3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neked azert mert benne van a cacheben. Nagyon keves oldal engedi a remote linket, maskulonben ha tud valaki ilyet szoljon mert engem is erdekel, ha kulfoldi meginkabb! koszi

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
nemtud valaki fasza macskaköves textúrát?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
én az elõbb láttam a képet de alegujabbat nem,amugy tetszik,a környezet jó,de a flakonra tehetnél egy kis reflectet

RelakSfromhome
Pontosabban:
http://www.supergamez.hu/="http://www.redrival.com/flegos/konyha.jpg"<br

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Ezt mutatja a tulajdonságok:
http://www.supergamez.hu/="http://www.redrival.com/flegos/konyha.jpg"

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

fle go
nekem most bejott a kep...latja mas is?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ah a ceged nem engedi a remote linkinget ne faradj vele..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go

na...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

bocs de mar gondolkodni is lusta vagyok idonkent, es inkabb bepasteztam a kodbol

eh... *<*img src="http://www.hello-napalm.com/tuts/hdri/hdri_03.jpg"*>*
vedd ki a csillagokat 😊

fle go

fle go
img src="http://www.redrival.com/flegos/konyha.jpg"

...ez se sokkal jobb az elozonel+ a flakont se artana ujra krealni

fle go
Jó reggelt!
ehh jól meszívtam azzal a könyvel amit rendeltem még júliusban...ma kaptam értesítést, hogy csak szeptember végén tudjákkézbesíteni
Aldaryn Te mikortol leszel Pesten?

finish him!

Aldaryn
Akkor ezer+1 bocs. Csak azt akartam mondani, hogy a hat nézõpontból vett kép (elõl, jobbról, balról, hátulró, felülrõl, alulról) is egy panorámakép elõállításához vezethet. HDR Shopban ebbõl a 6 képbõl lehet panorámaképet csinálni... De mind1.

per aspera ad astra

fle go
Aldaryn, Gix-Er, Nenad: nagyon köszi az építô kritikát ki fogom próbálni a javaslatoka!
Az efféle hozzászólások mindig jól jönnek! De tényleg és nem veszem puposkodasnak ahogy Gix-Er irta.

FRenkie
én ilyet nem mondtam!

"Ezeket a képeket aztán pl. HDR Shopban össze lehet fûzni HDR képpé" erre gondoltam. soha nem mondtam olyat hogy hdri=panoráma!!!
ninics harag😊

csak a komolyabb gepeken.. 😞

Aldaryn
"Magyarosításról ne is álmodj 😄DD"... hát, nem is tudom, mindig vannak mazohista hobbibarkács lelkek... 😄DD

per aspera ad astra

youth
Magyarosításról ne is álmodj 😄DD

A render.hu letöltésekben van egy jó könyv kezdõknek, olvasd el, utána jöhetnek a komolyabb témák is...

Youth

Jonny87
Hi all !

Én még csak most kezdeném a 3d studioval való foglalkozást, angolbol meg nem vagyok valami prof, szal ha tudnatok adni 1 linket valami magyar leirasrol, vagy neadjisten magyarositasrol, azt megköszönném.

j0nNy

\"Árok szélén kanális,belebaszlak tégedis meg anyádis\"

flego ha temat csinalsz akkor a temet mutasd leginkabb, mutass kevesebbet a kornyezetbol sokkal izgalmasabb lesz..

Aldaryn
Kicsit nagy üres felületen álldogál a Flakon. Szerintem ha pl. egy jól kivehetõ mosogatótál (Így hívják???!!!) belógna az egyik oldalról, a másikról meg pl. egy fa fûszertartó, vagy egy tûzhely fõzõlapjai, akkor egybõl sokkal konyhásabbnak tûnne a környezet. Nem kellene annyira belógatni õket, csak éppen egy kicsit...
Másrészt ha a konyhaasztal (Konyhaszekrny teteje) nem fehér lenne, akkor is konyhásabb lenne. Vagy a csempék lehetnének okkerek kék helyett. Ezt PS-ben egy HSV módosítással gyorsan letudhatod.
Még egy kis apróság: A csempék bumpjába belerakhatnál egy noise-t kb ilyen értékekkel: 255,255,255|220,220,220 az egyes színek helyén. RGB multiply map segítségével keverve a mostani bump-pal. Ettõl egy kicsit hullámos lesz a tükrözõdés a csempe felületén, ettõl élethûbb lesz...

per aspera ad astra

Aldaryn
ennyi, csak a [-k helyett kacsacsõröket kell írni. Magyarán szimpla html kódként kell begépelni, és ennyi...

per aspera ad astra

fle go
En ugy tudom digitalis fenykepezogepnel is lehet a zaridot szabalyozni, de lehet hulyeseget beszelek, akkor bocs!
Gix-Er, phantom_unreg: koszi a tippeket, a photoshoppos megoldasnal maradtam, a masik ket technikat nem tudtam alkalmazni, hogy kulon cimke legyen,de majd probalkozom!! Igy all most a dolog, sajnos konyha texturam nincs pedig az lenne a tuti ez a mostani inkabb furdoszobara hasonlit.
Itt a
kep:http://www.redrival.com/flegos/vegflakon.jpg
Es egy kerdes, hogy lehet ide kozvetlen belinkelni a kepet?

Aldaryn
A HDRI nem enygenlõ a PANORÁMAKÉPPEL!!! Grr, Brr... Arrrgh!

A 6 fotós dolog mûködik, vannak akik így csinálnak PANORÁMAKÉPET, mellesleg a legegyszerûbb módszer egy nagyon tiszta és tökéletesen gömb alakú üveggömb lefényképezése, mint az alant is látható. Ebbõl a gömbbõl a fénytöréses torzulásnak köszönhetõen gyönyörû PANORÁMAKÉPET lehet készíteni.(Ball, Mirrored ball...)
Mellesleg a HDRI, és NEM A PANORÁMA kép készítéséhez pedig fix kameraállásból (értsd: állvány... 😊 ) kell vagy jó 10, 20 képet készíteni különbözõ exponálási idõkkel. Semmi más paramétert nem megváltoztatva. Ezeket a képeket aztán pl. HDR Shopban össze lehet fûzni HDR képpé. Ha történetesen ez egy szimpla fotó, akkor lesz egy szimpla HDR képed, ha ez egy PANORÁMAFELVÉTEL volt, akkor lesz egy PANORÁMA HDR képed.... 😄

Bocs, hogy ordibáltam, de ilyen zene hallgatása közben nem lehet halkan beszélni... 😊

- A.

per aspera ad astra

Aldaryn
A HDR Shop-ban van lehetõség ilyen képsorozat összefûzésére. Csupán annyit kell tudnod, hogy mekkora expozícióra volt beállítva a géped... zárnyílás adatra (blendenyílásra) asszem nincs is sükség...

per aspera ad astra

youth
Én a gömb fotózására vagyok kíváncsi... hogy és min lehet beállítani a záridõt. vagy digitális fényképezõknél nincs ilyen?

Youth

FRenkie
azt mikor berakod az enviormentbe utána berakod egy slotba a mtl editorban,az output résznél az RGB értéknél tudod a fényerõt változtatni.Speckó cuccal kell,de olyat is halottam már hogy 6 fotót(jobb,bal,felül,alul,oldalt,elõl) is összelehet valahogy "csinálni".de ez lehet hülyeség.Mindenesetre elfogadnék egy olyan "hádéerri készítõ készülék"-et 😊

youth

Sziasztok ilyen képet milyen fényképezõvel lehet csinálni??? digitálissal is lehet? vagy ehhez speckó kell? amúgy HDRI kép készítésének illusztációja ez... Azt már tudom hogy kell összefûzni mindent csak azt nem hogy lehet csökkenõ, növekvõ fényerõt beállítani...

Youth

nincs mit
ezért vagyunk itt
😊
Nagyon szépen köszönöm cskapi a filet!

KÖSZI

fle go
Nem reklam lesz de olyas fele...ez egy tisztitoszeres termekcsalad egy tagja, a tobbit majd ezutan keszitem. Mi csomagolas tervezessel foglalkozunk es gyakran szukseg van a 3D-s megjelenitesre is.
Koszi a hozzaszolasokat!

reator is tuggya termeszetesen,
poser, POZOLO szoftware 😊

FRenkie
mi az a poser?
Youth: ingen thx erre gondoltam.amugy nem értek a ps-hez most szerzem be majd segíccsetek már...
És a ruhaszimulációt a simclotha csinálod vagy a reactor ilyet is tud?

de ugy latszik kenytelen leszek egyet csinalni zbrusban mer senkinek sincs 😞

nincs egy sem...olyan ami kell, nekem az a tekeros modszer nem jon be, sokkal jobb lenne ha olyan lenne mint maxban..

a szekesegyhaz tetejen mit csinalnak kerdezd meg michelangelot...

K.András
Te, de mit keresnek egy székesegyház tetején emberkék,csak nem ülnek???😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
???Nem értem, régen én elég sokat használtam a posert és bármilyen poziciot könnyü rajta beállitani, ha neked esetleg nem akkor meg keres neten olyat ami tetszik letöltöd betöltöd és kész 😊))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

youth
Ááá megvan a tolerancia... csak azért nem ment mert túl alacsonyra vettem és ezt nem engette a max

Youth

youth
Amikor ruhaszimuláció vanm akkor miért van az hogy a ruha és a tárgyak között van egy nagy rés??? nem lehet lejjebbb venni az értékét ennek valahol? hol tudom ezt ? gondolom reaktoron belül, de melyik paraméter állítja ezt? én mindent végigpróbáltam már majdnem...

Youth

ciceto? miden mas, csak az nincs fent 😞

youth
Talán a második oldalon van kari...

Youth

youth
a www.render.hu ott letöltések azon belül modellek nézd meg hátha ott van bocsi de most nem töltöttem le és néztem emg egyenként...

Youth

max5+ ban.

S.O.S Figy, nincsen valakinek egy human karaktere beallitva minden kesz arra hogy posokat generaljak vele. Az illusztraciomhoz a szent peter szekesegyhaz tetejere kene generalni pozokat de annyira szar az a Poser program hogy elszall az agyam. Egyszeruen nem ertem hogyan lehet ezt hasznalni manipulatorok nelkul, ezek mazohistak!

youth
Ne gondolj bonyolultra... teszel rá egy új layert ami fekete fehér és ezt mented ki... reflekcióba is tehetsz ilyen fekete fehér képet ahol azt hiszem fekete azt jelenti hopgy tükrözzön fehér meg nem de mindig keverem mindenhol, de ha nem jönne be nyomsz egy invertet és kész...

De ha nem erreõl van szó és nem erre gondoltál akkor szorry

Youth

FRenkie
Ezt pontosan hogy kell csinálni hogy a másik channelt is lementi?

Aldaryn
Szerintem egyeszerûen kimaszkolod a textúrát, és kész. Photoshopban megteheted, hogy adsz még egy channelt a képhez, és ide készítesz egy fekete fehér képet, ami az átlátszósági infót tartalmazza, majd pedig TIF-ként elmented, és így töltöd be MAX-ba, a MAX ekkor látni fogja alfának azt a csatornát.
De egyszerûen használhatsz egy mask mapot is, ahol a mask slotba rakhatod azt a bizonyos grayscale képet.

Jó a falkon. Csak nem reklám lesz valahova?

per aspera ad astra