3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de ettol meg lehet vray bugos, vagy nalad van fent valami amivel akad. Ezer oka lehet.
Kulonben mi volt az az elozo "komoly problema"? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

alardyn te milyen verziot hasznalsz? Nekem ilyen nem csinal.

Frenkie>
vray.info
evermotion.org > video tutorials

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Újabb, komoly problémába futottam Vray-el kapcsolatban:
A renderelék kellõs közepén egyszerûen kilép. A max megszûnik a másodperc tört része alatt futni, és ennyi. Még csak azt sem mondhatom, hogy megerõltettem a cuccot 1 db teapottal, és standard shaderekkel is csinálja... 😞

per aspera ad astra

Aldaryn
Te renderidõ növekedést szeretnél??

per aspera ad astra

FRenkie
nenad!
mi az az irradiance map?
a QMC nél mit kell állítgatni hogy megnövekedjék a renderidõ?
és van valahol vray manual?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

😊 miden Gi renderer szepet csinal ha jol van beallitva 😊

FRenkie
én is letesztelem a vrayt,az ugye szép GI-t csinál?

sky szeru fenyforrast? Hat csak adj valami "sky szinu" szint a enviromentnek 😊(a render menuben) vagy kapcsold be a vrayet, ami nem latszik ha a masik be van kapcsolva...(kulon tudsz illuminalni meg background imaget csinalni, sot a reflelctionnak is van kulon enviromentje amibe akar HDRI is mehet...)

Aldaryn
Arra, hogy az irradiance map nagyon jó dolog, már rájöttem. Erre elég volt az emúlt fél óra VRay-ezés... 😊 Egy sky szerû fényforrást hogyan lehet bekapcsolni?

Frenkie: Nem, a bábút meg a tûket, meg mindent poly modellezõs technikákkal készítettem. CSupán az apróbb részletek ragya, karcolások, stb a displacement map eredménye...

per aspera ad astra

FRenkie
Aldaryn!azt a kis wudu bábut is displacementel csináltad?de a baba az külön abjektum nem?meg a tûk is?

legnagyobb kiralysag az egyszeru formak. 😊
amugy vrayben a legmenobb dolog az irradiance map, majd meglatod. (meg a qmc 😉

Aldaryn
Oké. Köszi!

per aspera ad astra

Aldaryn
😊 Megnézegetem a neten mit is tud ez a DrakTree... 😊
Adjak valami ftp helyet, vagy felrakod valahova a simbiontot? (Utóbbi jobb lenne, mert még nem kaptam meg az accountomat BME-nél...)

per aspera ad astra

beledobtam az osszes shadert ami jelenleg van hozza.

sajnos nem lehet oket hasznalni displacementkent. 😞 csak ha elotte kirendereled texturaba. Mondjuk nem csodalom.
http://free.x3.hu/losalamos/simbiont25.rar ~3mega

allithatoak a parameterek. Nehol tobb neol kevesebb. Ha full programozast akarsz felette akkor kell a darktree.
Az is megvan 😊 De az eleg nagyban van meg.

Aldaryn
Örülnék neki. Komolyan. 2-3 mega bõven belefér. Amúgy ez a cucc programozható?

per aspera ad astra

siman. feltehetem valahova (2-3 mega)

Aldaryn
Mekkora a simbiont? Belefér egy hétköznapi betárcsázósba?? 😄

per aspera ad astra

ahol tiszta a textura ott tisza a displacement. Ja ezt kezzel kene csinlalni, vagy darktreevel, de azzal semmi kedvem szenvedni.

Aldaryn
Oh, bazz... most nézem, hogy Vray shaderben egyben van benne az, amit idáig Brazilban egy rémálom volt megcsinálni. Ez jó. Ez nagyon jó. Ez mindjárt min 5 piros pont Vraynek. Ráadásul, mint tudjuk, 5 piros pont, az már egy sárga kocka...

per aspera ad astra

Aldaryn
Már én is kerestem... Az is lehet, hogy nem procedurális, hanem festett/rajzolt... PS-ben könnyen lehet csinálni egy scannelt rajzból.

per aspera ad astra

mondju sokkal konnyebb a scene setup mint brazilnal.
Hiaba van sok kapcsolo meg menu egyszerubb a tema.
Jah es a sebesseg.. 😊

honnan lehetne olyan texturat szerezni mint ami a brazilos displacementen van? Simbiotosokban az elemek kapcsolodasanal mindig van valami plusz vonal 😞

Aldaryn
Mint anno Brazilhoz kellett... 😊
Gondoltam, mivel még úgyis viszonylag fiatal vagyok, nem állhatok hozzá mereven a témához. Úgyhogy nyitok új vizek felé... 😊 Ki tudja, talán megszeretem.

per aspera ad astra

turelem kell hozza, meg mig az ember megtanulja mi hogyan egy kis ideig eltart. De megeri! 😊

Aldaryn
Inkább csak azért linkeltem ide be õket, hogy "ilyen is van..." csak nem tudom, miért nincs benne már a rendererben. Elméletileg a kód már a Ghost-ban is mûködöt... 😞

Raktam fel V-Rayt. Gondoltam végre megnézem magamnak... És eléggé el vagyok veszve benne, annyi a kapcsoló, meg beállítás. Bár már mindent sikerült mûködésre bírnom, még meg kell szoknom/tanulnom, hogy mely elnevezés mit is takar. Hiába, én csak Brazil szûrõn keresztül tudom szemlélni a dolgokat... 😊

per aspera ad astra

szepek ezek a mtdk viszont semmi kulonos nincs bennuk. Inkabb remeljetek hogy ne legyen olyan lassu mint Fr-e (gi-vel)

Aldaryn
Emberek, ezt láttátok már? Szerintem megéri megnézni:
(A Splutterfish honlap nyitóképe... de nem is tudtam, hogy egy teljes animáció... )
The Cathedral

per aspera ad astra

Aldaryn

per aspera ad astra

A Rhino(cheros) Bonus tools minden rhino felhasznalonak nagyon ajanlom, nagyon-nagyon hasznos toolok vannak benne!!!

neked megvan 1.2? nekem csak 1.03 van.

Aldaryn
Brazil release verzióban még nincsen MTD. MAjd a 2.0-ban lesz benne. Gondolom. Minden esetre a honlapjukon elég meggyõzõ képek vannak az új fícsörök szemléltetésére (3D mtoin blur, MTD... stb...) Érdekes, hogy már elég satbil az MTD a készítõk állítása szerint, mégsem rakták bele az 1.2-be... 😊 Gondolom, hogy lehessen újat mondani majd a 2.0-val..

per aspera ad astra

azt tenyleg nem 😊
brazilban nincs mtd ugye? ez sima displacement igaz?

Aldaryn
Most nézem csak, hogy mennyire átdolgozták a VRay weboldalát. Eszementül jó design-ja lett... 😊 Egy feature list azonban jól nézne ki, képekkel együt...

per aspera ad astra

Aldaryn
Jellemzõen régóta egyetlen képet sem raktam ide be... Ez igazából azért van. Mert egyetlen képem sincs, amit berakhatnék... :/ Sebaj. MAjd eljön az egyetem vége is. Meg majd csak lesz még idõm akár modellezni is.

Ez itten egy kb 10perces munka. Ami most már 20 perces, mert ennyi volt(10) a bumpmap meg displace textúra. Úgyhogy pont belefér a napi szabadidõ adagomba.

Nem most készült. Csak most volt elõször idõm felrakni a szerverre...

per aspera ad astra

Aldaryn
Aha... Én arra gondoltam, hogy egy boltívet nem lehet egyetlen felületbõl sem kidisplacelni... 😊 Max egy dombot. Remélem, ez megfelelõ hasonlat volt, mert egészen eddig gondolkodtam rajta...
MTD az MTD-n?? 😊 Laza... Ennyi erõvel akár már erdõket is lehet majd renderelni fraktálokból. Egyszer egy Silicon gépen jó régen láttam ilyet. Mármint fraktálokból renderelt realtime erdõt. Hát... van akik ezzel szórakoznak, és biztos jó nekik.

per aspera ad astra

dehogynem lehet, az egesz a mapon meg a felbontason mulik (displace resolution)Ez igy is van most is ket kulonbozo displaced pont kozott ter van. A funel(also) kepen ez jol latszik szerintem. Ez akkor lenne idalis ha a map fekete alapon kulonbozo vilagossagu pixelek lennenek es persze 1 pixel tavolsag is koztuk. Csinaltam mar olyat is.

Ha arra gondolsz hogy amikor a ket felulet displaced normalja nem parhuzamos, hanem mondjuk metszo , az is lehetseges de az akkor mar a feluleten mulik amibol displacet generalod. Korulmenyes de lehetseges.

Az uj enginennel amit talan kijon az 1.1 ben azzal mar lehet majd MTD a MTD-n 😊
Nem semmi lesz.

Aldaryn
Érdekes dolog ez a Vray. Sehol sem harsogják, sehol sem üvöltik, reklámozzák halálra, mégis egy csomó mindent nagyon okosan, és gyorsan tud...

per aspera ad astra

Aldaryn
Kellemes. Kifejezetten... 😊 Gondolom azért a Displacement határait ez a technológia sem lépi túl.... Bár a felsõ képen lévõ gazból nem tudom pontosan kivenni... Pontosabban arra gondolok, hogy a magasságmap miatt nem lehet "lyuk" két különbözõ magasságú, de egy tengelyen lévõ rész között... Na, ezt sikerült szépen megfogalmaznom, mi? ...

per aspera ad astra

nem rossz az mtd grass csak kell egy kis gyakorlat hozza jol beallitani, bedobok egy masik kepet.
A felson egeszen masfele gazt probaltam eloallitani.Vegul is minden ugyanaz mint az alson, csak a plane amin van noisos kemenyen.

Aldaryn
Szerintem fát készíteni nem kis kihívás. Ha például pontosan egy fa a kép fõszereplõje, akkor nem hiszem, hogy nagyon érdekes dolog lenne, klikkelni egyet, és valami csilli-villi plug megcsinálja a fát. Bevilágítod, oszt kész is van... Persze, ha az adott plug képességeit akarod bemutatni, akkor OK.
De nekem sokszor megfordult már a fejemben, hogy a képet egy fa köré építsem fel... Akkor viszont SZVSZ jobb, ha az ember lemodellezi, gyökértõl a tetejéig.

U.I.: Érdekes ötlet, hogy a füvet MTD-vel készítetted... 😊) Engem rettentõen emlékeztet egy két voxelgarfikás játék talajára... 😄 (Outcast, DeltaForce 1-2...)

per aspera ad astra

youth
Köszi!

Youth

mint render effect mukodik.
renderin effect/finaltoon,
vagy hasznalod a sajat materilaljat. Nagyon jol osszerakott kis cucc.

youth
FinalToont próbált már valaki???

Ez most hogy van??? külön renderelõ van hozzá vagy a final render része???

Youth

FRenkie
hát igen... 😊

semmi gond, bocsi, ma MAD^2 vagyok.
Lehet amugy is hamarosan abbahagyom az egesz 3dezest orokre. Elmegyek a banatba es vissza se jovok. ~14 ev utan. jo mi? (amigan kezdtem)

Csinalj akkor fat, nem nehez. Curve, curve, curve, extrude along curve... ... ... split fillett, aztan pedig jol ki kell tanulmanyozni a scatterert vagy a arrayt. Egy kis noise is jol johet, sot ha mar van 1 gyors MTD is... minden keszen alla jo mulatsaghoz.

Lehet poen kedveert csinalok is egyet.

Szoval bocsi. 😊 Neha en is unom magam hidd el.Ontelt barom allat! 😊)

FRenkie
OK.biztos jobban értesz hozzá hiszen ezel foglalkozol.de gondoltam jó móka lehet egyszer fát csinálni nem?pl az udvarotokon lévõ tölgyfát,vagy ilyesmi...

hat errol van szo ilyen hulyeseget nem fog kerni senkit sem mert mindenki egyertelmuen vilagosan vagy plugot vagy planet vagy libraryt hasznal. meg csak arra sem kivancsiak hogy tudsz modellezni e.... Nem erdekel senkit sem....
az erdekli oket hogy hogyan tudod elvegezni a munkat es nem mast.

FRenkie
kérd el nagymamádtól 😛