecske, és nagyobb particle motion blur neki, és máris jobb lesz! -
Ez a 3ds fű kicsit leterhelte a gépemet 
-
Én ezt készítettem mostanában. Nemnagyszám de nekem tetszik.
-
Az a helikopter király lessz.
-
Thx. Ismerve magamat a felénél abbahagyom. :|