3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi!
A technika subdiv jellegû. A szirmok és a levelek kiindulási alapja egy quad patche volt. Ez lett mesh-é alakítva. Elõször 2D-ben lettek a vertexei nagyjából a valódi virág szirmaihoz és leveleihez hasonlóan elrendezve. Késõbb az így kapott "sablon" lett klónozva a többi elemhez. Ezt követõen jött a térbeli igazgatás. A virág szárát egy hengerbõl kezdtem kidolgozni. Közvetlenül a virág alatti résznél kicsit le lett csökkentve a polygonok száma. Ez ugyan a mesht némileg torzítja, de azt hiszem látszani nem igazán fog a kész képen. Miután a szár nagyjából elnyerte a formáját, következett a levelek szárának kidolgozása és illesztése a virág szárához.
A lowpoly elemekre szépen rámegy a kétszeres meshsmooth és kész is.
Az igazság az, hogy munka közben folyamatosan váltogattam a lowpoly és a highpoly megjelenítés között, hogy az illesztések jók legyenek. Erre leginkább a szirmok kidolgozásakor volt szükség, mivel itt csúnyán átlógtak volna egymásba az egyes elemek.
Még a tövisek elkészítése van hátra és azt követõen jöhet a textúrázás. (Az lesz még egy szép munka...)
Azt hiszem a modell és a megoldásaim csak némi hörgést váltanának ki a profikból, mivel az egyes elemek nincsenek fixen egymáshoz rögzítve, hanem csak egyetlen csoportba lettek foglalva. Viszont ha így is mûködni fognak azok a dolgok, amiket még használni szeretnék rajta, és a textúrázás is könnyebben fog menni, akkor szerintem tök mindegy milyen a modell. A végeredmény a fontos.
A témámhoz még hiányzik egy másik modell, szóval az lesz a következõ lépés ennek az elkészülte után.
Meg mi az, hogy "egy uccso kep erejeig" , nehogy mán' pont te mondjad ezt. És nagyon remélem, hogy nem azért, mert vitába keveredtél valakivel az interneten...
😄
per aspera ad astra
per aspera ad astra
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Csak azert hogy ne legy sohasem oly biztos a dolgodban... 😊)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Elég ratyi, de gondolom látszik a lényeg:
(ezen a ponton szinte csak a fotonszámot kell növelni a szebb eredmény érdekében... 😊 a többi beállítást lehet úgy hagyni, ahogy van..., szebb nemigen lesz)
(mellesleg ez az egyetlen számomra biztos pont, ahol a Brazil veri a Vray-t, causticsban, és üvegekben... a kép renderideje Pmappal együtt kb 3perc. Mellesleg nagyon sok bounce van a pmapban... majdnem 9szer verõdik vissaz minden foton...)
per aspera ad astra
Textúrákkal gyönyörûen be lehet majd fejezni.
Szép!
per aspera ad astra
nenad te meg nehogy lelepjel mar, legfeljebb nem vesztek tudomast egymasrol K.Andrassal es kesz.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ígértem néhány WIP képet az aktuális modellemrõl. Nem linkelem be õket, de a tárhelyemen meg tudjátok nézni a WIP könyvtáramban.
A modellezés 85-90 %-ban kész. Tudom, hogy hiányoznak a tövisek, de a napokban azok is elkészülnek majd. Aztán kicsit késõbb jön a textúrázás.
Várom a véleményeket!

😊 akinek kell valami, ha nagyon akar megatalal.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Teljesen egyetértek azzal, hogy célszerû valós méretekben modllezni, elsõsorban a világítás megkönnyítése miatt...
Brazilban jelenleg ez mondjuk nem sokat számít, de ha van 1.2-d akkor már igen... 😊
per aspera ad astra
Senki sem szeret, senkinek sem kellek! 😊)
Bruhhuhuhuuu.
Haha, te tenyleg elmebeteg vagy, hot ziher hogy megbuknal egy egyszeru Psziho vizsgan!
Real world scale azt jelenti hogy mindent amit lemodellezel, az eredeti ELO, valosagos meretekkel tedd. Pl egy uveggolyonak, az atmerove nemigen tobb 4cm-nel. Egy uvegphar nem nagyohbb mint 20cm atlagban. Namost ha igy modellezel es renderelsz akkor peldaul a search distance (kereses tavolsaga)-nal a szam adat nem kinai hanem tudod hogy azt jelenti mekkora (pl hany cm -es korben keresse/atlagolja a photonokat) Ez mar valami konkretabb.
Maguk a rendererek is hasznaljak ezt belul, pl tudjak ha marha nagy a hazfalad akkor oda kevesebb sample kell.
(cinema4dben enelkul peldaul nem is igen tudsz normalis kepet kesziteni Radiosityben)
# 6088 ha van hdri is meg kulon lampa is??
meg bocs de lamer vagyok es nem egeszen ertem ezt: "REAL WORLD SCALE-t hasznalj" ez alatt mit kell ertsek?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Csak az a baj hogy ez nem fog megtortenni. Miert? mert nincs mit betenned. CSak a szad jar.
az elso csak Displacementel keszult, minden, az ablakoktol kezdve minden.
a masodik kep csak egy kis talulmanyszeruseg. nehol latni lehet valami lyukszeruset rajta (eleken) maig sem jottem ra mitol

Nemtom mennyire ismered az sg-t de mindenholo akkora pofavaja van, es mire semmire. Kepet nem is lattunk es nem is fogunk...
2GB memória nem lenne rossz bele.
per aspera ad astra
kb 100E ft-ig belefér a budgetbe... Csupán a memóriát kellene valahogy még belepasszírozni...
per aspera ad astra

per aspera ad astra
Van meg egy ket erdekes kep, peldaul ami csak displacementel keszult (kastely) a tobbi common.
per aspera ad astra
Csapjál a szádra te kis hülyegyerek!!!
Ez olyan messze van a fotoreál képtöl hogy objektiven mérve csak csillagászati léptékkekel mérhetö szoval ugy 100-1000 milliárd évre...
0-35 perc? Gondolom nem ekkora méretben lettt eredetileg renderelve...
per aspera ad astra

per aspera ad astra
Jol van legyen bedobom a kepet amire gonsoltam itt mar tobben is lattak, utana szeretnenk latni valami hasonlot K.Andrastol. Legalabb ilyen kaliberut kispajto. Ne az eles oldalu (amit meg sem tanultal meg modellezni) Audival gyere! 😊)
Megcsináltam a scene-t normális AA-val, az +35mp volt. De sokat javít az összhatáson. A zaj nem jön ki ennyire...
Amúgy baromi érdekes ez a scene. Más, komplexebb scene-eket ennél gyorsabban, és szebben szokott renderelni nálam... 😄 De komolyan. Nagyon nem tetszhet neki ez a hose objektum...
per aspera ad astra