3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(oszinten szolva nem sok mulik ezen SZERINTEM)
😊
Majd a kep szineihez igazitom.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
igen az 1.0-hoz írták, de ez a magja a maxnak
jópár dolog belekerült, mire elért az 5.1-es verzióig, de az alapfunkciókra az újabb tutorialok nem mindig térnek ki.
Annak a híve vagyok, hogy a "kályhától" érdemes indulni.
Erre királyul építhetsz
Sok sikert
Youth
Ja és tudnál csinálni magadnak illetve a nickednek egy képet?
javaslom az alábbi 3dsmax könyv letöltését
nasznos olvasmány
http://cskkapi.uw.hu/3D_studio_max_hun.rar
Ha lejött, nevezd át pdf-re
erre gondoltam... de mondom menj el egy egyetemi könyvesboltba és ott találsz max bibliát... de ha neten nézegetsz tutorokat és közben ismerkedsz a progival az is elég hasznos tanulás... pár kétségtelen hogy a bibliából többet tanulsz (de az inkább elmélet, de jó!!)
Youth
Megnézem, ha találok helyet akkor felküldöm az MR-t. Oké? Szeptembertõl megyek pestre, ott majd lesz gyors netem.
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Youth
Ime a legujabb, kocsirol pár kép ( ez ugyan az a honda CRX csak átdolgozva, kb 10 óra munka van benne eddig teljesen ujra csináltam az egészet a múltkorihoz képest, a renderelt képen pedig csak 1 az iteration.
http://www.redrival.com/flegos/hondawireframe.jpg
http://www.redrival.com/flegos/iteration.jpg
http://www.redrival.com/flegos/perspective.jpg
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
per aspera ad astra
A betonra fújós dolgot meg úgy gondolotam, hogy kimész a házatok elé, vagy valami eldugott helyre a sötét aszfaltra, és felfújsz egy szignót fehér festékkel. Lekapod géppel, és akkor meg is van a maszk, egy kis photoshop munkával.
És így tényleg eredeti lenne. 😊
per aspera ad astra
per aspera ad astra
A felhõk DreamScapepel készültek, elsõ sorban azért, hogy legyen a képen egy felbontásfüggetlen, procedurális 360fokos égbolt. Az 1000skies-on elég kis felbontásúak vannak csak kirakva mintapéldánynak. Mondjuk egy-két olyan 10000x7000px méretû nem lenne rossz... 😊
per aspera ad astra
a betonrafujást hogy gondoltad?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Aldaryn, sehogy sem lehetne rábeszélni téged erre a 4K-s fényképes dologra? Tényleg jó lenne látni mindenkit, hogy kiknek osztjuk itt az eszet már mióta ... Fren]{ie-t már láttam, mert múltkor dumcsiztunk webkamerán, de jó lenne látni a többieket is. Mert az az ominózus MAX-os tali, amit annyira emleget mindenki, szerintem olyan mint az üveghegyek: hogy hol volt, hol nem volt ...
Youth
A fényképes ötletet én is támogatom, és még a képhez hozzáírnánk ki hová valósi, mert azok akik egy városban laknak akár személyesen is találkozhatnának, segíteni egymást meg megvitatni pl egy sör mellett a maxos tapasztalatokat problémákat.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
http://www.1000skies.com/
mekkora a mental ray?
Itt van
Sajnos nem volt türelmem végigvárni, amíg befejezi a képet, mert kicsit nagyra állítottam a mintavételezést (2,3) meg sok a GI bounce. Úgy tûnik, hogy a végsõ képen majd Photon mappingot kell használni Regatheringgel, hogy a 3-4 bounce ne legyen ennyire tetû.
Szal még dolgozgatok rajta.
Az igazat megvallva a lényeg most a kocsik elrendezésében van. Szerintem, jobban mondva Lion szerint ez lenne a legjobb megoldás.
Még valami: a betonra mindenki ráfújhatná festékszóróval a nevét. 😊 Ha teheti, akkor élõben, és azt lefényképezve. Szerintem jó ötlet.
Ja, a kocsit ne merjétek kritizálni, mert nem én csináltam, csak letöltöttem gyorsan valahonnan egy autó formájú képzõdményt, amit tesztnek lehetett használni.
A kocsikon carpaint van, és egyenként kb 100e face-bõl állnak (Úgy 40-50e poly)
per aspera ad astra
Más: Amúgy nekem a Brazil csúnya bugokat szokot szülni, ha a Grid, vagy egyéb beállításba belepiszkálok. Az alap presetek jó dolgok, de érdekes módon pl SSS használatakor furcsa "elkockásodást" okoz. Persze ez csak amolyan saját tapasztalat. Szóval hogy én is szidjam már a Brazilt egy kicsit. 😄
per aspera ad astra
Komplex sceneknel jol jon amikor az ember be szeretne allitani a fenyeket. Pl van egy scened ami 8 perc alatt szamol le, most a qmc atallitasaval (minosegromlassal de nem olyannal mint az alacsonyabb mintavetelezes) 30 masodpercre le lehet szoritani..
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
én hétfõn elutazok úgyhogy további jó munkát mindenkinek!!!!!!! (holnap még felnézek asszem... addigra meglesz az 5K 😄DDD)
Youth
A raytracelés gyorsítását, vagy éppen lassítását jó móka kikísérletezni.
per aspera ad astra
Youth
software rendering. Eros procival elvezheto 😊)
A srác AutoCAD-ben, 333MHz-en csinálta 1 évig....
per aspera ad astra
Rég volt képem itt:
http://www.redrival.com/Youth3d/angelina/waxlady02.jpg
Nem tudom miért nem csinálok szokványos dolgokat, de hát imádom a wax materialt hát ame a kép 😊
Youth
Az már biztos, hogy AMD lesz, mert nincs sok pénzem. Akkor igyekszem Barton magosat venni, és min. 512 MB 400as ramot. Egy ATI 9600 Pro -t sikerült nemrég szereznem, õ marad, de sokra nem tudom használni, mert ha beállítom a Maxban, hogy Direct3D-ben dolgozzon (ha jól tudom, ekkor dolgozik a kártya), ekkor gyorsabb ugyan, de mentéskor a Max kilép, és utána a file hibás lesz, és nem lehet megnyitni. 😞 Nektek is csinált már ilyet?
http://www.3dm-mc.com/forum/showthread.php?&threadid=868
Mellesleg szerintem pont az lesz a poén, hogy csillogó, villogó verdák kerülnek majd a parkolóba.... szóval részemrõl oké, hogy nem lesznek koszosak, direkt azért csináltam Falloutos parkolót, hogy a verdák tündökölhessenek!
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Ha a pénztárca nem szab határt, akkor persze a dual processzoros gépek a nyerõk, mindenképpen valami komolyabb maggal, Optreon, vagy Xeon magokkal. Vagy ki tudja mik a jövõ szerver processzorai.
Én magam részérõl Intel párti vagyok, az ár versenyben az iylen komoly, nem éppen játékra szánt cuccok fej fej mellett vannak általában.
Sajnos ha komolyan akar az ember foglalkozni a dologgal, akkor olyan termékekbe kell beruházni, amik nem éppen az átlag fogyasztóknak készülnek, és éppen ezért drágák...
De maradva a földön, szóval:
A processzor és a ram összhangja a mérvadó. Erõs ramot, és vbiszonylag gyors processzot érdemes vásároolni. Az alaplapot pedig ezekhez kell kiválasztani.
Egy 2000MHz-es proci (Vagy 2000+ AMD) jó kiinduló pontnak tûnik, SZVSZ a legjobb még éppen megfizethetõ az Intel 3GHz-es processzorja, de az egyelõre még drágácska. Volt szerncsém dolgozni rajta, és tényleg erõsen érezhetõ az elõny. 😊
Memória kérdésében sajnos azt kell megállapítani, hogy: Miél több minél gyorsabb, és minél márkásabb. Egy kezdõ renderelõállomás 512MB, a megfelelõ pedig úgy 1-3GB körül mozog...
Ha ennél komolyabb dologra vágysz, akkor ahhoz mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A különbség az "otthoni" gépek csúcskategóriája, és a "profi garfikai munkaállomások" alapkategóriája között irgalmatlanul nagy. Ebben a kategóriában sok oylan célszerszám található, amit elõre összeállítva, és összemelegítve lehet megvenni, az áruk úgy 2000-4000 dollár között mozog. Ezek mind asztali gépek. A szerverekre nem térnék ki.... 😊
Ezen gépek elõnye, hogy süvítenek, és megbízhatóak, hátrányuk a fenti számokból olvasandó ki...
Tremészetesen videókártya is van külön 3D-he, áruk viszon irreálisan magas a kis keresettség, és a kis piac miatt... Így megy ez. 😞((
Remélem tudtam valami újat mondani...
per aspera ad astra
(aztan ha kell kesobb bovitheted) En sokaig egy AMDK6-2-s gepen dolgoztam es gyakorlatilag mindent megcsinlatam vele. Epuletek, erdok, mindent. Igaz a vegso render eltartott egy darabig... 😊
Visszaterve a temara, a procin nagyon sok mulik, es legfokeppen azon a reszen hogy mekkora cache van benne. Minel nagyobb annal jobb. Tehat ha AMD-re palyazol, probalj meg Barton magosat venni 512kb l2 cache-el Ha PentiumIV akkor is az ujabbak (512kb/1mb)) es olyat amiben a Hyper threading (tobbe keveseb szimulacioja annak hogy ket processzor van a gepedben, mialltal nemileg jobb teljesitmeny lehet elerni) benne van es aktiv!
Ami az alaplapot illeti SOLTEK. Olcso es stabil mint az allat, es mindig a leggyorsabbak kozott kot ki. Nekem is es majd minden haveromnak ilyen van es soha senki nem panaszkodott ra.
Vegul ha nincs sok penzed a PIII 800 eros gep egy VRAYhez... A Brazil,finalrender, macerasabb.
Akkor csak fektess memoriaba, de mondom 512 fele nem erdemes menni hacsak nem valami boduletesen nagy dolgot akarsz csinalni
Videokartya:
TNT2-es van a gepemben es egy kics filmen dolgozom. Tokeletesen eleg. Amivel eppen nem dolgozol azt eltunteted, vagy bounding boxra allitod, - kevesbe lehet elkavarodni, mindig gyors marad.
Na roviden ennyi 😊 Ezeken a dolgokon mar rengetegszer vegigragtam magam, ha kell tanacs azt szivesen adok. Csak mond meg pontosan mi is az amit szeretnel.