3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frenkie & Aldaryn:
Köszi!
A technika subdiv jellegû. A szirmok és a levelek kiindulási alapja egy quad patche volt. Ez lett mesh-é alakítva. Elõször 2D-ben lettek a vertexei nagyjából a valódi virág szirmaihoz és leveleihez hasonlóan elrendezve. Késõbb az így kapott "sablon" lett klónozva a többi elemhez. Ezt követõen jött a térbeli igazgatás. A virág szárát egy hengerbõl kezdtem kidolgozni. Közvetlenül a virág alatti résznél kicsit le lett csökkentve a polygonok száma. Ez ugyan a mesht némileg torzítja, de azt hiszem látszani nem igazán fog a kész képen. Miután a szár nagyjából elnyerte a formáját, következett a levelek szárának kidolgozása és illesztése a virág szárához.
A lowpoly elemekre szépen rámegy a kétszeres meshsmooth és kész is.
Az igazság az, hogy munka közben folyamatosan váltogattam a lowpoly és a highpoly megjelenítés között, hogy az illesztések jók legyenek. Erre leginkább a szirmok kidolgozásakor volt szükség, mivel itt csúnyán átlógtak volna egymásba az egyes elemek.
Még a tövisek elkészítése van hátra és azt követõen jöhet a textúrázás. (Az lesz még egy szép munka...)

Azt hiszem a modell és a megoldásaim csak némi hörgést váltanának ki a profikból, mivel az egyes elemek nincsenek fixen egymáshoz rögzítve, hanem csak egyetlen csoportba lettek foglalva. Viszont ha így is mûködni fognak azok a dolgok, amiket még használni szeretnék rajta, és a textúrázás is könnyebben fog menni, akkor szerintem tök mindegy milyen a modell. A végeredmény a fontos.

A témámhoz még hiányzik egy másik modell, szóval az lesz a következõ lépés ennek az elkészülte után.

Aldaryn
De ez az, amit mondtam, hogy emeld emg egy kicsit a fotonszámot, és pl. rakjad a külsõ gömb IOR-jét 1,5-re, akkor hasonló képet kapsz. Mondjuk azt nálam majd 4 percig rendereli, a foton passz vizsonylag gyorsan megtörténik 5millió kilõtt fotonnal, kb 40mp. Persze bonolultabb scene-eknél ez durván fel szokott szökni... 😞((dobok azért majd du. képet...)

Meg mi az, hogy "egy uccso kep erejeig" , nehogy mán' pont te mondjad ezt. És nagyon remélem, hogy nem azért, mert vitába keveredtél valakivel az interneten...
😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Éreztem, hogy ez lesz... 😊 Amúgy miért ennyire világos a képen az üveggömbök árnyéka?

per aspera ad astra

Ams
a scenet plíz😊

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Klon
pedig látszik!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

FRenkie
nenad!küldj már linket a képedrõl mert nekem 404,de kiváncsi vagyok!thx.a 20x való verõdést hol állítod?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

😉 csak egy uccso kep erejeig, ahogy elnezem a te kepeden kevesebb mint 1millio photon van, ezen 2.5 milla, es 20x verodik benne a feny 😊 (mindket anyagaban 5/5 refl/refr)
Csak azert hogy ne legy sohasem oly biztos a dolgodban... 😊)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

PhantomW
Aldaryn: zsér a kép szépen látszik a caustics

The World is Yours

FRenkie
nagyon szép!milyen technikával készül?

FRenkie
nenad!nem látom a képeidet 😞((

Aldaryn
Flego: Egy-két percnyi tweakelés után a kép a következõ képpen alakult a kezeim alatt:
Elég ratyi, de gondolom látszik a lényeg:
(ezen a ponton szinte csak a fotonszámot kell növelni a szebb eredmény érdekében... 😊 a többi beállítást lehet úgy hagyni, ahogy van..., szebb nemigen lesz)

(mellesleg ez az egyetlen számomra biztos pont, ahol a Brazil veri a Vray-t, causticsban, és üvegekben... a kép renderideje Pmappal együtt kb 3perc. Mellesleg nagyon sok bounce van a pmapban... majdnem 9szer verõdik vissaz minden foton...)

per aspera ad astra

Aldaryn
Nincsen rózsa tövis nélkül... 😊 Elsõ sorban ez. De mivel WIP... 😊 Nagyon részletes a mesh. Patch? Engem nagyon emlékeztete a patch-ekre...

Textúrákkal gyönyörûen be lehet majd fejezni.
Szép!

per aspera ad astra

fle go
Aldaryn : okes
nenad te meg nehogy lelepjel mar, legfeljebb nem vesztek tudomast egymasrol K.Andrassal es kesz.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Skacok!

Ígértem néhány WIP képet az aktuális modellemrõl. Nem linkelem be õket, de a tárhelyemen meg tudjátok nézni a WIP könyvtáramban.
A modellezés 85-90 %-ban kész. Tudom, hogy hiányoznak a tövisek, de a napokban azok is elkészülnek majd. Aztán kicsit késõbb jön a textúrázás.

Várom a véleményeket!

nah jo skacok, akkor minden jot mindenkinek!
😊 akinek kell valami, ha nagyon akar megatalal.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Szerintem nyugodtan olvassad el, amit írtam a témában. Pár kérdésedre elég konkrét választ ad...
Teljesen egyetértek azzal, hogy célszerû valós méretekben modllezni, elsõsorban a világítás megkönnyítése miatt...
Brazilban jelenleg ez mondjuk nem sokat számít, de ha van 1.2-d akkor már igen... 😊

per aspera ad astra

K.Andras igy van ezert nincs baratnom se! 😊)
Senki sem szeret, senkinek sem kellek! 😊)
Bruhhuhuhuuu.
Haha, te tenyleg elmebeteg vagy, hot ziher hogy megbuknal egy egyszeru Psziho vizsgan!

Flego persze...
Real world scale azt jelenti hogy mindent amit lemodellezel, az eredeti ELO, valosagos meretekkel tedd. Pl egy uveggolyonak, az atmerove nemigen tobb 4cm-nel. Egy uvegphar nem nagyohbb mint 20cm atlagban. Namost ha igy modellezel es renderelsz akkor peldaul a search distance (kereses tavolsaga)-nal a szam adat nem kinai hanem tudod hogy azt jelenti mekkora (pl hany cm -es korben keresse/atlagolja a photonokat) Ez mar valami konkretabb.
Maguk a rendererek is hasznaljak ezt belul, pl tudjak ha marha nagy a hazfalad akkor oda kevesebb sample kell.
(cinema4dben enelkul peldaul nem is igen tudsz normalis kepet kesziteni Radiosityben)

fle go
nenad akkor is hasonlo eredmenyt kellene kapjak
# 6088 ha van hdri is meg kulon lampa is??
meg bocs de lamer vagyok es nem egeszen ertem ezt: "REAL WORLD SCALE-t hasznalj" ez alatt mit kell ertsek?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

K.András
Te egy senki vagy!Emberileg egy nagy nulla vagy,mindenki aki elolvassa miket irtál ide az látni fogja....

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Mondjuk ez nem igaz, ha valami szepet tennel be akkor azt mondanam EZ szep!, mind1 hogy takonypoc csinalta vagy valaki mas. Szep munka az szep munka. Tudom SZUBJEKTIV! 😊
Csak az a baj hogy ez nem fog megtortenni. Miert? mert nincs mit betenned. CSak a szad jar.

K.András
Nem érzed mennyire gáz amit csinálsz???

Itt van takonypoc!

K.András
Akármilyen képet raknék be számodra igy is ugy is a sajátod a szebb és ez a lényeg,de te el vagy korcsulva,nincsen stilusod,emberi roncs vagy egy nagy senki!Ezt tudod te is én is, ez nekem elég.LOLL te kis hülye...

dobok meg ket erkedekesebb kepet:
az elso csak Displacementel keszult, minden, az ablakoktol kezdve minden.
a masodik kep csak egy kis talulmanyszeruseg. nehol latni lehet valami lyukszeruset rajta (eleken) maig sem jottem ra mitol

nembaj en nem bantam meg nagyon a begyemben van a faszi, mi meg tanultunk egypar dolgot kis nyomas alatt 😊)
Nemtom mennyire ismered az sg-t de mindenholo akkora pofavaja van, es mire semmire. Kepet nem is lattunk es nem is fogunk...

Aldaryn
Bizony...

per aspera ad astra

milyen jo hogy nincs itt a kislany es nem olvassa ezt a sok baromsagot! 😊)

pIV lassabb az fpu-ja, meg tul hosszu az utasitas pipelineja, hiaba magasabb az orajeluk, gammakba, renderelesben rendre lemaradnak. Opteron vagy atlhlonFX lenne a meno 😊 . Ev vegen az intel is kijon valamilyen szornyeteggel,vmilyen atalakitott Xeon lesz. Normalis aron, 2 meda l2 cache!! Renderelesnel az egyik legfontosabb dolog az l2 cache(minel nagyobb annal jobb). Iszonyat sokat jelenthet.

Aldaryn
Memóriából meg ki kell fogni egy jó szezont. Én anno 512MB 333-as DDR-t 10E ft-ért vettem... Az azért jó volt.
2GB memória nem lenne rossz bele.

per aspera ad astra

Aldaryn
Gondolom, nem baj, ha majd ezzel levélben esetleg megkereslek, de remélem össze tudok hozni jó vételárat... 😊
kb 100E ft-ig belefér a budgetbe... Csupán a memóriát kellene valahogy még belepasszírozni...

per aspera ad astra

megkerdezhetem. asszem, 40-50-ert lehet kapni ami nagyon jo ar ertuk, vagy ha tudsz varni karacsonyig hazajon baratnom amerikabol talan hozathatok vele egyet, de azt csak ugy ha elotte letargyaljuk. (valoszinu joval olcsobb)

Aldaryn
A Tyan tényleg készít dual AMD alaplapokat, csupán azt kellene megtudnom, hogy Mo-n ez mennyi HUF... nezegettem magyar PC árlistákat, de csak szingli AMD-s alaplapokat találtam... 😞 Nem tudsz valami helyet, esetleg?

per aspera ad astra

nah mind1, van itt valami ami kicsit fororealisztikusabb, egy versenynek az eredmenye, 1 ora volt ra es hat eppen kifutottam az idobol 8*mintavetelezest allitottam cinemanak 😊) Annyi errol a keprol hogy ezt nem lehet tomoriteni mert zajos lesz. Amit meg tudni kell rola NEM hdri-vel keszult, akkor Cinema meg nem tudta ezt.
Van meg egy ket erdekes kep, peldaul ami csak displacementel keszult (kastely) a tobbi common.

Jol van takonypoc, eddig pofaztal aztan most dobj be valamit utana betehetek mast. De MUTASS is valamit ne csak szajalj. Innentol kezdve hiteledet veszted, ha nem mutatsz semmit.(takonypoc)

amdhez van olcso alaplap TYAN-tol nezd azt meg. Asszem 2000+ vagy 2200+ ami belemegy.

kicsit nagyobb csak, de az tudod hogy nem szamit vrayne. bevett dolog hogy nagyobba szamoltatom a scenet mint amiben szamolva lett. Nagyon nagyon pici az elteres foleg high settingsnel.

Aldaryn
Dual processzoros gépet szeretnék építeni, de nagyon el vagyok veszve megint mindenfele... P4-esek sem lennének drágák, de az alaplap, az valami horribilis összeg lenne hozzá... 😞

per aspera ad astra

K.András
"Itt van taknyos, nem ez nem a legfotorealisztikusabb kepem"
Csapjál a szádra te kis hülyegyerek!!!
Ez olyan messze van a fotoreál képtöl hogy objektiven mérve csak csillagászati léptékkekel mérhetö szoval ugy 100-1000 milliárd évre...

Aldaryn
Véééégre. Nagoyn jól néz ki! Bár inkább festmény (a háttér miatt, gondolom, az az...), mint fotorealisztikus kép, de ez mitsem ront az értékébõl, sõt! 😊 A textúrák kellemesek, fõleg a festék kopása tetszik. 3
0-35 perc? Gondolom nem ekkora méretben lettt eredetileg renderelve...

per aspera ad astra

K.András
Loll te kis hülye,hát amig te megcsinálsz egy modellt a rhinoban addig én négyet!!!

Athlon XP, Soltek Mobo. csak ilyet vegyel ha amd-t veszel (soltek) olcso es nagyon megbizhato. Pedig nagyon brutalul banok vele. Minden haveromnak ilyen van.

Itt van taknyos, nem ez nem a legfotorealisztikusabb kepem, de haladjunk lepesben, te jossz. (oh bocsi ezt a portfoliobol vettem ki nincs rajta a rendertime, de megmondom neked nem lehetett tobb 30-35 percnel)

Aldaryn
Khmmm. Milyen géped van?? 😄 (ötleteket plíz eljövendõ PC vásárlásához... 😊 )

per aspera ad astra

K.András
Te most viccelsz????

Alardyn nalam 1:22 ~ 1:10 kozeben netezek meg minden.
Jol van legyen bedobom a kepet amire gonsoltam itt mar tobben is lattak, utana szeretnenk latni valami hasonlot K.Andrastol. Legalabb ilyen kaliberut kispajto. Ne az eles oldalu (amit meg sem tanultal meg modellezni) Audival gyere! 😊)

Aldaryn
Csupán az AA miatt. Ezt nagyon jól látod. Kicsit lejjebb mertem venni.
Megcsináltam a scene-t normális AA-val, az +35mp volt. De sokat javít az összhatáson. A zaj nem jön ki ennyire...
Amúgy baromi érdekes ez a scene. Más, komplexebb scene-eket ennél gyorsabban, és szebben szokott renderelni nálam... 😄 De komolyan. Nagyon nem tetszhet neki ez a hose objektum...

per aspera ad astra

K.András
Na szoval az van hogy nincsen olyan képed ami fotorealisztikus,tudod és ezért mindenféle kibuvot kitalálsz nehogy be keljen raknod képet...

jaja varialunk igaz varialunk. HAHA baszki mekkora egy mocsok goreny vagy te!