3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sracok, egy oriasi problemaval kuszkodok 😞(((
Ha ugy mentem el a scene-t hogy meshmooth-t hagyok az objecten es kilepek a maxbol, akkor ahogy legkozelebb visszatoltom az egesz object szet van esve, tele van lyukakkal, olyan mintha nem is lenne weldelve nehany vertex. Pedig igen 😞 Talalkoztatok mar hasonloval?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
De azt hiszem meg csinálom aztán ráfogom, hogy gyakorlásnak jó volt. 😊
Aldaryn: A logot flashel csináltam csak mivel swf kiterjesztést nem tud linkelni muszáj voltam gifben menteni az animot és ezért lett ilyen csúnya minõség. Meg a mérete is nagyobb lett.
Nemesys
Aldaryn: ez milyen modell? egy összegyûrt plane?
szerintem relaks logója a legjobb!

Anno nem az volt a probléma, hogy egy ilyet hogyan lehet megoldani, hanem az, hogy a lánctalp dinamikai szimulációban is lánctalpként viselkedjen, ergó pl. le lehess számoltatni, hogy a lánctalp keresztül megy egy véletlen formájú terepen...
Most néztem meg a dolgot, MAX 6-ban nagyot egyszerûsödött a dolog.... 😊
Gabo: Kösz! 😄
per aspera ad astra
Tetszenek az egyperceseid!

Itt egy link, ez sokat segithet mindenkinek!
http://www.3dcafe.com/asp/tutorials/max/cattrack/cattrack.asp
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

per aspera ad astra
Tök jó lett! És hangulatos. Sokkal jobban néz így ki, mint azzal a kicsit lowres képpel, amit eddig raktál be háttérnek. Ráadásul elég kontrasztos is a tengerparton ez a lepukkant kocsma... 😊
A pálmafák tényleg egy kicsit elvesznek a kompozíció teljességébõl, túl sokat takarnak ki a képbõl, de jó, hogy ott vannak. A kamera lehetne talán kicsit közelebb... bár akkor meg lehet, hogy pixelesek lesznek a fák...
A perspektíva viszont nem jó. Nagyon alálátunk a kocsmának! Az lehet, hogy az alja OK, és illeszkedik a parthoz, csak a FOV-val van gond! Ezzel kellene még eljátszani az árnyékokon kívül. Kicsit több indirekt fény kellene. Bár ez csak személyes vélemény. Hopp, asszem mind az. 😊
Király, hogy van valaki, aki nem csak tárgyakat modellez, de azért jelenetépítéssel is törõdik. Mennyivel is nehezebb egy jó jelenetet összehozni, ami szép is, mutatós is, és ráadásul technikailag is ott van, mint pl. egy nemistudom, pl. egy kamerát lemodellezni, és odarakni a nagy fehér semmi közepébe. 😊
per aspera ad astra
Mellesleg a tutorial (gondolom én hogy arról van szó, amire gondolok.. 😊 ) sem a legpontosabb, SZVSZ abban is van jópár hiba, és "egyszerûsítés"... vagy pl. ahogy a hátsó szellõzõnyílásokat csinálja meg a srác, nos, az aztán tényleg hagy némi kívánnivalót maga után.
per aspera ad astra
Amúgy mostanában mindenki Avatar frissítést csinált...
Nekem bejön a tied. Sokkal(!) jobb, mint ami eddig volt... 😊) Csak azt a vékony fehér csíkot kellene megcsinálni a szélén. Az egy kicsit furcsa ott....
Ha már logo: Nemesys, a tied is bejövõs. Mivel csináltad?
per aspera ad astra
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
A kocsiddal uaz a baj, mint az elotted szolo nehany embernek is: nem pontos, egy csomo iv nem ugy kanyarodik, egy csomo felulet nem ugy domborodik ahogy kene.

Nemesys
Egy tutor alapján modellezek egy fiat 500-ast és itt tartok. Szóval mielõtt tovább haladnék, jó lenne ha kapnék egy kis kritikát hogy mit kéne még kijavítani rajta. Köszi!
Egyébként tök jó a kocsmád Flegó.
Nemesys
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
szerintem installáld újra a mexet a brazillal együtt,mert télleg nemtudom mi lehet a gond.szerintem ez a render...nemtudom...nem a leg ütõsebb😊
láccik a brazil szerencsételnsége is,meg a kocsid olyan mintha összelenne törve,szerintem nem jól lõtted be a HDRi-t mert nagyon furán néz ki.
SZERINTEM RAKJ UJRA MINDNET,ÉS(capslock) nyisd meg ujra a modelt,mergeld át egy uj-ba hogy ne legyen semmi beállítás,és aztán meg elmagyarázom hogy kell beállítani a hdri-t...vagy nézz el ide
be the max with you!
Addig is max legyen veletek!! 😊
Gabo ment mailban a kép.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Sawo 1 tippjét nem próbáltam, de a másodikkakl még a kérdés slôtt kísérleteztem, sajnos nem mûködött.
Köszi még 1x!
Tom
A bejelölt dolgokat igazán nem korrektek. A gond alapvetõen az, hogy a shaderek se az igaziak még (pl. felni, vagy a légbeömlõ króm része, szal ezen még variálj valamit), meg a modellen is van mit javítani. Amúgy összességébe szerintem jó lesz, csak inkább mutass egy olyan rendert, vagy viewportos képet, ahol shaderek nélkül láthatjuk a kocsit, mert így a nem túl korrekt shader elrejti a lényeget. Modellezési hibakeresésre szvsz a legjobb megoldás, hogyha úgy világítod meg a modelt, hogy erõs highlightok vannak rajta(viewportba) ilyenkor hamar elõjönnek a nem korrekt ívek, stb. Szal jó lesz ez, csak dolgozz shaderen, mert alig látszik valami a formájából néhol, másutt meg kiég a kép.
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Nem rossz kezdet az auto, de néhány dolog kicsit furcsán néz ki rajta:
Az elsõ ajtó elejénél és a hátsó ajtó végénél kicsit furcsán törik a felszín.
Az ablakok igazítása sem tûnik tökéletesnek. Az elsõ ajtónál és a hátsó ajtónál úgy tûnik, hogy nincs egy vonalban az ablakok alja.
A tetõ nekem kicsit íveltebbnek tûnik, mint kellene, bár a referenciát nem láttam. A szélvédõ vonalain is kellene még egy kicsit finomítani.
Emlékszel még régebben keseregtél hogy ennyi évesen már sohe se fogod megtanulni a 3dt, stb... natessék, meghazuttolod magadat 😄

Youth
Ez amojan majdnem vegleges kep a kocsmarol, de mejd meg kirenderelem nagyobban es akkor jobb lesz, termeszetesen ha van hozzaszolasotok akkor csak rajta ne kimeljen senki! Kell a kritika!!

Ki tudna valaki segíteni egy brazillal lehetõleg még délelõtt, mert otthonhagytam és kéne (max 4.2-höz)
Valami ftp helyre...
Ezer hála és köszönet elõre is.
A háttered (Environment map) legyen a 2D-s kép, ami elõtt a kocsit látni szeretnéd, jó, ha panoráma, a kocsi alá pedig csinálj egy Matte shadert. Mivel renderelsz? Mert attól függ, hogy hol, meg mint kell a matte-ot beállítani.
Így lesznek árnyékaid, meg minden. Sõt, még GI-d is a talajtól.
per aspera ad astra
Elég csupán a növekedés spline-ját elkészíteni, ha ez nem elég, akkor akár animálhatod is a spline-t. (Akár spline IK-val is...)
A levelekre az egyenként megoldást tudom csak javasolni... Morph-okkal. Egy pici, egy növekvõ, egy "felnõtt", és egy döglött levél mesh-el...
Mindkettõ módszerre van példa a MAX 5 help-ben. És az indára még tutorial is az említett WSM-nél.
Ha ennél több kell, akor nézz el a blur felé, mert õk csináltak egy olyan indanövesztõt, ami tüskéket is ereszt, ahogy nõ... Ez jó kiindulópont lehet. 😊 A nevére már nem emlékszem...
per aspera ad astra
per aspera ad astra
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
huh,amíg toltam egy gyureszt jól telefirkáltátok! 😊
Lewy:meggyõzõ alkotás,nekem az index,az abroncs és a szellõzõnyílás(front) körüli "pánt" fura 1 kocsit.durvább lenne ha betennéd egy környezetbe,nemkell nagy cucc,csak egy fal meg egy fõd.szép a színe!
Aniko: nézz el a raz.ro-ra ott is van frankó spline+surface+poly toturiál!
npeter: ha mexben akarsz autókhoz RÉS-t csinálni,tekerj vissza vagy 10 oldalt,a nyáron folyt egy szép kis téma errõl...
Statley:annyi hogy lemented a kiszámolás után a fájlt,és csak megkell nyomni azt a gombot ami az anim legvégére teker,és már ott is vagy.vagy mondjuk a végsõ cuccokat átmergeled egy uj fileba.
Aldaryn: nekem kurvára bejönnek az ilyen kis tanulmány képeid is!!!ott hátul mi az a textura?olyan... sejtelmes 😊
jó8
2. próba, csinálok kék plane-t és ígyrenderelek. Eredmény: A krómozott felnin becsillan a kék szin, ronda.
3. Használom a shadow materialt a plane-ra, eredmény, szintén csapnivaló.
Valami tippet tudnátok mondani?
1. - Próbáld az animációt 1- frame-s re konvetrtálni (lent a play gomb mellett, lehet, ez segít.
2. - Konvertáld a labdákat editable mesh-é, és akkor elffelejtik az animációjikat-is. Nekem ez bevált simcloth-nál, mikor már kiszámoltam a dinamikát egy terítõnél, és konvertáltam editable mesh-é, akkor úgy maradt 😊