3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Tudtok olyan scriptet (vagy tudja magatol a max??), amir arra szolgal, hogy pl kijelolok 5 elt majd ezt beallitom valamilyen csoportnak, majd kijelolok egy masikat azzal csinalok valamit, majd ujra kijelom a elobbi 5 elt, de most a csoport segitsegevel. Van ilyen? Mert nekem nagyon jol jonne. XSI-ben van valami ilyen. Ott szinezni lehet az eleket, es utana szin alapjan kijelolni 😞
A falak szine sem tetszik nekem, minden korház belseje fehér vagy egy kicsit kékes fehér,meg kicsit üresnek tünik egy korházhoz képest de haladsz...
Egyébként nagyon kevés az az 1 hét egy reklám elkészitésére még egy profi embernek is(szvsz)...
Én is találtam neked fa ügyben egy címet. Nem rég volt téma a CG-channelen is a fa készítés. Esetleg érdemes elnézni a lenti címre néhány hasznos tippért.
http://www.cgchannel.com/forum/viewthread?thread=4088
Jo hetveget mindenkinek! Vasarnap talalkozunk 😊
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Youth
tok gaz hogy mar 2 napja nem tudok kepet feltolteni a freeweb szarakodasa miatt!\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
A kamerára fröccsenõ részecskéket meg két particle-el megoldom valahogy egy spray, meg egy meta keverékébõl bár nem tudom, még hogy jól fog-e kinézni.
A kerék forgása közben is kellene fröccsennie a hónak, azt még nem tudom, hogy hogy tartsam a részecskerendszert mindíg a forgó kerék és a talaj közt, de majd megnézem, hogy sima linkkel mûködik-e.
Az az érzésem, hogy a render, meg az utómunkálatok (feliratozás stb.) így is lesz egy hét.
A desperado nagylemez reklámját is három napig számolta a gépem, pedig igencsak le lett butítva az eredeti elképzeléshez képest... 😞
Köszi az 5leteket! 😊
A kocsid üvegének beállítása tûnik gyanúsnak számomra. Egyik képemnél egy üveg tárgy elõtt egy tükrözõdõ felületû fém tárgy volt. Az üveg tárgynak mind a belsõ, mind a külsõ felületén visszatükrözõdött a fémtárgy és természetesen azon maga az üveg tárgy is. Hasonló hatás jött létre, mint amit két egymással szembe állított tükör közé besétálva látsz. Ami a kocsid ablakain látszik erre emlékeztet. A tükrözõdések miatt a renderidõ felszökött és a végeredmény messze nem olyan lett, mint szerettem volna.
Szerintem próbáld meg úgy kiszûrni a hiba forrását, hogy az összes anyagot lecseréled egy matt, egyenletesen szürke vagy fehér anyagra. Ezt követõen lõdd be a bevilágítást, majd egyesével próbáld ki az anyagokat. Amelyiknél jelentkezik a renderidõ jelentõs megugrása, azon kell valamit módosítani.
Persze ezek csak tippek...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Tegnap belekezdtem egy eleg nagy lelegzetu scenebe, amirol az 1. wip kepet a nexus ismetelt behalasanak hala nem tudok megmutatni...
Szerintetek?
Lessz majd benne sok fenyõfa, sok hó, meg hegyek, meg éjszakai égbolt, közben hóesés, karácsonyi hangulat, meg egy szán, ami 1000-el elszáguld a kamera elõtt, közben hószemcséket csap a kamerára, amelyek elolvadnak és a szán persze nyomot hagy a hóban...
Hát erre van 1 hetem...
Hogy érdemes nekifogni, milyen plugineket ajánlotok?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Nekem meg lefekvés elött 😊 bár még egy kicsit fentvagyok talán egy fél orát...
Leginkább ott jelentkezik a probléma, hogy: Polyban még véletlenül sem weldel össze két v. több vertexet idõnként, átviszed meshbe, ott összeweldeled, és visaz polyba....
Bug lehet, tényleg...
per aspera ad astra
Viszont gondolom, a standard renderek baromi szemcsések lettek így, ezért a view rate-et felhúztad a rákba.
NA nem ez a megoldás. Csinálnod kell a HDR képbõl egy kicsi verziót, ami majd a világítást adja. Ennek a mérete kb 200x100px ami elég pici. Ekkor ugyan elmosódottabbak lesznek az árnyékok, de sokkal szebben, és kevesebb sugárból szebben fogja kiszámolni!
Figyu, ha nem megy, küldjed el a scene-t nekem mailben (a kocsi nélkül... max 1-2 gömbbel...) megnézem mi hol van elrontva.
A Brazil lassabb VRay-nél, de ENNYIRE mégsem....
per aspera ad astra
Aquli: szerintem tok Max Payne-s feeling a keped! 😊)
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Miért? Miért? Miért?
Toyota Camry Brazillal GI-vel
A render idõ kb 19 óra!!!! Ehhez képest a képminõég enyhé szólva hányás. Egy Atholon XP 1700+ osom van 512 ddr-rel. 128 megás Ati radeon 8500 LEs kártya. GB KT400 alaplap. Mondjátok, hogy ez nem igaz, mert én nem hiszem el.
Frenkie, neked lesz igazad, kap egy reinstallt a windows ...
Na ugy nez ki megoldottam a meshsmooth problemat 😊
At kellet konvertalnom meshbe a polyt, majd ujra polyba, igy mar jo. Valami mocskos bug lehet...
Haladtam az autoval. Meg mindig a shader teszteknel jarok. Nagyon megszerettem a vray-t. Igaz kiserletezgetni kell, de mindig megtalalom hogy mit hogy allitsak. 😊
A belseje meg hianyzik (renderable-t kikapcsoltam, gyorsasag miatt).
A lenyeg. Sokaig szorakoztam mire ilyen lett. Hulye fejjel mindig az uveget festettem. De nem lett jo eredmeny. Azt csinaltam, hogy a belso reflector anyag egy sima vilagos piros relfectes egy 0.8-s glossinessel, (tompabb lesz tole a fenyvisszaveres). Majd elotte egy sajat festesu bumpos sima uveg (itt nincs tompitas, bar lehet hogy rakok ra picit). A burkolat termeszetesen mattfekete. Pici reflectel (majdnem fekete, de azert kell). es 0.3-s gloss.
Itt a sajat festesu bump. Ha hasznaljatok, eloszor a feluletre, sima alap materialt rakjatok ahol ez a diffuse es viewportban igazitsatok ra szepen UUW mappel (nalam itt egy elforgatott plane van). Mivel tileable a textura igy nyugottan sokszorositsatok mert tul nagyok (minoseg miatt) Hasznaljatok egeszseggel. Mindenkinek jo munkat!
PS.: Ha kell valakinek vray help, ICQ-n megtalal 😊
PEACE!
Naggyon ottvannak ezek a kepek!
Egy újabb egyperces. NA jó, párperces. A renderelés volt csak 30... 😊))
Érdekes, hogy amíg MTD-t minden efekt nélkül (AA, GI stb...) kell renderelnie, addig eszementül gyors. Viszont ha bármit még pluszba hozzáadok, a renderidõ többszörösen hatványozottan felszökik....
Nemesys: El kell dolgozni a rácsból kifele vezetõ edge loopokat is, és az egyes rácslemezek élein kettõzött edge loopokat kell létrehozni, amik szépen zártak 1-1 ilyen lemez között... Ez így leírva bonyolult, meg annyiszor megcsinálni is... De kérem, a poly modellezésnek meg ez a nagy hátránya NURBS-el szemben. Ott sokkal gyorsabban meglenne.
Ha nem világos, szólj.
per aspera ad astra
Hogyan????
Még szerencse hogy nem maxozom már 😊)))))))
Youth
per aspera ad astra
Egyébként Aldaryn. Azt mondtad hogy nem túl jó a sellõzõnyílás. Ami igaz mert amikor a 4. mesh smootht tettem rá akkor a gépem már elég pipa volt rám, szóval nem tudnál egy jobb módszert? Hogy hogy csináljam?
Nemesys

Amúgy jól haladsz eddig, grat 😊
Holnap 10-tol van BSz, tudod ZH utan, E-ben. Gyere be lecci mer meg akarok veled beszelni par dolgot. Meg a CD-irot is egesz nap hurcolasztam, azt is odaadnam.//
ujrainstallaltam, meg mindig csinalja. Meshmooth elott chamfereltem, ott ahol kell. Raraktam a smooth-t. JO!. Elmentem. Visszatoltom es szet van esve, meg akkor is ha leveszem rola a smooth-t es ugy mentem el
láá