3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Így már nagyon korrekt a kép! Az animot hogy oldod meg? A háttér is videóként van meg?

Nagyon lepukkant! 😄DDD

per aspera ad astra

"minõségben passzoljon a lámpákhoz" - Na itt a gond, de igyekszem 😊))

Aldaryn
... és miután kiterítetted, és ha MAX6-ot használsz, nyomsz rajta pár relax UVW's-t... 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Jaj, Kránra! Mennyire jól jönnének a 48 órás napok... De így az ember csak sóhajtozhat, amikor az a kevés nagy nehezen összeszedett hétvégi idejét is fel kell áldoznia a rokonság ki nem mondottan kötelezõ látogatásának oltárán...
Dehát ez van.

Frenkie: ...ezzért is nem folytatom... 😞 Ahhoz idõ kellene, mostanság tényleg csak egy-egy félórám van MAX-ezni. Ezen a hétvégén pedig semennyi sem volt, és nem is lesz... 😞( Bocs, hogy itt sírok, de már kicsit idegesítõ.. Na mind1... Azért egyperceseket igyekszem összedobni... 😊

Aquli: A kép ott van, fenn is van, csak jelen pillanatban szerintem megint döglik a volt sulim szervere... Majd idõvel újra mûködni fog.

Nyiri: Állatos a logód! 😄 A lampák is! A színe kicsit talán fakó. De pont ebbe kössek bele... 😉 Sok szerencsét a kocsi többi részéhez, hogy minõségben passzoljon a lámpákhoz!

Anikó: van egy un. FOV, ami a kamerára jellemzõ adat, ez a field of view, azaz a látómezõ, azt a fokszámot hordozza, amit a kamera "belát"... Ha ezt nagyra veszed, akkor messzirõl nem, de közelrõl brutálisan torzítani fog a kamera. Sokszor elõfordulhat, hogy mivel ugyan ott van az ikonja perspektivikus módban, mint a zoom ikonja izometrikus nézetekben (top, left user stb...) csak úgy megszokásból használja az ember zoomnak, mert befele egy darabig lehet zoomolni vele. Nem biztos, hogy ez amegoldás a problémádra, de azért megnézheted... 😄

per aspera ad astra

K.András
Dopbsz rá egy planar mappinget és uv-editorban "kiterited"...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

FRenkie
Aldaryn!
mért nem folytatod azt a jó képedet amin egy izé van.
ami cg-n is kint van a minigun és a decayflower melett??
nagyon bejött...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
teccik a 6os logó!!!
igen az is jó móccer,vagy hogy szebb legyen a találkozása a gumiperemnek és az ajtónak,hogy a külsõ éleket kiextrudálod és ugy haladsz tovább polyval...bár attól is függ hogy mennyire veszi vel a gumiperem az ajtó alakját.

youth
Szerintem csinálj egy gumi metszetet polyból egy sima plane... aztán egy splinet a gumi vonalába és utána a metszetet extrudáld a spline mentén... így nagyon sok veszõdségtõl kíméled meg magad és szép is lesz tuti!

Youth

Nagyon el vagyok most akadva 😞
Az ablakokat kellene valahogy korbeszigetelnem (gumival) de nemtom hogy kezdjek bele a modellezesbe

FRenkie
kurva jók a kis lightok,nagyon kíváncsi vagyok a full kocsira...

Hela!

Itt egy kep mikor mar beleraktam az ego foglalatot es az egot, szvsz jol latszik hogy benne van, szerintetek?

K.András
Én azt mondom ha valaki unja az ne járjon ilyen helyekre!!! 😉
Lámpa:tetszik a szine,csak kéne egy kis fillet a szélére,ha van rajta akkor csináld egy picikét nagyobbra,bár egy kicsit messzebröl lehet másként6...

CSAO!!! Na itt egy ujabb lampa 😊)) Mar nem unjatok? Lassan haladok a cuccal, de ez van. 😊 Na itt azert neha lefejeltem a falat. Nem volt olyan konnyu beallitani a szineket. Mert ha siman adtam egy narancssarga diffuse-t ugynazt a sinzt reflectnek, akkor gyonyoru zold lett a lampa (pirosnal mukodott, de az alapszin). Igy jott egy fasza fel oras szinkevergetes 😊 Most egy piros diffuse van es egy sotetzold reflect...

Rossz tipp 😊 Mert Integrale

FRenkie
ez nekem nem sokat mond...de semmi gáz ha nem sikerül...ismerõs😊

K.András
Kerékböl itélve én egy Lancia Delta EVO III-ra tippelek és szinte egészen biztos vagyok benne hogy az!
Sorry 😊))

A kocsit meg nem szeretnem elmondani, hogy micsoda, mert ha elrontom vagy nem sikerul ugy ahogy szeretnem, akkor lehet meg sem mutatom 😊

Ez csak tapasztalat, amugy nemtom mi alapjan dolgozik. 😊

Nem, addig folytatja, mig egy vertexben maximum 4 el kerul bele. Miutan mar 5 el van nem tudja merre induljon tovabb 😊

FRenkie
tehát polyval... azt a 3*2*1 est nem nagyon értem...
és elárulod milyen kocsit csinálsz?vagy meglepetés?

tudja valaki ha egy kijelölt edge-re loopot nyomok,mi alapján jelöli ki a sort?egy meghatározott zsög alapján?

youth: ha már mex,akkor combustion! discreet Rulez!

fle go
Youth: nem nem a fak nem modellek sajnos...az a fotohoz tartozik. Az utomunkalatokat Photoshopban csinaltam.
Es ha mondjuk a maxba beviszem a hatteret es valahogy osszehozom a kettott akkor is kell kompozitalo progi, vagy hogy megy ez?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Lerakok egy box-t, majd a 3 oldalat torlom. Attol fugg, hogy van a Blueprint. Ha elejetol kezdem, akkor a blueprinthez viszonyitva, a box blue-hoz kozeli oldalat, a hatuljat, majd az aljat torlom. Kezdetnek altalaban, 3x2x1-s felosztasut csinalok. Innentol folyamatosan modellezem. A hatuljat kulon rakom ossze, majd az oldalaval egyutt osszeillesztem. Folyamatosan ellenorzom es nezem, hogy majd mely eleket kell majd chamferelnem. Az elejen nyugodtan hasznalhatsz Meshtools-s connectet, de amikor mar a a kiegeszitoket rakod ra, akkor mar CUT-t hasznalj. (edit geometry panel / edge-n belul

youth
A fák azok 3d modellek? és mivel kompozitáltad PS? mert ha animot akarsz akor szerintem nem fogod framenként kompozitálni PS-ben ide kompozitáló progi kell!!! 😊 tudom ajánlani a Shaket (bár meg is kéne tanulnom 😊 de állítólag az a leggyorsabb, na mindegy olcsóbban találod a Combustiont...)

Youth

FRenkie
iagaztok van...ekõlröl kezdem...
Nyiri te milyen móüdzserrel csinálod?(a kasztnit)

fle go
Szerintem Gabo pontosan errol beszelt nehany sorral lejebb.
Nem tudom mi okozza ezt a problemat...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Hela!

Van egy kis problemam a csoportos kijelolessel. Kijeloltem valamit, majd utana modelleztem meg az objecten. Utana a listabaol kivalasztottam egy kijelolest es total mas volt mint amit korabban beallitottam. Ossze vissza jelolte ki, pedig total mas helyen valtoztattam a modellen. Otletetek van?

Köszi 😊
Kicsit megijedtem, hogy megint egyedi bajom van.
Megpróbálom én is a restartot 😊 így hátha kivehetem a kamerát, mert úgy kicsit lassabban forgatja.

fle go
Nahh vegre muxik a freeweb...szvsz javitottam kicsit a kepemen, valamivel nagyobb az kocsma es talan jobbak az arnyekok. Ime:

Ezek utan szeretnek egy kis animot kesziteni, egy kis szellot szeretnek belevarazsolni a kepbe megmozgatna kicsit az ujsagpapirokat, meg a napernyot megemelgetne kicsit, ehhez adjatok nekem tippet.
Koszi es persze lehet kritizalni a kocsmat!😊

fle go
Nalam is szokott a perspektivikus nezetben olyan tortenni mint nalad, olyankor restartolok es jo szokott lenni, ha nem akkor Camera nezet.

Sziasztok 😊
Lassan haladok az autóval, az ablakszigetelõ gumi, vagy mi, elég babrás 😞
Miért csinálja azt a Max, hogy perspektíva nézetben forgatásnál megnyújtja a képet? Annyira nem zavar mondjuk, mert beraktam egy kamerát, és azzal minden ok 😊 Csak érdekelne, hogy másnál is szokta néha csinálni, vagy megint csak nálam? 😊

SoftFX
Aldaryn: Na ezt hogyan csináltad???

SoftFX

Nyiri:
Ahogy mások is írták a kérdésedre a named selection lenne a megoldás. De csak lehetne. Saját tapasztalataim alapján Max 5-ben ez a funkció egyszerûen használhatatlannak bizonyult.
Létrehozod az 'A' poly csoportot, majd utána 'B'-t. Mikor legközelebb 'A'-ra hivatkozol tutria nem jelöli ki rendesen a polykat. Ha bármilyen boolen mûveletet csinálsz a két csoporttal, biztos, hogy hibásan hajtódik végre. Ezek után nem is erõltettem tovább a dolgot...
Nem tudom, hogy a 6-osban ez mûködik-e már rendesen.

Ackro
Köszi a hozzászólásokat!
Otthon kísérletezgettem, és hát az igazság az, hogy marhára nem lesz erre idõ, úgyhogy valami 1szerûbbet kell kitalálnom...

Aldaryn: Az egyperceseid elég jók! Az idegsejtes meg egyenesen kurva jó! Granulátum! 😊

K.András
Okés,sorry csak hasonlitott arra a shaderre,egyébként nekem is tetszik nagyon!

K.András
Mikro triangle displacement...

fle go
Aldaryn ez allati jo kep!!! Nagyon tetszik!

fle go
Emberek...masnal se mukodik a freeweb napok ota? agy csak nalam nem?

MTD???

Aldaryn
Na, én meg egy vacak kocsit nem tudtam ezidáig felmutatni!
De ennéltényleg ne ossazd tovább a felületet, ha még idén végezni akarsz a NURMS ketreccel. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Ja, sok iylen kép készült már, és nekem sem ez az elsõ, hanem már ki tudja hányadik. Csak most a DOF-fal fel lehet dobni nagymértékben az ilyen elektronmikroszkóp hatású képeket. 😊

Amúgy ez a shader saját. Teljesen én pakoltam össze. 1-2 fényérték szabályozó falloff, 2-3 színszabályozó falloff, amire utólag rájöttem: egy gradient ramppal kicsit egyszerûbben is men volna... Dehát... 😄
A bump az elég komplex. Majd egyszer lerenderelem MTD-vel, úgy nagyon üt! Nem ilyen csúnya elmosott... 7 db noise map kombinációja. (Az erek maiatt)

per aspera ad astra

Nehez kocsit valasztottal, en is 😊

Szvsz ott a problema, hogy mar a modellezes elejen tul reszletesre akarod csinalni. Sok EL sok Hibalehetoseg. 😊

FRenkie
irigyellek Aldaryn hogy én szenvedek a kocsimmal te meg egy gömbbõl csinálsz 1 tök raj képet 😊

itt állok:

még nyilván nem kell kritizálni,bár ha nagyon nem tetszik valami lehet...ha belegondolok inkább most kritizáljátok mint késõbb!

FRenkie
Kúrva jó!!!

K.András
mondjuk ezt a shadert én már láttam máshol is brazilhoz lehet letölteni asszem microbiologiaa neve...Ezzel természetesen nem mondtam hogy valamit is levonna a kép értékéböl meg biztos meg is van tweak-elve..

youth
Te milyen shadert használsz SSS?
Kúrva jó!!!

Youth

Aldaryn
Ha particle flow esetleg rendelkezésre áll, vagy van kéznél Cebas féle Thinking Particles (mindkettõ majd' ugyan az, eseméynvezérelt részecskerendszerek...) akkor mind a "keréknyomokat" 😄, mind a felverõdést viszonylag könnyen megoldhatod vele. Gyorsnak pedig sokkal gyorsabb lesz, mint tényleges dinamikai szimuláció (teljeskörû). Azt is el lehetne végezni, pl RealFlow-val... de ha abban nem vagy gyakorlott, akkor 1 hét az vajmi kevés rá, hogy szépen összerakjad. Hacsak nem találsz pont "hó" presetet valahol hozzá... 😊)

Azt még nem mondtad, hogy milyen hangulatú lesz a végsõ render, esetleg rajzfilmszerû?

Ja, és még valami: Ha megvan a hó részecskéinek mozgása, akkor használj hozzá Afterburnt a rendereléshez. Az Octane Shader gyorsabban leszámolja, és szebb is lesz, mintha pl. metaball geometriával, vagy mappolt planekkel csinálnád...

per aspera ad astra

Aldaryn
A lámpa shader jó. Éppen ezért azt már nem is mondogatja ilyenkor az emebr... 😄 Bezzeg, ha valami baki lenne benne...

András: Mivel máskor nemigen jutok nethez... 😞 ja, elsõ a fórum.

Most megint volt egy fél percem (órám) csináltam egy normális, és már ténylegesen "beállított" jelenetet VRay meg úgy általában, DOF-ra. A sok van 20 u.o. tárgy féle példascenek már az agyamra mennek. Lehet ám a DOF-ot "érdekesebb" dolgokra is használni! 😊)

MTD még nincs rajta. Azt majd este rárenderelem. Ami MTD lenne, az itt csak bump...

per aspera ad astra

Thx igy mar megy, de azt hogy lehet megoldani, hogy egy adott csoporthoz adni + eleket?

Hogy kell hasznalni? Nekem csak objectekre mukodik, vertex es edge-re nem

Modellezeskor szeretne kijelolni elore az eleket, melyeket majd chamferelem. Mivel minel idovel folyamatosan tobb el lesz igy egyre tobbet kellene a vegen kijelolni.