3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LionTR
Huh, azigen! Fogalmam nincs mitol lehet 😞

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

CSAO!

Sracok, egy oriasi problemaval kuszkodok 😞(((

Ha ugy mentem el a scene-t hogy meshmooth-t hagyok az objecten es kilepek a maxbol, akkor ahogy legkozelebb visszatoltom az egesz object szet van esve, tele van lyukakkal, olyan mintha nem is lenne weldelve nehany vertex. Pedig igen 😞 Talalkoztatok mar hasonloval?

FRenkie
szerintem ne kezd elõlrõl ha már eddig eljutottál,legalábbis ne ugyanezt!fejezd be szépen és rámondhatod hogy ez az 1.(?) kocsid,aztán a következõnél jobban figyelsz és az faszább lesz,és akkor 2 kocsid is lesz,nem csak 1.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Nemesys
Köszi hogy segitettetek! Vagyis hogy kezdjem elõrõl. 😊
De azt hiszem meg csinálom aztán ráfogom, hogy gyakorlásnak jó volt. 😊

Aldaryn: A logot flashel csináltam csak mivel swf kiterjesztést nem tud linkelni muszáj voltam gifben menteni az animot és ezért lett ilyen csúnya minõség. Meg a mérete is nagyobb lett.

Nemesys

Aldaryn
Egy összegyûrt plane.

per aspera ad astra

FRenkie
jaja,én is ezt akartam mondani...

Aldaryn: ez milyen modell? egy összegyûrt plane?

szerintem relaks logója a legjobb!

Aldaryn
Ez is egy megoldás, de arra nem jó, hogy tényleges szimulációt készíts vele!
Anno nem az volt a probléma, hogy egy ilyet hogyan lehet megoldani, hanem az, hogy a lánctalp dinamikai szimulációban is lánctalpként viselkedjen, ergó pl. le lehess számoltatni, hogy a lánctalp keresztül megy egy véletlen formájú terepen...
Most néztem meg a dolgot, MAX 6-ban nagyot egyszerûsödött a dolog.... 😊

Gabo: Kösz! 😄

per aspera ad astra

Aldaryn:
Tetszenek az egyperceseid!

fle go
Ha jol emlekszem multkoriaban jo sokat volt tema a lanctalp elkeszitese es animalasa, tobb kevesebb sikerrel.
Itt egy link, ez sokat segithet mindenkinek!
http://www.3dcafe.com/asp/tutorials/max/cattrack/cattrack.asp

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Újabb egyperces. Csak DOF teszt. 😊 Elég gyorsan számolta le. A szemcséség továbbra is azért van rajat hagyva, mert tetszik.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nnna, két nap után, végre behozta a képedet ez a vacak, ami itt elõttem világít (igen, a kristálygömb...)

Tök jó lett! És hangulatos. Sokkal jobban néz így ki, mint azzal a kicsit lowres képpel, amit eddig raktál be háttérnek. Ráadásul elég kontrasztos is a tengerparton ez a lepukkant kocsma... 😊
A pálmafák tényleg egy kicsit elvesznek a kompozíció teljességébõl, túl sokat takarnak ki a képbõl, de jó, hogy ott vannak. A kamera lehetne talán kicsit közelebb... bár akkor meg lehet, hogy pixelesek lesznek a fák...
A perspektíva viszont nem jó. Nagyon alálátunk a kocsmának! Az lehet, hogy az alja OK, és illeszkedik a parthoz, csak a FOV-val van gond! Ezzel kellene még eljátszani az árnyékokon kívül. Kicsit több indirekt fény kellene. Bár ez csak személyes vélemény. Hopp, asszem mind az. 😊

Király, hogy van valaki, aki nem csak tárgyakat modellez, de azért jelenetépítéssel is törõdik. Mennyivel is nehezebb egy jó jelenetet összehozni, ami szép is, mutatós is, és ráadásul technikailag is ott van, mint pl. egy nemistudom, pl. egy kamerát lemodellezni, és odarakni a nagy fehér semmi közepébe. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem sem lenne rossz ötlet elölrõl kezdeni az egészet. Sok igazság van abban, hogy így ezerszer jobban, és gyorsabban fog sikerülni a dolog.
Mellesleg a tutorial (gondolom én hogy arról van szó, amire gondolok.. 😊 ) sem a legpontosabb, SZVSZ abban is van jópár hiba, és "egyszerûsítés"... vagy pl. ahogy a hátsó szellõzõnyílásokat csinálja meg a srác, nos, az aztán tényleg hagy némi kívánnivalót maga után.

per aspera ad astra

Aldaryn
Semmi baj, én úgyis lassan 1 éve a "szemes" logót használom CGTalkon...
Amúgy mostanában mindenki Avatar frissítést csinált...
Nekem bejön a tied. Sokkal(!) jobb, mint ami eddig volt... 😊) Csak azt a vékony fehér csíkot kellene megcsinálni a szélén. Az egy kicsit furcsa ott....
Ha már logo: Nemesys, a tied is bejövõs. Mivel csináltad?

per aspera ad astra

K.András
Nem kell elölröl kezdeni ahol nem jo ott maximum törlöd a faceket és ujracsinálod.Egyébként annyi a baj az autoval hogy nem igazitottad több nézetben a vertexeket, tehát a side-on igazitottál de a top-nézetben vagy a frontban nem, ezért lett pontatlan(szvsz)...De ha ujrakezded azzal is csak nyernél,ráadásul már volna fogalmad mit hova kell és miért...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Nemesys
Köszi Lion! Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy kezdjem elõrõl? 😊

Nemesys

LionTR
Bocs Aldaryn, nem lekoppintani akarom a szemes logodat, csak meg korabban "valtottam arculatot" de eddig lusta voltam lecserelni.

LionTR
Egyszeruen tolts fel kisebb kepet ugyanazon a neven 😊
A kocsiddal uaz a baj, mint az elotted szolo nehany embernek is: nem pontos, egy csomo iv nem ugy kanyarodik, egy csomo felulet nem ugy domborodik ahogy kene.

Nemesys
Upsz. Bocsi Aldaryn egy kicsit nagyok lettek a képek.De nem tudom hogy kell kijavítani.

Nemesys

Nemesys
Hi all!
Egy tutor alapján modellezek egy fiat 500-ast és itt tartok. Szóval mielõtt tovább haladnék, jó lenne ha kapnék egy kis kritikát hogy mit kéne még kijavítani rajta. Köszi!

Egyébként tök jó a kocsmád Flegó.

Nemesys

RelakSfromhome
Megszomjaztam...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

FRenkie
sawo:

szerintem installáld újra a mexet a brazillal együtt,mert télleg nemtudom mi lehet a gond.szerintem ez a render...nemtudom...nem a leg ütõsebb😊
láccik a brazil szerencsételnsége is,meg a kocsid olyan mintha összelenne törve,szerintem nem jól lõtted be a HDRi-t mert nagyon furán néz ki.
SZERINTEM RAKJ UJRA MINDNET,ÉS(capslock) nyisd meg ujra a modelt,mergeld át egy uj-ba hogy ne legyen semmi beállítás,és aztán meg elmagyarázom hogy kell beállítani a hdri-t...vagy nézz el ide
be the max with you!

fle go
Köszi Emberek a hozzaszólást, örülök hogy elnyerte a tetszéseteket a kép, az árnyékok szerintem sem tökéletesek de majd még játszadozom vele egy kicsit. És ahogy Lion irtad ha nagyobba kirenderelödik és úgy teszem be sokkal mutatósabb lesz, és a részletek is jobban fognak látszani, holnap vagy holnap utánra kész lesz!
Addig is max legyen veletek!! 😊
Gabo ment mailban a kép.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Köszönöm a reactorral kapcsolatos tippeket, Aldaryn ötlete bevált! :-)
Sawo 1 tippjét nem próbáltam, de a másodikkakl még a kérdés slôtt kísérleteztem, sajnos nem mûködött.
Köszi még 1x!
Tom
LionTR
Allatos lesz a kep, en csak azt sajnalom, hogy vegulis tul keves reszet foglalja el a visko a teljes kepnek, de egy nagyobb renderen valszeg mar nem zavarna (engem). Jo a hangulata, a homokot is sikerult vegulis jol eltalalnod.

SaWo
A modell az sajna olyan amilyen, vmajd a következõ jobb lesz, viazont a bevilágítás még orvosol6ó, de nem tudom, mitõl ilyen. Vagy például miért nem látszik áát az üveg? Pedig le van modellezve belül is.

Sound
Lewy_: http://s0und.uw.hu/kocsi.jpg

A bejelölt dolgokat igazán nem korrektek. A gond alapvetõen az, hogy a shaderek se az igaziak még (pl. felni, vagy a légbeömlõ króm része, szal ezen még variálj valamit), meg a modellen is van mit javítani. Amúgy összességébe szerintem jó lesz, csak inkább mutass egy olyan rendert, vagy viewportos képet, ahol shaderek nélkül láthatjuk a kocsit, mert így a nem túl korrekt shader elrejti a lényeget. Modellezési hibakeresésre szvsz a legjobb megoldás, hogyha úgy világítod meg a modelt, hogy erõs highlightok vannak rajta(viewportba) ilyenkor hamar elõjönnek a nem korrekt ívek, stb. Szal jó lesz ez, csak dolgozz shaderen, mert alig látszik valami a formájából néhol, másutt meg kiég a kép.

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

youth
Jók az árnyékok szerintem nézd meg a bal oldali fát...

Youth

SaWo:
Nem rossz kezdet az auto, de néhány dolog kicsit furcsán néz ki rajta:
Az elsõ ajtó elejénél és a hátsó ajtó végénél kicsit furcsán törik a felszín.
Az ablakok igazítása sem tûnik tökéletesnek. Az elsõ ajtónál és a hátsó ajtónál úgy tûnik, hogy nincs egy vonalban az ablakok alja.
A tetõ nekem kicsit íveltebbnek tûnik, mint kellene, bár a referenciát nem láttam. A szélvédõ vonalain is kellene még egy kicsit finomítani.

FRenkie
cuki,de figyeld meg a háttérképen hogy vetõdnek az árnyékok,szerintem nem egészen úgy haogy te állítottad be,a baloldali pálmafaágon látszik...

youth
Mit is mondhatnék? Nagyon király lett!!!
Emlékszel még régebben keseregtél hogy ennyi évesen már sohe se fogod megtanulni a 3dt, stb... natessék, meghazuttolod magadat 😄

Youth

Flego! Küld át nekem is! Jöhet mail-ben vagy ICQ-n, ott is fent vagyok.

fle go
Udv Emberek!

Ez amojan majdnem vegleges kep a kocsmarol, de mejd meg kirenderelem nagyobban es akkor jobb lesz, termeszetesen ha van hozzaszolasotok akkor csak rajta ne kimeljen senki! Kell a kritika!!

Ackro
Thx!

Kérdés: Honnan lehet teljes panorámás nagy felbontású HDRI-ket lehet letölteni, ami renderelésnél is éles és nem pixeles mikor látszik a háttérben.

http://free.x3.hu/studiomaxx3d/pluginek.htm alul vannak

Ackro
Szasztok!

Ki tudna valaki segíteni egy brazillal lehetõleg még délelõtt, mert otthonhagytam és kéne (max 4.2-höz)
Valami ftp helyre...

Ezer hála és köszönet elõre is.

Aldaryn
Egyszerûen rendereld mán le MAX-ban az egészet! Minek ide kompozitálni? (Na jó, mondjuk pl. színösszehangoláshozz.... )
A háttered (Environment map) legyen a 2D-s kép, ami elõtt a kocsit látni szeretnéd, jó, ha panoráma, a kocsi alá pedig csinálj egy Matte shadert. Mivel renderelsz? Mert attól függ, hogy hol, meg mint kell a matte-ot beállítani.
Így lesznek árnyékaid, meg minden. Sõt, még GI-d is a talajtól.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nézz utána a a Path Deform WSM-nek (Nem az OSM-nek...) ezzel megoldható az indák növekedése, és amúgy minden indával kapcsolatos dolog, ami csupán az indára tér ki.
Elég csupán a növekedés spline-ját elkészíteni, ha ez nem elég, akkor akár animálhatod is a spline-t. (Akár spline IK-val is...)
A levelekre az egyenként megoldást tudom csak javasolni... Morph-okkal. Egy pici, egy növekvõ, egy "felnõtt", és egy döglött levél mesh-el...
Mindkettõ módszerre van példa a MAX 5 help-ben. És az indára még tutorial is az említett WSM-nél.

Ha ennél több kell, akor nézz el a blur felé, mert õk csináltak egy olyan indanövesztõt, ami tüskéket is ereszt, ahogy nõ... Ez jó kiindulópont lehet. 😊 A nevére már nem emlékszem...

per aspera ad astra

Aldaryn
Van benne 2 perc PS színkorrekció, meg szintén PS levels. 😊)De csak kis mértékben. A renderelt kép túl szaturált volt... 😄DDDDD

per aspera ad astra

Vorpal
na könyörgöm álljatok rá az indákra akkor ne kell annyit agyalnom ugyis elsöröztem aztis megoldjátok mint ahogy a lánctalpakat.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

LionTR
Az semmi, de az egyik eger annyira kriminalisan szar volt, hogy mar-mar jelentos duhbegurulas veszelye forgott fenn! 😊)

FRenkie
nem is 10 hanem 8 😊

FRenkie
hát az elszáradást pl lehetne morph-al.

Vorpal
Van egy másik munka kérdésem.Indáknak kéne nõniük aztán levelek majd elszáradni mindezt igy sorrendben többször .Ezerszer láttm már a tv ben van erre valami idõkimélõ megoldás?

Vorpal
Srácok a monitorra lefele kéne nézni .Hát ez a Studio 21 meg akar ölni benneteket?

FRenkie
szasztok!
huh,amíg toltam egy gyureszt jól telefirkáltátok! 😊

Lewy:meggyõzõ alkotás,nekem az index,az abroncs és a szellõzõnyílás(front) körüli "pánt" fura 1 kocsit.durvább lenne ha betennéd egy környezetbe,nemkell nagy cucc,csak egy fal meg egy fõd.szép a színe!

Aniko: nézz el a raz.ro-ra ott is van frankó spline+surface+poly toturiál!

npeter: ha mexben akarsz autókhoz RÉS-t csinálni,tekerj vissza vagy 10 oldalt,a nyáron folyt egy szép kis téma errõl...

Statley:annyi hogy lemented a kiszámolás után a fájlt,és csak megkell nyomni azt a gombot ami az anim legvégére teker,és már ott is vagy.vagy mondjuk a végsõ cuccokat átmergeled egy uj fileba.

Aldaryn: nekem kurvára bejönnek az ilyen kis tanulmány képeid is!!!ott hátul mi az a textura?olyan... sejtelmes 😊

jó8

SaWo
Gyerekek,szépen elkészített kis jármûvemet szereetném 2d-s környezetbe illeszteni, de nem sikerül :SElmondom, mit csináltam idáig: Betöltöttem a 2D-s mapot, camera match-el ráállítottam a kép perspektívájára a kamerát. Ezután kicseréltem a hátteret kék-re, és úgy rendereltem, eredmény, nem rossz, csak nincs árnyék a földön. Aztán combustionnal blue box effect
2. próba, csinálok kék plane-t és ígyrenderelek. Eredmény: A krómozott felnin becsillan a kék szin, ronda.

3. Használom a shadow materialt a plane-ra, eredmény, szintén csapnivaló.

Valami tippet tudnátok mondani?

SaWo
Van pár tippem, bár lehet beégek, és egyik se fog mûködni
1. - Próbáld az animációt 1- frame-s re konvetrtálni (lent a play gomb mellett, lehet, ez segít.
2. - Konvertáld a labdákat editable mesh-é, és akkor elffelejtik az animációjikat-is. Nekem ez bevált simcloth-nál, mikor már kiszámoltam a dinamikát egy terítõnél, és konvertáltam editable mesh-é, akkor úgy maradt 😊

LionTR
Aldaryn: latom a kepidet! Allatos mind2.

youth
A színek tényleg jók, szeretm a kéket... csak fura a bal szélsõ, alsó (😄DD) doboznak az árnyéka a kb egymagasságba van vele a fõfény akkor miért kicsi az árnyéka? Vagy a fényeeség középpontjába nem a fényforrás áll???? 😊

Amúgy kaptál egy levelet drága barátom! remélem elolvasod 😊

Youth