3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hatteret is lehet antialiasingolni.., de ha csak ezen mulik akkor adok en majd neked bazihirest 😊
(oszinten szolva nem sok mulik ezen SZERINTEM)
😊
Majd a kep szineihez igazitom.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Mr.Peter
igen az 1.0-hoz írták, de ez a magja a maxnak
jópár dolog belekerült, mire elért az 5.1-es verzióig, de az alapfunkciókra az újabb tutorialok nem mindig térnek ki.
Annak a híve vagyok, hogy a "kályhától" érdemes indulni.
Erre királyul építhetsz
Sok sikert

youth
Az a lényeg hogy elõsször tisztába legyél mi mire való az más kérdés hogy az 5-ös maxban kicsit máshogy néz ki a gombaja... (pont én beszélek lekes kezdõ létemre... 😊)) Nézegess tutorialokat neten keress rá Google-ben hogy 3ds max tutorial és kidob pár milkát... ezekbõl is sokat tanulhatsz!!!!

Youth

SaWo
Fle Go. Elfogadod egy dilettáns véeményét a kocsikádról? Próbáld az edge-ket egyenletesen elosutani a motorháztetõn, és az ablakon, mert így látszanak a törések.

Ja és tudnál csinálni magadnak illetve a nickednek egy képet?

Mr. Peter
javaslom az alábbi 3dsmax könyv letöltését
nasznos olvasmány
http://cskkapi.uw.hu/3D_studio_max_hun.rar

Ha lejött, nevezd át pdf-re
youth
http://209.61.233.95/d21/asp/main_d21.asp?fo=K%F6nyv&ro=K%F6nyv&re=1053514534

erre gondoltam... de mondom menj el egy egyetemi könyvesboltba és ott találsz max bibliát... de ha neten nézegetsz tutorokat és közben ismerkedsz a progival az is elég hasznos tanulás... pár kétségtelen hogy a bibliából többet tanulsz (de az inkább elmélet, de jó!!)

Youth

Aldaryn
Nem, sajnos nem elég. 😞( Igen JPG mintás lesz a háttér. Mivel maga a scene is 1024x512-ben, vagy 1600*800-ban van renderelve...

Megnézem, ha találok helyet akkor felküldöm az MR-t. Oké? Szeptembertõl megyek pestre, ott majd lesz gyors netem.

per aspera ad astra

a net csatlakozasom gyors. 600kb/s ezen nem mulik fel tudod tenni valahova?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

klikkelj ra a texturakra es mindjart kapsz nagyobbakat tobb mint 1024 szelessegu bovel eleg szerintem...

youth
Látogass el a www.render.hu -ra és ott letöltések ott találsz egy 3ds max 4 könyvet... kezdésnek kiválló!!! de ha van pénzed is keress fel egy egyetemi könyvesboltot és keresd a 3d studio max bibliákat már van 4, 5 is de angolul még csak asszem... de a design21.hu -n van magyar max 5 könyv (gyakorlatok címmel asszem...)

Youth

fle go
Üdv Emberek!
Ime a legujabb, kocsirol pár kép ( ez ugyan az a honda CRX csak átdolgozva, kb 10 óra munka van benne eddig teljesen ujra csináltam az egészet a múltkorihoz képest, a renderelt képen pedig csak 1 az iteration.

http://www.redrival.com/flegos/hondawireframe.jpg
http://www.redrival.com/flegos/iteration.jpg
http://www.redrival.com/flegos/perspective.jpg

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Az 5K, vagy nK (n = {4,5,6,7,8,9}) zászló mindenképpek kinn lesz. Az egyelõre készül. 😊

per aspera ad astra

SaWo
hmm, az 5let teccik, de fog az annyira látszódni,? ... fog mert majd úgy csinálod. Figy Aldaryn. Nem lehetne kirakni a parkoló fölé egy ilyen nagy vászonreklámot, amin rajta lenne, hogy 5K SG fórum max találkozó? És az értelmet adna a lepraparkoló VS csillivilli kocsi ellentétnek. Mondjuk egy reaktorral ruhaszimulációval, meg hátulról egy kis windd a zászlónak, és tök élethû lenne. Aztán, ha lekonvertálod mesh-é a szimulált állapotot, akkor még kiszámolnitatni se sok idõ.

Aldaryn
Most álltam neki az optimalizációs procedúrának parkoló ügyben. Szerintem elõbb, utóbb le tudom szívni a renderidõt. Meg még pakoltam rá pár dolgot, hordókat, rozsdás csöveket, stb...

A betonra fújós dolgot meg úgy gondolotam, hogy kimész a házatok elé, vagy valami eldugott helyre a sötét aszfaltra, és felfújsz egy szignót fehér festékkel. Lekapod géppel, és akkor meg is van a maszk, egy kis photoshop munkával.
És így tényleg eredeti lenne. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Ja, én sem vagyok velül kibékülve... 😉 Talán ha lenne DreamScape2.0-ám, akkro szebben meg tudtam volna csinálni textúrafelhasználás nélkül....

per aspera ad astra

Aldaryn
Nagy... 😞(( De megnézem, ha van connectionöd, akkor már nem annyira. 😊

A felhõk DreamScapepel készültek, elsõ sorban azért, hogy legyen a képen egy felbontásfüggetlen, procedurális 360fokos égbolt. Az 1000skies-on elég kis felbontásúak vannak csak kirakva mintapéldánynak. Mondjuk egy-két olyan 10000x7000px méretû nem lenne rossz... 😊

per aspera ad astra

FRenkie
a parkoló még mindig tetszik,és az elrendezés is,más kérdés hogy nemtudjuk még hány autó lesz(mert szerintem több mint 6)
a betonrafujást hogy gondoltad?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

SaWo
Zsír leaz az elrendezés 😉 Elõször nem értettem, hogy miért kell félkörbe rakni a kocsikat ha egyszer fel van festve a parkolóhely, de így jobbAN LÁTSZÓDNAK A KOCSIK. mERT KÜLÖNBEN A HÁTSÓ KOCSIK NEM LÁTSZÓDNÁNAK ANNYIRA. Bocs caps lock 😛 Akkor marad ez az elrendezés? Lehet elõrre lestoppolni helyeket? 😄DD Én nem akarok középre kerülni, lesznek az enyémnél dúrvább verdák is 😊)

Aldaryn, sehogy sem lehetne rábeszélni téged erre a 4K-s fényképes dologra? Tényleg jó lenne látni mindenkit, hogy kiknek osztjuk itt az eszet már mióta ... Fren]{ie-t már láttam, mert múltkor dumcsiztunk webkamerán, de jó lenne látni a többieket is. Mert az az ominózus MAX-os tali, amit annyira emleget mindenki, szerintem olyan mint az üveghegyek: hogy hol volt, hol nem volt ...

youth
Ez volt a cél 😊 feljebb vettem a mélységet hogy a fülét meg az orrát teljesen átvilágítsa a fény... de ez csak amúlyan unalomûzés volt mivel még meg kell csinálni a haját és akkor jöhet a végleges...

Youth

fle go
Aldaryn: naggyon pöpec a parkoló pontosan ilyen volt a képzeletemben és lám megvalósult😊 Szerintem frankó lesz ezen a kietlen helyen egy csomó csili vili verda!

A fényképes ötletet én is támogatom, és még a képhez hozzáírnánk ki hová valósi, mert azok akik egy városban laknak akár személyesen is találkozhatnának, segíteni egymást meg megvitatni pl egy sör mellett a maxos tapasztalatokat problémákat.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

jo lesz ez a kep, mondjuk a felhokkel nem vagyok kibekulve... 😊 nezz el ide>

http://www.1000skies.com/

mekkora a mental ray?

Aldaryn
Elkészítettem a parkoló következõ fázisát:

Itt van
Sajnos nem volt türelmem végigvárni, amíg befejezi a képet, mert kicsit nagyra állítottam a mintavételezést (2,3) meg sok a GI bounce. Úgy tûnik, hogy a végsõ képen majd Photon mappingot kell használni Regatheringgel, hogy a 3-4 bounce ne legyen ennyire tetû.
Szal még dolgozgatok rajta.
Az igazat megvallva a lényeg most a kocsik elrendezésében van. Szerintem, jobban mondva Lion szerint ez lenne a legjobb megoldás.

Még valami: a betonra mindenki ráfújhatná festékszóróval a nevét. 😊 Ha teheti, akkor élõben, és azt lefényképezve. Szerintem jó ötlet.

Ja, a kocsit ne merjétek kritizálni, mert nem én csináltam, csak letöltöttem gyorsan valahonnan egy autó formájú képzõdményt, amit tesztnek lehetett használni.
A kocsikon carpaint van, és egyenként kb 100e face-bõl állnak (Úgy 40-50e poly)

per aspera ad astra

Aldaryn
De van MR-em, nem a legújabb, az iagazat megvallva nem nyûgözött le annyira, hogy beszereztem volna a legújabbat, de olyan van, ami minden további nélkül fut XP alatt is. Jobban mondva nekem csak XP alatt fut.... 😊 Asszem mindenképpen NT kell neki.

Más: Amúgy nekem a Brazil csúnya bugokat szokot szülni, ha a Grid, vagy egyéb beállításba belepiszkálok. Az alap presetek jó dolgok, de érdekes módon pl SSS használatakor furcsa "elkockásodást" okoz. Persze ez csak amolyan saját tapasztalat. Szóval hogy én is szidjam már a Brazilt egy kicsit. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Na jó, nem lehet olyan rossz dolog. Átgondotam a dolgot. Benne vagyok. 😊

per aspera ad astra

alardyn nincs valamilyen mental rayed ami fut winXP alatt. Ha lehet ujabb, megnezenem a scanlineja mit tud. esetleg mast is de ez erdekel elsosorban.

brazilban eleg korulmenyes, vrayben nagyon egyszeru, es latvanyos is a sebessegnovekedes,
Komplex sceneknel jol jon amikor az ember be szeretne allitani a fenyeket. Pl van egy scened ami 8 perc alatt szamol le, most a qmc atallitasaval (minosegromlassal de nem olyannal mint az alacsonyabb mintavetelezes) 30 masodpercre le lehet szoritani..

FRenkie
szerintem poén a fotós dolog 😊

Igen, örömmel beszállok 😊

FRenkie
fasza a fejed 😊 nem a 100x(szép)100 as hanem a wax-dofos,de ettõl a waxtõl olyan mintha épp egy gumifej sorozatgyártása történnék... 😊

youth
csak ma 100 hozzászólás született vagy még születni fog...

én hétfõn elutazok úgyhogy további jó munkát mindenkinek!!!!!!! (holnap még felnézek asszem... addigra meglesz az 5K 😄DDD)

Youth

ha ilyen utemben haladtok a dumalassal, akkor 5000. hozzaszolasra lesz meg a kep 😄

Aldaryn
Hiányoltam is fR-ben.... 😊) Viszont Brazilban elég "kínai" a beállítása, sok mindent neveztek el barzilosan. Érdekes, de a Samplerelés beállításait akár shaderbe is lehet prgramozni Brazil alatt. (Gondolom uyagn ez megvan szinte mindegyikben...)
A raytracelés gyorsítását, vagy éppen lassítását jó móka kikísérletezni.

per aspera ad astra

youth
Semmi alapja állításodnak 😄DD na jó bevallom mindenbe teszek DoF-ot és???? attól még ember vagyok 😄DD

Youth

youth
Mbõl gondolod a DoF-ot????? 😄DDDDDD

Youth

SaWo
Gyerekek, azért valamit találjunk ki. Elég égõ, hogy a hõn várt képet Ms Paint-ben szerkesztették (nem tom ki 😛) 10 mp alatt. Ha a fénykép nem jó - bár szerintem nagy poén lenne - akkor mondjatok vmi mást. Anikó, ugye te is beszállsz az %K-s autós projectbe???

na azert ne tulozzunk, ez a srac egy ket hetet dolgozhatott rajta... 😊

Aldaryn
És nem csak a wax materialt imádod, hanem a DOF-ot is. 😊)))))

per aspera ad astra

hat igen, probald meg openGLben, ha ugyse jo probalj drivert frissiteni, ha ugysem, akkor...
software rendering. Eros procival elvezheto 😊)

Aldaryn
CGTalkon egyszer mozgott egy kép.... Egy robotot ábrázolt, aszméletlenül jól betextúrázva, és hihetetlenül jól felépítve, Awardot is kapott...
A srác AutoCAD-ben, 333MHz-en csinálta 1 évig....

per aspera ad astra

a renderer "magjabol" kijovo adatnak(raytracing) ez az elso szuroje. Erdekes hogy errol igen keveset irnak is, es tudnak is. Sot pl Finalrenderben asszem bele sem tettek a belepiszkalas lehetoseget. Barzilban meg Vrayben benne van

youth
Sziasztok!

Rég volt képem itt:

http://www.redrival.com/Youth3d/angelina/waxlady02.jpg

Nem tudom miért nem csinálok szokványos dolgokat, de hát imádom a wax materialt hát ame a kép 😊

Youth

Köszönöm a válaszokat 😊
Az már biztos, hogy AMD lesz, mert nincs sok pénzem. Akkor igyekszem Barton magosat venni, és min. 512 MB 400as ramot. Egy ATI 9600 Pro -t sikerült nemrég szereznem, õ marad, de sokra nem tudom használni, mert ha beállítom a Maxban, hogy Direct3D-ben dolgozzon (ha jól tudom, ekkor dolgozik a kártya), ekkor gyorsabb ugyan, de mentéskor a Max kilép, és utána a file hibás lesz, és nem lehet megnyitni. 😞 Nektek is csinált már ilyet?

Alardyn >QMC sampler

A csavokam ezt a BMW-t egy PII 266-n keszitette...

http://www.3dm-mc.com/forum/showthread.php?&threadid=868

Aldaryn
Hát, jó kérdés... 😊 A parkolót nekem 1óráig csinálta....

Mellesleg szerintem pont az lesz a poén, hogy csillogó, villogó verdák kerülnek majd a parkolóba.... szóval részemrõl oké, hogy nem lesznek koszosak, direkt azért csináltam Falloutos parkolót, hogy a verdák tündökölhessenek!

per aspera ad astra

Aldaryn
Mire gondolsz? 😊))))))) Kíváncsi vagyok, hogy ismerem-e!

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem hiszem, hogy kibírnátok.... az emberiség megóvása érdekében az "arcomat" inkább nem mutogatnám....

per aspera ad astra

Aldaryn
Minden együtt... Az igazat megvallva a lényeg mindenképpen a célirányosságban van. Ahogy youth mondta, a videókártya az utólsó kell hogy legyen a sorban. A többi, fõleg a processzor ram kettõs a mérvadó.
Ha a pénztárca nem szab határt, akkor persze a dual processzoros gépek a nyerõk, mindenképpen valami komolyabb maggal, Optreon, vagy Xeon magokkal. Vagy ki tudja mik a jövõ szerver processzorai.
Én magam részérõl Intel párti vagyok, az ár versenyben az iylen komoly, nem éppen játékra szánt cuccok fej fej mellett vannak általában.
Sajnos ha komolyan akar az ember foglalkozni a dologgal, akkor olyan termékekbe kell beruházni, amik nem éppen az átlag fogyasztóknak készülnek, és éppen ezért drágák...
De maradva a földön, szóval:
A processzor és a ram összhangja a mérvadó. Erõs ramot, és vbiszonylag gyors processzot érdemes vásároolni. Az alaplapot pedig ezekhez kell kiválasztani.
Egy 2000MHz-es proci (Vagy 2000+ AMD) jó kiinduló pontnak tûnik, SZVSZ a legjobb még éppen megfizethetõ az Intel 3GHz-es processzorja, de az egyelõre még drágácska. Volt szerncsém dolgozni rajta, és tényleg erõsen érezhetõ az elõny. 😊
Memória kérdésében sajnos azt kell megállapítani, hogy: Miél több minél gyorsabb, és minél márkásabb. Egy kezdõ renderelõállomás 512MB, a megfelelõ pedig úgy 1-3GB körül mozog...

Ha ennél komolyabb dologra vágysz, akkor ahhoz mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A különbség az "otthoni" gépek csúcskategóriája, és a "profi garfikai munkaállomások" alapkategóriája között irgalmatlanul nagy. Ebben a kategóriában sok oylan célszerszám található, amit elõre összeállítva, és összemelegítve lehet megvenni, az áruk úgy 2000-4000 dollár között mozog. Ezek mind asztali gépek. A szerverekre nem térnék ki.... 😊
Ezen gépek elõnye, hogy süvítenek, és megbízhatóak, hátrányuk a fenti számokból olvasandó ki...
Tremészetesen videókártya is van külön 3D-he, áruk viszon irreálisan magas a kis keresettség, és a kis piac miatt... Így megy ez. 😞((
Remélem tudtam valami újat mondani...

per aspera ad astra

hamarosan nyomok egy tutorial brazil/vrayhez hogyan lehet sokkal gyorsabb tesztrender/vegleges kepeket kesziteni, egy olyan funkcio hasznalataval, amit szerintem a felhasznalok jo ha 1 szazaleka ismer.

leginkabb a procira utazzal, a Bucket rendering alapu Global Illumitationshoz >> a ray tracinghez nem kell sok memoria (minden tevhittel ellentetben) A bucket alapu rendszerek ~csak azokkal az adatokkal fogalalkozik ami eppen benne van a bucketban >brazil, vray, finalrender 512, megabyte-al majdnem mindent meg lehet csinalni okos tervezessel.
(aztan ha kell kesobb bovitheted) En sokaig egy AMDK6-2-s gepen dolgoztam es gyakorlatilag mindent megcsinlatam vele. Epuletek, erdok, mindent. Igaz a vegso render eltartott egy darabig... 😊

Visszaterve a temara, a procin nagyon sok mulik, es legfokeppen azon a reszen hogy mekkora cache van benne. Minel nagyobb annal jobb. Tehat ha AMD-re palyazol, probalj meg Barton magosat venni 512kb l2 cache-el Ha PentiumIV akkor is az ujabbak (512kb/1mb)) es olyat amiben a Hyper threading (tobbe keveseb szimulacioja annak hogy ket processzor van a gepedben, mialltal nemileg jobb teljesitmeny lehet elerni) benne van es aktiv!

Ami az alaplapot illeti SOLTEK. Olcso es stabil mint az allat, es mindig a leggyorsabbak kozott kot ki. Nekem is es majd minden haveromnak ilyen van es soha senki nem panaszkodott ra.

Vegul ha nincs sok penzed a PIII 800 eros gep egy VRAYhez... A Brazil,finalrender, macerasabb.
Akkor csak fektess memoriaba, de mondom 512 fele nem erdemes menni hacsak nem valami boduletesen nagy dolgot akarsz csinalni

Videokartya:
TNT2-es van a gepemben es egy kics filmen dolgozom. Tokeletesen eleg. Amivel eppen nem dolgozol azt eltunteted, vagy bounding boxra allitod, - kevesbe lehet elkavarodni, mindig gyors marad.

Na roviden ennyi 😊 Ezeken a dolgokon mar rengetegszer vegigragtam magam, ha kell tanacs azt szivesen adok. Csak mond meg pontosan mi is az amit szeretnel.