3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
O
ez a legujabb verzióm.a kasztni az végsõ állapot,persze még nincs mat.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

per aspera ad astra
Youth
(semmi texmap...)
per aspera ad astra
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

A keresztvasról csak annyit, hogy eredetileg, papíron megrajzolva egy fogastõr akart lenni, ahol a fogak szerepét, fegyvertöréshez pl... a két szarv biztosította volna a penge tövénél. Ahogy modellezgettem, egyre inkább elszálltam a méretekkel, és a végén hosszúkard lett belõle, ahol a szarvak inkább körülfogják a pengét, mint kiegészítik... Úgyhogy a keresztvas itt vesztett a lényegébõl. A lefele görbülés pedig egy az egyben itt alá van rendelve az esztétikumnak, mint a célszerûségnek.
Amúgy elég sok olyan kardot, és tõrt láttam már, múzeumokban, könyvekben, ahol a keresztvas nem felfele görbült, nem tudom, pontosan mennyire rossz sz, ha a támadó fegyver lecsúszik a kardról, de az biztos, ha magakad, az kellemesebb.
Mellesleg JK-k szenvedésében való örömlelés egyáltalán nem etikus! De olyan jóóó....

per aspera ad astra
Ja es Gabonak igaza van ami a kard hasznalojara vonatkozik😊
Szép munka. Bár azért akad némi problémám vele, még ha nem is 3D-s szempontból.
Az ilyen jellegû kardoknál a keresztvasnak elsõdleges feladata az volt, hogy megakassza az ellenfél pengéjét. Viszont errõl a lefelé ívelõ keresztvasról a penge lecsúszna és így is sérülést okozhat a kardforgatójának. Ezen pedig azt hiszem a rúnák sem segítenének.

Sajna nekem az életembõl egy jó ideje kimaradoznak a szerepjátékos megmozdulások. Amikor még ment a dolog, akkor általában mesélõként keserítettem a többiek életét M.A.G.U.S.-ban és néha CP2020-ban. Lehet, hogy megint bele kellene vetnem magam a dologba... Hiányzik a kaland íze, meg a többiek arcának a látványa, ahogy a karaktereik fogcsikorgatva szenvednek...

http://www.getbuzzy.com/modeling/home.htm
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Gondolom így már mindenkinek egyértelmû, hogy mi is ez valójában. Amúgy tök meglepõdtem, mert kb 5-6 óra altt elkészültem vele. Voltak dolgok amiket most kísérleteztem ki teljes egészében. Na most ez olyan szempontból jó poén, hogy alapból azért kezdtem el, hogy a poly modellezés tanulmányom egyik bemutató objektuma legyen... 😊
Pár érdekesség: A mesh teljesen zárt. Egyetlen objektum, nincsen benne egy deka lyuk sem. Minden 1-es smoothing groupban van, és nincs semmilyen smoothing group szerinti elkülönítés a subdivben. 😊
A markolat és a penge találkozása egyelõre nincsen kész. Ott feladtam, mert már remeg a szemem... :/ Marad holnapra, úgy mint az apróbb díszítések, és a rúnák a penge mélyedésében. Vagy ha nagyon unom magam ma este, akkor megcsinálom azt is. 😊)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
a hátsólámpámra nem tudtok megoldást?
Aldaryn!ti szoktatok játszani??
Phantom: nem lesz egyszínû csak már nem bírtam ki és rendereltem párat...
Youth
brazil 1.2 nem került még elõ?
The World is Yours
per aspera ad astra
még egy kérdés:
van egy edit polym aminek sok "x" segmense van,de "y" egy szál sem.hogy lehetne y szegmenseket belerakni?sokat kéne ,nincs kedvem 30szor sliceolni.
valaki?
hány autód van már?
mindet ugyanúgy csinálod?milyen modelezésitekhknikákkal?
1))) milyen materiál illene gumiabroncshoz?
2))) a képen látható hátsólámpa texturázásához kéne segítség.a képen látható (alpha?) map alapján kéne 2fajta materiált rányomni,pontosabban 2féle bumpot.a fehér "rácsos" bum lenne,a fekete szín pedig sima hullámosságot képviselne.milyen materiállal lehetne megoldani?
3)))mivel lehet meghatározott tengelyre korlátozni a mozgatást,méretezést,meg hotkey
fle go: akkor kapaszkodj: meg holnap elkezdem a kovetkezot 😊)
Youth: nem tudok (megin) hozzaszolni, mer bazi nagy kepeket raktal be (megin) es belehal szerencsetlen netem, mire lehozna, igy inkabb le se hozza... 😊)
Abbys IM :: Death to virus writers! ::

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ennyi dido alatt vrayel nyomdai munkakhoz renderelnek Architekturas dolgokat egy procival... (mondjuk ha emlekszel ott minden felbontaszorzasnal egyel vissza kell venni a min/max ratet...)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A 8 órás renderek pedig ott vanank, ahol valami extra kell, pl. anno a virágom SSS nélkül 35perc, SSS-el 6óra volt.... 😊 De ez annyira nem zavar, ezek amolyan: Estére ott van hagyva dolgok.
Fõleg azóta csussazntak ezek az idõk be, amióta 1200x900, 1800x1100 megy ilyen képméretekben renderelek. A parkoló is 1536px-es HDTV.
per aspera ad astra

Na mind1 majd csinalok egy komoly testscenet, aztan meglassuk...😊
VrayFeature list nincs, nem sokara kijon az 1.1 ahoz lesz egy jo kis brutal doksi (lattam egy ket fejezetet)
per aspera ad astra