3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
"ha elmész vhova dolgozni és aszongyák csinálj egy fát "
nem azt mondtam épületet.hanem fát!!
nemvagyok zoknibb mint te.de én nem veszekedni akartam...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

jo van frenkie neked is gratulalok putyi utan. ugye most keltel fel? Igen elmesz dolgozni valahova, es azt mondjak itt ez az epulet, itt vannak a tervek 4 nap mulva szeretnem latni beparkositva kivul belul lemodellezve az egeszet.
Nem nem fogjak mondani csinlaj egy fat.... Haha.
Jo te majd akkor szepen lemodellezed az egeszet, es kesz leszel 5 faval.

Ekkora baromsagot ritkan hallani, mit gondolsz vegul is minek irtak ezt a plugint? Arra hogy megnezzed es ne vedd meg es ne hasznald nehogy gyorsabban tudj dolgozni.

Mi a fene van? bazzeg ennyire zokni vagy agyilag?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
jajj de szép szavakYouth! 😊) de igazad van,szó se róla.

nenad:jók a fáid,de szerintem az lenne frankó,hogyha "magunktól" csinálnánk fát,tehát szépen extrudálgatnánk a törzseit pl,meg a leveleket is mi,szal mindent.hiszen a speedtree és a társai sem maguktól jöttek létre...
meg ha elmész vhova dolgozni és aszongyák csinálj egy fát akkor csak nem rakhatsuz be egy generáltat,nem?

Ams
nem tudtok szemüveg referenciát?
Most ebbe vágtam a fejszém. 😄

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

nenad irta par sorral lejebb 😊 "a gaz(fu), MTD."
MTD= Micro Triangle Displacement. (rendereles kozben "on the fly" generalt polygonok a displacement texturabol kb 2-3 millo lehet beloluk a kepen, de mivel "on the fly" nem zabalja a memoriat")
errol mar kerdeztel nem egyszer.

Fakat lehet veletlenszeruen generalni vele.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
És ezzel véletlenszerûen lehet generálni, úgy értem hogy 2 ugyanolyan fát soha nem csinál vagy van mondjuk 10 fatípus és azokat lehet finoman hangolni vag ilyen?? 😊) És füvet is evvel csinálsz vagy shag:hair vagy fur-rel? Mert tényleg nagyon klafa ez a kép!

Youth

youth
Oké sorry...

Youth

Youth olvad mar el lejebb mi van irva! SPEEDTREE.

funek majd generalok egy masik texturat hogy szinesebb legyen

youth
Áruld már el milyen progival csinálsz fákat!!! És nem tudnád esetleg feltölteni valahova?

Youth

az MTD az fenyevekkel gyorsabb mint barmelyik mas renderere jelen pillanatban, es GI-t szamolni mas rendererekkel MTDvel (marmint ilyen tagolt testen)nem is merem megsaccolni a renderidot. 😊))

gyors is meg tweakelve is van (qmc parameterek novelve vannak)

Ams
nagyon szép!

hogyhogy csak ~2perc a render?
ilyen gyors a vray?
még nem próbáltam..

a gaz(fu), MTD.

ujabb fa, talan ez nez ki a legjobban az osszes kozul. Mivel a torzse ennek a legnormalisabb.

youth
Mármint ne a feladással ha félreérthetõ lettem volna hanem most épp a 3D-vel, vágj bele és talán 1 év múlva már olyanokat tudsz hogy csak ámolsz, én pl visszagondolok, mikor meglett az elsõ max-om (egy 2-as verzió) akkor én már csak annak örültem hogy tudtam egy teáscsészét csinálni és azt forgatni térben... Ma már persze többet tudok, mostmár 2 teáscsészét tudok forrgatni 😊)) félretéve a viccet, a kis dolgoknak is örülni kell és így eljutsz a nagyokhoz... Próbálkozni kell, én 1 hétig nem tudtam rájönni hogy lehet vonalakból fejet csinálni, aztán elovastam Laa-Yosh tutorját és ment...

Szóval most jön az összegzés: Csináld, csináld , csinál!!!! és ne érdekeljen hogy 13, 27 vagy 65 éves vagy!!!!!

Youth

youth
Szép szavak íly kora reggel 😊 Csak csatlakozni tudok!! Soha ne add fel!!!!! Ez legyen bármi az élet területén, sport vagy bármi... Feladni könnyû... úgyhogy próbálkozz csak meg vele!!!!!

Youth

fle go
AMS: eleg jol sikerült, csak nekem úgy tünik mintha a betük lebegnének, de lehet igy akartad.
TypeR: nenadnak igaza van, sokan jóval fiatalabbak itt tölem, de lényegesen többet tudnak, a 3D-röl nálam, én még is tölük tanulok, nincs ebben semmi különös!
Meg aztán az élet tanulásból áll, és tanulni jó dolog, akár fiataltól akár öregtöl! Szóval sose ird le magad, ha 50 éves lennék is belefognék a 3D-be mert érdekel és meg akarom tanulni. Szóval csak elöre!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

szerintem ne ird le magad, mert flego harminc felett van...
Meg aztan nem szep dolog az nem? Majd ha eljon az ideje hogy elhulyulj akkor oke, de addig nyugodtan fejleszd ki szellemi potencialodat...

Ams
1000thx

Klon
AMS:

én még ilyet se tudnék. 😞
27 évés fejjel, már nem is igen fogom megtanulni...

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

hehe 😊

Ams
azaz, ma tanultam😄

youth
Miért hol dolgozol?

Ams: jó a caustics ha az az 😊

Youth

Ams
õ lenne az😄

Ams

fle go
AMS: még én is kezdönek számítok, csak nyugodtan rakd be a munkád!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Youth: hogy kik kérték? ...konkrétan a kreatív igazgatóm
asszem a tepsin még dolgoznom kell az elég gázos😞

Ams
berakhatom az elsõ munkám?😊 1xerü, de nekem relatív nagy dolog😄

mindeegyikhez ugyanaz a BodyPaint.., az exchange plug benne van az BPr2 install directory-jaban nemtom milyen nev alatt mar de megtalalod. Beteszed a maxba, aztan maxban a utilities panelnal megtalalod...

youth
Figyu!!

Body Paint 2 maxhoz van valakinek????

Youth

Aldaryn
Gyönyörû ez a fa. A törzs nem, de a lombkorona egyszerûen fenomenális... Mint egy festmény. 😄 Mivel készült? A levelek textúrák? Huh. Nagyon szép. Tényleg...

per aspera ad astra

youth
Kik kérték? 😄

Youth

fle go
Hat ezek ilyenek lettek, azert kek mert ilyenbe kertek.

youth
Nézzetek erre körbe, hátha találtok valami jót: http://free.x3.hu/studiomaxx3d/pluginek.htm

Youth

youth
Érdekelne ez a fa plugin.. mekkora?

Nagyon szép a fa!!!

Youth

FRenkie
jó ,most csak úõgy általánossagban kérdeztem,de ha rátérek a dologra,majd küldök képet!

Freanki>Tudom nem nagy segitseg, de igy tenyleg nem lehet mit mondani, annyira attol fugg hogy milyen belso tered van hoyyan jon a feny stb. De ha esetleg nem brazillal csinalod akkor konkretan tudok segiteni foleg ha mutatsz kepet.

mindenki> kitalaltam valami nagyon jot a speedtreehez, mint lathattuk az a gond hogy nagyon egyonmtetu lesz az egesz. Meg az en kepemen sem volt igazan kontraszt. No ezen a kepen van lampa ugyan de ne tevesszen meg senkit sem, (csak teszteltem mi lesz area shadow-al) Szoval nezzetek mennyire tagoltabb a cucc. Es ezt annak koszonheto hogy a fa leveleinek es fatorzsenek is a materialja igy lett osszerakva> Alapmaterial>fallol map/shadow lightopcioval>a lightba vilagos textura>a sotetbe pedig sotet textura kerult. A textura sotetiteset maxban a color correctorral csinaltam. A masodik sorban vannaka matok alatta pedig a ket-ket map(vilagosabb sotetebb) a jobb also sarokban pedig az irradiance map calculatio ideje ~20 SEC! Egeszen low settingsel nagyon szepen tagolodik a fa! Andras te amugy is be tudod allitani FRnel a per object GI qualityt... 😊

Ams
thx, mûködik😊

FRenkie
tenks

meg is valaszoltad a kerdest Kivul egy fenyforras plusz enviroment (skylight) es annyi.
Brazil doksiban van ra pelda a photonmappingra onnan ellesheted a beallitasokat, nekem most nincs fent brazil.

FRenkie
nenad!hogy lehetne modellezni GI vel egy "nappali szobát",tehát hogy nincs belsõ fényforrás a zárt szobában,csak a kívülrõl jövõ napfény világít,és az össze-vissza pattogó fotonok?

uhum a videon bejelolom a shadowst de nem kapcsolom be.. 😊 szoval te majd kapcsold be, minden mas mukodik.
http://free.x3.hu/losmurdello/caustics.avi
kell hozza a tecshmith screen capture driver.
http://www.getafile.com/cgi-bin/merlot/get/techsmith/TSCC.exe nem nagy, es nem kavar bele semmibe sem

Ams
thx😊

jobb otletem van megcsinalom videon ugy legalabb biztosan nem cseszed el 😊

fle go
Udv nekem mar sajnos nincs meg a scene, nem mentettem ra es fagyott a maxom😞

bammeg most leptem ki 😞
megcsinalom ujbol mindkettot.

Ams
ha nem esik nehezedre, elküldenéd a scene-d?
vhogy nekem nem jön össze😞
mail:[email protected]

nem tudom mire kell de ha mar hdri-t hasznalsz probald ki a gi causticsot is, az sokkal ralistabb dolog szerintem.
Tehat csak kapcsold be a render gi caustics kapcsolot a finalrender global illuminatonban.

Ams
köszi!