63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    en midig szemre allitom be. Aztan ugyhagyom es megprobalok mindent hozzaigazitani. A lenyeg hogy a fekete leheto leg feketebb legyen a feher feher, es a szinek teltek de nem tulsatiuraltak.
    namost ha ygy teszek ahogy le van irva egy doglott kepet kapok ami vilagos de szintelen, viszont azert erzni benne az igazsagot, ha uj scenet kezdek el akkor viszont majd ahhoz allitom. Szoval majd lesz valahogy,
  • Aldaryn
    Szerinted hogy lehet jól belőni egy monitort? Én végigcsináltam már jó sok monitorkalibrációt, főként a fényerőre koncentrálva, de még mindig érnek meglepetések. Főleg a kontrasztos, sötét rendereknél. :) A legjobb, amit eddig tudtam, hogy az egyik monitor gammáját felvettem, a másikat "elvileg jól" hagytam, és folyton ide-oda húzogatom a készülő képeket, hogy a középutat megtaláljam. :)
  • petesilver
    Jópofa ez a scene. Első ránézésre klassz. Aztán nézegeted mi hogy van, aha már érthető, de akkor.......aztán nézed tovább, és kiderül, hogy azért van benne kutyulás. Nekem bejön!!!!!
  • Aldaryn
    csináltam egy tesztet Brazillal. Ugye az elvileg támogat fény dispersion-t shader szinten is. Elég érdekes végeredményt kaptam. :) Nem éppen spektrum az, amire a fényemet a prizma bontotta, kísértetiesen hasonlít a 3 (R,G,B) sahderből összerakott, vagy post kompozitált "fakelt" azaz 3 lépcsős dispersionhoz a caustics képében.
    Hozzáteszem, csak a caustics képben, direkt szemlélve megvan a teljes spektrum, a beállított finomsággal megeggyező iterációkkal, de a caustics képben ennek sehol semmi nyoma. Mintha 3 lépcső lenne, és kész:

Még mindig nem sikerült kiszámolnom, hogy kellene elosztani a színkomponenseket. Valami sinusosdi van a dologban. Fúúj, matek. De rég számoltam. :)
  • nenad
    1.7 a jo, bar ez biztosan monitor/kalibracio valogatja
  • nenad
    nekem ez nagyon hamis eredmeny ad. Egyebkent mar szorakoztam vele en is.
    2.2 gammanal nekem hot vilagos az eges mindenseg :)
  • Atika :o)
    Hat az a baj hogy most komplett nem erek ra forditani mert a sulival vagyok elfoglalva sajnos
  • ThomasGins
    Nekem igy is kinai:)
    Szeretsz forditani?:)
    Még egy tutor gyüjtemény.
    Mi a link neve?:)
    He he en tudok csehul koszi a linket :)
  • Aldaryn
    Hmm, ha egy 6-7 lépcsőből álló shadert össe tudnék rakni, már boldog lennék. :))
  • Aldaryn
    Hmm.. valami ilyesmit akarok VRay-el renderelni, csupán azon az alapon, hogy Maxwellel nem tudnak épp a maxwell fórumon. :o) Vajon miylen színeket kell interpolálnom, és milyen erősséggel, hogy az összesség fehéret adjon ki? Hülye dolgaim vannak...
  • Aldaryn
    Hehe. :) Szépen összerakta a fényelést. Ez a linear color space-es dolog egész jó trükk.
  • ThomasGins
    Vray tutor,nekem ujdonság volt..
    link1
    Dal¹í=tovább:)

link2
  • ThomasGins
    Este kipróbálom,munkahelyi gépem szeret éjjelente számolgatni:)
  • Aldaryn
    Hmm... :) ennyi időbe szvsz egy szép QMC is belefér.
  • ThomasGins
    Irradiance: very high
    HSph:100
    Ligh cache, subdiv 1500.
    Még a caustic-ot bekapcsoltam,hadd olvassza a procit, de ez nem látszik a képen:)

• nenad
    erdekes
  • Aldaryn
    Ennek mennyire Maxwell szaga van. :P Még a renderidő is. Habár, az inkább kevés ahhoz. Nekem bejön, amúgy milyen GI metódus?
  • ThomasGins
    Nem lett szép,de felesleges igen:)
    link
  • normanrls
    Sziasztok!
    Bocsi a hirdetesert.

Elado 3D Studio MAX2 konyv az Aurum kiadotol (magyar nyelv). Kifogastalan allapotban van. (kezdesnek, alapnak jo)

Elado Kelly R. Murdock: 3D Studio MAX R3 Biblia I. kotet + oktato CD. Magzar nyelvu es kifogastalan allapotban van.

[email protected]
  • normanrls
    proba
  • nenad
    hdr fileok editalasara, pl desaturacio, festegetes stb
    nemtom de mar regen kerestem egy jol hasznalhatot, hdrshopban ezt nemigen lehet megoldani.

http://www.idruna.com/photogenicshdr.html
  • Free
    valahogy oszd meg a scenest hátha tudunk vele kezdeni valamit :c) ( én mondjuk nem értek hozzá de érdekelne) :c)
  • Ackro
    scanline-al mégsem jött össze... mind1 marad így, vagy utómunka. bár nemtom, hogy aftereffects-el tudok e ilyet, majd megnézem.
  • Malakai
    És ha utólag kompozitként raknád fel rá a volume lightot?
  • Ackro
    ühümm... dehogynem, scanline is megcsinálja, nekem viszont az kellett volna, hogy a betű maga fehér legyen, a vol light viszont különböző szinű... ezért nem így csináltam.
    nekem úgy van beállítva, hogy nagy multiplier van a lighton és a fényforrás szines, a vollight meg fehér, így csak a takart részeken látszik, hogy más szinű a vollight, ahol lyuk van, ott fehér és kontrasztos a betű.
  • Ackro
    igen! ez lenne az. én ezt is próbáltam, de nem lett ilyen a végeredmény... igaz, scanline-al...
    mingyá kipróbálom mr-el.
    thx! :)
  • Malakai
    Látom bejött nektek a TheForce.net modell adatbázisa. :D
  • Fisch
    igazán szemet gyönyörködtető.... :)

• Aldaryn
    Ez így elmondva nem tűnik olyan lehetetlennek. Én biztos úgy csinálnám, hogy egyetlen fényforrás világítja meg a logót, ami maga színes, és egyben átlátszó is, így a "lyukaktól" kapna színt a volume light. Talán már MAX is tud ilyet scanline-nal renderelni, ha más nem, MR-ről tudom, hogy tud. :)

Ezt Brazillal csináltam, mert abban gyorsan tudom, hogy kell belőni. Nem a fényforrás, hanem a lyukak kaptak színt. :)

Ilyesmit akarsz?
  • Ackro
    igen, próbáltam plane-ekkel, külön objectenként, sőt csövekkel árnyékolni, de áthallik és ugyanúgy átjön rajtuk a letakart light fénye, csak kisebb fényerővel.
  • Ackro
    ja, és ha rectangle spotot használok, ami csak a megfelelő helyekre világítana akkor nincs áthallás, csak azt meg nem ott világítja meg vmi miatt, ahova a hotspotot beállítom, ráadásul inkább paralelogramma mint téglalap alakú a renderelt képen a vol light alakja :(
    az omni meg a directional meg átvilágít mindent... a directionalról ezt eddig nem tudtam... ezeknél ugyanúgy van áthallás ami olyan, mint ha overshoot lenne rajtuk.
  • petesilver
    Gondolom a logo mögül jön elő a fény. Nem láttam a jelenetet, de nem lehet planekkel elkülöníteni a logo mögött a fényforrásokat színenként? Vagy az a probléma, hogy a lyukból kijövet után keverednek?
  • Ackro
    ismét egy újabb hibáját ismerhettem meg eme csodálatos programnak...
    a volumetrikus fények táján üzérkettem egy logo miatt, ahol a logo betűi egy lapból kivágva lyukadtak volna és ezen szűrődött volná át a vol.light ami ment is mindaddig, amíg nem találtam ki én marha, hogy mi lenne, ha a logo egyes szavai külön-külön színnel (mint ahogy az eredetin sem egyszínű) világítódnának meg, de sajnos akárhogy takarom, excludeolom az egyik részt, áthallás van mégpedig elég zavaróan...
    hogy mindig ilyen impossible missionökkel szórakoztatom magam...
  • ThomasGins
    Nemtom ismeritek-e, hátha jól jön vkinek pár ilyen modell...
    http://scifi3d.theforce.net
  • Fisch
    igen, egész sokat lehet itt is találni... http://www.google.com
  • Aldaryn
    :) Ohó, vannak ott ám járművek! Az a zajnak tűnő nyüzsi odalent vagy százezer instance. :) (VRay király ebben is... :))
    Az ablakokon van fresnel reflection, és az a csúnya zöldes szín jórészt a környezetből jön. Mindenütt zöldes pára és szmog. :o) De nem látszik endesen, pedig, szépen megcsinálgattam a sahdert hozzá. Tweakelni bőven lehetne még.
  • nenad
    silany munka! :)))))))
    egyebkent en erdekesebbnek talalom ezt, akar meg a jarmuveket is odakepzelhetem.
    Az ablakokkal kiprobalnam azt hogy mi van ha tukrozodnek es mondjuk kicsit kekes , vagyis inkabb atmoszfera szinuek egy kisse.
  • ThomasGins
    Nm:)
    Kszike ThomasGins mar mukodik :)