3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon lepukkant! 😄DDD
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Dehát ez van.
Frenkie: ...ezzért is nem folytatom... 😞 Ahhoz idõ kellene, mostanság tényleg csak egy-egy félórám van MAX-ezni. Ezen a hétvégén pedig semennyi sem volt, és nem is lesz... 😞( Bocs, hogy itt sírok, de már kicsit idegesítõ.. Na mind1...
Azért egyperceseket igyekszem összedobni... 😊
Aquli: A kép ott van, fenn is van, csak jelen pillanatban szerintem megint döglik a volt sulim szervere... Majd idõvel újra mûködni fog.
Nyiri: Állatos a logód! 😄 A lampák is! A színe kicsit talán fakó. De pont ebbe kössek bele... 😉 Sok szerencsét a kocsi többi részéhez, hogy minõségben passzoljon a lámpákhoz!
Anikó: van egy un. FOV, ami a kamerára jellemzõ adat, ez a field of view, azaz a látómezõ, azt a fokszámot hordozza, amit a kamera "belát"... Ha ezt nagyra veszed, akkor messzirõl nem, de közelrõl brutálisan torzítani fog a kamera. Sokszor elõfordulhat, hogy mivel ugyan ott van az ikonja perspektivikus módban, mint a zoom ikonja izometrikus nézetekben (top, left user stb...) csak úgy megszokásból használja az ember zoomnak, mert befele egy darabig lehet zoomolni vele. Nem biztos, hogy ez amegoldás a problémádra, de azért megnézheted... 😄
per aspera ad astra
mért nem folytatod azt a jó képedet amin egy izé van.
ami cg-n is kint van a minigun és a decayflower melett??
nagyon bejött...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
igen az is jó móccer,vagy hogy szebb legyen a találkozása a gumiperemnek és az ajtónak,hogy a külsõ éleket kiextrudálod és ugy haladsz tovább polyval...bár attól is függ hogy mennyire veszi vel a gumiperem az ajtó alakját.
Youth
Az ablakokat kellene valahogy korbeszigetelnem (gumival) de nemtom hogy kezdjek bele a modellezesbe
Itt egy kep mikor mar beleraktam az ego foglalatot es az egot, szvsz jol latszik hogy benne van, szerintetek?

Lámpa:tetszik a szine,csak kéne egy kis fillet a szélére,ha van rajta akkor csináld egy picikét nagyobbra,bár egy kicsit messzebröl lehet másként6...
http://druglord.buzz.hu/ ;)

Sorry 😊))
és elárulod milyen kocsit csinálsz?vagy meglepetés?
tudja valaki ha egy kijelölt edge-re loopot nyomok,mi alapján jelöli ki a sort?egy meghatározott zsög alapján?
youth: ha már mex,akkor combustion! discreet Rulez!
Es ha mondjuk a maxba beviszem a hatteret es valahogy osszehozom a kettott akkor is kell kompozitalo progi, vagy hogy megy ez?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth
Nyiri te milyen móüdzserrel csinálod?(a kasztnit)
Nem tudom mi okozza ezt a problemat...
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Van egy kis problemam a csoportos kijelolessel. Kijeloltem valamit, majd utana modelleztem meg az objecten. Utana a listabaol kivalasztottam egy kijelolest es total mas volt mint amit korabban beallitottam. Ossze vissza jelolte ki, pedig total mas helyen valtoztattam a modellen. Otletetek van?
Kicsit megijedtem, hogy megint egyedi bajom van.
Megpróbálom én is a restartot 😊 így hátha kivehetem a kamerát, mert úgy kicsit lassabban forgatja.
Ezek utan szeretnek egy kis animot kesziteni, egy kis szellot szeretnek belevarazsolni a kepbe megmozgatna kicsit az ujsagpapirokat, meg a napernyot megemelgetne kicsit, ehhez adjatok nekem tippet.
Koszi es persze lehet kritizalni a kocsmat!😊
Lassan haladok az autóval, az ablakszigetelõ gumi, vagy mi, elég babrás 😞
Miért csinálja azt a Max, hogy perspektíva nézetben forgatásnál megnyújtja a képet? Annyira nem zavar mondjuk, mert beraktam egy kamerát, és azzal minden ok 😊 Csak érdekelne, hogy másnál is szokta néha csinálni, vagy megint csak nálam? 😊
Ahogy mások is írták a kérdésedre a named selection lenne a megoldás. De csak lehetne. Saját tapasztalataim alapján Max 5-ben ez a funkció egyszerûen használhatatlannak bizonyult.
Létrehozod az 'A' poly csoportot, majd utána 'B'-t. Mikor legközelebb 'A'-ra hivatkozol tutria nem jelöli ki rendesen a polykat. Ha bármilyen boolen mûveletet csinálsz a két csoporttal, biztos, hogy hibásan hajtódik végre. Ezek után nem is erõltettem tovább a dolgot...
Nem tudom, hogy a 6-osban ez mûködik-e már rendesen.
Otthon kísérletezgettem, és hát az igazság az, hogy marhára nem lesz erre idõ, úgyhogy valami 1szerûbbet kell kitalálnom...
Aldaryn: Az egyperceseid elég jók! Az idegsejtes meg egyenesen kurva jó! Granulátum! 😊
De ennéltényleg ne ossazd tovább a felületet, ha még idén végezni akarsz a NURMS ketreccel. 😊
per aspera ad astra
Amúgy ez a shader saját. Teljesen én pakoltam össze. 1-2 fényérték szabályozó falloff, 2-3 színszabályozó falloff, amire utólag rájöttem: egy gradient ramppal kicsit egyszerûbben is men volna... Dehát... 😄
A bump az elég komplex. Majd egyszer lerenderelem MTD-vel, úgy nagyon üt! Nem ilyen csúnya elmosott... 7 db noise map kombinációja. (Az erek maiatt)
per aspera ad astra
Szvsz ott a problema, hogy mar a modellezes elejen tul reszletesre akarod csinalni. Sok EL sok Hibalehetoseg. 😊
itt állok:
még nyilván nem kell kritizálni,bár ha nagyon nem tetszik valami lehet...ha belegondolok inkább most kritizáljátok mint késõbb!
Azt még nem mondtad, hogy milyen hangulatú lesz a végsõ render, esetleg rajzfilmszerû?
Ja, és még valami: Ha megvan a hó részecskéinek mozgása, akkor használj hozzá Afterburnt a rendereléshez. Az Octane Shader gyorsabban leszámolja, és szebb is lesz, mintha pl. metaball geometriával, vagy mappolt planekkel csinálnád...
per aspera ad astra
András: Mivel máskor nemigen jutok nethez... 😞 ja, elsõ a fórum.
Most megint volt egy fél percem (órám) csináltam egy normális, és már ténylegesen "beállított" jelenetet VRay meg úgy általában, DOF-ra. A sok van 20 u.o. tárgy féle példascenek már az agyamra mennek. Lehet ám a DOF-ot "érdekesebb" dolgokra is használni! 😊)
MTD még nincs rajta. Azt majd este rárenderelem. Ami MTD lenne, az itt csak bump...

per aspera ad astra