3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Újabb 10perces baromkodás a VRay-el. Bocsi, de mostanában lassacskán már csak ennyire van idõm 3D terén... 😊
Marad az elmélet...

A színek szerintem szépek...

per aspera ad astra

Aldaryn
Egy lehetséges megoldás, és talán a legkönnyebb is, ha a szimulációt nem leszámoltatod, hanem "csupán" a Reactor elõnézeti ablakban (A Reactor Display tabról érhetõ el) futtatod le. Ekkor megállítva a szimulációt (mondjuk közben is... ) lehetõséged van a menüsor legutolsó tagjából kiválasztani az Update MAX (azt hiszem... 😊) ) opciót, ami a szimulációban szereplõ tárgyak helyzetát, deformációját, stb... exportálja vissza a MAX-ba.

per aspera ad astra

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így betörök hozzátok, egy apróságot szeretnék kérdezni. Gondolom Nektek ez apróság. :-))
Szóval létrehozok reactorral egy RBcollectiont, amivel egy dobozba golyókat dobálok bele. Szépen meg is csinálja, de mivel nem animációt szeretnék csinálni, azt szeretném, ha a golyók végleg a helyükön maradnának. Valahogy szeretném a folyamat végén kivonni a golyókat a reactor bûvkörébôl, mert így minden megnyitáskor újra le kell "játszanom" az animációt.
Remélem értitek, mire gondolok, segítsetek lécci.
Köszönöm: Tom
Köszönöm 😊
A Fiat -ost ismertem csak. Megnézem õket, hátha érteni fogom 😊
Lion: igazad van, kijavítom 😊

Aldaryn
Azért nyugodtan nézz el a Rhino felé is, érdemes!

Egy elég jó Poly modellezéses tutorial Az eredetie a 3dtotal.com-ról származik, úgyhogy elõfordulhat, hogy ugyan ezt olvastad. Ez a "magyarított" verzió, elég sok erdékes dolog poly modellezésrõl.

Kivételesen részletes, és érdekes tutorialokat, ötleteket találhatsz a köv. helyeken angolul (vagy románul):

http://www.suurland.com Egy nagyon ígényes oldal, a készítõje "szeret" autókat modellezni... 😊
http://www.raz.ro Szintén autó guru oldala. "Enyhén" hasonlít az elõzõre felépítésben... meg úgy mindeben... Bár, sosem baj, ha az embernek ennyire van példaképe. 😊

per aspera ad astra

LionTR
Latom a fenykepeket!!
Aniko: egesz szepen haladsz a Volvoval. Egy eszrevetel: az oldalso ablakoknal levo resznek kene adni egy kis gorbuletet, hogy ne legyen tok egyenes.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Emlékszem, hogy régebben itt a fórumban volt szó arról, hogy a Max nem jó NURBS modellezésre, ezért nem is szenvedtem vele. Sajnos mindenképp Max-ben kell megoldanom, ezért nem próbáltam a Rhino -t. Egyéb technikát szívesen kipróbálnék, csak eddig amilyen tutorialokat találtam, nem boldogultam velük, csak ezzel a plane-es megoldással (3dtotal.com).
A Hondásat próbáltam egyszer, (az asszem spline volt) de ott sem volt minden világos.

Ismertek esetleg másmilyen tutorialt? Lehetõleg részleteset, netán magyart 😊.

Aldaryn
röhöghetsz... 😊) Az 1.03-as Brazil RS nem mûködik MAX 6 alatt. Állítólag az 1.2-bõl már van kinn olyan verzió, ami minden további nélkül mûködik.

Sok Plugin nem mûködik amúgy MAX 6 alatt. Ez azért van, mert a Discreet szigorított állítólag a plugin rendszeren, hogy csak a tényleg kipróbáltak fussanak, és hogy kevesebb legyen a rendszerhiba a vacak plugok miatt.
Na persze most is lehet vacak MAx 6-os plugot írni, de a nagyobb, és komolyabb gyártók általában kötik magukat a Discreet normákhoz...

Úgy legyen.

per aspera ad astra

Aldaryn
Brazil 2.0-ig minden bizonnyal megéri. Ha tényleg akkora sebességnövekedést csinálnka, mint ígérik (És végre lesz benne teljeskörû fotometrikus lámpatámogatás) akkor gyorsabb GI-t kapunk, mint VRayben van.
Csak lenne igaz.
Vagy lenne egy komolyabb VRAy fejlesztés... 😄

(...) Akkor ráadásul egy anizotropikus shader jót tenne a felninek. Próbáld csak ki. Komolyan dob a hatáson (Ha van környezet, így elenyészõ lenne a változás...)

per aspera ad astra

K.András
Nem mondjátok hogy a 6-os max alatt nem emgy a brazil(?), röhögögörcsöt is kapok!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Vray!. Mivel nem nincs max6 alatt brazil igy atalltam vray-re. Korabban fogalmam sem volt rola, de megszerettem. Szerintem maradok itt 😊

Persze, Ha jol van lemodellezve a kocsi 😊 Mert ha nem tokeletes a mesh, olyan szep dolgolk alakulnak ki a projectre, hogy nezel 😊

K.András
Jaja vektoros rajzon vannask fent ezek a logok amik felbontástol függetlenül ugyanazt mutatják minöség tekintetében...

K.András
Split,nem nagy dolog.Fogod és mondjuk a front nézetben rajzolsz két vonalat oda ahol az ajto nyilása fut, aztán projekt curve és utána split,kész is van amit akartál...

npeter
Nyiri!
Nekem nagyon bejön a kereked.Frankó.By

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter
Sziasztok!
Ha már így felmerült a Rhino, nem tud valaki valamilyen tutort hozzá???Ja még valami:ti hogy szoktátok megolani autó modellnél az egyes alkatrészek szédvágását,darabolását.Gondolok itt pl.:ajtók,motorháztetõ,csomagtartó,stb.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Lehet egyszeru es hamar megvan, de en nem vagyok nagy nurbs magus 😊 Ez a Lancia logo amugy egy fekete feher nagyfelbontasu direkt grafikai celokra van. Vagyis ha bump-nak hasznalom tokeletes. Mivel ez a kocsi egy pici resze, igy nem erdemes lemodellezni 😊

K.András
Hát olyan mintha meg lenne nyomva az eleje vahgy nemtom...A krom szine sem az igazi és az elején a jel sincsen kidolgozva rendesen,remélem dolgozol még vele mert ebböl lehetne szép autot csinálni, csak félek hogy a meshbe már nem nagyon akarsz belenyulni pedig kéne...

K.András
Nem kell mazonak lenni ahoz hogy azt is megcsináld, kb 3 percig tartana rhinoval...Egyébként ne 3ds-ben importáld majd maxba hanem van egy plugin amivel be tudod olvasni a rhino modellt!!!Sokkalta jobb csak átalakitod mesh-é és ugy importálod be a 3dm- kiterjesztésü fájlt és sokkalta szebb mintha 3ds-ben importálnád ráadásul ugy berántja a modellt mint a huzat!Nevét hirtelen felindulásbol nemtom majd nézem aztán szolok...

Tudom, hogy nem pont ugyan olyan, annal melyebben van a belso resz es vekonyabbak a kullok is 😊 Majd lehet megcsinalom ugy 😊

Aldaryn
Pedig a gumi bordázatát baromi szépen megcsináltad, illene hozzá egy felirat...

per aspera ad astra

Lewy_
Erre a bömösre kérnék kritikát.Én tudok csak kiváncsi vagyok, hogy van-é még.

vagyok 😞

A gravir a Sima textura. Nem vagyom mazo 😊))))

A pirelli bump az most csak azert volt rajta, mert kellett valami. Mar keszul a sajat 😊

FRenkie
szasz!
kafa lesz...a lancia gravír az csak materiál ugye?
szerintem azt a szarráhasznált pirelli bumpot hagyd ki 😊
a felni nagyon szép!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

LionTR
"Itt valami alakul 😄DDDDDDDDDDDDDDD"

-- khmm....

Bakker, nekem nem tolti be se a fenykepeket, se az Aniko altal belinkelt kepeket...

...Nyiri felnijet viszont igen: egesz jo, bar a kepen amit mutattal, nem egeszen ilyen (bocsi, lebuktattalak 😄

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Aldaryn
Huh, bocs, csak kicsit megijedtem, hogy mégiscsak fel kellet volna kutatnom téged, mielõtt igent mondok a srácnak.

De örülök, hogy nem baj! 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
"Hogy szep legyen lett vagy 200k face 😊 Ez van. 😊" Ha már Rhinóban csinálod, úgyis mind1. A végsõ exportnál aztán mehet a több milliós polyszám, úgyis csak renderelni fogod MAX-ban... 😊))

Nagyon szépen alakul! 😊 Igencsak szép lett a felni, és jól jönnek le a kerekítések, stb... Nagyon kíváncsi vagyok a végsõ modellre, egy jó kis HDR környezetben... kis utómunka, és ütni fog, mint a vasbeton gerenda... A króm így is szépen lejön..
Miben rendereled? Brazil? Egy kis elmosódottság a tükrözõdéseken dobna még rajta... A gumi feliratait le fogod modellezni? Vagy marad így, bump-nak?

Anikó: Huh?! Te máris ugrottál MAX verziószámot?! 😊)))
A MAX NURBS-be nehogy bele merj kezdeni, sok - egyébként régebben állítólag ép elméjû - embert kergetett már a végsõ õrületbe és kétségbeesésbe... Nézz csak rám... 😄 Ha esetleg van kéznél Rhino, akkor azt nagyon ajánlom, az kifejezetten csak NURBS modeller. (na jó, van benne poly, nagyon felületesen...)
A problémád elég furcsa, nálam még nem jött ilyen elõ (no ez ugyebár azért nem jelenti, hogy ettõl kellene furcsának lennie... :]) Nem okozhatja egy 0-ás extrudálás, egy nyitott vertex, vagy valami hasonló probléma?

per aspera ad astra

Aldaryn:
Semmi gond!
Örülök, hogy hozzád került!

Nikásze peeri menó

Aldaryn
Ha 2 procis gépen SEMMIT nem gyorsul a MAX scanline, akkor rakjál be egy Brazilt, MR-t, vagy VRayt.. Amint bekapcsolod a Multi Threadinget, nagyon látványos lesz a javulás... (Egyszerre két bucketet renderel, procinként egyet-egyet...) Nem tudom, miért nem megy nálad a dolog, én dolgoztam már olyan gépen is, ahol 2db AMD procival számolt a scanline, és tökéletesen mûködött (ott is 2db scanline dolgozott egyszerre...)

per aspera ad astra

Aldaryn
😊) Bocsesz... Kerestelek vele téged is, de nem tudtalak elérni. Azt nem tudtam, hogy a "témaindító" részt is lecseréli iylenkor az engine... 😞( Ahhoz, meg hogy a topic alcímét átírjam, nincs jogom, pedig már próbáltam. :]

Mivel sok volt a problema, a mod. srác megkérdezte, hogy akarok-e lokális mederátor lenni, hogy megoldhassuk egymás közt ügyes bajos dolgainkat, azt megkérdeztem mindenkit, akinek megvolt a címe, és a végén mertem azt mondani, hogy "Ja..".
Töröltem már pár dolgot, meg kiszedtem egy-két vacak linket (kérésre) ... De különben nem szemétkedek. Fõleg a rendszeres "tagokkal" nem. 😊)

per aspera ad astra

CSA!!!

A kocsi keszul 😊 Mar a teto van hatra es a ajto oszlopok, de ma belekezdtem es erzem nem lesz konnyu. Ma osszedobtam a felnit + gumit. Kesz a materialjuk is. A gumi minden egyes rovatkaja le van modellezve. A felni az Nurbs, de maxban az nem jo (nem birok szot erteni vele), igy Rhinoban csinaltam. Majd export 3DS es import max. Hogy szep legyen lett vagy 200k face 😊 Ez van. 😊

Materialok is ezek maradnak szvsz 😊 A Crom material a felnin azert ilyen, mert egy Kek legures terben van az object. Ott mit tukrozzon vissza? 😊

Akkor a kepek:

Es egy kis plusz info 😊 Mostmar tudjatok milyen auto lesz 😛PPPP

Udv mindenkinek, jo munkat...

youth
Hmm... Szerintem ez a technika nem mindig bizonyul jó megoldásnak... Nem mondom hogy ne így csináld mert így is meglehet szépen, csak próbálj ki több technikát hogy eldönthesd melyik fekszik a legjobban, melyik tetszik. Arra gondolok, hogy szánj rá pár alakalmat hogy kipróbáld a NURBS, Poly, Patch, Spline Network, stb.. technikákat... De ha ismered õket és ezt választottad akkor nem szóltam! 😊 Csak én is így vagyok most, hogy mindent próbálgatok és eddig a Poly és NURBS tetszik a legjobban...

A kocsi amúgy szép!!!

És bocsi hogy amit meggyanúsításnak vettél Lionnal csak viccbõl mondtam
Nincs harag ugye?

bye

Youth

Plane-ekkel, azokat extrudálom.

Ackro
Hogy csinálod 1ébként? Spline majd extrude?

Köszi, megpróbálom 😊

Irigylem a kitartasod 😊

Aldaryn, simán lenyúltad a topicom? :-]

Nikásze peeri menó

Köszönöm.
Kár 😞
Már egy párszor újrakezdtem ezt a részét 😞 Egyszer csak jó lesz 😊

Ackro
Nem tudom most reprodukálni a problémát, nekem is véletlenszerûen adja be és még nem tudom mitõl van, ettõl függetlenül ha jól emlékszem meg lehet menteni v.hogy a mesh-t. Ezzel csak azt tudtuk meg, hogy a mesh-ben van a hiba és nem a maxban vagy benned. 😊

Ackro
Nos, akkor a vertexeidet össze gabalyította valami módosító.
Ekkor sajna érdemesebb újrakreálni a mesh-t.

Még nem, köszi.
Most kipróbáltam, és elég elcsavart valamit kaptam 😞
A lökhárító hibás részét otthagyta, a többit meg elforgatta.

Ackro
Xform reset-tet próbáltad már?

Sziasztok!

A NME nekem is nagyon tetszett, jó volt találkozni Veletek.
Ja, tényleg ne tessék gyanúba keverni 😄D

A Volvot egész véletlenül sikerült megjavítanom 😊 Legalábbis az eddigi hibát, ami miatt nem haladtam vele. Az egyik saroknál, ahol visszafordult a plane, azt olyan szögben tette, ami a Max-nek nem tetszett, és emiatt összecsíkozta.
Viszont alig hogy kijavítottam, ismét elakadtam 😞
A hátsó lökhárítónál, ami messzirõl így néz ki:
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo.jpg

Meshsmooth-al így:
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo2.jpg

és meshsmooth nélkül így:
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo3.jpg

itt meg egy másik szögbõl:
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo4.jpg

Miért "csavarja" meg a kanyarnál az élt? Gondolom másképp kéne csinálni, de hogy?
😞(

Ackro
Szasztok!
Az arc a régi, azonban átesett egy regisztráláson ezután már csak így fogok hozzászólni (DozR voltam).

Én is csatlakoznék a procivitához:
A HT azért nem ugyanaz mint a dual proci a dual-t nem támogatja szinte semmi és az én egyik gépemen, ami dual egy fikarcnyival sem jobb vagy gyorsabb a max mint szimpla procis társain, a HT-t nem ismerem, lehet azt már jobban támogatják, de én mintha azt hallottam volna, hogy támogatás sem kell hozzá, mert valahogy így is megosztja a feladatokat. (Lehet nem jól emléxem)
Ettõl függetlenül nem vennék Intel-t azért mert tudja a hyperthreadinget! (mert baszott drága)
Az, meg hogy melegszik az AMD, nem zavar így is simán otthagyom nagyobb animoknál több napra is! Nem kell húzni, meg kell rá egy jó hûtõ és kész.

Aldaryn
Zsér... 😊 Amúgy, na, látod? Nincs itt pangáás! 😊)
Elég jól néz ki, az élek élek, a többit meg nem tudom kritizálni, referencia nélkül.
Jó dolog egy kocsit a felnivel kezdeni, egész szép rendereket ehet belõle csinálni... 😊)

Nemesys: Nem, nem kell a PS, nem a színek zavarnak, az vakuval mindig ilyen (Ahol nem vakuztatok, azok a képek állatosak lettek színhõfokban...!!!) Egyedül a a böszme ronda "mosoly" szerûség zavar, ami az arcomon van... Nem gondoltam volna, hogy akkor is hülye fejet vágok, amikor nem akarok... :/ 😄DD Hehe...

Ja, és kéretik Liont nem gyanúba keverni! Kérem alássan, õ jó munkásember. De tényleg. Meg amúgy is mind1...

Oh, és a
fórumba beillesztett képek mérete X tengelyen ne haladja meg az 500px szélességet! Ez pusztán a fórum külalakjának megõrzése céljából van így! Ha valaki nagyobb képet akar berakni, azt thumbnailllel, vagy linkkel oldja meg! Ha valaki mégis nagy képet rakan, be, azt felszólítom priviben, hogy ezen sürgõssen változtasson, különben repül a hozzászólás! (vagy csak a kép része...)
Megértéseteket köszi!

per aspera ad astra

FRenkie
köszi!

a készülõ kocsim 1. töredéke:

Az isoline display-t kapcsold ki a subdivision surface-nél

FRenkie
ja gondoltam hogy félreértitek...bár

FRenkie
szasztok!
Max6: rányomok a polyra 2-3 as iterációt,viszont bekapcsolt edged facesnél,csak a simítás nélkül létezõ éleket mutatja,az újonnan megjelenõ éleket nem,ezáltal kicsit nurbsos fílingje lessz.nemtudja valaki hogylehet visszaállítani?vagy lehet egyáltalán?