3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thx

K.András
Én nem ismerek ilyet de szerintem felesleges is lenne, annyira sokat egy-egy edge-el ugysem dolgozik az ember mert ha extrudálod vagy valami akkor máris nem azokat az éleket használod...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Csa!

Tudtok olyan scriptet (vagy tudja magatol a max??), amir arra szolgal, hogy pl kijelolok 5 elt majd ezt beallitom valamilyen csoportnak, majd kijelolok egy masikat azzal csinalok valamit, majd ujra kijelom a elobbi 5 elt, de most a csoport segitsegevel. Van ilyen? Mert nekem nagyon jol jonne. XSI-ben van valami ilyen. Ott szinezni lehet az eleket, es utana szin alapjan kijelolni 😞

FRenkie
szasz Mikitaa!!!
nem lövöd be a jeep-edet?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

K.András
Igazábol tök jol haladsz,de azok a székek nem jok szerintem, tul kicsi a távolság a lábai között és ez igy balesetveszéjes 😊
A falak szine sem tetszik nekem, minden korház belseje fehér vagy egy kicsit kékes fehér,meg kicsit üresnek tünik egy korházhoz képest de haladsz...

K.András
Már milyen kerékre gondoltál???Azt irtad egy szán lesz a jelenetben, de én még nem láttam kerekes szánt hoban közlekedni 😊
Egyébként nagyon kevés az az 1 hét egy reklám elkészitésére még egy profi embernek is(szvsz)...

ACKRO:
Én is találtam neked fa ügyben egy címet. Nem rég volt téma a CG-channelen is a fa készítés. Esetleg érdemes elnézni a lenti címre néhány hasznos tippért.

http://www.cgchannel.com/forum/viewthread?thread=4088

LionTR
A nexusra se lehet meg mindig feltolteni. Megin...

Jo hetveget mindenkinek! Vasarnap talalkozunk 😊

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

youth
engem is kicsit már idegesít... de fogd fel úgy hogy ingyenes és még ennek is örülni kell hogy néha megy!!! 😊

Youth

fle go
tok gaz hogy mar 2 napja nem tudok kepet feltolteni a freeweb szarakodasa miatt!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Ackro
TV reklám lesz egyébként, lehet hogy a bitképes háttér az jó lesz! Csinálok valami havas tájat bryce-al, vagy vue d'espirit-tel, ráadásul ezek panoráma képet is tudnak.
A kamerára fröccsenõ részecskéket meg két particle-el megoldom valahogy egy spray, meg egy meta keverékébõl bár nem tudom, még hogy jól fog-e kinézni.
A kerék forgása közben is kellene fröccsennie a hónak, azt még nem tudom, hogy hogy tartsam a részecskerendszert mindíg a forgó kerék és a talaj közt, de majd megnézem, hogy sima linkkel mûködik-e.
Az az érzésem, hogy a render, meg az utómunkálatok (feliratozás stb.) így is lesz egy hét.
A desperado nagylemez reklámját is három napig számolta a gépem, pedig igencsak le lett butítva az eredeti elképzeléshez képest... 😞
Köszi az 5leteket! 😊

SaWo:
A kocsid üvegének beállítása tûnik gyanúsnak számomra. Egyik képemnél egy üveg tárgy elõtt egy tükrözõdõ felületû fém tárgy volt. Az üveg tárgynak mind a belsõ, mind a külsõ felületén visszatükrözõdött a fémtárgy és természetesen azon maga az üveg tárgy is. Hasonló hatás jött létre, mint amit két egymással szembe állított tükör közé besétálva látsz. Ami a kocsid ablakain látszik erre emlékeztet. A tükrözõdések miatt a renderidõ felszökött és a végeredmény messze nem olyan lett, mint szerettem volna.
Szerintem próbáld meg úgy kiszûrni a hiba forrását, hogy az összes anyagot lecseréled egy matt, egyenletesen szürke vagy fehér anyagra. Ezt követõen lõdd be a bevilágítást, majd egyesével próbáld ki az anyagokat. Amelyiknél jelentkezik a renderidõ jelentõs megugrása, azon kell valamit módosítani.
Persze ezek csak tippek...

LionTR
Bocsi, ha hulyeseget irtam, mondtam, hogy en meg nem probaltam 😊

FRenkie
a háttérnek -ha kicsi a mozgástér- elég egy bitmapp is pár modellezett fa mögött nem?a hóesés snow vagy valamy particle...a lefolyás kamerán realflow?talán.

LionTR
Nemtom hanyas MAX-od van, 6osban bennvan a 3dsVIZ, tobbihez meg kulon lehet szerezni. Abban szerintem lesz fa, bar messze nem a legjobb. Hatterhez tudom ajanlani a Dreamscapet, bar en meg nem probaltam de szep havas-hegyes dolgokat lehet vele.

Tegnap belekezdtem egy eleg nagy lelegzetu scenebe, amirol az 1. wip kepet a nexus ismetelt behalasanak hala nem tudok megmutatni...

Ackro
Havas tájat kell csinálnom, de 5letem sincs még hogyan.
Szerintetek?
Lessz majd benne sok fenyõfa, sok hó, meg hegyek, meg éjszakai égbolt, közben hóesés, karácsonyi hangulat, meg egy szán, ami 1000-el elszáguld a kamera elõtt, közben hószemcséket csap a kamerára, amelyek elolvadnak és a szán persze nyomot hagy a hóban...
Hát erre van 1 hetem...
Hogy érdemes nekifogni, milyen plugineket ajánlotok?

fle go
Nekem tetszik a feklampa, mondhatnam tokeletes, kell majd a belsejebe egy kis chrome hogy valamivel jobban tukrozodjon aztan super jo lesz!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

A lampa shaderrol nincs senkinek velemenye? 😊

Ackro
64.246.58.26 isp:ev1.net höhö!

Ackro

Hát így!

DE-MFK

fle go
...meg mindig nem mukodik a freeweb tarhely😞(

Ackro
Üdvözöllek! DOTE-s vagy?

K.András
Reggel felkelsz elsö a forum???😊
Nekem meg lefekvés elött 😊 bár még egy kicsit fentvagyok talán egy fél orát...

Aldaryn
Wazze' erre nem gondoltam! 😊)) Pedig nekem is sokszor csinálta:

Leginkább ott jelentkezik a probléma, hogy: Polyban még véletlenül sem weldel össze két v. több vertexet idõnként, átviszed meshbe, ott összeweldeled, és visaz polyba....

Bug lehet, tényleg...

per aspera ad astra

Aldaryn
De igaz. CSak azért, met egy kicsit elrontottad a beállításokat! Az elsõ, és legfontosabb, hogy valószínüleg HDR panorámával világítasz, erre enged következtetni a szép fénybeállítás, ami csak 5-6 fényforrással lenne megvalósítható ilyen környezetben.
Viszont gondolom, a standard renderek baromi szemcsések lettek így, ezért a view rate-et felhúztad a rákba.
NA nem ez a megoldás. Csinálnod kell a HDR képbõl egy kicsi verziót, ami majd a világítást adja. Ennek a mérete kb 200x100px ami elég pici. Ekkor ugyan elmosódottabbak lesznek az árnyékok, de sokkal szebben, és kevesebb sugárból szebben fogja kiszámolni!
Figyu, ha nem megy, küldjed el a scene-t nekem mailben (a kocsi nélkül... max 1-2 gömbbel...) megnézem mi hol van elrontva.
A Brazil lassabb VRay-nél, de ENNYIRE mégsem....

per aspera ad astra

LionTR
SaWo: szelvedo nalam a kovetkezo keppen mukodik: van egy kifele nezo normalu kulso felulet, meg 1 befele nezo belso. A 2 kozel egymashoz (mint a valosagban). Igy elvileg nem kene torzitania. (amugy a kepet nekem nem hozza be)

Aquli: szerintem tok Max Payne-s feeling a keped! 😊)

FRenkie
szerintem takarítsd le gyorsan azt a brazilt a gépedrõl,és rakj fel valami másikat.pl vray-t!

K.András
Hát valamit a beállitással nagyon elronthattál!Nagyon nagy lehet a view rate is meg a sec rate, ez okozza a borzaszto nagy renderidöt,viszont nekem furcsa az auto geometriája is olyan mintha lenne egy pup a tetején, meg mintha az ajto szélénél is nagy lenne a nyilás...

SaWo
Ja, mellesleg az üvegét ha megnézitek, az a csíkos folt az nem tükrözõdési hiba, hanem az az üléshuzat, csak a fanc tudja miért, ilyen dúrván torzít az üvege. Túl íveltre csináltam volna a szélvédõt, vagy a brasil glass van rosszul beállítva? És mi a ráktól ilyen sötét? Frenkie TT-jének szépen belátni a belsejébe. miért??
Miért? Miért? Miért?

SaWo
Azért ennyire nem lehetek béna ...
Toyota Camry Brazillal GI-vel
A render idõ kb 19 óra!!!! Ehhez képest a képminõég enyhé szólva hányás. Egy Atholon XP 1700+ osom van 512 ddr-rel. 128 megás Ati radeon 8500 LEs kártya. GB KT400 alaplap. Mondjátok, hogy ez nem igaz, mert én nem hiszem el.
Frenkie, neked lesz igazad, kap egy reinstallt a windows ...

youth
Nálam nem megy 😊 most is leállt kicsit...

Youth

fle go
Valaki nézze már meg hogy nála müködik-e a freewebes tárhely...én nem tudok ftp-röl felcsatlakozni😞

fle go
Emberek nektek megy a freeweb-es tarhely?

Ha valaki felrona hogy tul merevek az elei a lampanak, elore kozlom, hogy takarva lesz. Nincs idom minden aprosagra (ami latszani fog az normalisan lesz megcsinalva 😊

CSA CSAVOK!

Na ugy nez ki megoldottam a meshsmooth problemat 😊

At kellet konvertalnom meshbe a polyt, majd ujra polyba, igy mar jo. Valami mocskos bug lehet...

Haladtam az autoval. Meg mindig a shader teszteknel jarok. Nagyon megszerettem a vray-t. Igaz kiserletezgetni kell, de mindig megtalalom hogy mit hogy allitsak. 😊

A belseje meg hianyzik (renderable-t kikapcsoltam, gyorsasag miatt).

A lenyeg. Sokaig szorakoztam mire ilyen lett. Hulye fejjel mindig az uveget festettem. De nem lett jo eredmeny. Azt csinaltam, hogy a belso reflector anyag egy sima vilagos piros relfectes egy 0.8-s glossinessel, (tompabb lesz tole a fenyvisszaveres). Majd elotte egy sajat festesu bumpos sima uveg (itt nincs tompitas, bar lehet hogy rakok ra picit). A burkolat termeszetesen mattfekete. Pici reflectel (majdnem fekete, de azert kell). es 0.3-s gloss.

Itt a sajat festesu bump. Ha hasznaljatok, eloszor a feluletre, sima alap materialt rakjatok ahol ez a diffuse es viewportban igazitsatok ra szepen UUW mappel (nalam itt egy elforgatott plane van). Mivel tileable a textura igy nyugottan sokszorositsatok mert tul nagyok (minoseg miatt) Hasznaljatok egeszseggel. Mindenkinek jo munkat!

PS.: Ha kell valakinek vray help, ICQ-n megtalal 😊

PEACE!

fle go
Nyiri ezt hogy csinaltad #7526??

LionTR
//ja, az tok jo, mer multkor meg aszontad vagod a temat...//

Naggyon ottvannak ezek a kepek!

FRenkie
ezek ugye a hangszálak?😮láá

Aldaryn
//azért mert tanultam BSZ-re, de most már naygon látom, hogy ebbõl pótZH lesz. Nagyon nem vágom a témát. Kicsit sazr érzés, amikor kiderül, hogy az ember az önszántából dalolva választott foglalkozáshoz síkhülye.... ja, amúgy írtam SMS-t, hogy mi van velem, ezexerint lemerültél//

Egy újabb egyperces. NA jó, párperces. A renderelés volt csak 30... 😊))

Érdekes, hogy amíg MTD-t minden efekt nélkül (AA, GI stb...) kell renderelnie, addig eszementül gyors. Viszont ha bármit még pluszba hozzáadok, a renderidõ többszörösen hatványozottan felszökik....

Nemesys: El kell dolgozni a rácsból kifele vezetõ edge loopokat is, és az egyes rácslemezek élein kettõzött edge loopokat kell létrehozni, amik szépen zártak 1-1 ilyen lemez között... Ez így leírva bonyolult, meg annyiszor megcsinálni is... De kérem, a poly modellezésnek meg ez a nagy hátránya NURBS-el szemben. Ott sokkal gyorsabban meglenne.
Ha nem világos, szólj.

per aspera ad astra

youth
Bazze!!! nektek is a saját IP-teket írja ki? 😊
Hogyan????

Még szerencse hogy nem maxozom már 😊)))))))

Youth

Aldaryn
Ez nagyon durva! 😊)) Mi csinálja? Egyáltalán, hogy tudtál iylet beszúrni az "új" tagvédett VBB-s fórumba? 😄D

per aspera ad astra

Nemesys
Köszi Matrixx! Mjd kijavítom a hibákat és folytatom. Csak most annyit kell tanulnom, hogy már 2 napja semmit sem csináltam rajta.

Egyébként Aldaryn. Azt mondtad hogy nem túl jó a sellõzõnyílás. Ami igaz mert amikor a 4. mesh smootht tettem rá akkor a gépem már elég pipa volt rám, szóval nem tudnál egy jobb módszert? Hogy hogy csináljam?

Nemesys

K.András
Valszeg az,én az ilyenek miatt tértem át mayara,nekem is rengetegszer szétrombolta az objektet de ugy hogy ami külön el volt mentve más particiora még azt is tönkretette ,szoval nem is dolgozhatott vele!

Hali Nemesys! a kocsihoz csak annyit, hogy az elejével vannak kis gondok. a lényeg, hogy chamfer-eld meg az éleket a kiemelkedés "lábánál" így szebb lesz sokkal. a Lámpa is valahogy beleolvad az elejébe, kicsit furcsa. A teteje talán még lehetne kerekebb.
Amúgy jól haladsz eddig, grat 😊
LionTR
//elnezest e tobbiektol az off miatt, de jelenleg nincs lehetosegem mashogy kommunikalni Aldarynnal. Szoval:
Holnap 10-tol van BSz, tudod ZH utan, E-ben. Gyere be lecci mer meg akarok veled beszelni par dolgot. Meg a CD-irot is egesz nap hurcolasztam, azt is odaadnam.//

Lehet, hogy max6 bug?

Bazze
ujrainstallaltam, meg mindig csinalja. Meshmooth elott chamfereltem, ott ahol kell. Raraktam a smooth-t. JO!. Elmentem. Visszatoltom es szet van esve, meg akkor is ha leveszem rola a smooth-t es ugy mentem el

LionTR
Milyen vekony feher csikot? 😊
Amugy mier nem voltal suliban? (megin)
Sok szerencset a holnapi ZH-hoz! Asszem en siman megbukok...😞(