3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
hb!

O
ez a legujabb verzióm.a kasztni az végsõ állapot,persze még nincs mat.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
A CGTalkon úgyis bámul, ha valahova beírsz... 😄 Úgyhogy kérlek, már mindegy...

per aspera ad astra

youth
de 5K-n nem parkoló lesz?

Youth

youth
SaWo: nem hinném hogy engem akar bámulni a világ... amúgy meg most sehol nincs kamera amivel lefotózhatnám amgam...

Youth

Aldaryn
Hi mindenki, az elõbb kitett kard modellje leszedhetõ Innen... NEm nagy szám, de hátha van benne pár olyan modellezési megoldás, ami másokat is érdekelne... 😊)
(semmi texmap...)

per aspera ad astra

FRenkie
5k-ra lehet a TT-m is elkészül!

fle go
Azon lennek de epen az elejevel vannak gondjaim meg most semmi idom modellezni es a fene megesz!Node hatha 7 vegen sikerul osszehoznom.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

SaWo
Akkor próbálj úgy modellezni, hogy az eleje legyen kész. A hátulja úgy sem fog látszani az 5K-ban.

fle go
Sawo: az nekem keves

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

SaWo
Még van 510 kérdésnyi idõd ... 😄

fle go
Rettent nagy bajban vagyok...elvetve dolgoznom is kell a cegben😞 es most bekaptam egy roppant idoigenyes melot, legalabb 5 nap maxozas kimarad, igy nem fogok tudni elkeszulni a kocsival

Aldaryn
Hell! De rég nem láttalak! Üdv megint! 😊)

A keresztvasról csak annyit, hogy eredetileg, papíron megrajzolva egy fogastõr akart lenni, ahol a fogak szerepét, fegyvertöréshez pl... a két szarv biztosította volna a penge tövénél. Ahogy modellezgettem, egyre inkább elszálltam a méretekkel, és a végén hosszúkard lett belõle, ahol a szarvak inkább körülfogják a pengét, mint kiegészítik... Úgyhogy a keresztvas itt vesztett a lényegébõl. A lefele görbülés pedig egy az egyben itt alá van rendelve az esztétikumnak, mint a célszerûségnek.
Amúgy elég sok olyan kardot, és tõrt láttam már, múzeumokban, könyvekben, ahol a keresztvas nem felfele görbült, nem tudom, pontosan mennyire rossz sz, ha a támadó fegyver lecsúszik a kardról, de az biztos, ha magakad, az kellemesebb.

Mellesleg JK-k szenvedésében való örömlelés egyáltalán nem etikus! De olyan jóóó....

per aspera ad astra

SaWo
SoftFX, Nenad, Youth, Nyiri még nem küldtetek fényképet a tablóra. Kérlek pótoljátok. Köszi az egész SG fórum nevében elõrre is

SaWo
Gabó! 1000 éve nem éláttunk/hallottunk/olvastubnk felõled. Legalább is én nem. 😛 Kicsit megkésve, de készül a 4000. hozzászóláshoz egy tablókép, ahova az összes fórumozó fényképét - legalább is jó néhányét - ki szeretnénk tenni. Tehát szükségm lenne tõled is egy fényképre - egy igazolványkép méretûre - és egy logóra, amit majd berax ide a fórumba is, szóval a (c) Gabo feliratot cseréld vmi dizálynosabbra .. 😛

fle go
Aldaryn: en egy szep renderelt kepre gondoltam nem a modelre, noha az is jol jonne, de ha itt leszel Pesten akkor megoldhato lesz az is😊
Ja es Gabonak igaza van ami a kard hasznalojara vonatkozik😊

Aldaryn:
Szép munka. Bár azért akad némi problémám vele, még ha nem is 3D-s szempontból.
Az ilyen jellegû kardoknál a keresztvasnak elsõdleges feladata az volt, hogy megakassza az ellenfél pengéjét. Viszont errõl a lefelé ívelõ keresztvasról a penge lecsúszna és így is sérülést okozhat a kardforgatójának. Ezen pedig azt hiszem a rúnák sem segítenének.

Mik derülnek ki.
Sajna nekem az életembõl egy jó ideje kimaradoznak a szerepjátékos megmozdulások. Amikor még ment a dolog, akkor általában mesélõként keserítettem a többiek életét M.A.G.U.S.-ban és néha CP2020-ban. Lehet, hogy megint bele kellene vetnem magam a dologba... Hiányzik a kaland íze, meg a többiek arcának a látványa, ahogy a karaktereik fogcsikorgatva szenvednek...

PhantomW
hajrá szurkolunk😄

The World is Yours

Ehe. Most tanátam. Én is így akarok.
http://www.getbuzzy.com/modeling/home.htm

Aldaryn
Ja, nekem ez a 3. kardom. Az elõzõ kettõ már majdnem 3 éves... 😊)))

per aspera ad astra

Aldaryn
Köszi. Ha elkészül, akkor majd elküldöm a modellt, de a texmapokat nemhiszem, mert kicsit nagy lenne. Így is van már majdnem 500K a modell. 😊 Hiába. betárcsázós modem, az betárcsázós modem....

per aspera ad astra

Aldaryn
Idõ közben rájöttem, mire gondoltál, sorry, a vastagság, amit mondtál nálam a "szélesség", és szerintem is széles. Úgyhogy már korrigáltam... 😊

per aspera ad astra

Szintén!!! 😊

fle go
Aldaryn: remek ez a kard, ha teljesen kesz lesz kerek belole egy peldanyt, megszallotja vagyok az ilyen dolgoknak, en meg nem mertem vallalkozni az effele targyak modellezesere.

Aldaryn
Megcáfolandó mindennemû híresztelést, miszerinet az elõzõleg közzétett WIP képem egy igencsak díszes és használhatatlan csákányt ábrázolt volna, elkészítettem a modell többi részét is, bár nem hiánymentesen... :

Gondolom így már mindenkinek egyértelmû, hogy mi is ez valójában. Amúgy tök meglepõdtem, mert kb 5-6 óra altt elkészültem vele. Voltak dolgok amiket most kísérleteztem ki teljes egészében. Na most ez olyan szempontból jó poén, hogy alapból azért kezdtem el, hogy a poly modellezés tanulmányom egyik bemutató objektuma legyen... 😊

Pár érdekesség: A mesh teljesen zárt. Egyetlen objektum, nincsen benne egy deka lyuk sem. Minden 1-es smoothing groupban van, és nincs semmilyen smoothing group szerinti elkülönítés a subdivben. 😊
A markolat és a penge találkozása egyelõre nincsen kész. Ott feladtam, mert már remeg a szemem... :/ Marad holnapra, úgy mint az apróbb díszítések, és a rúnák a penge mélyedésében. Vagy ha nagyon unom magam ma este, akkor megcsinálom azt is. 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerepjáték. Ha én mesélek akkor 70%-ban DnD, ha Lion mesél, vagy más, akkor 95%-ban MAGUS... 😊)

per aspera ad astra

FRenkie
bázz,igy jó lett volna😊 már mindegy,
a hátsólámpámra nem tudtok megoldást?

Aldaryn!ti szoktatok játszani??

youth
Lion: sorry 1 éveben 1x rakok be nagy képeket 😊))

Phantom: nem lesz egyszínû csak már nem bírtam ki és rendereltem párat...

Youth

PhantomW
max alá shave and hair cut nincs meg valakinek?
brazil 1.2 nem került még elõ?

The World is Yours

Aldaryn
Na, legközelebb, ha játszunk, és én mesélek, akkor CSAK iylen csákánnyod lehet. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
1024x576.

per aspera ad astra

SaWo
Miért nem jelölöd ki az edge-ket, és nyomsz rájuk egy connect-et? Ott beállíthatod, hogy hány edge sort szúrjon be.

FRenkie
lion:pontosabban?

még egy kérdés:
van egy edit polym aminek sok "x" segmense van,de "y" egy szál sem.hogy lehetne y szegmenseket belerakni?sokat kéne ,nincs kedvem 30szor sliceolni.
valaki?

FRenkie
én fejszének néztem😊
hány autód van már?
mindet ugyanúgy csinálod?milyen modelezésitekhknikákkal?

LionTR
Frenkie: esetleg multi/sub object?
fle go: mail ment

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

LionTR
"csakany" !!!!!! 😊))))))))))))))))))))))
(bocsi Aldaryn)

FRenkie
3 kérdés:
1))) milyen materiál illene gumiabroncshoz?
2))) a képen látható hátsólámpa texturázásához kéne segítség.a képen látható (alpha?) map alapján kéne 2fajta materiált rányomni,pontosabban 2féle bumpot.a fehér "rácsos" bum lenne,a fekete szín pedig sima hullámosságot képviselne.milyen materiállal lehetne megoldani?

3)))mivel lehet meghatározott tengelyre korlátozni a mozgatást,méretezést,meg hotkey

LionTR
Aldaryn: majd atjossz azt megnezed! 😊 Amugy most, hogy mar vannak highlightok, finoman kell banni veluk, mer kihozzak a hibakat 😮 Na nem mintha baj lenne, csak ehhez a mostani autohoz nem volt normalis blueprint, es eleg bena lett az eleje.
fle go: akkor kapaszkodj: meg holnap elkezdem a kovetkezot 😊)
Youth: nem tudok (megin) hozzaszolni, mer bazi nagy kepeket raktal be (megin) es belehal szerencsetlen netem, mire lehozna, igy inkabb le se hozza... 😊)

szerintem egy kard markolata

Fasza ez "csakany"

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hat mer mekkora? 850*850 nal nem nagyobb...
Ennyi dido alatt vrayel nyomdai munkakhoz renderelnek Architekturas dolgokat egy procival... (mondjuk ha emlekszel ott minden felbontaszorzasnal egyel vissza kell venni a min/max ratet...)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Amúgy msotanában a 2órás renderidõ nálam megszokott. Ez a max, amit hagyok egy-egy képre. A Parkoló jelenlegi verziója is kb ennyi idõ alatt készül el.

A 8 órás renderek pedig ott vanank, ahol valami extra kell, pl. anno a virágom SSS nélkül 35perc, SSS-el 6óra volt.... 😊 De ez annyira nem zavar, ezek amolyan: Estére ott van hagyva dolgok.
Fõleg azóta csussazntak ezek az idõk be, amióta 1200x900, 1800x1100 megy ilyen képméretekben renderelek. A parkoló is 1536px-es HDTV.

per aspera ad astra

Aldaryn
Kisfelbontású??!! 😄

per aspera ad astra

PhantomW
jók a képek
youth ez a discman ilyen egyszínü lesz?

The World is Yours

"kepem" = gepem

a kep nem rossz, de en az eletbe nem hagynam a kepem egy kisfelbontasu kep miatt enyitt gyotrodni

bakker, elment a netem egy pillanatra,
Na mind1 majd csinalok egy komoly testscenet, aztan meglassuk...😊

VrayFeature list nincs, nem sokara kijon az 1.1 ahoz lesz egy jo kis brutal doksi (lattam egy ket fejezetet)

Aldaryn
A forgásos motion blur nem éppen a vektoros motion blur erõssége, úgyhogy ez esteben nem igen találsz jó megoldást MAX+Brazil kombóval... MAjd a Brazil 2.0-ban. 😊

per aspera ad astra

FRenkie
hi!szerintem a bejövõ nap fénye túl éles,mármint ami a padlóra vetül.a függönyt mivel csináltad?és a regathering az micsoda pontosan,és hol kell beállítani?

Aldaryn
Hogy látható legyen, nem csak Youth modellez, én is bedobok valamit, ami az elmúlt két nap terméke:

Még mielõtt bárki megkérdezné, nem a Középkoros pályázatkiírásra lesz! 😄D
Van rajta egy kis tükrözõdés, hogy láthatóak legyenek a bennsõ élek, görbületek...

per aspera ad astra